Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Как може да се принсталират всички дялове Публикувано изображение Преисталира се ОС и то е желателно ЧИСТА инсталация с последвалият пълен формат на системният дял.

При нова инсталация на ЧИСТО е нужно да се спре систем ресторе,да се сканира със АНТИВИРУС и то под save mode другите дялове, пък и защо не целият диск.

Колега доста са се забавили май ...

http://www.viruslist.com/ru/viruses/encycl...a?virusid=20924

http://www.symantec.com/security_response/...-053013-5943-99

Препоръчвам ти да сканираш системата с някое тулче на Касперски или да инсталираш,макар и пробна версия да попочистиш другите дялове.После ти е необходима отново ЧИСТА инсталация :yanim:

чиста инсталация на кое по точно?

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Има само един термин за "ЧИСТА ИНСТАЛАЦИЯ" -->> Операционната система се исталира след пълно форматиране на ситемният дял-там,където смятаме да инсталираме ОС по принцип това е дял "С" Нали човека иска да почне на чисто :yanim: Форматира отново дяла,инсталира и е готов. Час работа и три четири кафета

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Има само един термин за "ЧИСТА ИНСТАЛАЦИЯ" -->> Операционната система се исталира след пълно форматиране на ситемният дял-там,където смятаме да инсталираме ОС по принцип това е дял "С"

Нали човека иска да почне на чисто :yanim: Форматира отново дяла,инсталира и е готов.

Час работа и три четири кафета

ами той казва че има инфекции в дял "D" и ако не бъдат почистени не се ли обезмисля преинстала.нали преди време ме съветваше да спра системристора на дял "D" защото обичат да се загнездват точно там.по това си вадя заключение че дори да форматираш "С" ако имаш инфекции в дял "D" пак ще се инфектира и дял "С".

Странно, че го е пуснал.

Win32.Parite много добре се почиства с Avast Virus Cleaner! (безплатния им инструмент).

Освен, ако не е някой нов вариант...

Oсвен parite, и sality заразява системните файлове:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=671486

Както казаха и nikssi и thomson (за спиране на System Restore, обаче временно за ВСИЧКИ ДЯЛОВЕ, почистване с онлайн скенер или standalone вирус скенер и след това, ако се НАЛОЖИ преинсталация след ПЪЛЕН формат) би трябвало да спаси положението.

ами той казва че има инфекции в дял "D" и ако не бъдат почистени не се ли обезмисля преинстала.нали преди време ме съветваше да спра системристора на дял "D" защото обичат да се загнездват точно там.по това си вадя заключение че дори да форматираш "С" ако имаш инфекции в дял "D" пак ще се инфектира и дял "С".

Пак четеш каквото ти хареса.Кой го интересува заключението ти :angry: Тук човека иска да му се помогне,а не да се спори :speak:

Най после се научи да комуникираш,да четеш и стига стия безсмислени спорове.

Ти като толкова знаеш защо ти преинсталират Уиндоуса а? Аре,моля ...Трябва да се инсталира някаква ОС за да работи някаква Антивирусна,то е като да го надървиш за да сложиш презерватива...а не става когато е мек и го няма никакъв.

После се спира Систем Ресторето чисти се,рестарт и НОВА инсталаци на "ЧИСТО"

Пак четеш каквото ти хареса.Кой го интересува заключението ти :angry: Тук човека иска да му се помогне,а не да се спори :speak:

Най после се научи да комуникираш,да четеш и стига стия безсмислени спорове.

Ти като толкова знаеш защо ти преинсталират Уиндоуса а? Аре,моля ...Трябва да се инсталира някаква ОС за да работи някаква Антивирусна,то е като да го надървиш за да сложиш презерватива...а не става когато е мек и го няма никакъв.

После се спира Систем Ресторето чисти се,рестарт и НОВА инсталаци на "ЧИСТО"

не споря а задавам въпроси защото се изразяваш неясно,непоследователно и пак нищо не разбрах кога се спира ресторето и кога се прави инсталация на чисто.не се поддавай на емоции обясни го точно и последователно стъпка по стъпка.

