Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Окей,ако ти попадне написаното пак го постни тука или ми пиши.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Avast е мн добра анти вирусна.И аз съм с нея доволен съм нямам никакви проблеми,нито ми цикли компа нито нищо.Обаче незнам как да си я наглася да ми работи като защита саедно с I.E някой може ли да ми каже как става?

Avast е мн добра анти вирусна.И аз съм с нея доволен съм нямам никакви проблеми,нито ми цикли компа нито нищо.Обаче незнам как да си я наглася да ми работи като защита саедно с I.E някой може ли да ми каже как става?

Би ли пояснил по-подробно какъв е твоя проблем?Доколкото разбирам има проблем със IE?Какво по-точно?

Аз също съм голяма фенка на Avast Antivirus! С предишната уж нямаше вируси - Avasт откри нови 3 смених доста антивирусни, но тази е перфектна... :)

Би ли пояснил по-подробно какъв е твоя проблем?Доколкото разбирам има проблем със IE?Какво по-точно?

Не нямам проблем с I.E а незнам как да си направа настройките на Avast-a.За да може да ми се активира защитата за интернет от него,нали има такава опция.Аз на I.E съм си я пуснал да ми проверява,искам и Аваст да ми проверява и той.

PS:Дано да съм дал добро обяснение :).

Пак ще трябва да обясниш,каква защита на интернета.Огнената стена ли или какво?По принцип настройките са доста интуитивни.Моля обясни?

Много съжалявам и моля за извинение, че подхраних напразни надежди по повод синхронизирането на Avast и Kaspersky AntiHacker, за което стана дума по-горе. Отделих доста време, но така и не успях да попадна отново на поста, в който имаше посочено решение на казуса. Публикувано изображение

Пак ще трябва да обясниш,каква защита на интернета.Огнената стена ли или какво?По принцип настройките са доста интуитивни.Моля обясни?

Ами нямам си и представа.Но знам,че може като си отвориш I.E и да ти се включва Аваст като защита.И то ти проверява нещо.I.E има сащата опция вградена.Аз на I.E съм си я пуснал но искам и на Аваста да ми работи заедно с нея.Обаче незнам как се пуска.Интернет защитата да ми се пуска заедно с I.E да се активират заедно.

PS:Ако не съм ти обяснил както трябва ми подскажи,че аз мн мн немога :) ! ! !

Ами нямам си и представа.Но знам,че може като си отвориш I.E и да ти се включва Аваст като защита.И то ти проверява нещо.I.E има сащата опция вградена.Аз на I.E съм си я пуснал но искам и на Аваста да ми работи заедно с нея.Обаче незнам как се пуска.Интернет защитата да ми се пуска заедно с I.E да се активират заедно.

PS:Ако не съм ти обяснил както трябва ми подскажи,че аз мн мн немога ;) ! ! !

То според мен антивирусната ти е включена постоянно и когато работиш с IE или не работиш с него.

Само не разбрах каква вградена опция има IE ?

Когато браузваш из Интернет долу в трея иконката на Avast върти ли се ?

:bye:

То според мен антивирусната ти е включена постоянно и когато работиш с IE или не работиш с него.

Само не разбрах каква вградена опция има IE ?

Когато браузваш из Интернет долу в трея иконката на Avast върти ли се ?

:bye:

Ами не,не ми се варти.А I.E има опция (поне моя) кати отваряш някоя страница той да ти я проверява за вируси/или нещо подобно/.И Avast има подобна опция като си пусна I.E той ми се активира и за секунди ми се отваря и после пак се затваря.Искам точно това да си пусна на Аваст да ми проверява интернет страниците.

Ами не,не ми се варти.А I.E има опция (поне моя) кати отваряш някоя страница той да ти я проверява за вируси/или нещо подобно/.И Avast има подобна опция като си пусна I.E той ми се активира и за секунди ми се отваря и после пак се затваря.Искам точно това да си пусна на Аваст да ми проверява интернет страниците.

