Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Намери нещо дето за което не ми даваше препоръка.Да скрит беше ама после го нямаше при повторно сканиране.Не помня вече как го пишеше но беше нещо на Майкрософт...защо питаш?Намери две неща в систем ресторе и ги фиксира.Изиска рестарт и после никакви ...Това при сложени всички отметки.Както си е по подразбиране нищо налично.

Питам, за да разбера някои детайли, ако наистина си имал добре подготвена хакерска атака. Напоследък наблюдавах подобни следи, оставени с такъв "подпис". avast antirootkit прави лог, намира се в папката му: aswar.log. Обаче ако си сканирал повторно, вече го няма. Презаписва върху стария лог. Друг път ако искаш, записвай информацията за заловените руткитове.

P.S. Не мисля, че има нещо опасно при теб. Сканирай от време на време с GMER или това чудо, полезно е. Опс, забравих, че може би използваш KIS. Ако е така, пусни това за контрол:

Публикувано изображение

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Питам, за да разбера някои детайли, ако наистина си имал добре подготвена хакерска атака. Напоследък наблюдавах подобни следи, оставени с такъв "подпис". avast antirootkit прави лог, намира се в папката му: aswar.log. Обаче ако си сканирал повторно, вече го няма. Презаписва върху стария лог. Друг път ако искаш, записвай информацията за заловените руткитове.

P.S. Не мисля, че има нещо опасно при теб. Сканирай от време на време с GMER или това чудо, полезно е. Опс, забравих, че може би използваш KIS. Ако е така, пусни това за контрол:

Публикувано изображение

Всичко е пуснато.Но пак се рови...и с GMER,Авири,Аваст с каквото намеря.Посещавам доста непрепоръчителни места...Затова и се бях бронирал,че имаше причина :)

Някой знае ли да ли мога да изпратя файл за анализ на AWIL ?

Някой знае ли да ли мога да изпратя файл за анализ на AWIL ?

Феновете на Аваст,както и аз,пращайте съмнителни файлове(ZIP file ) на този адрес:[email protected]

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Благодаря михнев!Ти пробва ли анти-рууткита им ? При мен откри няколко заразени ключа но не ми дава опция да ги изтрие :yanim:

Публикувано изображение

Благодаря михнев!Ти пробва ли анти-рууткита им ? При мен откри няколко заразени ключа но не ми дава опция да ги изтрие :speak:

При мене беше подобно ...но само с един.Оказа на Майкрософт.GMER не намира нищо.Май е още рано за доверие в тази програма.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Изведнъж компютъра започна доста да забавя при отваряне на каквото и да е. Ето шот Какъв е този процес който натоварва процесора и това ли е причината за бавната работа?

ами пич това е процес на avast антивирусната....прегледай си настройките му за автоматично сканиране и за щита(намали защитата)....ако си свалял някой фаил с mtorrent ,може примерно сам да реши да сканира архива който сваляш.....лошо е че тая антивирусна ползва целия процесор и затова се получава подобното забиване... :P п.п.-има едни настройки за p2p щитът.ако ползваш торент програми или подобни за сваляне го изключи....

Редактирано от sok4e (преглед на промените)

ами пич това е процес на avast антивирусната....прегледай си настройките му за автоматично сканиране и за щита(намали защитата)....ако си свалял някой фаил с mtorrent ,може примерно сам да реши да сканира архива който сваляш.....лошо е че тая антивирусна ползва целия процесор и затова се получава подобното забиване... :P

п.п.-има едни настройки за p2p щитът.ако ползваш торент програми или подобни за сваляне го изключи....

Защитата на Avast беше висока и я регулирах на нормална. Ако изключа Р2Р щита няма ли някаква опастност от зараза. За чий х-- е сложен този щит?

Между другото като направих рестарт и компа се нормализира.

ем...ти си знаеш...просто ти казвам кое бих направил....

Изведнъж компютъра започна доста да забавя при отваряне на каквото и да е. Ето шот

Какъв е този процес който натоварва процесора и това ли е причината за бавната работа?

Задал си му "висок" приоритет на процеса,задай му "нормален" .Не ти достигат ресурсите,ако го оставиш така.Съветвам те и другите да ги оставиш на "нормален"

Задал си му "висок" приоритет на процеса,задай му "нормален" .Не ти достигат ресурсите,ако го оставиш така.Съветвам те и другите да ги оставиш на "нормален"

Значи на процесите аз не съм задавал приоритета. Това предполагам го прави Windows-a или самите програми( например Avast ). Но когато поисках да го променя,както ме съветваш виж какво става

От всички процеси с приоритет "висок" успях да променя само на Task manager-a. Какво да правя в този случай?

