Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

имах по-добро мнение за аваст.........

го смених с НИС 2009, защото тук нещата са вече други..., правят ми забележки, че поставям само постове, а не коментирам, мисля да го направя съвсем скоро, но който е любопитен да го изпробва и ще разбере сам даже още от първата минута защото нортън 2007 се инсталираше за 40 мин., НИС 2009 се инсталира за 1 мин.+10 сек активация...за останалото ще продължа в следващия коментар...

Програмите за сигурност от типа "всичко в едно" или Internet Security са доста много, виж например темата с промоциите или каталога на сайта. Тук се опитваш да сравняваш доста скъпа програма за сигурност Norton Internet Security 2009 (в момента даже с промоция едногодишният абонамент е 59.99 USD) с друга програма - avast (avast има и безплатна версия). Тези две програми са доста различни и не е много коректно да се сравняват. А времето за инсталация на определена програма за сигурност не означава абсолютно нищо. Също така свободната проза в едно дълго изречение не доказва абсолютно нищо...
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 224,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

според мен една добра антивирусна програма би трябвало да е достатъчно smart/интелигентна/ и да не занимава излишно неразбиращият потрбител с вируси и въпроси от рода: какво да прави с тези вируси...мисля, че новите версии на касперски, битдефендер и нортън точно това не правят, а просто си вършат работата...колкото за инсталацията на НИС 2009, това е първата приятна изненада с която се сблъсква потрбителя, а от там следват и останалите, които никак не са малко..., не съм особен фен на това: "На кого колко му лови антивирусната?" - през последните 4-5 години, не съм имал абсолютно никакъв проблем с вируси и не съм преинсталирал, а съм с общо 8 Уиндоус-а: 4 на настолния и 4 на лаптопа, само два са виртуални и ще ви кажа тайната: Първо още не е измислена антивирусна със 100% ефективност, така че колкото и да спорим е излишно.., комбинирам винаги най-добрия антивирус с правене на имидж файл, който актуализирам винаги след всяка нова инсталирана програма и следя винаги имиджа да е чист, ако случайно, не мога да се справя с някой вирус си възстановявам бекъп-а, който имам и съм virus - free...сигурно и ефективно...какво повече...

според мен една добра антивирусна програма би трябвало да е достатъчно smart/интелигентна/ и да не занимава излишно неразбиращият потрбител с вируси и въпроси от рода: какво да прави с тези вируси...мисля, че новите версии на касперски, битдефендер и нортън точно това не правят, а просто си вършат работата.

..........................

Да, съгласен съм донякъде за антивирусните програми и досадните уведомявания. За съжаление тук говорим за avast, а не за Norton Internet Security. Вече се повтарям и уточнявам: Norton Internet Security 2009 не е чиста антивирусна програма, а комплексна програма за сигурност, включваща освен антивирусa: защита срещу шпионски приложения, защитна стена и още (Инфо: Norton Internet Security 2009@Symantec).

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Миналата седмица ми донесоха един лаптоп с ОС Виста и инсталиран Аваст Номе 4,същият не беше обновяван от маса време повече от шест месеца :) умната блонди забравила,че трябва да си прави регистрация на всеки 12 месеца и понеже Вистата все и ревяла,че Аваст не е е обновен просто изключила уведомяванията :shake_puter: Рових из него в стремежа да намеря нещичко поне Публикувано изображение ядец Публикувано изображение толкова се учудих,защото видях и какви места са посещавани,мама мия направо се хванах за брадата Публикувано изображение Чист като сълза обаче си беше и след една оптимизация благодарение на помощта на Михнев сега лети и пее

И аз не съм и фен на тази програма но след този случай се позамислих

Поздрави

имах по-добро мнение за аваст, но откакто моя позната се набъка с вируси от exe файл в Скайпа извика ме да и преинсталирам компа на десетия ден след това и предупредителните прозорци на аваст излизаха на всеки 10 сек. - питам аз що за антивирусна е това, за това ли е поставена - да предупреждава непрекъснато

Не мога да се съглася относно мнението ви за Avast особено от версия 4.8 се справя впечатляващо .

