Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

След като има проблем, нека да пробва да дръпне aswClear.exe от тази страница - на десктопа. Рестарт -> после F8 -> старт в safe mode -> старт на aswClear.exe.

Публикувано изображениекоя е по-добра NOD или Avast,NOD-a ми е легален!!!

Редактирано от In4eTo_LoVe (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Публикувано изображениекоя е по-добра NOD или Avast,NOD-a ми е легален!!!

Има достатъчно писано във форума и за двете антивирусни приложения,всяка една от тях си има +/-,нека всеки сами си реши, на кое антивирусно приложение да се довери.

Поздрави!

Ползвах и двете антивирусни и съм разочарован и от двете.Остави Нод-а,след като е легален, но е добре да имаш инсталирана защитна стена.Тези антивирусни имат самозащита на ядрото и доста трудно се дейнсталират,това конкретно за Avast.Тези двете са органически толкова несъвместими,че не знам как досега е вървял компютърът ти.

Тези антивирусни имат самозащита на ядрото и доста трудно се дейнсталират,това конкретно за Avast

Почти всички антивирусни имат самозащита против изключване от външна намеса,безплатната Avira също го има,нищо ново,а за де- инсталацията,че била трудна, пълни глупости.

p.s. трудно е,да,ако не знаеш, какво правиш и как го правиш.Да не би да ползваш Recycle Bin за тази цел. ;)

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

от 2007 до 2008 г. бях с домашната аваст 4.7 в работата,не ми е правила никакви бъгове.уиндоуса не ми се ъпдейтваше и бях с IE 6 и не е пуснала нито един вирус.сега съм с аваст про 4.8.1229 БГ 25.7 MB изтеглена от официалния сайт.защо в други сайтове от където може да се сваля същата версия е примерно 25.3 МВ.означава ли че е променяно нещо в програмата на какво се дължи разликата в големината на файла.

Компютъра ми е нов и от фирмата от която го купих са ми инсталирали Avast v 4.6 ,а на старото PC бях с" ETrust Antivirus" и бях доволен а от тази нямам впечатления още. Кажете си моля ви мнението?

Аваста си е супер но ако ти е 4.6 си гола вода тряа да ти е поне една версия по ранна от най новата!!!

Надявам се да си ме разбрал :) :) ;):P :P

Редактирано от krasimirch0 (преглед на промените)

от 2007 до 2008 г. бях с домашната аваст 4.7 в работата,не ми е правила никакви бъгове.уиндоуса не ми се ъпдейтваше и бях с IE 6 и не е пуснала нито един вирус.сега съм с аваст про 4.8.1229 БГ 25.7 MB изтеглена от официалния сайт.защо в други сайтове от където може да се сваля същата версия е примерно 25.3 МВ.означава ли че е променяно нещо в програмата на какво се дължи разликата в големината на файла.

Инсталатора на Aavast Home 4.8.1229 БГ от официалния БГ сайт пише че е (24.8 MB) ,а когато го дръпнеш реално е 26,3 МБ ,така,че не обръщай много внимание на това, останало е явно от по-старите версии ,не им се играе да го фиксират.

Поздрави!

така и не разбрах от всичко прочетено в форума за сигурност и антивирусна защита аваст про. на какво ниво е като изключим разните класации.средно или сред първите три.

Никой не знае кои са трите най-добри програми. Аваст е добра и стабилна програма - над средно ниво ! Според мен е в челната десятка, "средно ниво" - също е относително ... Всеки продавач на програми или просто фен на която и да е програма- мислят своето за най-хубаво...Поздрави

не съм фен на аваст,но досега не ми е създавала проблеми и ще я ползвам докато е така.какви са предимствата и недостатъците между аваст и касперски.

Много са и предимствата и недостатъците - мисля най-добре на този въпрос може да отговори mihnev_sz. Аз ако съм длъжен да ползвам само тези две програми - щях да ги редувам през някакъв интервал от време - така може да се създаде реална лична представа ... Поздрави

някъде бях чел че когато ползваш дадена антивирусна програма и тя е чистела някакъв вирус слага "подпис"в тези файлове променя ги по някакъв начин не че ги поврежда,но след това като инсталираш друга антивирусна тя открива тези файлове като вирус въпреки че са чисти,защото са били променени.поради тази причина това не е точен критерий,че първата антивирусна е пропуснала вирус,а следващата го е открила.

Моето лично мнение за аваст е , че много фалшиви тревоги дава. Но все пак мисля ,че е от среден клас антивирусни. Бях с нея от 1-2 години , но предпочитам Kaspersky с която съм в момента.

Моето лично мнение за аваст е , че много фалшиви тревоги дава. Но все пак мисля ,че е от среден клас антивирусни. Бях с нея от 1-2 години , но предпочитам Kaspersky с която съм в момента.

