Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

аз ползвам про версията но като гледам във форума и безплатната лови всичко което и професионалната.в един форум пише че разликите са две.про версията има подробен интерфейс и блокира скриптове но това е валидно само при IE ако ползваш друг браузър тази функция е излишна.лично установих че аваст може да се инсталира и на заразени компютри и почиства ОС без последици.

Мерси Tanganika,значи тези които ползват Home версия ползват почти всичко от платения вариант така да го разбирам!!!

Ето защо е доста ползвана...

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Мерси Tanganika,значи тези които ползват Home версия ползват почти всичко от платения вариант така да го разбирам!!!

Ето защо е доста ползвана...

да само няма да имаш подробния интерфейс.пробвай я поне седмица (въпреки че е грозна) и си кажи мнението как се държи.лично за мене е сред първите пет но няма да казвам точно коя подред.

Avast е добра антивирусна. Недостатък е, че пищи много на кракове и пачове :angry:

Излезе преди броени минути avast! Home/Prо 4.8.1282 .

Тази версия включва следните промени:

* - подобрения при няколко разархиватора (Zip, 7-Zip, WinExec, Installer)

* - поправен е проблем със съвместимостта при ext2fsd драйвера

* - поправен е проблем при плугина за програмата The Bat!

* - добавен е нов разархиватор "droppers" (по подразбиране е включен за всички задачи , както и за резидентната защита)

* - поправен е проблема с действията със заразени файлове, които имат специални имена

* Мрежов Щит: добавен е компонент за блокиране на вредни сайтове(блокират се сайтове глобално за цялата система)

* добавена е възможност за изпращане на статистически данни за откритите зарази

* добавена е нова възможност за докладване на фалшиви тревоги

* подобрена е възможността за изпращане на заразени файлове от Клетката за Вируси (вече се базира на HTTP протокола)

* добавен е компонент за събиране на мостри от подозрителни страници

* зададен е лимит за размера на файла selfdef.log

* подобрения в скоростта на обновяващият механизъм

* подобрения в скоростта на сканиращият енджин

* поправен е малък проблем със McAfee SiteAdvisor

* добавена е поддръжка за Windows Security Center при Vista SP1 (нов API)

* малки промени в Интернет Щита

* премахната е поддръжка за тревогите при ICQ и MSN Messenger

Специални благодарности на XMAS за предоставените промени в тази версия

:P

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Хайде някои да ми обясни няколко неща за Avast: 1.Функцията на Outlook мже ли да бъде off,защото нямам outlook, 2.До иконата защо има 2 ра на която има буква "i ",не мога точно да разбера как става функцията там? 3.Кога излиза новата версия (май трябва да е v.4.9) 4.Какви подобрения има в Бета-та 5.Колко често прави UpDate и може ли това да се види? Мерси

Аз си инсталирам само 3 модула-мрежовия щит,основния и интернет модула.I-то събира info от системата ти за да я възстанови при авария ,спира се от менюто в трея.Ъпдейтите са на 240мин но се настройват,табелка долу в дясно и глас.

Аз си инсталирам само 3 модула-мрежовия щит,основния и интернет модула.I-то събира info от системата ти за да я възстанови при авария ,спира се от менюто в трея.Ъпдейтите са на 240мин но се настройват,табелка долу в дясно и глас.

A Tyk

Хайде някои да ми обясни няколко неща за Avast:

1.Функцията на Outlook мже ли да бъде off,защото нямам outlook,

2.До иконата защо има 2 ра на която има буква "i ",не мога точно да разбера как става функцията там?

3.Кога излиза новата версия (май трябва да е v.4.9)

4.Какви подобрения има в Бета-та

5.Колко често прави UpDate и може ли това да се види?

Мерси

1 Може но някой не е гледал при инсталирането.

2 Генерира ВБД, може да се обедини с другата икона, не ти пречи ако я настроиш на бекграунд да работи

3 Излезе съвсем скоро нова версия на 4.8цата

4 Не съм много запознат с точно това , изчакай някой друг

5 Обновява се автоматично , по подразбиране, накрая ти извежда едно синьо квадратче да си видиш ъпдейта. Прави го 2-3 пъти на ден.

В аваст има и много други нещицийки, може да прочетеш хелп файловете, много ще ти помогнат. Публикувано изображение

A Tyk

Ами ето ги, какво да им коментирам, то се вижда. Питай ако има друго Публикувано изображение

post-118858-1226537394_thumb.jpg

post-118858-1226537401_thumb.jpg

post-118858-1226537407_thumb.jpg

1 Може но някой не е гледал при инсталирането.

2 Генерира ВБД, може да се обедини с другата икона, не ти пречи ако я настроиш на бекграунд да работи

3 Излезе съвсем скоро нова версия на 4.8цата

4 Не съм много запознат с точно това , изчакай някой друг

5 Обновява се автоматично , по подразбиране, накрая ти извежда едно синьо квадратче да си видиш ъпдейта. Прави го 2-3 пъти на ден.

В аваст има и много други нещицийки, може да прочетеш хелп файловете, много ще ти помогнат. Публикувано изображение

Ами ето ги, какво да им коментирам, то се вижда. Питай ако има друго Публикувано изображение

Thank's

Thank's

Да на генериращата икона като и цъкнеш с десен бутон даваш обедини в една.Имаш и други настройки огледай ги.

