Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Добави аваст и ъпдейта му в доверените на комодо и добави комодо в изключенията на аваст :rolleyes:

При Comodo проблема е,че трябва да се въвеждат/посочат , един по един модулите на приложението,до като при Avast се посочва само инсталационната папка и всичко вътре, влиза под един знаменател,т.е. към "Изключенията".
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Не разбирам защо трябва да са в доверените си зони? При мене не са и работят перфектно със съответните правила естествено.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не разбирам защо трябва да са в доверените си зони?

При мене не са и работят перфектно със съответните правила естествено.

Ами забелязох ,че когато не е в изключенията иконата на аваст постоянно се върти и като цъкна пише последно проверен...:папката на комодо...явно стена пише нещо,я лог...и аваст я проверява

Не разбирам защо трябва да са в доверените си зони?

При мене не са и работят перфектно със съответните правила естествено.

А защо,не? Няма да се душат само и да се следят, кой какво прави,по този начин, единствено губиш ресурси.

А защо,не? Няма да се душат само и да се следят, кой какво прави,по този начин, единствено губиш ресурси.

Последния път когато тествах Аваст с умисъл не го поставих в доверената зона на Комодо но когато отворих за да проверя Аваст вече беше там,Mamutu също никога не е поставял Аваст под наблюдение.

Последния път когато тествах Аваст с умисъл не го поставих в доверената зона на Комодо но когато отворих за да проверя Аваст вече беше там,Mamutu също никога не е поставял Аваст под наблюдение.

Доверената зона е едно,а изключенията е друго.

В доверената зона се добавят сигурни приложения, най-често на Microsoft и тези с подпис от производителя и са разрешени всякакви действия ,но така или иначе се следят постоянно,докато при изключенията,все едно не съществува такова приложение.

P.s. В случая Аваст няма доверена зона,има само изключения,поради липса на модул"анализиране на приложенията"не съдържа HIPS механизъм,за разлика от Comodo

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, Инсталирахме Avast 4.8 Professional за 60 дни да го тества един приятел. И вчера преди да му изтекат тези 60 дни той решил да го махне с Your Unistaller обаче му изписало, че има нещо нередно в инсталацията и дали иска да бъдат изтрити ключовете и файловете ръчно. Той приел да бъдат изтрити, обаче като рестартирал компютъра Avast-а си стоял гордо на компютъра и не можел по никакъв начин да я махне нито да изтрие папката, нито да инсталира Home Free версията. Моля предложете решение как да го махнем, защото днес като се наспим ще трябва да отида да се мъчим да оправим положението. Доколкото ми обясни Avast си работи папката е около 61 MB няма нищо Uninstall или нещо подобно в папката... Благодаря предварително за отговорите, Георги

Редактирано от g3org1 (преглед на промените)

Стана, благодаря много. Даже не се наложи да се разкарвам до тях :) Само едно уточнение от сайта им разгледах има статия, в която пише: 1. Рестартира се под Safe Mode. 2. Стартира се програмката, изчаква се да си свърши работата. 3. Рестартира се. Лека на всички

Стана, благодаря много. Даже не се наложи да се разкарвам до тях :) Само едно уточнение от сайта им разгледах има статия, в която пише:

1. Рестартира се под Safe Mode.

2. Стартира се програмката, изчаква се да си свърши работата.

3. Рестартира се.

Лека на всички

Имах подобен проблем скоро при деинсталирането на Аваст.

При опит за инсталиране на Kaspersky Anti-Virus 8.0 for Windows Workstation програмата ми намери остатъчни файлове на АВАСТ.Оправих се по аналогичен начин.За пръв път ми се появава с Аваст подобен проблем.

Версията беше - Avas HOME

Поздрави Публикувано изображение

аз съм с avast home.обновяването на вирусната БД и на програмата ми е на автоматично, но нищо не се обновява, като му дам ръчно става.защо?

аз съм с avast home.обновяването на вирусната БД и на програмата ми е на автоматично, но нищо не се обновява, като му дам ръчно става.защо?

Десен бутон на мишката на иконката в системния трей на Avast,от появилия се прозорец->Настрйки на програмата...->Обновяване[Просто]-БД с вируси->маркираш Автоматично->ok.

Другия вариант-триеш от адд ремув програмс,триеш после папката в С:/All Programs Avast,Restart и инсталираш нанаово.

Марчето

Редактирано от Remington (преглед на промените)

Десен бутон на мишката на иконката в системния трей на Avast,от появилия се прозорец->Настрйки на програмата...->Обновяване[Просто]-БД с вируси->маркираш Автоматично->ok.