И защита от хардуерно ниво да има каквато и да е защита било то и платена, няма да помогне ако човек сам няма изградени навици и хигиена на сърфиране и работа с Windows OS.

P.s. Avast в настройките има "Тих Режим" и няма да ви досажда,ама кой да погледне или да се позаинтересува.

Миналата седмица ми донесоха един лаптоп с ОС Виста и инсталиран Аваст Номе 4,същият не беше обновяван от маса време повече от шест месеца :) умната блонди забравила,че трябва да си прави регистрация на всеки 12 месеца и понеже Вистата все и ревяла,че Аваст не е е обновен просто изключила уведомяванията :) Рових из него в стремежа да намеря нещичко поне Публикувано изображение ядец Публикувано изображение толкова се учудих,защото видях и какви места са посещавани,мама мия направо се хванах за брадата Публикувано изображение Чист като сълза обаче си беше и след една оптимизация благодарение на помощта на Михнев сега лети и пее

И аз не съм и фен на тази програма но след този случай се позамислих

Поздрави

аз също съм много доволен от аваст.бил съм с avg,nod и др. но откакто съм с аваст профешънъл в комбинация с a-squared не съм имал проблеми.
  • 2 седмици по-късно...

Аз също съм предоволен от avast-а. Хваща вирусите още преди да влезна в сайта. Изобщо не е тежка.

Реших да изпробвам Avast 4.8 Pro. Получавам добри първи впечатления. Наистина има доста от най-нужните модули, и блокатор на поведение..... Най много ми хареса опцията за предстартово сканиране- преди зареждането на Windows. Не мога да открия как отново да я включа тази опция, да не би да е възможна само след първия рестарт на компютъра. Също така не откривам подробни логове на програмата. Снощи влязох в темата "на кого колко му лови....", отреагира няколко пъти, но сега не откривам лог с тези действия на програмата. Когато натисна - Покажи Дневника на аваст! няма нито един запис. Колко подробен трябва да е дневника в настройките на аваст - по подразбиране е на Съобщение.... Благодаря за отзиви предварително....

Реших да изпробвам Avast 4.8 Pro.

Получавам добри първи впечатления. Наистина има доста от най-нужните модули, и блокатор на поведение.....

Най много ми хареса опцията за предстартово сканиране- преди зареждането на Windows.

Не мога да открия как отново да я включа тази опция, да не би да е възможна само след първия рестарт на компютъра.

Също така не откривам подробни логове на програмата. Снощи влязох в темата "на кого колко му лови....", отреагира няколко пъти, но сега не откривам лог с тези действия на програмата. Когато натисна - Покажи Дневника на аваст! няма нито един запис. Колко подробен трябва да е дневника в настройките на аваст - по подразбиране е на Съобщение....

Благодаря за отзиви предварително....

Аз ползвам Avast Home,но настройките са подобни:

Десен бутон на иконката в трея "Покажи дневника на Avast" от излезлия прозорец избираш "Предупреждение" логовете се намират там с десен бутон ги записваш/транспортираш или триеш.

Публикувано изображение

А що се отнася до сканиране,това е само при първоначално стартиране,след което при стартиране на програмата автоматично сканира стартиращите компоненти в паметта.

Можеш да махнеш отметката,отново десен бутон на иконката в трея,избираш "Настройки на програмата".

Публикувано изображение

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Искам да я премахна но немога нито от контролния панел нито от старт менюто където трябва да е папката на AVAST...

Опитай със специализирания инструмент за тази цел:

1. Изтегли го от тук: avast! uninstall utility

2. Стартирай Windows в Safe Mode режим

3. Стартирай инструмента

4. Ако си посочил Avast! да се инсталира в различна папка от стандартната, която е:

C:\Program Files\Avast

Избери Browse... и посочи папката.

5. Избери Remove

6. Рестартирай компютъра

Аз използвам безплатния avast! Home, вече приблизително година и половина. Адски доволен съм, засича вируси и червеи, задължително всеки ден има нови обновления.Не товари РС.Просто нямам оплаквания ! :lol6:

• 2 седмици по-късно...

