Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

според мен много скоро Аваст ще стане втората най-добра антивирусна програма в света след КАВ/КИС.много надеждна и мощна програма трудно може да и се попречи да извърши зададената и команда като Касперски е.това е бета версия но работи изключително стабилно,а какво остава за финалната.жалко за хубавия скин ще ми липсва,но се надявам да сложат някой сериозен като стария сив респектиращ.

Може и да стане, но тава зависи според мен от 2 неща: 1 колко добра ще е проактивната защита и 2 как ще се справя защитната стена за пълната версия.
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Може и да стане, но тава зависи според мен от 2 неща: 1 колко добра ще е проактивната защита и 2 как ще се справя защитната стена за пълната версия.

тя и сега без стена се справя добре,по-параноична може да бъде и от Комодо.когато уиндоус иска де се ъпдейтва и му е нужно да прави файлове и след това да трие стари Аваст пита дали може.всяко четене,триене и създаване на нов файл минава през Аваст ако бъдат сложени отметките за това.

Пакета на Аваст,най- вероятно ще е платен,според мен,дано да греша.

Аз вече реших да не ползвам платени програми за сигурност,не че нямам възможност,просто ги доказвам пред платените,че на някои не са оправдани парите. :)

Е, аз не съм си и помислял за безплатен пакет, имах предвид антивируса.

За безплатните - по-скоро съм и аз на това мнение. За пример ще ти кажа, че преди известно време бях за малко с безплатната AVG, точно когато тествахме едни архиви с вируси и без да искам разархивирах един такъв архив. :) Е казвам ти AVG-то бавно но систематично ги разстреля до един. Вярно е добре е да има уеб сканиране, но пък ако програмата лови един вирус, тя ще го обезвреди дори и да е на компютъра вече, а ако не го лови, уеб сканирането няма да помогне.

едит - всъщност съвсем забравих че Аваст за разлика от другите безплатни антивирусни има и уеб сканиране

Редактирано от delig (преглед на промените)

тя и сега без стена се справя добре,по-параноична може да бъде и от Комодо.когато уиндоус иска де се ъпдейтва и му е нужно да прави файлове и след това да трие стари Аваст пита дали може.всяко четене,триене и създаване на нов файл минава през Аваст ако бъдат сложени отметките за това.

Това са две коренно различни приложения за защита и начини на работа.И още повече Avast все още няма "Проактивна защита - анализиране на поведението"

Едното е Аntivirus другото Firewall (Защитна стена) :angry:

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Това са две коренно различни приложения за защита и начини на работа.И още повече Avast все още няма "Проактивна защита - анализиране на поведението"

Едното е Аntivirus другото Firewall (Защитна стена) :)

правя разлика но искам да кажа че дава информация кой какво прави и какъв файл му е нужен и за какво е нужен много подробно.това е първата антивирусна програма при която го виждам.не е блокатор,не е стена но е много просто,ефективно и новаторско.лошото е че това е за опитни ползватели които знаят кое за какво е и дали трябва да бъде допуснато да се случва.пътя по който са тръгнали от alwil е много правилен и сигурен но не съм учуден това е нормално.в Аваст ми харесва че това което пише че може да прави го прави без никакви проблеми а вероятно това ще продължава и занапред със стената която са замислили и вярвам че ще бъде на първо или второ място спрямо другите защитни стени.

За сега Avast Home 4.8 1296 се държи и е на ниво, успоредно с някои "платени" събратя.Уеб скенера е много подобрен,работата с архиви също.Потвърждавам отново добрата съвместимост с Comodo Firewall Pro.

Само този интерфейс,даваш усещането за детска игра,не е за качествата ,които предлага,като сериозност на програмата.

Е поне,във версия 5 ще е коренно променен.

За сега не виждам причина да я сменям,било то с платена програма за сигурност.

За сега Avast Home 4.8 1296 се държи и е на ниво, успоредно с някои "платени" събратя.Уеб скенера е много подобрен,работата с архиви също.Потвърждавам отново добрата съвместимост с Comodo Firewall Pro.