От всички процеси с приоритет "висок" успях да променя само на Task manager-a. Какво да правя в този случай?

Изключи самозащитата на Аваст.След което, отново десен бутон на процеса,задаваш "нормален"

Разочаорван съм от екипа на AWIL ,който проверява изпратените за анализ файлове...вече второ писмо с файл(архивиран) им пращат и отговор не получавам. :)

Разочаорван съм от екипа на AWIL ,който проверява изпратените за анализ файлове...вече второ писмо с файл(архивиран) им пращат и отговор не получавам. :)

уволнявай ги и това е.защо да им вършиш работата след като те нямат желание.това говори много лошо за ALWIL ако мислят да се отпускат чао,довиждане,лека нощ,приятни сънища мерси.

Разочаорван съм от екипа на AWIL ,който проверява изпратените за анализ файлове...вече второ писмо с файл(архивиран) им пращат и отговор не получавам. :beat:

Наистина са много туткави,аз чакам вече месец за отговор,но уви ;) Престанах да им пращам съмнителни файлове,има ли смисъл?

Но, иначе програмата ме впечатлява :)

Наистина са много туткави,аз чакам вече месец за отговор,но уви :) Престанах да им пращам съмнителни файлове,има ли смисъл?

Но, иначе програмата ме впечатлява :)

Просто гледам файлве ,който не лови от темата "на кого колко му лови антивирусната..'' и гледам да им помогна е те бутнежи Публикувано изображение

Прав си че няма смисъл те докъто ги добавят съответните вируси няма да са на ''мода''.

Привет на всички! Имам проблем, нелогичен на пръв поглед. Компютър, на който е инсталиран Avast! 4.8 Home Edition, е натъпкан с вирус Win32:Parite, почти навсякъде из папката D:/System volume information. Преинсталирам аз ОС и не щеш ли същия този Avast при първоначалното сканиране на системата открива този вирус, който, незнайно защо преди това му е позволил да се разположи където му душа иска. Искам да знам, защо се получава така - първо оставя вирус, който засича, да прави каквото си иска без да го спре, а след преинсталацията го засече на около 30-ина места из гореспоменатата папка!? Има ли Авастовци из форума?

Привет на всички! Имам проблем, нелогичен на пръв поглед. Компютър, на който е инсталиран Avast! 4.8 Home Edition, е натъпкан с вирус Win32:Parite, почти навсякъде из папката D:/System volume information. Преинсталирам аз ОС и не щеш ли същия този Avast при първоначалното сканиране на системата открива този вирус, който, незнайно защо преди това му е позволил да се разположи където му душа иска. Искам да знам, защо се получава така - първо оставя вирус, който засича, да прави каквото си иска без да го спре, а след преинсталацията го засече на около 30-ина места из гореспоменатата папка!? Има ли Авастовци из форума?

нали си преинсталирал само дял C ?

Tanqanika, това, че съм преинсталирал дял С: според мен съвсем не означава, че Аваста трабва да пази само него. Като го слагам в компютъра си, разчитам, че ще ми пази всичките дялове, а не само ситемния или пък само другите. Смущава ме това,че досега е пропуснал този вирус да се нагнезди навсякъде, а след това съобщава че файловете ми са заразени с него. Защо не го е спрял преди това, това искам да знам!?

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Вероятно на Аваст са добавили по-късно тези дефиниции - случват се подобни неща. Поздрави

нали си преинсталирал само дял C ?

Как може да се принсталират всички дялове Публикувано изображение Преисталира се ОС и то е желателно ЧИСТА инсталация с последвалият пълен формат на системният дял.

При нова инсталация на ЧИСТО е нужно да се спре систем ресторе,да се сканира със АНТИВИРУС и то под save mode другите дялове, пък и защо не целият диск.

Вероятно на Аваст са добавили по-късно тези дефиниции - случват се подобни неща. Поздрави

Колега доста са се забавили май ...

http://www.viruslist.com/ru/viruses/encycl...a?virusid=20924

http://www.symantec.com/security_response/...-053013-5943-99

Препоръчвам ти да сканираш системата с някое тулче на Касперски или да инсталираш,макар и пробна версия да попочистиш другите дялове.После ти е необходима отново ЧИСТА инсталация :whist:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.