не споря а задавам въпроси защото се изразяваш неясно,непоследователно и пак нищо не разбрах кога се спира ресторето и кога се прави инсталация на чисто.не се поддавай на емоции обясни го точно и последователно стъпка по стъпка.

Добре,ето:

1.Стартира се Windowsa нормално,както си се стартира.

2.Обновява се Антивирусната програма и всички други програми,които ще се ползват.ИЗКЛЮЧВА СЕ СИСТЕМ РЕСТОРЕ,почиства се диска знаеш с какво-писал си вече.

3.Рестартира се и се влиза във SAVE MODE

4.Стартира се Антивируса и се прави пълна проверка,като са отметнати всички опции.

5.Проверява се със други програмки за останали зарази и скрити процеси(важно е да се спре антивируса)

6.Слага се инсталационният диск на Windows и се рестартира

7.Преминава се към НОВА ЧИСТА инсталация след пълно форматиране на дяла,където ще се инсталира.

И ако обичаш при неясноти може да ми пишеш на ЛС стига с това преговаряне тука човека има нужда от НАШАТА помощ не от споровете ни.

кога се спира ресторето

При мене винаги е спряно.Имам си Имидж за тази работа.

Хей, хей, чакайте малко, вие ще се избиете бе! Нещата са от ясни по-ясни: 1) Версия 4.8 на гореспоменатата система си чисти този вирус (или поне би трябвало да е така според производителя). 2) Вирусът е влязъл в папката System volume information СЛЕД като антивирусната система е била инсталирана, а не ПРЕДИ това. 3) Както казаха другите участници във форума, трябва първо да сложиш ОС и след това антивирусната (обратното очевидно не става). 4) Като се слага антивирусна система, желателно е това да става веднага след инстала на ОС и то при изключен мрежов кабел (мисля, че причините за това са ясни). 5) След поставяне на антивирусната система и пълния скан на ЦЯЛАТА операционна система (всички дялове) се включва мрежата, регистрира се антивирусната и се ъпдейтва. Като се имат предвид тези условия съвсем ясен е въпросът : Защо Аваста е пропуснал този вирус при нормалната работа на ОС, а след преинстала го открива загнезден тук и там, с други думи защо не го открил и спрял когато той се е опитал да влезе, а чак след това (става нещо като след дъжд качулка)? Вие сте . . .

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Хей, хей, чакайте малко, вие ще се избиете бе! Нещата са от ясни по-ясни:

1) Версия 4.8 на гореспоменатата система си чисти този вирус (или поне би трябвало да е така според производителя).

2) Вирусът е влязъл в папката System volume information СЛЕД като антивирусната система е била инсталирана, а не ПРЕДИ това.

3) Както казаха другите участници във форума, трябва първо да сложиш ОС и след това антивирусната (обратното очевидно не става).

4) Като се слага антивирусна система, желателно е това да става веднага след инстала на ОС и то при изключен мрежов кабел (мисля, че причините за това са ясни).

5) След поставяне на антивирусната система и пълния скан на ЦЯЛАТА операционна система (всички дялове) се включва мрежата, регистрира се антивирусната и се ъпдейтва.

Като се имат предвид тези условия съвсем ясен е въпросът : Защо Аваста е пропуснал този вирус при нормалната работа на ОС, а след преинстала го открива загнезден тук и там, с други думи защо не го открил и спрял когато той се е опитал да влезе, а чак след това (става нещо като след дъжд качулка)? Вие сте . . .

TNN е отговорил:

Вероятно на Аваст са добавили по-късно тези дефиниции - случват се подобни неща. Поздрави

Не съм съгласен обаче с това:

5) След поставяне на антивирусната система и пълния скан на ЦЯЛАТА операционна система (всички дялове) се включва мрежата, регистрира се антивирусната и се ъпдейтва.

Първо се обновява антивирусната и тогава се сканира.

След като ги е открил и премахнал,не виждам причина за тревога.По добре късно от колкото, никога.

Често се случва това и не само с Аваст и при Kaspersky ,Avira,( и трите са пред очите ми),после се чудим от къде са се взели заплахите,а нищо подозрително не сме правили през това време.

