Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Кое е по-доброто решение? Очаквам градивни отговори

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

• Автор

Благодаря за напомнянето, преди да напавя запитването разгледах тези теми, но там няма отговор на моя въпрос. Моето желание е да бъде наоравено сравнение между тези две AV тъй като разполагам с тях и се колебая кое точно да инсталирам.

Благодаря за напомнянето, преди да напавя запитването разгледах тези теми, но там няма отговор на моя въпрос. Моето желание е да бъде наоравено сравнение между тези две AV тъй като разполагам с тях и се колебая кое точно да инсталирам.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей! На мен ми препоръчаха Avast! и аз си я сложих.

Нямам оплаквания!

Помоли някой от разбиращите във форума да ти направи анализ на това, коя от двете AV е по-лека и не натоварва PC-то.

:);):)

От 4 месеца съм сложил Аваст про и то на два компа и съм супер доволен.Хваща засега вируси,има вградена стена(можеш да ползваш и друга без Касперски антихакер,аз лично със си пуснал Уиндоуската),лесно приема серийния номер,всекидневни ъпдейти(безпроблемни),проверява страници преди да ги отвори а не след като се зарази :) .Сканира архиви,има три нива на скан,лека е.Аз ползвам версията на български.И ако си решил да сложиш Аваст ЗАПОВЯДАЙ.

Поздрави! :bye:

За другата антивирусна нищо немога да кажа защото не я познавам.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

dragozow е прав ... И аз съм с Avast и съм доволен. Случвало се е да хваща троянци, които примерно F-Prot изобщо не засича. За съжаление обаче е малко тежичка за моята щайга, и под "щайга" разбирай нещо атнично :) ... Но предолагам, че това няма да е проблем за тебе ;) Имам малък проблем с уеб щита (Web Shield) и мрежовия щит (Network Shield) - нещо не се разбират ... не знам дали е само при мен или и други са се натъквали на него. Когато уеб щита е пуснат, мрежовият щит спира да блокира каквито и да било атаки - затова и съм го спрял. Разчитам всички кеширани файлове на браузъра да се сканират както трябва ;)

Аз не бих казал че е тежка,единия комп е на 450 мегахерца(P2)със 256 рам.Ползвал съм и по-тежки.Става определено за слаби компоти наред със Нод и Саймантек корпорейт но мисля че ги превъзхожда(мое мнение).На стандартен скан със слабата машина отнема около 50 минути ако проверява и архиви,иначе около 30мин.Не бави компа при стартиране.Доволен съм.

dragozow, много зависи колко от услугите си пуснал (Standard Shield, Web Shield, Networt Shield, Script Blocker и т.н.) и как си ги настроил ;) Също така зависи и от операционната система и колко си я "тунинговал" :) При мен със Селерон 366МХц, 192 РАМ и ХР на една година се държи сравнително прилично, но винаги може да се иска по-голямо бързодействие, нали ;)?

Нито една от двете. Но ако трябва да избираш само между тях - което ми се струва безсмислено - eTrust е с известно предимство. Поне според про сайтовете за антивирусен софтуер. Впрочем зависи и от конфигурацията ти. Винаги трябва да се съобразяваш първо с това, защото силните програми обикновено са и по-тежки. Без да защитавам NOD32, мисля, че тя ще ти свърши добра работа, ако машината ти не е яка. Иначе аз не я ползвам, защото дори при сравнение с F-Prot тя е давала по-слаби резултати - мнозина биха се учудили?, ами нека. А ако си с мощен процесор - над 2.5 GHz и поне 1 GB RAM, нещата са вече по-различни.

toshe,всички услуги са пуснати.Breath_Sign,въобще не вярвай на тия класации.Нод32 отдавна не е това което беше въпреки че си остава хубава антивирусна.С ф-прот много пъти съм получавал вируси(последния път фатално) след последните ъпдейти.Ако влезеш в някой кракерски сайт с Ф-прот ще се задръстиш.А ако е мощен процесора и имаш повечко РАМ можеш да се хвърлиш на Касперски или Mcafee.Определено Аваст е за предпочитане пред Нод32 и Ф-прот за който казах вече.Незнам за Битдефендър дали тежи но ми се ще да я пробвам.

Аз съм с безплатната версия на Avast. Не съм имал никакви проблеми. За съжаление не съм пробвал eTrust и не мога да я сравнявам с Avast. За безплатна програма Avast-a е много добър. Лично на мен, за домашния компютър не ми трябва друго.

Аз съм с безплатната версия на Avast. Не съм имал никакви проблеми.

<{POST_SNAPBACK}>

Какво разбираш под това? Много известна фраза, не я разбирам обаче.
  • Автор

Искам малко да отклоня темата и да попитам разбиращите, коя от двете AV има по-добър резидентен щит, защото ми се струва, че при редовен ъпдейт всички откриват що-годе еднакво,Ако може да се изходи от една друга тема във форума. Поздрави на всички отзовали се :bye:

Ако си решил твърдо да е точно една от тези две, бих ти препоръчал Avast!

Естествено че АВАСТ! е много добра антивирусна и аз я предпочитам и защитавам лека антивирусна приятна на вид лесна за настроиване и използване за домашни цели е перфектна! :wors:

Въпреки, че не съм ползвал Avast, го препоръчвам. Преди месец пробвах да кача на Win 2003 еТrust. Почна да сканира едно exe (windows 3.11.exe) и заби. Не може да се спре сканирането, не може да се затвори програмата. Целия компютър увисна. Щракаш на exe и неще да го стартира. Дава, че е изключена услугата workstation. Ужас! Рестартирам. Тръгва антивирусната и след малко пак същата забивка, тоя път без изобщо да сканира. Преинсталирам aнтивируса и пак така. Най-накрая го махнах, сложих си тромавия Symantec и забравих за eTrust.

