Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Не става въпрос SUPERAntiSpyware.exe аз я ползвам от няколко месеца,това става при обновяването на дефинициите,при самия процес на сваляне,а не за самата програма.

Случва се понякога антивирусна програма да засече дефинициите на друга такава за вирус. Затова всички програми за гадинки криптират и компресират дефинициите си. Но все пак има възможност точно това да се е случило при теб. Тоест Аваст е засякъл дефинициите на програмата като троянски кон. Според мен е фалшива тревога. И не е - защото това са дефиниции, тоест съдържат сигнатурата на троянеца. Аваст е засякъл нея. Това е станало, според мен.
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Случва се понякога антивирусна програма да засече дефинициите на друга такава за вирус. Затова всички програми за гадинки криптират и компресират дефинициите си. Но все пак има възможност точно това да се е случило при теб. Тоест Аваст е засякъл дефинициите на програмата като троянски кон. Според мен е фалшива тревога. И не е - защото това са дефиниции, тоест съдържат сигнатурата на троянеца. Аваст е засякъл нея. Това е станало, според мен.

И аз така мисля :)

Avast 4.8 Pro + Ashampoo FireWall Pro - последни версии . Първата е с вграден бг език и се предоставя за безплатно пробване за 60 дни - подобрена с нови модули достигна 111 mB, но не се усеща забавяне на системата . Прибра в клетката два троянеца - установими за Mamutu и невидими за Авира Suite 8 { защитната и стена ги установяваше единствено като блокирани вътрешни атаки}. Сега ще проверявам доколко Ashampoo FireWall Pro ще съумее да се справи с други троянци, умеещи да се "маскират" като браузъри и разни други доверени приложения ... След само 3 дни впечатления устновявам, че и двете програми са доста подобрени спрямо предните си версии - досега заедно не бях ги инсталирал... Поздрави

Avast 4.8 Pro + Ashampoo FireWall Pro - последни версии . Първата е с вграден бг език и се предоставя за безплатно пробване за 60 дни - подобрена с нови модули достигна 111 mB, но не се усеща забавяне на системата . Прибра в клетката два троянеца - установими за Mamutu и невидими за Авира Suite 8 { защитната и стена ги установяваше единствено като блокирани вътрешни атаки}. Сега ще проверявам доколко Ashampoo FireWall Pro ще съумее да се справи с други троянци, умеещи да се "маскират" като браузъри и разни други доверени приложения ... След само 3 дни впечатления устновявам, че и двете програми са доста подобрени спрямо предните си версии - досега заедно не бях ги инсталирал... Поздрави

Инсталирах Ashampoo Firewall 1.20 ,но няма БГ превод.Bfaf беше споменал ,че ще е вграден за по-новите версии Цък

Някой ,ако има превода за версия 1.2 нека го предостави,мерси.

Инсталирах тази немска стена и сега се чудя кое къде беше .... Не си останах с Comodo Firewall Pro 3.0 или с Mamutu 1.7 - тях ги изучих ....Да не пропусна - украинската Antidote Free 2008 e качествена безплатна програма без фалшиви тревоги - при мен днес откри един Trojan Win 32/Backdoor - мамутът го прехващаше и него .... Изтри го ! Само една констатация - без съмнение - ВЯРНА ! Нищо друго при пълен скан - в доста славянски портали са положителни оценките за поредната отлична безплатна програма ! Поздрави

Инсталирах тази немска стена и сега се чудя кое къде беше .... Не си останах с Comodo Firewall Pro 3.0 или с Mamutu 1.7 - тях ги изучих ....Да не пропусна - украинската Antidote Free 2008 e качествена безплатна програма без фалшиви тревоги - при мен днес откри един Trojan Win 32/Backdoor - мамутът го прехващаше и него .... Изтри го ! Само една констатация - без съмнение - ВЯРНА ! Нищо друго при пълен скан - в доста славянски портали са положителни оценките за поредната отлична безплатна програма ! Поздрави

Имам една молба,когато имаш нови впечатления от нова програма, моля давай съответния линк към нея и в друга тема,че доста се отплеснахме,така по-добре и бързо ще се ориентираме ;)

Antidote Free 2008 Screenshots

Мерси за което!

