Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Здравейте всички :huh: Ами имам един проблем с avast!. Регистрирала съм се,имам си ключ, обаче всеки ден по няколко пъти ми излиза едно съобщение в червен прозорец,че е възникнала грешка при обновявянето :) .Какво трябва да направя? Благодаря предварително ;)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Здравейте всички :P Ами имам един проблем с avast!. Регистрирала съм се,имам си ключ, обаче всеки ден по няколко пъти ми излиза едно съобщение в червен прозорец,че е възникнала грешка при обновявянето :P .Какво трябва да направя? Благодаря предварително ;)

Като стартираш програмата има обновяване на база данни за вируси.Пробвай от там.Лично аз бих я деинсталирал и инсталирам на ново.

Мерси, след малко ще пробвам.Обаче имам оше един въпрос :P В клетката имам 5-6 затворени вирусчета. Ще се случи ли нещо като я деинсталирам и след това я инсталирам? Защото нали ще има един период от време,макар и много малък, в който ще съм без антивирусна?

Много мерси! Инсталирах си я, червения прозорец вече го няма, а и вирусчетата са където им е мястото ;)

Редактирано от tigertron
Не пиши с 4-ки! (преглед на промените)

От като използвам Avast Pro 4.7 sъм много доволен :baby: Преди си бях инсталирал Нод32,ами какво да кажа ,бяха ми се нахакали 15 троянеца и кво .......Нода дори и не реагира. Публикувано изображение Аvast за мен е най-добрата антивирусна.... Публикувано изображение

Здравейте!

Някой чувал ли е новини покрай Avast!,за правенето на нещо като Avast! Internet Security.Преди 1 месец във форума се спомена,че в края на тази година щяло да излиза такова чудо,или...са ме метнали по върбаляците.

Редактирано от Nikolai1990 (преглед на промените)

На тяхната страница поне не пише нищо.То и сега програмата не е само антивирус ами има модули за защита през P2P мрежата,защита на директни съобщения,интернет поща,пощенски клиент и файрлол.При новите си продукти посочват само това,ама то не ни касае.

излиза ми съобщение че изтича пробния период на аваст след 7 дни какво може да се направи по въпроса :huh:

Говориш за Home версията предполагам.На сайта им е описано как да получиш безплатна регистрация.

много не съм в час пише че е версия 4.7професионална а къде им е саита?

много не съм в час пише че е версия 4.7професионална

а къде им е саита?

Новия лицензен ключ ще ти бъде изпратен на посочения от теб мейл.Десен бутон на иконата на аваст на :) "Старт" лентата,отваряш "за аваст"-"лецензен ключ" и го копираш от мейла на паказаното място. :) Сайта е: www.avast.com :)

много не съм в час пише че е версия 4.7професионална

а къде им е саита?

Щом е професионална няма безплатни ключове,струва толкова:

Публикувано изображение

Против правилата е да питаш за сериен номер на платена програма затова не го прави.

изтеглих хоме и я сложих върху професионалната

излиза ми същото съобщение

трябваше ли да я деинсталирам Публикувано изображение

с англиискиа сме на вие

Редактирано от danaec (преглед на промените)

трябваше ли да я деинсталирам sad.gif

Разбира се,махни първо всичко и рестартирай.Разчисти и рестартирай пак и тогава инсталирай новата.

сега се регистрирах в аваст - някак си и чакам да получа кода благодаря на всички за отговорите и вниманието дето ми отделихте :friends1: нещо ако се закучи пак ще питам

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

имам антивирусна AVAST

и си мислех,че е напълно достатъчно...

;)

НО!

След като прочетох за "Mетоди за откриване на подозрителна активност в компютъра!" не съм вече толкова убеден...

Ще Ви помоля да ми дадете съвет:

-кои от тези програмки да си инсталирам

-имам ли изобщо нужда от тях

-да си сменя ли антивирусната система...

Просто искам мнение от по-знаещи и можещи!

БЛАГОДАРЯ!

Редактирано от fahrenheitt (преглед на промените)

