Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Имам следниte въпроси относно Аваст: Мрежовия щит в Аваст не играе ли ролята на Firewall? Филтрира ли входящия трафик, защото с някои огнение стени Аваст не сработва. Причината не е ли в наличието на Огнена стена и в Аваст? Примерно с Касперски антихакер не се разбират нещо, както и Comodo personal firewall....

С Kerio Personal Firewall и Zone Alarm работи отлично, пробвай с тях.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

А за разликата м/у нея и платената версия – струва ли си?

Честно казано разликата между двете версии е почти незабележима - професионалната версия притежава подробен потребителски интерфейс, който може да се използва за създаването на собствени задачи, планиране на проверки и това е, а да, професионалната версия притежава и допълнително услуга към резидентната защита - "Блокиране на скриптове", но честно казано това е вече поостаряло, дори един човек от Alwil Software каза, че и те вече смятат това за поостаряло и дори обмислят премахването на Услугата от програмата(може би във версия 5). Иначе за по-подробна информация може да видиш ТУК. И най-важната разлика - домашната версия е безплатна САМО за ДОМАШНА и НЕКОМЕРСИАЛНА употреба :bye1:

Компютърът ми е с инсталиран Symantec AntiVirus.Скоро си инсталирах и Avast.Програмата е добра и ми харесва,а и е на български.Но всеки път след включване на компютъра Avast ми дава следното съобщение:

" Avast! Несъвместим антивирусен софтуер! Avast откри,че следната антивирусна програма е активна: Norton Antivirus/Symantec AntiVirus . Тази програма и скенера при достъп на Avast! НЕ МОГАТ да работят едновременно.В резултат основните скенери на Avast! -Стандартен щит,Р2Р Щит и Директни съобщения-са изключени."

Моля,обяснете ми какво означава това?Дали двете програми си пречат?Благодаря предварително Публикувано изображение

Компютърът ми е с инсталиран Symantec AntiVirus.Скоро си инсталирах и Avast.Програмата е добра и ми харесва,а и е на български.Но всеки път след включване на компютъра Avast ми дава следното съобщение:

" Avast! Несъвместим антивирусен софтуер! Avast откри,че следната антивирусна програма е активна: Norton Antivirus/Symantec AntiVirus . Тази програма и скенера при достъп на Avast! НЕ МОГАТ да работят едновременно.В резултат основните скенери на Avast! -Стандартен щит,Р2Р Щит и Директни съобщения-са изключени."

Моля,обяснете ми какво означава това?Дали двете програми си пречат?Благодаря предварително Публикувано изображение

То си ти казва че не е съвместим просто две антивирусни никога не се инсталират на едно пц, щом ти харесва Avast! деинсталирай Symantec AntiVirus Публикувано изображение

Първо да ти кажа,че не е хубаво според мен да имаш повече от една антивирусна на компа си.И второ-ако искаш да имаш повече от една(както в случая),трябва да решиш коя да ти сканира в реално време.Сега на Symantec му е включен скенера в реално време и затова на Аваста не му работят тези функции.Най-добре е според мен да деинсталираш Symantec и всичко ще е наред.Иначе трябва да му спреш скенера и да пуснеш този на Аваст.Дано да съм бил полезен Публикувано изображение

НИКОЙ производител на антивирусен софтуер не препоръчва ползването на повече от една антивирусна програма.Използването на две едновременно може да донесе повече вреди отколкото ползи.Махни едната от двете и ще работи.Иначе мисля че Ф-прот ще работи с Аваст ама това не е никак препоръчително,да не кажа опасно.

Благодаря за отговорите,сега се притесних-какво значи опасно и какво може да се случи при работа на дете програми?Прави ми впечатление,че въпреки съобщението за несъвместимост avast си работи.И коя от двете все пак е по-добра-avast или symantec antivirus? благодаря ви

За мен Аваст е по-добрата програма.За година откакто съм с нея не е пропускала вирус.Лека и е на български,има функции като на някои тежки и тромави алтернативни програми.Би могло едната програма да обърква другата и така да се пропусне вирус.Резидентната защита е процес който проверява страници и файлове преди да се отворят(тоест ако има нещо да каже навреме).Резидентната защита на едната програма обърква тази на другата което пък от своя страна я прави неефективна.Големи сървъри с тонове информация са защитени с една програма.Успех! Категоричен отговор коя е по-добра няма да получиш,всичко се базира на собствен опит.

