Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

За реклама наистина не прави,защото и аз сега пробвах и ми изпищя avasta.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Вярно бе,току що го пробвах и при мен същото.С Аваст съм,за пръв път ми се случва,явно не съм влизал в такива сайтове до сега.

Някой с друга защита?

Avira AntiVir PersonalEdition Classic също мълчи при браузър

=> Mozilla Firefox => с пуснати следните добавки : AdBlock Plus, Noscript...

За всеки случай сканирах дял C: (за да видя дали нещо попада в кеша от отвaрянето на въпросния сайт и отново нищо).

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Symantec AntiVirus Corporate Edition v10.2.276.0 също не реагира,по всичко изписано до тук явно става въпрос за фалшива тревога

Темата е за Аваст.Не е място за тестване на други антивирусни.За това си има теми и ще ви помоля да ги ползвате за да не става каша.

Някой с друга защита?

Проблем при опит да вляза в един сайт, по точно: http://www.bgtopgirls.com/popfolk.php

Avas_та пищи че има VBS:Malware-gen и ми предлага да прекъна връзката.

Въпроса ми е възможно ли е това?

KIS 7 също не засича,Аваст си е просто своенравна антивирусна.

Аз съм много доволен от нея-лека,безплатна и не пропуска нищо.

KIS 7 също не засича,Аваст си е просто своенравна антивирусна.

Точно така Аваст си е параноична особенно след,като доста персонал от Касперски Лаб премина в Аваст Публикувано изображение Кис също е параноична - но мълчи защото няма за какво да пищи!Бил съм с Аваст и имам добри впечатления.След като я смених с Кав 6 при сканирането не открих нищо подозрително.Добра е но няма това което го имат платените програми :angel19: Сега съм с Кис 7.0.0.125 и съм много доволен!Но за безплатна версия наистина е добра. Публикувано изображение

Кое точно и е параноичното защото при мен не се обажда?Да не би да не си я настроил?

Публикувано изображениекакво е това - през 5 минути ми искача ....

Това показва че е блокирана атака през DCOM услугата (DCOM и LSASS услугите са доста уязвими към атаки и се надявам да си обновил Операционната Система с последните кръпки)...

Даже DCOM можеш да я изключиш (ако има проблеми след това винаги можеш да я пуснеш отново)

1.Вариант

Windows Worms Doors Cleaner 1.41

Публикувано изображение

http://www.firewallleaktester.com/tools/wwdc.exe

2.Вариант

DCOMbobulator

Публикувано изображение

Публикувано изображение

http://www.grc.com/files/DCOMbob.exe

свалих първото и е ок

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, нямам намерение да пускам нова тема за моят въпрос и понеже антивирусната ми е avast, реших тук да си споделя проблема. След преинсталация на Windows, се случиха няколко неща 1. Firefox престана да се стартира и дава някаква грешка , не знам от къде се е получила и не се дава достатъчно информация. 2. При стартиране на Internet Explorer се появява съобщение от антивирусната, че файлове тип Temporary Internet Files са заразени с вирус - HTML: Iframe' , от информацията която четох някои източници казват че това не е вирус, други че е и атакува Internet Explorer , съобщенията се показват за секунди и изчезват веднага . Ще съм благодарен ако някой сподели решение на проблемите ! Предварително благодаря !

Здравейте,

нямам намерение да пускам нова тема за моят въпрос и понеже антивирусната ми е avast, реших тук да си споделя проблема. След преинсталация на Windows, се случиха няколко неща

1. Firefox престана да се стартира и дава някаква грешка , не знам от къде се е получила и не се дава достатъчно информация.

2. При стартиране на Internet Explorer се появява съобщение от антивирусната, че файлове тип Temporary Internet Files са заразени с вирус - HTML: Iframe' , от информацията която четох някои източници казват че това не е вирус, други че е и атакува Internet Explorer , съобщенията се показват за секунди и изчезват веднага .

Ще съм благодарен ако някой сподели решение на проблемите ! Предварително благодаря !

Виж F-Secure какво пишат по въпроса: F-Secure Virus Descriptions : Exploit.HTML.Iframe.FileDownload.

Въпросче,към колегите ,които ползват Avast--Когато сканирате компа си ,какво е натоварването на процесора ви? Щото НОД а ми винаги в ръчен режим на сканиране почти винаги е на 100%. Интересно ми е?

Това го четох вече, явно и при IE7 се получава!

Добре де изтегли си всички налични UPDATES за Операционната Система:

Изтегли си програмата MBSA 2.1 beta и изтегли всички обновления:

Публикувано изображение

http://www.majorgeeks.com/Microsoft_Baseli...yzer_d4105.html

Въпросче,към колегите ,които ползват Avast--Когато сканирате компа си ,какво е натоварването на процесора ви?

Щото НОД а ми винаги в ръчен режим на сканиране почти винаги е на 100%. Интересно ми е?

Ето един шот от времето когато ползвах Avast! (е версията няма да е много актуална, както и е спряна защитата в реално време и не на последно място съм със старата хардуерна конфигурация)...ама тогава товареше доста по време на сканиране!

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Здравеите! Искам да попитам за нещо което ми направи впечатление. А именно, когато слушам интернет радио или гледам телевизия през нета, реалновремевия скенер на Avast! не проверява нищо. В смисал когато ползвам интернет браузер интернет щита отброява всичко проверено до сега, както и последния проверен, но когато спра браузера но сменям радиостанции или превключвам различни ТВ. канали интернет щита не отчита и не проверява нищо! Смятам, че стриимването на медиа ползва интернет ресурси и би трябвало интернет щита да работи и да проверява различните станции и Тв. канали които слушам и гледам!

От няколко имам проблем с автоматичните ъпдейти на Аваст. Мине се, не мине време и ми изскача червено прозорче казващо, че възникна грешка при обновяването. В същото време ръчно си ъпдейтвам без проблем (затова изклячвам проблем със стената, която е Comodo). Преинсталирах, но пак същата работа. Някакви идеи?

Редактирано от Karko (преглед на промените)

От няколко имам проблем с автоматичните ъпдейти на Аваст. Мине се, не мине време и ми изскача червено прозорче казващо, че възникна грешка при обновяването. В същото време ръчно си ъпдейтвам без проблем (затова изклячвам проблем със стената, която е Comodo). Преинсталирах, но пак същата работа. Някакви идеи?

Нещо от интернет връзката със сървърите на Аваст.

Нещо от интернет връзката със сървърите на Аваст.

Май е по-скоро нещо от самата програма - много подобни на моите оплаквания във форума на аваст. За съжаление не разбирам нищо от това, което обсъждат (не ми е в английския проблема ;) )

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.