Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Мерси! А как да разбера дали е наистина вирус или е такова дето Аваст го е намерило?

слушай сега, мойта градска. пускаш аваст, ама не това което си пуснала ами програмата от старта или иконата на десктопа, там има едно като кутия, там се съхраняват вирусите които са хванати. значи важат само 2 опции като ти открие вирус, ако е в компа "мести в клетката" ако си в нета - "прекъсни връзката". използваш ли ги тях, няма опсаност, после влизаш в клетаката дето ти я казах и триеш но само в графата заразени , другите няма да ги пипаш
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Аз имам следния "проблем" -> всеки ден след автоматичното обновление на дефинициите на Avast ми изкача синьо прозорче, което ми казва "ок, пич успях". Това добре, ама дразни много. Да ми препоръчате някакъв начин да го махна? Забранил съм всички известия, но въпреки това въпросния диалогов прозорец ми излиза Публикувано изображение

Аз имам следния "проблем" -> всеки ден след автоматичното обновление на дефинициите на Avast ми изкача синьо прозорче, което ми казва "ок, пич успях". Това добре, ама дразни много. Да ми препоръчате някакъв начин да го махна? Забранил съм всички известия, но въпреки това въпросния диалогов прозорец ми излиза Публикувано изображение

Настройки > Обновяване (Просто) > Подробно > И махаш тикчето пред "Показвай съобщение след обновяване".

Искам да попитам каква е разликата между хоум и про, моля ви не давайте линкове, лошо знам английски.

Искам да попитам каква е разликата между хоум и про, моля ви не давайте линкове, лошо знам английски.

avast! 4 HOME

Домашната (безплатната) версия на avast! се различава от професионалната (платената)версия в няколко аспекта. Следната таблица показва разликите между домашната (безплатната) и професионалната (платената) версия на avast!.

avast! 4 HOME (безплатна версия)

ashCmd (скенер от команден ред) НЕ

Подробен потребителски интерфейс НЕ

Блокиране на скриптове НЕ

Push обновления НЕ

Създаване на твои индивидуални задачи. НЕ

Запаметяване на резултатите след проверка. НЕ

Планиране на задачи. НЕ

за професионалната са да, това го имаш в меню помощ на аваст.

Ако го искаш с прости думи - разликата е никаква, сложи си профешънъл и един код, ако искаш да си с професионална, аз съм с такава, но с код за хоум, и аз не мога да ти кажа на каква съм :)

Един изключително глупав въпрос... Къде се настройва поведението на Аваст по отношение на откритите заплахи; смисъл да не показва попъп и да спира сканирането като намери нещо, а директно да го оставя в резултатите или поне да прави каквото си знае?

Искам да попитам защо след като Мозилата поработи ден и половина и Аваста и спира достъпа до интернет.След като рестартирам се оправя и така до другия ден вечерта.Как да оправя този проблем?

Ето нещо впечатляващо постигнато с Аvast Home и Windows XP SP2+включен FireWall

Публикувано изображениеWelcome to ShieldsUP синята точка е отворен порт 113

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Avast! Home + WindowsXP SP2 + Look'n'Stop + вградения Firewall в рутера:

Your system has achieved a perfect "TruStealth" rating. Not a single packet — solicited or otherwise — was received from your system as a result of our security probing tests. Your system ignored and refused to reply to repeated Pings (ICMP Echo Requests). From the standpoint of the passing probes of any hacker, this machine does not exist on the Internet. Some questionable personal security systems expose their users by attempting to "counter-probe the prober", thus revealing themselves. But your system wisely remained silent in every way. Very nice.

Публикувано изображение

Как да накарам тая чудесия да сканира архиви и как да и задам подробно сканиране? Нямам предвид варианта sheduled boot-time scan! Ега ти и зора, дето го видях, ама не ще ........ :scared:

Как да накарам тая чудесия да сканира архиви и как да и задам подробно сканиране? Нямам предвид варианта sheduled boot-time scan! Ега ти и зора, дето го видях, ама не ще ........ :)

чукваш на иконката на хардовете и като се отворят отгоре опциите, маркираш "провери архивите". голямата философия

Искам да попитам защо след като Мозилата поработи ден и половина и Аваста и спира достъпа до интернет.След като рестартирам се оправя и така до другия ден вечерта.Как да оправя този проблем?

Насройките са, ако не ги откриеш просто сложи мозилата в изключения докато ги измислиш откъде са

Аваст 4.8 вече е съвместом със Зоун Аларм .

Бях с НОД32 в. 3.0.65 и Аларма Фри 5.1

Смених Нода с Аваст 4.8 - даже не ми изкара съобщението от 4.7 , Аваста си се настрои към мрежата и интернета е с нормална скорост

Публикувано изображение

Всичко добро!

Смених Нода с Аваст 4.8 - даже не ми изкара съобщението от 4.7 , Аваста си се настрои към мрежата и интернета е с нормална скорост

Публикувано изображение

Всичко добро!

Да не бъда груб но Фрии версията винаги си е била съвместима с Аваст.

Публикувано изображение

Всичко добро!

Аваст не е съвместима с Kaspersky Anti-Hacker пише го изрично в лицензираното споразумение,но със Zone Alarm не съм чувал да е имала проблеми поне от версия 4.7 :help:

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Сори ако съм се объркал, може да съм пробвал платената Зоун Аларм с Аваст.