Само този интерфейс,даваш усещането за детска игра,не е за качествата ,които предлага,като сериозност на програмата.

И аз го потвърждавам комбинацията е много лека и не се осещат забавяния на ОС и интернета вече към месец...много се радвам за тези неща който се предвижда в avast 5 :rolleyes:

И аз го потвърждавам комбинацията е много лека и не се осещат забавяния на ОС и интернета вече към месец...много се радвам за тези неща който се предвижда в avast 5 :rolleyes:

И защо ми е Комодо да добавям след като при мене със стената на ХР SP3 с малки корекции се справя доста добре.Ако добавя Мамута предполагам ще е още по добре.Танганайка май ще излезе прав ... Публикувано изображение

ползвах я на макс настройки но въпреки това е много пъти по-лека от предишната версия.лично аз не знам за случай Аваст да не е била съвместима с която и да е програма и да е създавала проблеми.установявам че с новия скенер реагира много по-рано и спира вирусите преди са стигнали компютъра ми.спира ги винаги на 95% от свалянето им.жалко за хубавия скин отчитам го като грешка смяната му,вероятно по-късно и от alwil ще го разберат.

Ползвам Про версията вече 4 години на различни компютри, сложил съм я на незнам колко машини вече. При мен е на нормални настройки със спрени някои сървиси които са ненужни, стената е вградената на Уиндоус. Вирус не ме е заразявал. Има фалшиви тревоги ама не е болка за умиране, като цяло програмата е почти незабележима.

........лично аз не знам за случай Аваст да не е била съвместима с която и да е програма и да е създавала проблеми.......

Аваст до скоро имаше проблеми с многото така наречени "фалшиви тревоги" най вече при версия 4.7 имаше и доста случаи със "сини екрани" проблем с драйвъри.

И все още има някаква непоносимост към някоя програма ,например:

zane alarm,някои от StandAlone вирус скенери има и леко разминаване с Firefox 3 от време на време,но от месец вече не го забелязвам.По принцип има какво да се пипне тук там,но като цяло кусурите намалят след всяка една нова излязла версия,което довежда до мисълта,че от екипа работят здраво.

И защо ми е Комодо да добавям след като при мене със стената на ХР SP3 с малки корекции се справя доста добре.Ако добавя Мамута предполагам ще е още по добре.Танганайка май ще излезе прав ... Публикувано изображение

При Defense модула на Comodo ,това просто е излишно.

Ползвам Про версията вече 4 години на различни компютри, сложил съм я на незнам колко машини вече. При мен е на нормални настройки със спрени някои сървиси които са ненужни, стената е вградената на Уиндоус. Вирус не ме е заразявал. Има фалшиви тревоги ама не е болка за умиране, като цяло програмата е почти незабележима.

това с фалшивите тревоги не го разбирам,трила ли е файлове на уиндоуса повреждала ли го е?ако не за мене фалшивите тревоги отпадат като аргумент,защото почва да ми прилича като на състезанията по вдигане на тежести ако вдигнат еднакви килограми тогава гледат кой колко грама е по-тежък от другия за да има 1,2 и 3 място.кои ненужни сървиси си спрял?

това с фалшивите тревоги не го разбирам........

False positive

Това е, когато вашият софтуер идентифицира нормален обект като вирус или друга заплаха за сигурността.

False negative

Това е, когато вашият софтуер не успява да идентифицира даден обект,като вирус или друга заплаха.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

В хакеr.ru четох интересно мнение за лесното преодоляване на защитите.проблема е бил че 80% от времето се отделяло за създаване на нови по-сложни версии и 20% за работа върху откриване на слаби места в наличните стари версии на програмите.напълно съм съгласен с това мнение и веднага се сещам за Аваст 1296 с една от новите му функции да пита при създаване на нов файл за запис.вчера никой не ми отговори може ли да се изпълни някакъв код без преди това да си създаде файл. Доколкото разбирам да се влиза в този портал е игра на Руска рулетка така че тези които не знаят какво правят въобще да не си помислят да влизат,при мен атаките започнаха веднага и вероятността да ми съсипят ОС е голяма.