Другия вариант-триеш от адд ремув програмс,триеш после папката в С:/All Programs Avast,Restart и инсталираш нанаово.

Марчето

настройките бяха на автоматично.първо това погледнах, но не се обновявяше.изтрих я и сега си сложих AVG да пробвам.ако не ми хареса ще инстална avast наново.тенкс за помощта.

Avast 5.0 torrent ,само по такива места,почнаха се и да внимавате.

http://www.torrentreactor.net/find/avast-5.0

http://www.mininova.org/tor/1625581

Градски аз следя всеки ден форум за аваст на XMAS ,но няма и бета още...сега/утре ще метна това на виртуалка за да съм сигурен :P

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Браво градски аз следя всеки ден форум за аваст на XMAS но няма и бета...сега/утре ще метна това на виртуалка за да съм сигурен :P

Няма за какво да ми благодариш,освен да се пазите от подобни творения правени в мазе Публикувано изображение

По добре недей,приятелю,ще се разочароваш.

Да не се подвеждате и изкушите.

Не ми се виждат легитимни.

Няма за какво да ми благодариш,освен да се пазите от подобни творения правени в мазе Публикувано изображение

Сигурно си прав те сега даже няма сиидъри да ги сваля Публикувано изображение Утре ако няма кво да парвя ще ги пробвам :P

Сигурно си прав те сега даже няма сиидъри да ги сваля Публикувано изображение Утре ако няма кво да парвя ще ги пробвам :huh:

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Значи аз ползвам avast! Professional Edition и съм доволен от нея имал сим и други антивирусни Нод32 ама има доста проруски в нея ползвал съм и avg , avira и незнам си какви още но аваста си рулира пред тях и в него има пропуски но в коя ли антивирусна няма за предпочитане е да я комбинираш със следните чистачи Malwarebytes' Anti-Malware, AVG Anti-Spyware, a-squared Free, Ad-Aware , и тем подобни само не инсталирай повече от 2 ативирусни като например нод32 и аваст или касперски !

Публикувано изображение

за всеки случай във аваст няма троянец касперски го засича погрешно както аз имах нод32 и аваст авас засичаше нода като троянец и нода засичаше аваста като троянец не трябва да има 2 активни модули . :computer2:

за всеки случай във аваст няма троянец касперски го засича погрешно както аз имах нод32 и аваст авас засичаше нода като троянец и нода засичаше аваста като троянец не трябва да има 2 активни модули . :computer2:

Прочети една страница по назад в темата и ще ти стане ясно кой какво засича и защо :)

Avast 5.0 torrent ,само по такива места,почнаха се и да внимавате.

http://www.torrentreactor.net/find/avast-5.0

http://www.mininova.org/tor/1625581

Трябваше може би да отворя нова тема под заглавие:

Внимание: Фалшиви версии на avast! 5

P.s. за феновете на Avast по информация на XMAS , съвсем скоро ще има ново обновяване на програмата - за 4.8

Прочети една страница по назад в темата и ще ти стане ясно кой какво засича и защо :cheers:

Трябваше може би да отворя нова тема под заглавие:

Внимание: Фалшиви версии на avast! 5

P.s. за феновете на Avast по информация на XMAS , съвсем скоро ще има ново обновяване на програмата - за 4.8

ее може сорка а впрочем аз съм с 4.8
  • 2 седмици по-късно...

При последното сканиране на Аваст забелязах, че в резултатите от сканирането срещу абсолютно всички файлове пише: Не мога да проверя.Архивът е защитен с парола, макар и да са видео и аудио файлове. А срещу 2 файла пише: Файлът е декомпресираща бомба.

Не откри никакви вируси, но за пръв път ми показва, че всички файлове да са защитени с парола. Дали няма някъв вирус или е нещо друго?

Ето и шот:

Публикувано изображение

Редактирано от headoff___ (преглед на промените)

При последното сканиране на Аваст забелязах, че в резултатите от сканирането срещу абсолютно всички файлове пише: Не мога да проверя.Архивът е защитен с парола, макар и да са видео и аудио файлове. А срещу 2 файла пише: Файлът е декомпресираща бомба.

Не откри никакви вируси, но за пръв път ми показва, че всички файлове да са защитени с парола. Дали няма някъв вирус или е нещо друго?

Сложено ли е тикчето да сканира архивни файлове?

А срещу 2 файла пише: Файлът е декомпресираща бомба.

Ахам,определено е със закъснител ;)
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.