Всичко зависи от ежедневните обновления на дефинициите на антивирусните приложения.

Днес може да не е заплаха,утре да е.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Първо се обновява антивирусната и тогава се сканира.

Конкретно в случая Аваста откри вируса преди връзката с интернет (респективно преди ъпдейта). Така че, в такъв случай, специално за този вирус дефиницията му си е активна и без да се налага ъпдейт Публикувано изображение

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Конкретно в случая Аваста откри вируса преди връзката с интернет (респективно преди ъпдейта). Така че, в такъв случай, специално за този вирус дефиницията му си е активна и без да се налага ъпдейт Публикувано изображение

Евристичния скенер на Аваст 4.8 не е за подценяване.Това са допълнителни алгоритми, които изследват поведението на файла, анализират резултата от поведението и решават дали да вдигнат тревога. Тези скенери са много чувствителни и мнителни Публикувано изображение

Предполагам, напълно е възможно, затова питам каква може да е причината за такова поведение :) . Но сега, след като открих каква е причината, поради която ми се загубиха иконите и лентите и остана само един фон, вече считам проблема за решен. Сам опитах същото на моя компютър - затворих Explorer.exe от Task managera и се получи същото - гол екран с един фон. Заредия ли Explorer.exe отново, всичко се възстановява. Предполагам, че в случая Win32:Parite е затворил или увредил този файл (според определението за него той заразява голи ЕХЕ-та(такива, които не са в архиви, имидж файлове и др.)).

Хей, хей, чакайте малко, вие ще се избиете бе! Нещата са от ясни по-ясни:

1) Версия 4.8 на гореспоменатата система си чисти този вирус (или поне би трябвало да е така според производителя).

2) Вирусът е влязъл в папката System volume information СЛЕД като антивирусната система е била инсталирана, а не ПРЕДИ това.

3) Както казаха другите участници във форума, трябва първо да сложиш ОС и след това антивирусната (обратното очевидно не става).

4) Като се слага антивирусна система, желателно е това да става веднага след инстала на ОС и то при изключен мрежов кабел (мисля, че причините за това са ясни).

Като се имат предвид тези условия съвсем ясен е въпросът : Защо Аваста е пропуснал този вирус при нормалната работа на ОС, а след преинстала го открива загнезден тук и там, с други думи защо не го открил и спрял когато той се е опитал да влезе, а чак след това (става нещо като след дъжд качулка)? Вие сте . . .

ами като си знаеш всичко защо питаш?аваст е сред първите най-добри и създаваща много малко проблеми(на мене за две години нито един проблем и нито един вирус).прочети всички постове в темата за аваст ако нещо не ти е ясно.

и създаваща много малко проблеми(на мене за две години нито един проблем и нито един вирус).прочети всички постове в темата за аваст ако нещо не ти е ясно.

Чак пък толкова прекрасна програма да е...ако се върнеш по постовете ще прочетеш и моето мнение.И да не ме питаш дали съм ползвал програмата - да ползвал съм я толкова от отдавна/дори и сега е на една машина/,че още тогава се чудеха колегите какво е това животно.Няма кой знае какви промени по нея,освен добавените някои модули...Напълно прилична програма за домашни условия,но неподходяха за такива дето получават разни EXE файлчета по Скайпа :)

Като гледам напоследък май доста често се дъни...Чешка му работа :P

Чак пък толкова прекрасна програма да е...ако се върнеш по постовете ще прочетеш и моето мнение.И да не ме питаш дали съм ползвал програмата - да ползвал съм я толкова от отдавна/дори и сега е на една машина/,че още тогава се чудеха колегите какво е това животно.Няма кой знае какви промени по нея,освен добавените някои модули...Напълно прилична програма за домашни условия,но неподходяха за такива дето получават разни EXE файлчета по Скайпа ;)

Като гледам напоследък май доста често се дъни...Чешка му работа :P

когато нямаш елементарни познания как да се предпазваш хората са създали Ikarus,NAV 2009 и Trend Micro AV напълно автоматизирани хванат ли вируса не питат направо трият по този начин вероятността за инфектиране намалява.