Здравей legislator. За разлика от повечето потребители изказали се досега, аз ще ти препоръчам eTrust. Досега съм сменил няколко различни антивирусни програми, като съм бил и с Нортън, Касперски, Нод и т.н. В момента съм с eTrust EZ Antivirus. Ще се опитам да обощя впечатленията си от нея. За начало ще кажа, че програмата е наистина лека (по-лека от аваст според мен). Понякога ми се зарежда по-бързо дори от доунлоад мениджера. Самия инсталационен файл е само, почти 5мб. Ъпдейтите на дефиницийте са редовни, почти всеки ден. Много често дори не разбирам (преди да погледна в програмата), че тя вече сама е свалила и инсталирала последните дефиниции. Достъпа до сайта за ъпдейт е много бърз и никога досега не съм имал проблеми (за разлика от АнтиВир понякога). Скоростта при сканиране според мен е отлична. Когато избрах и инсталирах eTrust EZ Antivirus бях на ясно, че не е от ранга на Касперски например. Но ако си разумен потребител, който не се "рови" в сайтове с подозрително съдържание, внимава какво сваля и т.н., смятам, че това е едно много добро решение за защита. П.П. Служебния компютър е с Аваст и затова съм запознат и с него. П.П.2 Искам да попитам потребителите които препоръчват аваст- работилили са с eTrust? Изобщо не одобрявам мнения от рода на: "сложи си аваст, АЗ СЪМ с него, много е добър".

Редактирано от Spursy (преглед на промените)

Какво разбираш под това? Много известна фраза, не я разбирам обаче.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз съм с безплатната версия на Avast

Avast има и безплатна версия. Срещу регистрация на сайта получаваш 1 година срок да я ползваш. Не съм се интересувал за разликите с Pro версията, тъй като тази ми върши перфектна работа, а и я ползвам легално.

Не съм имал никакви проблеми.

Щом става дума за антивирусна програма, проблеми значи да си се заразил с вируси. Аз нямам вируси=> нямам проблеми и програмата си върши работата.

От както имам компютър/близо 3 год./ Съм менил само 3 антивирусни. Нортън, Касперски за няколко месеца, и сега Аваст. Не съм привърженик на смяната на нещо, което си върши работата добре. Нито пък на изказвания от рода: "...рулира".

Spursy,както казах не съм ползвал въпросната програма.Ползвал съм много други а сега съм с Аваст която препоръчвам като изтъквам предимствата и.Човека иска мнения и ние ги даваме..

Не съм ползвал eTrust, но съм чувал че компютрите на олимпиадата в Атина са били с тази антивирусна програма. Колкото до Avast "също съм много доволен :hush: " в смисъл РС-то не ми се е скапвало заради вируси през времето когато съм я използвал.

eTrust е добра,но сканира далеч по бавно от Аваст.А Аваст лови доста повече вируси :) Аз ти препоръчвам Аваст,ако си решил да избираш точно от тези двете :hush:

• Автор

Благодаря за всички отговори. Сега да кажа как постъпих: Първо инсталирах Avast 4.6 bg, тъ като имаше повече мнения за него.Изглежда инетересна но ме обърква с интерфейса си.Освен това не е много лека - с вкючени всички видове резиденти щитове, постоянната заетост на РАM е около 300 MB, което е горе долу толкова колкото е при ползването на Kaspersky.В общи линии не ми допадна много. След това инсталирах еTrust, изглежда е доста опростена програма - лесен за употреба интерфейс, освободен от всякакви излишни опции и пр.Заеманата RAM в този случай е 165 MB, което е доста сериозно намаление в сравнение с Avast. Ако може да се има доверие на PC Security Test 2005, двете програми дават еднакво ниво на резидентна защита - 50%. Това едва ли е меродавно, но изглежда двете програми са от една черга тъй да се каже. За сега ще остана с eTrust, тъй като е по - опростен и по-лек, ме че страдам от липса на системни ресурси, но защо да не ги използвам за други цели. Best regards every one!!!

Само за справка:

Ползвам Аваст 4.6 Про на две машини.На слабата(450 мегахерца,256 рам)Аваст ми яде около 20 мб и то при стартиране,след това пада на 12 мб.Едновременно с това имам отворени Миранда,Гизмо и Файрфокс с два таба.Нали се сещаш че ако хабеше 300мб Рам при мен нямаше да работи?

Относно това дали е лесна аз се оправих от първия път и то с английската версия по интуиция разбира се,след това разбрах за версията на БГ и я качих.Пробвах и на другия компютър за всеки случай и там ядеше толкова Рам.Според мен проблема ти е другаде.Ползвам тази версия:

http://free.data.bg/dragozow/%cf%f0%ee%e3%...20Bulgarian.ace

legislator хубаво е, че си направил своя избор. Ползвай си компа със здраве.

dragozow изпревари ме. При мен положението е подобно. При включен BitSpirit, Firefox 3 tabs, Daemon tools, Sygate + стандартните неща на Wina, общото заемане на рам е около 120MB max.

За интерфейса- стандартния не ми харесва, ползвам ето този:

Публикувано изображение

И при мен аваста е 12-14 рам :P:) ,а при пълно сканиране също не я осещам :P

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.