Мрежовият щит за пощенската програма защо да го махаш,ако решиш да я ползваш?Важно е да добавиш отметката за проверка на архиви в резидентният скенер,както и да му зададеш по високо ниво на сканиране...в реалната защита проверява файловете/архивите/но не сканира надълбоко.Но при включена отметка ще товари повече пък и по дълго сканира.Бях преди време с нея около година,две на служебният комп.Нещо ми ръпна една програма за графика и фото обработка и затова я махнахме.Сега предполагам нещата са различни.Виждам доста добре се държи,но с фейковете нещо бавно реагират.

Питай Михнев за по подробна информация.

System Requirements определено са нереални-For a computer running Windows® 2000/XP® Workstation (Not Server): Pentium class Processor, 64MB RAM (128MB recommended) and 100MB of free hard disk space.Трябват поне 170мб ram.

System Requirements определено са нереални-For a computer running Windows® 2000/XP® Workstation (Not Server):

Pentium class Processor, 64MB RAM (128MB recommended) and 100MB of free hard disk space.Трябват поне 170мб ram.

Работи и на 128 РАМ пробвал съм го.Но беше по старата версия.Тази не знам.

System Requirements определено са нереални-For a computer running Windows® 2000/XP® Workstation (Not Server):

Pentium class Processor, 64MB RAM (128MB recommended) and 100MB of free hard disk space.Трябват поне 170мб ram.

Това според мен са изисквания да я подкараш, ама как ще работи при толкова рам ми е много интересно. Публикувано изображение

Интересно-чист win оптимизиран 70-80мб,аваста още70-80 и за браузера нищо не остава(ще ползва от диска,а от там бави)

Редактирано от trix (преглед на промените)

Интересно-чист win оптимизиран 70-80мб,аваста още70-80 и за браузера нищо не остава(ще ползва от диска,а от там бави)

ползва ли някой още компютър с такива показатели 80 мв рам?ако е така икономиките ще замрат. 2-3 год. и нов компютър няма друго спасение другото е само напъни.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Има и с такива компове-при 256 можеш да сложиш аваст ама не и стена

Има и с такива компове-при 256 можеш да сложиш аваст ама не и стена

ползвах аваст точно на компютър с 256 мв и процесор 1.8 гх едноядрен ама това е невероятна клизма.за сърфиране става но сканиране или нещо друго не направо излизаш в пенсия и пускаш брада.

ползвах аваст точно на компютър с 256 мв и процесор 1.8 гх едноядрен ама това е невероятна клизма.за сърфиране става но сканиране или нещо друго не направо излизаш в пенсия и пускаш брада.

Защо? При мене Авирата е на комп SD 256 RAM работи стабилно.Е,с орязана ОС още при инсталиране.Ще ви кажа имах комп с 64 РАМ XP SP2 доста го окълцах но пък вървеше чат пат...с Аваст още тогава в ония стари времена.Дори му бях сложил Касперски 5.0.0.388 и цепеше мрака.После му праснах 2000 и заспа отново с Аваста - така,че зависи какво си качил,за какво го ползваш и как си го инсталирал.Нали знаете,че още при инсталацията се правят тези неща.Не с орязване на услугите,а при инсталацията.

Да ме пита тогава човек защо сложих XP SP2 Публикувано изображение Той си беше с оригинален Windows 2000

Сега при тия машини дето са по 200-300 лева на старо не виждам как няма да лети.За по малко по добре пишеща машина.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Първи впечатления от новата версия 4.8.1282 ,за сега само +

1.Много лека,системата лети.Ресурсите са намалени почти до 2 пъти за разлика от предходната.

2.Процеса на обновяване не се усеща и е доста бърз,минимално натоварване на процесора.

3.Сканира хардовете почти 2 пъти по-бързо.

4.Няма никакво забавяне при браузуване и то с настройки на MAX.при модула "Интернет щит".

5.Много добро поведение под Windows Vista и при засичането на заплахи.Усеща се стабилност на работа.

За сега това.

Здравейте.Направих си един експеримент и инсталирах новия Аваст на win98.Всичко o.k. но уеб щита не работи.Какво трябва да се направи за да проработи?

Интересно,Avast конкурент и то на кого?Признават си го братушките.

http://www.3dnews.ru/software/antivirus_test/index3.htm

Не може да се отрече,Avast и Avira имат голям напредък тази година.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Интересно,Avast конкурент и то на кого?Признават си го братушките.

http://www.3dnews.ru/software/antivirus_test/index3.htm

Toва е архивът, който пробвахме тук - V5. Аз го взех от форума на ArcaVir, той съдържа точно 3732 зарази, както е посочено в твоя линк.

....................

а также инфицированные библиотеки приложений, архивы, исполняемые файлы (в том числе и упакованные в инсталляторы), трояны, скрипты - в общем, "каждой твари по паре" общим количеством 3732 штуки, сваленные в одну "кучу малу" и заархивированные в файл размером 3,42 Мб

....................

Справка: ArcaBit Forum. :laughing5:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Toва е архивът, който пробвахме тук - V5. Аз го взех от форума на ArcaVir, той съдържа точно 3732 зарази, както е посочено в твоя линк.

Справка: ArcaBit Forum. :laughing5:

Avira AntiVir Personal - Free Antivirus 8.1.0.331 е дала най-точен резултат до реалната бройка заплахи в архива, последвана от Avast Free

Avira AntiVir Personal - Free Antivirus 8.1.0.331 е дала най-точен резултат до реалната бройка заплахи в архива, последвана от Avast Free

Това е похвално. Avast търпи развитие. Сега като погледнах форума на руснаците от твоя линк, те май са пуснали първи архива: справка. И анализът им е по-добър. :rolleyes:
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.