Благодаря за отговорите,сега се притесних-какво значи опасно и какво може да се случи при работа на дете програми?Прави ми впечатление,че въпреки съобщението за несъвместимост avast си работи.И коя от двете все пак е по-добра-avast или symantec antivirus? благодаря ви

Доста проблеми могат да се появят при работата на две антивирусни програми (при работата на техните резидентни модули) - от забавяне на компютъра до напълно скапване на операционната система и следователно преинсталация на Windows. Но от съобщението на аваст се вижда, че програмата е спряла основните модули и няма опастност от конфликт, просто програмата не работи на пълна мощност.

Но както и другите в тази тема казаха използването на две антивирусни програми( техните резидентни модули) на един компютър не е въобще препоръчително. И макар, че основните модули на аваст са изключени не е хубаво да използваш двете програми. Както и другите те посъветваха трябва да избереш с коя програма да останеш и да премахнеш другата. Аз например имам аваст! като Резидентен Скенер и ClamWin(програмата няма резидентна защита) като резервен вариант. :computer2:

Благодаря отново сега май че си оставя аваст,но как да деинсталирам симантек?

Start/settings/control panel/add and remove programs/там избираш Саймантек и даваш remove/изчакваш да се деинсталира напълно/рестартираш компютъра.

Успех!

ДОБАВЕНО:

Потребителят @krasiika ми писа ЛС на което за съжаление незнам какво да отговоря.Става въпрос за това че гадния Саймантек неще да се деинсталира коректно.Аз бих направил нещо по подразбиране ама дайте си и вие мнението по въпроса.Ето ЛС-то което получих,цитат:

"Да ама като направя това и натисна remove ми излиза съобщение "Windows Installer....The feature you are trying to use is on a CD-ROM or other removadle disk that is not available... insert the Symantec Antivirus disk and klic Ok... " и нищо не става,не знам какво е това."

ОЩЕ ДОБАВЕНО:

Предполагам нямаш въпросния диск?Ако му дадеш "NO" или "Cancel"?

"Да ама като направя това и натисна remove ми излиза съобщение "Windows Installer....The feature you are trying to use is on a CD-ROM or other removadle disk that is not available... insert the Symantec Antivirus disk and klic Ok... " и нищо не става,не знам какво е това."

По принцип доста от продуктите на Symantec се загнездват в системата на потребителя и след това пълното им премахване е доста трудно. Попадал съм на случаи в които дори трябва ръчно да изтрия регистрите на Symantec от системата. Коя версия на Symantec Antivirus използваш?

ДОБАВЕНО:

Незнам дали ТОВА ще помогне, понеже не знам каква версия ползваш, но си струва да го пробваш.

Редактирано от xmas (преглед на промените)

И аз се надявам линкът към сайта на Симантек да помогне. Все пак, учудвам се за наличието на такъв проблем, защото премахването на въпросния продукт (сравнително често ми се случва да го правя на разни компютри) обикновено протича безпроблемно.

Реших окончателно да си оставя AVAST! И цял ден се мъчих да се оттърва от Symantec antiwirus.Нищо не стана през контролния панел по стандартния начин.Като се закучи не ще и неще да се изтрива.Опитах по някакъв начин и да я деинсталирам от саита им но напразно.Накрая се порових в нета,открих и си свалих програма за Uninstall на всякакви програми и то на български език - става дума за програмата Uninstall Tool - стана толкова леко ,изтрих всичко свързано с проклетия симантек в регистрите и се оттървах най-после от тая програма.Сега AVAST! заработи на пълна мощност,включени са всички защити и дано нямам проблеми занапред.Благодаря на всички тук,които се опитаха да ми помогнат със съвети ,да се надяваме че АVAST! ще оправдае доверието на всички ни. :)

На Аваст можеш да спреш проверката на Outlook и проверката на интернет пощата като икономия на ресурси,а и мисля че са излишни тия неща защото ако нямаш пощенски клиент и ползваш сигурна поща нямаш нужда от тях.