Според мен ползващите Аваст 1296 нямат нужда от HIPS-а на дадена стена защото всичко минава първо през Аваст(винаги реагира пръв) който пък дава много по-подробна информация още преди дори да е създаден файла за извършването на тази операция преди да се е стигнало до регистрите.Това са ми наблюденията от комбинацията Аваст + Комодо при тези настройки на Аваст:

Публикувано изображение

Според мен ползващите Аваст 1296 нямат нужда от HIPS-а на дадена стена защото всичко минава първо през Аваст(винаги реагира пръв) който пък дава много по-подробна информация още преди дори да е създаден файла за извършването на тази операция преди да се е стигнало до регистрите.Това са ми наблюденията от комбинацията Аваст + Комодо при тези настройки на Аваст:

Публикувано изображение

Аваст все още няма проактивна защита и анализиране на поведения,правиш ли разлика?

Това, че има опция да блокираш определени действия и то свързани с папки,няма нищо общо с HIPS.

Аваст все още няма проактивна защита и анализиране на поведения,правиш ли разлика?

Това, че има опция да блокираш определени действия и то свързани с папки,няма нищо общо с HIPS.

Правя разлика,знам че няма проактивна защита,но когато съм правил опити с вируси а антивирусната е имала проактивна защита и е анализирала поведението на стартирания вирус не го е хващала навреме а инфекциите са били налице.Няма нищо общо с HIPS но преди да достигне каквото и да било до стената първо минава през Аваст защото се прави опит за:отваряне на файл за запис,преименуване на файл,изтриване на файл или форматирането му(говорим за промени в системни файлове)Вчера правих опит с вирус който Аваст не го вижда но със три отказа инфекцията беше ограничена до минимум а псевдо програмата за защита въобще не успя да се стартира и да сваля данни от интернет въпреки че съм с уиндоуската стена.

http://store.picbg.net/pubpic/D5/EC/d70a056cc7ccd5ec.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/7D/AE/f80cdd6e2d4d7dae.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/A7/DC/72429efa5295a7dc.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/F4/9E/9ab525e7e96df49e.jpg

Дори и аз не можах да я стартирам накрая.

http://store.picbg.net/pubpic/09/45/8005ea9343330945.jpg

Днес ще пробвам дали ще реагира когато някой се опита да има достъп до компютъра ми с програмата TeamViewer.Вероятно ще бъде спрян защото TeamViewer-а преди това трябва да си създаде или форматира файл в ОС за което преди това ще бъда попитан от Аваст.

Редактирано от sister (преглед на промените)

Имам въпрос - Аваст съвместим ли е със Спайбот Сърч анд Дестрой ?

He,....Avast-Modul Antispyware.....Spybot-Antispyware

Имам въпрос - Аваст съвместим ли е със Спайбот Сърч анд Дестрой ?

Разбира се , че е съвместима Спаибота няма резидентен скенер и не си пречат. Ползвам от доста време и двете програми безпроблемно. Ползвай този сайт за въпроси относно Аваст.

Редактирано от yul67 (преглед на промените)

Разбира се , че е съвместима Спаибота няма резидентен скенер и не си пречат. Ползвам от доста време и двете програми безпроблемно. Ползвай този сайт за въпроси относно Аваст.

Благодаря за отговора - вече ги ползвам заедно + Макафий сайт адвайзър ! Успех на всички в борбата с гадините !

Благодаря за отговора - вече ги ползвам заедно + Макафий сайт адвайзър ! Успех на всички в борбата с гадините !

:):clap: :clap: :clap:Публикувано изображение

crazyfrog,след като проведеш имунизацията деинсталирай спайбот - не рискувай за конфликтности ! Защото той също охранява в реално време. Имунизацията ще остане - според мен това е добро подпомагане на Аваст. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.