До колкото разбирам ти имаш предвид услугата "Блокиране на Скриптове" - това е модул от резидентната защита на програмата, който проверява всички скриптове, изпълнявани в IE, Mozilla и Netscape Navigator. При стартирването на една от тези три програми услугата извежда за много кратко време прозорец, оповестяващ стартирането й(в зависимост от настройките ви, но по принцип тази настройка е включена при инсталирането на програмата), така че може да не ти се показва този прозорец и пак IE да е защитен, за да се увериш просто стартирай настройките на резидентната защита и провери дали услугата "Блокиране на скриптове" работи. Но да добавя, че услугата "Блокиране на скриптове" е достъпна само в платената версия на avast! - avast! Professional Edition (за покупка на платената версия посетете www.procombg.com - официалния дистробутор на avast! за България).

Но avast! има и друг много важен резидентен модул, който е, според мен, много по надежден от "Блокирането на скриптове", и по-сигурен - това е "Интернет Щита", това е модул, който проверява целия НТТР трафик на вашия браузър, в реално време, и при наличието на зловреден код веднага прекъсва връзката и така зловредния код не може да зарази вашият компютър. Модулът работи напълно автоматично при NT базираните версии на Windows(WinXP, Win2000, WinNT), а за работата му при Win98 и WinMe трябва да се направят няколко малки настройки(за настройките, моля вижте помощните файлове на програмата, които са изцяло преведени на български). "Интернет Щита" е достъпен и в двете версии на avast! - avast! Home(безплатната)(скоро регистрационната страница за безплатната версия ще бъде и на Български :speak: ) и avast! Pro(платената)

Това за интернет щита е напълно вярно,много пъти по разни "мръсни" сайтчета ми се е случвало да има гадина и Аваст(обичам я :speak:) предлага веднага да прекъсне връзката.@xmas,дали случайно не работиш във фирмата която продава Аваст в България?Ако е така сподели дали се разработват някакви нови неща които да бъдат добавени във следващи версии?

До колкото разбирам ти имаш предвид услугата "Блокиране на Скриптове" - това е модул от резидентната защита на програмата, който проверява всички скриптове, изпълнявани в IE, Mozilla и Netscape Navigator. При стартирването на една от тези три програми услугата извежда за много кратко време прозорец, оповестяващ стартирането й(в зависимост от настройките ви, но по принцип тази настройка е включена при инсталирането на програмата), така че може да не ти се показва този прозорец и пак IE да е защитен, за да се увериш просто стартирай настройките на резидентната защита и провери дали услугата "Блокиране на скриптове" работи. Но да добавя, че услугата "Блокиране на скриптове" е достъпна само в платената версия на avast! - avast! Professional Edition (за покупка на платената версия посетете www.procombg.com - официалния дистробутор на avast! за България).

Но avast! има и друг много важен резидентен модул, който е, според мен, много по надежден от "Блокирането на скриптове", и по-сигурен - това е "Интернет Щита", това е модул, който проверява целия НТТР трафик на вашия браузър, в реално време, и при наличието на зловреден код веднага прекъсва връзката и така зловредния код не може да зарази вашият компютър. Модулът работи напълно автоматично при NT базираните версии на Windows(WinXP, Win2000, WinNT), а за работата му при Win98 и WinMe трябва да се направят няколко малки настройки(за настройките, моля вижте помощните файлове на програмата, които са изцяло преведени на български). "Интернет Щита" е достъпен и в двете версии на avast! - avast! Home(безплатната)(скоро регистрационната страница за безплатната версия ще бъде и на Български :speak: ) и avast! Pro(платената)

Мерси много за информацията.Беше ми мн полезна 10х.

@xmas,дали случайно не работиш във фирмата която продава Аваст в България?Ако е така сподели дали се разработват някакви нови неща които да бъдат добавени във следващи версии?