А,забравих,това нещо Ashampoo Firewall 1.20 пародия на FireWall изчезва моментално от компа ми Публикувано изображение

Програмата я разкарах,не става,засича само трафика на браузъра,ами другото.....кой? Бяха ми достатъчни 20 мин за да разбера що за стока е. Comodo 364 си остава е за сега, най -доброто безплатно решение,поне за мен.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Аваста доста е вдигнала нивото си и най-вече от Alwil са попренаписали бъгавите драйвери за самозащита водещи до сини екрани: (в тази тема беше разковничето, но това е било за по-стара версия на avast, а е възможно и BSOD да са били предизвикани наистина от Direct Disk Access драйверите на GMER, които се използваха в MBAM.В новите версии и те са пренаписани)...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=879490

Ashampoo Firewall е доста СЛАБА защитна стена.

Само на интерфейс до докарва. (да ме прощават феновете и...)

До такъв извод съм стигнал и от личен опит и от различни статии из нета:

http://pcworld.bg/?call=USE~home;&page...n=4222&pn=2

Не съм пробвал последните версии на продуктите им, но засега не мисля да го правя...

Същото мога да кажа и за продуктите на PCTools...Това не е само мое мнение.

А и вчера при тестване на системата си с Dr.WebCureIT, той изпищя на всички продукти на PCTools включително.

Може и фалшива тревода да е било, но за мен беше достатъчен повод да освободя място на хардиска си и да ги разкарам...

Прати ми тези невидими за Avira троянци.

Не споря, че няма такива, но и затова са съвестните потребители.

Аз лично постоянно пращам файлове за анализ на различни антивирусни лаборатории за да ги вкарат в дефинициите си или да ги премахнат оттам ако са фалшиви тревоги...

Колкото до Antidote 2008, както сам си видял лога имаше прекалено много фалшиви тревоги.

Не ми е останало време за тестване на последните версии.След моите доклади, а и тези на други потребители е възможно да са поизчистили фалшивите аларами, а и когато я ползвах програмата беше току що излезнала и имаше и разни други бъгове като невъзможността за активиране на някои технологии въпреки, че бяха отметнати в опциите за сканиране:

Antidote Free v1.0 report file

Kernel version 0.1.0.16, base 1028627 records

Scanning options:

Checking boot sectors : No

Checking memory : No

Checking autorun records : No

Checking files : Yes

File types : All files

Check archives : No

Check mail bases : No

Check installers : No

Check other containers : No

Action for infected : NoReport only (skip)

Delete infected archives : No

Show clear files : No

Use Heuristic : No

Use Extended bases : No

Started 2008:06:06 at 02:34:35

Scan: "C:\", "D:\", "E:\", "F:\"

Скоро ще я тествам пак и ще проверя дали ще открие пак същите файлове като предния път или най-накрая са ги фикснали след като им пратих архива с тях.

Ще ми е интересно и дали ще открие нещо ново, тъй като през това време съм сканирал и почиствал и с други антивирусни приложения.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Троянците бяха в System Volume и ги изтрих след изпращането им до Virustotal и до VirSCAN, но си имам още трудноустановими гости - логовете на защитната стена регистрират солиден брой опити за "самоинициативни" свързвания на браузъри към различни адреси ! Ashampoo Firewall издържа някои от тестовете - не ми е останало време за всичките .... Оставам с тази защита засега - няма конфликти с Аваст..... Поздрави

Здравейте на всички!!! Понеже не съм много напред с материала,се надявам тук да ми помогнете.Имам инсталиран Аваст за домашна употреба,но искам да се подсигуря двойно.Доколкото обаче съм запознат,когато има два антивируса на едно PC те влизат в конфликт,и ефекта е нулев.Бих искал да знам,с кой друг антивирус (по възможност free) мога да комбинирам Avast-а,така че да не се стига до нежелани последствия за моята машинка.Ако ми препоръчате и една защитна стена като допълнение,всичко ще е ок.Благодаря Ви предварително за помоща!!!

a-squared Free 3.5.0.25 на БГ език ще ти е от полза - тя е без резидентен щит - добре е 1-2 пъти седмично да се изпълнява задълбочената проверка с нея . За защитните стени има също обособени теми във форума . Поздрави

Направи ми впечатление ,че след сканиране с въпросната антивирусна програма. Пише примерно еди кой си файл е "декомпресираща бомба" или архива е с парола или повреден и тези файлове са доста. Това дали е проблем ? И ако е така, как може да се отстрани ? Забелязал съм подобно нещо и при NOD32, въпроса дали е нормално ? Ето и една снимка

Благодаря за отговорите

Редактирано от *Belial* (преглед на промените)

Това не е проблем,с която и да е антивирусна сканираш,няма да може да го сканира,те са заключени,по една или друга причина,те са винаги чисти.В повечето случаи :huh:

Здравейте на всички!!! Понеже не съм много напред с материала,се надявам тук да ми помогнете.Имам инсталиран Аваст за домашна употреба,но искам да се подсигуря двойно.Доколкото обаче съм запознат,когато има два антивируса на едно PC те влизат в конфликт,и ефекта е нулев.Бих искал да знам,с кой друг антивирус (по възможност free) мога да комбинирам Avast-а,така че да не се стига до нежелани последствия за моята машинка.Ако ми препоръчате и една защитна стена като допълнение,всичко ще е ок.Благодаря Ви предварително за помоща!!!