Не няма нужда да си сменяш антивирусната програма или да инсталираш каквото и да е било от статията без да имаш ОСНАВАНИЕ за това (т.е. СЪМНЕНИЕ за инфекция)...Повечето от симптомите при заразяване са всеизвестни - забавяне на системата, неадекватно поведение на компютъра, използване на интернет трафика без в момента да сваляш/качваш нещо в нета, появата на реклами и досадни банери в трея че си заразен и трябва да си купиш тази или онази програма и т.н.Просто спазвай хигиена при сърфиране, внимавай с прикачените файлове от писма по ел. поща, работа със съмнителни файлове и архиви, разменяне на файлове чрез mIRC - DCC или по Skype и т.н.С времето ще си изградиш подходяща стратегия и правилни навици и поведение в мрежата, а при проблем НИЕ сме тук! Не е нужно безпричинно да си товариш компютъра с излишни програми, които само отнемат от ресурсите на PC-то.Повечето от помощните инструменти в статията ми са само за временно ползване - докато си свършат работата за която са предназначени и след това да се деинсталират, а не да заменят сегашната ти защита (по-скоро да допълнят вече наличната), както и потребителите да научат някое друго трикче, как трябва да се действа при подобни ситуации (без паника, че тогава човек допуска най-досадните грешки, които могат да му костват загубата на ценна информация).Отделно статията ми подлежи на редакция в най-скоро време (щом намеря повечко свободно време) тъй като тенденциите при развитието на зловреден код динамично се променят, променят се и средствата за защита...а и повечето от линковете дадени в статията са невалидни или са за по-стари версии на съответния софтуер за защита.Няма да допълвам някакви революционни неща а само ще коригирам тук-таме и ще направя една подборка на най-често срещаните задавани въпроси във форума и решенията за тях в една тема за целта.Поздрави!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Не няма нужда да си сменяш антивирусната програма или да инсталираш каквото и да е било от статията без да имаш ОСНАВАНИЕ за това (т.е. СЪМНЕНИЕ за инфекция)...Повечето от симптомите при заразяване са всеизвестни - забавяне на системата, неадекватно поведение на компютъра, използване на интернет трафика без в момента да сваляш/качваш нещо в нета, появата на реклами и досадни банери в трея че си заразен и трябва да си купиш тази или онази програма и т.н.Просто спазвай хигиена при сърфиране, внимавай с прикачените файлове от писма по ел. поща, работа със съмнителни файлове и архиви, разменяне на файлове чрез mIRC - DCC или по Skype и т.н.С времето ще си изградиш подходяща стратегия и правилни навици и поведение в мрежата, а при проблем НИЕ сме тук! Не е нужно безпричинно да си товариш компютъра с излишни програми, които само отнемат от ресурсите на PC-то.Повечето от помощните инструменти в статията ми са само за вренно ползване - докато си свършат работата за която са предназначени и след това да се деинсталират, а не да заменят сегашната ти защита (по-скоро да допълнят вече наличната), както и потребителите да научат някое друго трикче, как трябва да се действа при подобни ситуации (без паника, че тогава човек допуска най-досадните грешки, които могат да му костват загубата на ценна информация).Отделно статията ми подлежи на редакция в най-скоро време (щом намеря повечко свободно време) тъй като тенденциите при развитието на зловреден код динамично се променят, променят се и средствата за защита...а и повечето от линковете дадени в статията са невалидни или са за по-стари версии на съответния софтуер за защита.Няма да допълвам някакви революционни неща а само ще коригирам тук-таме и ще направя една подборка на най-често срещаните задавани въпроси във форума и решенията за тях в една тема за целта.Поздрави!

Мерси за помощта!

Каква литература четеш,

че така добре си боравиш с термините!?!

:P

Редактирано от fahrenheitt (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Брей, одеве хванах една депресирана бомба и аваста не можа да я вкара в клетка После пробвах да я поправя, не може Накрая не можа да я изтрие... В такъв случай какво се прави ? Смяна на антивирусната или какво ???

Брей, одеве хванах една депресирана бомба и аваста не можа да я вкара в клетка

После пробвах да я поправя, не може

Накрая не можа да я изтрие...

В такъв случай какво се прави ?

Смяна на антивирусната или какво ???

Даваш повече информация за съответната гадина или търсиш сам информация с Google и пробваш различни методи за нейното премахване...

Проверяваш на важните теми (особено тази) Обща инструкция за действия при заразяване с вирус и действаш според съветите!Спираш System Restore, проверяваш под Safe Mode и т.н.Предотвратяване на повторна зараза - хигиена на сърфиране и изграждане на елементарни навици на поведение в мрежата, често обновяване на дефинициите, инсталиране на последните кръпки за използвания софтуер и т.н.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=26927

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Проблем при опит да вляза в един сайт, по точно: http://www.bgtopgirls.com/popfolk.php

Avas_та пищи че има VBS:Malware-gen и ми предлага да прекъна връзката.

Въпроса ми е възможно ли е това?

Не разбрах какъв е проблемът, за да прекъснеш връзката - реклама на сайта ли правиш? Впрочем, F-Secure не реагира при влизане последователно с трите браузъра - IE 7, Firefox 2.0.0.11 и Opera 9.25... Току що пробвах през компютъра на комшията и KIS 6 също не реагира. И двете с активирани модули за уеб сканиране би трябвало да засекат заплахата, правили са го безброй пъти.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Проблем при опит да вляза в един сайт, по точно: http://www.bgtopgirls.com/popfolk.php

Avas_та пищи че има VBS:Malware-gen и ми предлага да прекъна връзката.

Въпроса ми е възможно ли е това?

Ако не правиш реклама, захвърли аваста.

Не разбрах какъв е проблемът, за да прекъснеш връзката - реклама на сайта ли правиш? Впрочем, F-Secure не реагира при влизане последователно с трите браузъра - IE 7, Firefox 2.0.0.11 и Opera 9.25...

Току що пробвах през компютъра на комшията и KIS 6 също не реагира. И двете с активирани модули за уеб сканиране би трябвало да засекат заплахата, правили са го безброй пъти.

Не- неправя никаква реклама на сайта отдавна не бях влизал там , давам на Avast_та да прекъне вразката и толкова. С Opera 9.24 съм и ми се случва за пръв път затова зададох и въпроса си. Щом казваш че няма проблем ОК то Avasta така яко изпищя че................

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.