аз не съм фен на аваст но наистина не ми е създавала проблеми не мога да кажа на черното бяло.не си спомням да е пропуснала нещо което другите са установили,а при опити за умишлено заразяване се справи много добре като изключим че за начинаещи е доста стряскаща като хване вирус и може да обърка потребителя това според мен е недостатъка и.ако Чехите се дънят то е за тяхна сметка аз пари от тази работа не получавам.

Tanqanika, явно отново съм останал неразбран от теб (защо лиии, не знам!?). Като казвам, че нещата са от ясни по-ясни, нямам предвид, че "всичко ми е ясно" (в противен случай не бих питал, не мислиш ли?). Като казвам маркираното в кавичките очевидно имам предвид, че са ясни проблемите, които ме накараха да повдигна този въпрос (както съм и отбелязал в постовете си), а не техните разрешения. Поздрави! Публикувано изображение

Исках да попитам, след като съм инсталирал Avast 4 Home Edition, и тя съдържа толкова интернет защити, нужно ли е да пускам Windows Defender :grimace: ?

Исках да попитам, след като съм инсталирал Avast 4 Home Edition, и тя съдържа толкова интернет защити, нужно ли е да пускам Windows Defender :grimace: ?

Няма да си пречат,само го сложи в доверената зона на Аваст.Предполагам,че си с Vista и затова задаваш този въпрос.

Десен бутон на иконката в трея на Аваст---Настройки ---Изключения---Добави---ОК

п.с. Ако ползваш защитна стена различна от Windows Firewall ,добре е добавиш и нея.Същото можеш да направиш и с отделно anti-spyware приложение,ако имаш инсталирано.

Аваст по този начин няма да ги наблюдава постоянно и системата ще върви по-гладко и бъди сигурен,че няма да има и повод за евентуални конфликти.

Доста изчерпателно ! Мерси ! :speak: btw не ползвам никаква firewall application :? Четох преди, че е грешка и трябва да се подсигуря, но никога не съм го смятал за нужно :)

Доста изчерпателно ! Мерси ! :speak:

btw не ползвам никаква firewall application :? Четох преди, че е грешка и трябва да се подсигуря, но никога не съм го смятал за нужно :speak:

Има доста приемливи безплатни решения за firewall.Можеш да разгледаш темите,ако имаш въпроси,пиши!

Firewall е един от важните компоненти за защита на Windows операционните системи.Вървят заедно с антивирусен софтуер.

Предлагам ти, да се замислиш над това и да си инсталираш защитна стена.

Разгледай тези теми:

Препоръчайте безплатна защитна стена

Всичко за Ashampoo firewall (merged)

Online Armor-въпроси,проблеми и настройки

Comodo Firewall - настройки и съвместимост с други програми?

Съжалявам ако има същия въпрос но много страници не мога да ги изчетя.сега съм с:Spybot - Search & Destroy,avast 4.8 pro и kaspersky anti-hacker но мисля kaspersky-я да го махна и да сложа Sygate Personal Firewall.какво мислите?.

Съжалявам ако има същия въпрос но много страници не мога да ги изчетя.сега съм с:Spybot - Search & Destroy,avast 4.8 pro и kaspersky anti-hacker но мисля kaspersky-я да го махна и да сложа Sygate Personal Firewall.какво мислите?.

Изрично пише в споразумението на Avast ,че не е съвместим с Kaspersky anti-hacker ,странно :) .

Ами по добрия вариант и по-добра съвместимост има Аваст с Comodo и Online Armor.

Писах някъде из форума за това.

Sygate Personal Firewall Отдавна не се поддържа,пък и има по добри решения - безплатни при това.Михнев ти ги посочи

Моят проблем е че иконките ми са сиви-това означавало че нещо не е наред.Всички системи работят-само за outlook ми пише,че изчаква стартиране на подсистема.Какво знчи това-не разбирам много много от информационни технологии.КАК ИКОНКИТЕ НА АВАСТ ДА СТАНАТ СИНИ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.