Много добра съвместимост м/у Avast и Comodo Firewall

Направи ми впечатление ,че след сканиране с въпросната антивирусна програма. Пише примерно еди кой си файл е "декомпресираща бомба" или архива е с парола или повреден и тези файлове са доста. Това дали е проблем ? И ако е така, как може да се отстрани ? Забелязал съм подобно нещо и при NOD32, въпроса дали е нормално ? Ето и една снимка

Да,това е жизнено важна информация в тези папки и затова са заключени от Microsoft ,никой и нищо да няма достъп до тях, с цел подсигуряване и защита на операционната система.

Отлично съвместяване на Avast 4.8 Pro и с Online Armor 2.1 Free ....Сравнено с Комодо - не изисква време-търпение- преценки ...Доста добри настройки по подразбиране при защитната стена... Поздрави

Само още нещо, явно "снимката" не ми е подходяща..По спомени, примерно фигурираха и файлове от OpenOffice, и пишеше нещо от сорта "Архива е повреден и не може да бъде проверен". А това чудо "Декомпресираща бомба" или нещо от сорта ?

Отлично съвместяване на Avast 4.8 Pro и с Online Armor 2.1 Free ....Сравнено с Комодо - не изисква време-търпение- преценки ...Доста добри настройки по подразбиране при защитната стена... Поздрави

Възразявам!!! Online Armor си я инсталирах на компа и я разкарах скоропостижно!

Въобще не оправда доверието ми! Веднага след инсталацията на програмата компа започна да работи много мудно и освен това ужасно ми забавяше скоростта на нета. Къде Комодо бе?! Комодото е китка пред нея! Публикувано изображение:)

Подобни констатации са възможни, когато се инсталира друг софтуер не на свеж Win....Безплатните Comodo Firewall Pro и Online Armor са между малкото отлични стени при тестове на вътрешни атаки, а това е най-важното....При втората са на ниво настройките по подразбиране и е по-подходяща за ненапреднали потребители ...Лично съм го проверявал.... И двете работят добре с версиите на Аваст ! Поздрави

Възразявам!!! Online Armor си я инсталирах на компа и я разкарах скоропостижно!

Въобще не оправда доверието ми! Веднага след инсталацията на програмата компа започна да работи много мудно и освен това ужасно ми забавяше скоростта на нета. Къде Комодо бе?! Комодото е китка пред нея! Публикувано изображение:)

При теб проблема е някъде другаде, при мен Online Armor е била неусетно лека.

Възможно е на свеж Уйндоус Online Armor да изглежда по друг начин, макар че честно казано се съмнявам. В момента Комодото е №1, а и се справя по-добре от Online Armor в някои тестове!

Би ли уточнил в кои точно - искам да проверя и ако е така - ще се върна към Comodo Firewall Pro 2.4, защото някои "екстри", за които говорихме там липсват ..... Поздрави

• 1 месец по-късно...

Здравейте днес си пуснах компа,и на антивирусната ми има нещо,не ми дава да я деинсталирам,не ми дава да я update,като пробвам да я пусна вижте какво става!!!

Публикувано изображение

MОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Колко антивирусни програми имаш? Трябва да е само една. Избери си - като гледам имаш NOD32 и може би искаш да махнеш Avast... Има един начин за успешно махане на Avast - само през safe mode.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Здравейте днес си пуснах компа,и на антивирусната ми има нещо,не ми дава да я деинсталирам,не ми дава да я update,като пробвам да я пусна вижте какво става!!!

MОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами ти си две антивирусни,деинсталирай едната, Нод или Аваст,решението си е твое.

Колко антивирусни програми имаш? Трябва да е само една. Избери си - като гледам имаш NOD32 и може би искаш да махнеш Avast...

Има един начин за успешно махане на Avast - само през safe mode.

Има си специален инструмент aswclear.exe за пълноценно премахване на Аваст от официалния им сайт,но и без него съм нямал никакви проблеми с де-инсталацията му.

p.s. Ако Нода не ти е легален,по-добре остави Аваст.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.