За старата версия 4.7 съм съгласен ,че даваше фалшиви тревоги ,но за версия 4.8 не поддържам това мнение.

За старата версия 4.7 съм съгласен ,че даваше фалшиви тревоги ,но за версия 4.8 не поддържам това мнение.

Напротив , продължава да пищи на кракове и портейбъл програми

не съм фен на аваст,но досега не ми е създавала проблеми и ще я ползвам докато е така.какви са предимствата и недостатъците между аваст и касперски.

Незнам но за мен Касперски е по добър

"""Напротив , продължава да пищи на кракове и портейбъл програми """ Просто съдържат вредоносен код и програмата си върши работата .A истински безмълвен e само Rising-трояноподобния. Поздрави

"""Напротив , продължава да пищи на кракове и портейбъл програми """ Просто съдържат вредоносен код и програмата си върши работата .A истински безмълвен e само Rising-трояноподобния. Поздрави

Точно така,такива записи в регистрите правят,че ще ти им се завие свят .После имам проблем с това онова.Абсолютно си прав и още повече предпочитам да пищи за кракове и пр. от колкото да не засича нищо и да мълчи като тъпия Лъв помияр Ризинг Мизинг там квото беше...

Точно така,такива записи в регистрите правят,че ще ти им се завие свят .После имам проблем с това онова.Абсолютно си прав и още повече предпочитам да пищи за кракове и пр. от колкото да не засича нищо.

Напълно съм съгласен с тебе, пич! Аз съм с тази програма от поне 3 год. и се издъни само два пъти, та там се издъниха и доста други антивируси,но няма да ги споменавам за разлика от други.Честно да ви кажа не,че ми е любима тази програма,но незнайно защо виждам голямо развитие и бъдеще за нея както и за още някои (Kaspersky,AVG,Avira,Bitdefender),другите програми от този тип няма да оцелеят след някоя друга година-това си е мое виждане на нещата, а и Symantec и Norton - но при тях е различно.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Напълно съм съгласен с тебе пич! Аз съм с тази програма от поне 3 год. и се издъни само два пъти,та там се издъниха и доста други антивируси,но няма да ги споменавам за разлика от други.Честно да Ви кажа не,че ми е любима тази програма,но незнайно защо виждам голямо развитие и бъдеще за нея както и за още някои (Kaspersky,AVG,Avira,Bitdefender),другите програми от този тип няма да оцелеят след някоя друга година-това си е мое виждане на нещата,а и Symantec и Norton-но при тях е различно.

Относно програмата, освен интерфейсът и че прилича на някой неизвестен плейър, трябва да споделя, че се представя доста добре.

Там, където съм я сложил, няма никакви отрицателни отзиви.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Относно програмата, освен интерфейсът и че прилича на някой неизвестен плейър, трябва да споделя, че се представя доста добре.

Там, където съм я сложил, няма никакви отрицателни отзиви.

За интерфейса да,спор няма,че е като на плейър и това никога не ми е харесвало,но то се гледа ефективността и в крайна сметка.

исках да си изтегля програмата perfectdisk написах в търсачката на kaldata и изтеглих тази най-отгоре perfectdisk 2008 build 61 и като тръгнах да я инсталирам аваста откри троянски кон и спря инсталацията.пробвайте и кажете дали е фалшива тревога.сега я изтеглих наново и като я сканирам с аваста не открива нищо,защо ли?

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Фалшива тревога на Аваста, той е способен да ги кърши такива! Драсни едно ЛС, ако я искаш програмата! :P:P

исках да си изтегля програмата perfectdisk написах в търсачката на kaldata и изтеглих тази най-отгоре perfectdisk 2008 build 61 и като тръгнах да я инсталирам аваста откри троянски кон и спря инсталацията.пробвайте и кажете дали е фалшива тревога.сега я изтеглих наново и като я сканирам с аваста не открива нищо,защо ли?

Avast Home 4.8 при мен няма реакция,нищо не засече.Изтеглих си файла без проблем с настройки на MAX. Инсталационния файл е чист според него и според Malwarebytes' Anti-Malware и a-squared Free

Публикувано изображение

Изтеглянето е едно, инсталацията - друго. Има вариант avast! да дава например такова съобщение за PerfectDisk:

"MSVCP71.dll is either not designed to run on Windows or it contains errors" message is displayed when PerfectDisk is run. 

You may receive this error message if Avast anti-virus is running on your computer. Avast prevents successful installation of PerfectDisk.

* Un-install PerfectDisk
* Turn off Avast real time protection
* Install PerfectDisk
* Turn on Avast real time protection
Според мен има подобен проблем и с индикация за троянец. Аз имам PerfectDisk, инсталира се без проблем с avast преди около месец на една машина, не е имало никакви съобщения...

В двата файла от заглавната страница на Kaldata: PD2008_WS и PerfectDisk 2008 Build 61 (kaldata.com) вируси няма.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.