Не, не работя във фирмата, аз съм просто потребител, като всички останали ;)

Но съм и доста голям фен на програмата, помагам с каквото мога - аз съм превел помощните файлове на avast!, и бих казал, че съм доста запознат със самата програма, също така съм и редовен посетител на официалния форум на програмата (http://forum.avast.com/index.php?action=profile;u=7623 ).

Но за новото около avast! мога да кажа няколко нови неща:

Скоро(до месец, може би, не знам със сигурност) се очаква да излезе нова версия на avast! Home Linux Edition, която ще има превод на български - интерфейса вече е преведен (от мен), но има няколко бъга, които да бъдат оправени(в самата програма).

До една, две седмици се очаква излизането на БЕТА версия на avast! for MAC Edition.

До една, две седмици, както вече казах, ще бъде възможно и регистрация на Home версията и на български (в момента превеждам php скрипта на страницата за регистрация)

А сега малко за avast! 5 - все още не се знаят много подробности около тази версия, но това, което знам е , че програмата ще има изцяло премоделиран потребителски интерфейс, подобрен блокер, за по-добра проактивна защита. Има и вероятност за добавяне и на евристична проверка, но за това не съм сигурен.

До колкото знам точното излизане все още не се знае, но дочух нещо, че може да излезе до между 6 и 18 месеца(може по-рано или по-късно) :)

Също така, както вече казах, не работя във фирмата дистрибутор, но съм помогнал и малко и на тях - преведох страницата http://procombg.com/av/avast_4_home.html, понеже ме помолиха (сайта все още не е напълно готов, но се работи по него)

Мерси много за информацията.Беше ми мн полезна 10х.

Няма защо ;)

Редактирано от xmas (преглед на промените)

Изцяло подкрепям мнението,че "Avast-a" е много добра антивирусна програма...особено след като последния път преинсталирах ХР-то заради фатална грешка на прехваленият "Kaspersky".Разбира се не искам да влизам в задочен спор относно плюсовете и минусите на различните антивирусни програми.Всеки си има своята истина относно защита към зловреден код и за мен това е: "Avast 4.7 Professional Edition" +"Spy emergensy 2005". :bye: P.S.колкото и да човъркам настройките обаче,резидентната защита на скенера стартира винаги,по подразбиране като"друга",а не както аз искам"висока"...При детайлен преглед на настройките на скенера се вижда,че в такъв режим стартира само опцията'блокиране на скриптове',а оттам и цялата резидентна защита.

P.S.колкото и да човъркам настройките обаче,резидентната защита на скенера стартира винаги,по подразбиране като"друга",а не както аз искам"висока"...При детайлен преглед на настройките на скенера се вижда,че в такъв режим стартира само опцията'блокиране на скриптове',а оттам и цялата резидентна защита.

Искаш да кажеш, че всеки път когато настроиш чувствителността на "Висока", след рестарта на компютъра, чувствителността се връща на "Друга"? Но за коя услуга на резидентната защита става дума? Защото при няколко модула нивото няма значение по причина, че няма какво да се настройва по самите модули - това са Р2Р Щита, Директни Съобщения, Блокиране на скриптове и Мрежовия Щит.

Междо другото за оптимална производителност препоръчвам нивото на Стандартния Щит да бъде на "Нормално", защото при по-висока, чувствителност може да се получи забавяне на системата.

И как разбра че "Блокиране на скриптове" се стартирва първа преди всички услуги? Стандартния Щит е основния модул от резидентната защита и затова той ВИНАГИ се стартирва преди всички останали (макар и с няколко секунди преди другите, но не и след тях)

И как разбра че "Блокиране на скриптове" се стартирва първа преди всички услуги? Стандартния Щит е основния модул от резидентната защита и затова той ВИНАГИ се стартирва преди всички останали (макар и с няколко секунди преди другите, но не и след тях) [/quot нямах предвид коя услуга стартира първа,а това,че след рестарт резидентната защита винаги е в позиция "друга"(или средна м/у "нормална "и "висока") и при детайлен преглед на различните модули на резидентния скенер се вижда,че само услугата"блокиране на скриптове" е в позиция"друга"(чувствителност) :bye:

нямах предвид коя услуга стартира първа,а това,че след рестарт резидентната защита винаги е в позиция "друга"(или средна м/у "нормална "и "висока") и при детайлен преглед на различните модули на резидентния скенер се вижда,че само услугата"блокиране на скриптове" е в позиция"друга"(чувствителност) :bye:

Добре, извинявам се, явно съм разбрал погрешно думитети. Както вече казах позицията на чувствителността на услугата "Блокирани на скриптове" няма значение, това че винаги е на "друга", дори и след промяната й, е нещо като визуален глич на програмата(случвало ми се е и на мен), но според мен изобщо това не трябва да те тревожи ;)

Добре, извинявам се, явно съм разбрал погрешно думитети. Както вече казах позицията на чувствителността на услугата "Блокирани на скриптове" няма значение, това че винаги е на "друга", дори и след промяната й, е нещо като визуален глич на програмата(случвало ми се е и на мен), но според мен изобщо това не трябва да те тревожи :P

Благодаря ти за изчерпателния отговор :rolleyes: вярно,с "Avast"-a нямам никакви проблеми-откак съм с нея не ползвам и firewall и това (досега) не ми е създало грижи :bye:

Благодаря ти за изчерпателния отговор ;)

Няма защо, радвам се, че помогнах :wors:

Сложи си nod32 аваста има много пропуски и затормозява много компютъра.Бях с аваст два месеца и после сложих нод32 и като сканирах имаше над 10 вируса от всякакъв вид които аваста не ги разпознаваше, с нода нямам проблеми вече 2 години.

Да, и аз мисля, че аваст ще ти свърши чудесна работа, но изкам да добавя, че Мрежовия Щит не замества напълно Огнената Стена - Мрежовият Щит е IDS(Intrusion Detection System) . Препоръщително е инсталирането на допълнителна огнена стена :clap: И малко предварителна информация - скоро (до две седмици) се очаква излизането на avast! 4.7(ще има доста промени) В тази версия ще бъде добавен и Български превод на tooltip помощта :clap:

То хубаво този avast! 4.7 но нещо не мога да ъпдейтвам антивируса.

Ех точно го похвалих, а то... Публикувано изображение

Ъпдейтването беше възможно до 24.04.06 май точно тогава мина от 4.6 на 4.7.

Казва че не може да намери сървър!

Някой да има идея на какво се дължи това и как мога да го оправя?

Аз освен Аваст-о друг антивирус не признавам! От както за първи път сложих тая антивирусна съм неразделим с нея: пробвах с НОД32 - пак се върнах на Аваст, пробвах с Касперски - пак се върнах на Аваст, пробвах с БитДефендър - и пак се върнах на Аваст. Преди Аваст съм пробвал по-известните антивирусни като Ф-прот, Касперски, Нортън, АнтиВир, но Аваст ми изглежда най-friendly :)

Първо деинсталирай Аваст-а. След това инсталираш последната версия avast! 4.7.827 и ще се оправи. Публикувано изображение

Версия 4.7.827 оправя точно този бъг с ъпдейта.

P.S. Препоръчвам ти да направиш деинсталацията с avast! uninstall utility за по-сигурно.

Първо пробвай каквото Underwater каза.

Да не си си инсталирал огнена стена и тя да блокирва достъпа на програмата до интернет?

Версия 4.7.827 оправя точно този бъг с ъпдейта.

До колкото знам такав бъг в програмата нямаше, последната версия оправя бъг, свързан с правата за достъп до папката на програмата(под NTFS файлови системи), който може да доведе до напълно нефункциониране на програмата, а не само на обновяващия механизъм :doh:

EDIT: Проверих и наистина е имало такъв проблем с предходната версия(с обновяването)

Редактирано от xmas (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.