Просто имам недобри спомени от комбинацията и сега бях приятно изненадан Публикувано изображение

при мен преди с аваст 4.8 имаше несавместимост с Zone alarm Pro,но сега 4.8 няма с ZA free (доколкото знам тя и с 4.7 няма проблем ,което значи че проблема е бил в ЗАпро) а сега съм доволен само дето малко бави при стартиране на компа...заради ЗА чух че правела някакво сканиране и затова ,но все пак не пускам системат по 10пъти на ден.;..

Здравейте, Проблема е следния:програмата работи но не може да се обновява.Опитах да я обновя ръчно, но също не става.Опитах се да я изтрия от но и това не става- дава че има грешка в сетъп файла. Може би става въпрос за повреди от вирус,но не съм сигурен.А си мисля че е възможно да е атакувана ,защото преди около 2 месеца ми се загуби кирилицата която се изобразява на съобението че има проблем при обновяването на програмата - прочетох го едва сега ,като си оправих уиндоса.Долу горе по същото време компютъръ беше почнал да зависва и ми даваше съобщения че не достига мяста на диск С: за нормална работа на системата.Тогава работех с нод 32 и аваст.и двете програми даваха сведения, че няма вируси в компютъраа. като инсталирах CfujerSpi той откри папка в С: пълна с няколко хиляди заразени файла .Проблема със системата се оправи след лечението.Но антивирусните програми се скапаха напълно. Нод32 също не дава да го деинсталирам а всеки път като пусна компютъра ме предупреждава че трябва да платя или да го деинсталирам.Не ми се прави преинсталация на уиндоса. Моля кажете какво да правя защото вирукните дефиниции остаряха и оня ден коунтер спи откри троянски кон в компютъра.

Нали получи писмо на мейла си от аваст.Там трябва да има инструкции при проблем,или им пиши на тях.

Ако вече имате avast! инсталиран, уверете, се че използвате поне версия

4.6 и отидете на стъпка 5), в противен случай започнете от стъпка 1):

1) Изтеглете инсталационния файл на avast! 4 Home Edition от

следната уеб страница http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html

2) След като вече сте изтеглили инсталационния файл, щракнете върху него два пъти с мишката и следвайте

инструкциите. Препоръчително е да затворите всички други

Windows програми преди да извършите инсталацията.

3) След инсталацията ще бъдете помолени да рестартирате вашия компютър - моля

рестартирайте го.

4) След рестартирането ще видите синя кръгла икона с буквата "a" в системния трей,

близо до часовника.

Въведете регистрационния номер/ключ в avast! 4 по следния начин:

5) Щракнете с десния мишешки бутон върху синята икона, представляваща резидентната защита

в системния трей и изберете "За avast!...", или в обикновения интерфейс изберете

'Помощ' -> 'За аvast!...'.

6) Натиснете бутона "Лицензен ключ" в долния десен ъгъл.

7) Въведете Лицензния ключ в полето на диалоговия прозорец.

Препоръчително е да използвате метода copy&paste, за да въведете лицензния номер в avast!

- маркирайте регистрационния номер в това писмо, копирайте го в клипборда

(чрез натискането на бутоните CTRL+C) и вмъкнете (paste) лицензния номер

от клипборда в полето от диалоговия прозорец на avast! (чрез натискането на бутоните CTRL+V).

8) Натиснете OK.

Ако нещо не ви е ясно, можете да видите процедурата по вмъкване на лицензния

номер в програмата показана и на това видео - http://www.avast.com/files/tutorials/insert_key.htm.

Обновяванията в нашата Домашна версия работят по два подобни начина: вирусната база данни

се обновява автоматично и не изисква намесата на потребителя; нови обновления

на софтуера се анонсират чрез син предупредителен прозорец и трябва да бъдат стартирани

ръчно.

Благодарим Ви, че избрахте avast! антивирус.

С най-добри пожелания,

Екипът на ALWIL Software.

Текст за БЕТА тестери (Български):

Благодарим Ви за желанието да участвате в програмата за БЕТА тестване на ALWIL Software.

Повече информация за нашите БЕТА версии на нашия софтуер можете да намерите на

следната страница: http://www.avast.com/eng/beta_products.html.

• 2 седмици по-късно...

Каквото съм чувал от приятели Avast няма равен (не сам мои думи), но имам основания да им вярвам ;) ПС.: Ако сте на Линукс няма да има нужда от антивирусна, само трябва да имате наидея какво сваляте :)

Не е ли по-лесно и по-правилно да се ползва на родния ни език и да се доразучат всички настройки .... Поздрави

При обновяване на дефинициите на SUPERAntiSpyware Free Edition Аваст откри заплаха при самото сваляне.До колко сме защитени при online обновяването,какво се сваля просто е на сляпо..Естествено може и да греша или това да е фалшива тревога,знам ли!

Публикувано изображение

G DATA - чист и с двата енджина.

VirusTotal: http://www.virustotal.com/analisis/6fe4776...05edc0e5a7c70a5

Не става въпрос SUPERAntiSpyware.exe аз я ползвам от няколко месеца,това става при обновяването на дефинициите,при самия процес на сваляне,а не за самата програма.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.