Имам проблем с аваст не ми излза иконата в system tray-a!

Пробвай да обновиш дефинициите на програмата и тогава трябва да се появи в трея.

Редактирано от petinka90 (преглед на промените)

Пробвай да обновиш дефинициите на програмата и тогава трябва да се появи в трея.

Пробвах нестава!

Пробвах нестава!

Стартирай от инсталационната папка.

Стартирай от инсталационната папка.

Мерси, но няма нужда преинсталнах я и се оправи! Публикувано изображение
  • 2 седмици по-късно...

Имам следния проблем с аваст като инстална програмата и ми показва пробен период от -214564 като сложа serial пак е тей и спира да работи има едно червено на tray-a деинсталнах я пак е тей преинсталнах wina и пак е тей!Какво да правя!!!

• 1 месец по-късно...

Нялои има ли на представа защо Аvast закъсняват тази година с нова версия?Mиналата година май месец беше излязла 4.8

Нялои има ли на представа защо Аvast закъсняват тази година с нова версия?Mиналата година май месец беше излязла 4.8

В момента разработват с всичка сила версия 5 на програмата (всъщност я разработват от 2007 година). Финалната версия е планирана за 01.09.09, а бета може би се очаква към края на Юли.

имах по-добро мнение за аваст, но откакто моя позната се набъка с вируси от exe файл в Скайпа извика ме да и преинсталирам компа на десетия ден след това и предупредителните прозорци на аваст излизаха на всеки 10 сек. - питам аз що за антивирусна е това, за това ли е поставена - да предупреждава непрекъснато, защо си мисля, че просто трябва да си свърши работата като унищожи вирусите...но който си я харесва да си я ползва...някъде по-назад прочетох: "Който иска бавен комп да си слага НИС и КИС, аз съм с Авира и съм си много добре...за авира да не казвам, че е същата нахалница.., но...който ми говори за НИС, че бави компа нека да уточни, ДА вярно е, не само бави но даже го забива, че чак не можеш да го стартираш.., ТАКА БЕШЕ...ДО....2007 версия.., само че си сложи, господине НИС 2009 друга песен ще запееш, не съм крил по форумите, че съм голям фен на Битдефендер много години бях с него и е много добър интернет секюрити, само че с много бавен скенер и изискващ доста ресурси, но пък на един добър комп си е направо супер, само че, го смених с НИС 2009, защото тук нещата са вече други..., правят ми забележки, че поставям само постове, а не коментирам, мисля да го направя съвсем скоро, но който е любопитен да го изпробва и ще разбере сам даже още от първата минута защото нортън 2007 се инсталираше за 40 мин., НИС 2009 се инсталира за 1 мин.+10 сек активация...за останалото ще продължа в следващия коментар...

Това е по хубаво защото както аз съм си изтеглил Фотошоп+крак и ако трие автоматично сички вируси ще ми изтрие и крака :)

Авира също е добра !!! Даже тя лови повече вируси отколкото Аваст.

Но и 2те са супер за домашна употреба.

И си оставам с мнението че най-добре е да те предупреждава за всичко отколкото да истриеш крак на някоя програма и да неможеш да я подкараш :sobbing:

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Имам AVAST от шест месеца и съм много доволна....лека,разбираема.Дайте едно мнение за SPYBOT - S&D RESIDENT,изролзвам я като допълнетелна защита.

• 3 седмици по-късно...

Hello,*****

We bring you new component which will be included in avast! 5, internally called as avast! Sandbox. It's a technology used to execute untrusted application from unverified sources (internet, untrusted users) which may or may not be malicious. For safe and anonymous surfing it's recommended to launch web browsers from inside the sandbox. You have the opportunity to test it as a stand-alone tool running outside VM environment, i.e. fully integrated into your OSes for everyday use.

Имам AVAST от шест месеца и съм много доволна....лека,разбираема.Дайте едно мнение за SPYBOT - S&D RESIDENT,изролзвам я като допълнетелна защита.

Не е от най-добрите SPYBOT, използвам CounterSpy.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.