Поздравявам те за избора ти krasiika :)

На Аваст можеш да спреш проверката на Outlook и проверката на интернет пощата като икономия на ресурси,а и мисля че са излишни тия неща защото ако нямаш пощенски клиент и ползваш сигурна поща нямаш нужда от тях.

Да, напълно съм съгласен с dragozow Публикувано изображение

Сега ще ти дам съвсем различен съвет.Трвябва да ти е ясно,че и двете програми са някаква смехориийка и пародия на антивирусна,т.е,хич не се радвай.Можеш да си оставиш Овчата (Avast всъщност е една специфична порода овце Публикувано изображениеПубликувано изображение ),поне е лекичка.Не желая никакви пререкания и увещания за качеството на антивирусните,тъй като поддържам няколко хиляди компютъра и съм се нагледал на чудесии и с двете и имам солидна колекция от screenshots на идънките на много антивирусни,включително и на гореописаните две (НЕ Я ДАВАМ НА НИКОГО,нека не пишем offtopic).Написах това с цел да хвърля допълнителна светлина по темата,и твърдо заявявам,че уважавам всички останали потребители.

Всяка една антивируса ,може да направи грешка и да си снимаш скринче! Много е важно антивирусната със какъв друг софтуер я използваш. Аваст не е лоша пък и човека не разбира толкова както се разбра от темата.Той незнаеше ,че неможе да използва две антивирусни,затова в случая по-добре да си използва Аваст на български. Одавна сам се убедил ,че един човек който не е на ти със тези неща и най-доброто да му дадеш ,пак ще прецака нещо .А ако си използва нещо което му е ясно то и най-лошото да бъде.След като му е ясно как да го използва няма да има проблеми пък и да има, сам ще си търси решение щом може да бурави със това което ползва !!! Поздрави

Съгласен съм с теб,просто не исках да мисли,че това е някаква броня,а да е наясно как стоят нещата.

• 3 седмици по-късно...

Аз ползвам Gmail. Мога ли да си спра проверката на Outlook и проверката на интернет пощата? Ще имам ли проблеми според теб? Дай съвет, моля те!

Благодаря предварително!

Аз ползвам Gmail. Мога ли да си спра проверката на Outlook и проверката на интернет пощата? Ще имам ли проблеми според теб? Дай съвет, моля те!

Благодаря предварително!

Ако използваш програмата Outlook за проверка на твоя GMAIL акаунт по-добре е да оставиш услугата Outlook на avast! включена, а пък ако си проверяваш акаунта през браузъра без да използваш специални програми можеш спокойно да изключиш Интернет Пощата и Outlook Услугите на avast! ;)

Ако използваш програмата Outlook за проверка на твоя GMAIL акаунт по-добре е да оставиш услугата Outlook на avast! включена, а пък ако си проверяваш акаунта през браузъра без да използваш специални програми можеш спокойно да изключиш Интернет Пощата и Outlook Услугите на avast! :)

Благодаря за отговора. В такъв случай ще си ги изключа. Публикувано изображение
  • 3 седмици по-късно...

За да не правя излишно нова тема, бих искал да попитам, дали последните версии на АVAST се понасят със ZoneAlarm? При инсталацията на по-старите излизаше съобщение, че се работи по проблема на съвместимостта. Предварително благодаря. /За уиндоуската стена - знам, че мога да я включа. Интересно ми е за ZA./

За да не правя излишно нова тема, бих искал да попитам, дали последните версии на АVAST се понасят със ZoneAlarm? При инсталацията на по-старите излизаше съобщение, че се работи по проблема на съвместимостта. Предварително благодаря. /За уиндоуската стена - знам, че мога да я включа. Интересно ми е за ZA./

Зависи коя версия на ZoneAlarm искаш да използваш - безплатната версия на ZoneAlarm и avast! работят заедно без проблем (avast! все още показва предупредително съобщение за несъвместимост, но меже да го игнорираш - просто като се появи натисни НЕ). Що се отнася до Платената версия на ZoneAlarm (Pro версията) нещата са малко по-различни - все още съществува несъвместимост между двете програми - не съм сигурен, но във платената версия на ZoneAlarm има някаква опция "privacy features" или нещо такова (не съм запознат подробно с платената версия на ZoneAlarm), която опция именно причинява несъвместимостта между двете програми, следователно ако изключиш тази опция не би трябвало да имаш проблеми и със платената версия :)
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.