Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

Моят проблем е че иконките ми са сиви-това означавало че нещо не е наред.Всички системи работят-само за outlook ми пише,че изчаква стартиране на подсистема.Какво знчи това-не разбирам много много от информационни технологии.КАК ИКОНКИТЕ НА АВАСТ ДА СТАНАТ СИНИ?

Десен бутон на мишката в/у иконката на аваст->Properties->ChangeIcon...чукаш на появилата се иконка в прозорчето и после->OK.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Десен бутон на мишката в/у иконката на аваст->Properties->ChangeIcon...чукаш на появилата се иконка в прозорчето и после->OK.

Благодаря за съвета!На тул бара имам 2 икони i и a-те са сиви.А отделно имам икона на самия екран-тя е синя.Направих това,което каза, но тези долу са си сиви-това означава ли че програмата не работи?и още веднъж-благодаря.

Благодаря за съвета!На тул бара имам 2 икони i и a-те са сиви.А отделно имам икона на самия екран-тя е синя.Направих това,което каза, но тези долу са си сиви-това означава ли че програмата не работи?и още веднъж-благодаря.

Пусни един ъпдейт, може от това да е. От колко време си с Аваст?

Пусни един ъпдейт, може от това да е. От колко време си с Аваст?

От вчера съм с аваст :) ,ъпдейтвах-не е това Публикувано изображение

От вчера съм с аваст :brick wall: ,ъпдейтвах-не е това Публикувано изображение

Иконката на аваст върти ли се от време на време долу в дясно значи програмата работи.

С коя версия на аваст си?

Иконката на аваст върти ли се от време на време долу в дясно значи програмата работи.

С коя версия на аваст си?

Не е задължително НЕПРЕМЕННО да се върти.Това въртене се спира :lol6: Нали знаеш,че двете стават и една?

Щом не е сива значи работи.На показалеца на мишока трябва да излезе кои и колко модули са стратирани.

Излезе нова БЕТА версия на avast! Home/Pro - 4.8.1256 БЕТА

Имайте в предвид, че това е БЕТА версия и не е предназначена за начинаещите потребители, защото е възможно да възникнат проблеми.

Основните промени и нововъведения са:

- Блокиране на вредоносни сайтове посредством Мрежовия Щит.(вече се блокира достъпа до определени сайтове, за които компанията има информация, че са вредни).

- Нова опция за докладване на фалшиви тревоги (директно от предупредителния прозорец

- Автоматично изпращане на статистически данни за откритите вредители (по желание на потребителя)

- Поправен е проблема при действията със файлове с non-Latin имена.

- Много подобрения по сканиращият енджин

- И др.

Как можете да я инсталирате:

1. Отворете настройките на програмата и деактивирайте самозащитния модул на програмата - Решаване на проблеми -> Спри самозащитния модул на avast!

2. изтеглете и стартирайте програмата: http://files.avast.com/files/beta/aswbeta.exe

3. след като инсталирането приключи и рестартирате компютъра отново включете самозащитния модул

ВНИМАНИЕ ТОВА Е БЕТА ВЕРСИЯ

*БЕТА версията е обноведо до версия 4.8.1266 - поправени са няколко проблема, които бяха възникнали в предходната БЕТА.

За да обновите до последната БЕТА просто използвайте обновяващия механизъм на програмата (за тези които вече имат старата БЕТА) или следвайте инструкциите в предния пост

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

- Блокиране на вредоносни сайтове посредством Мрежовия Щит.(вече се блокира достъпа до определени сайтове, за които компанията има информация, че са вредни).

Много радостна новина :yanim: ,още едно две подобрения на щита и лично аз ще я класифицирам за себе си като :Интегриран пакет за защита

Ето и още една добра новина:

avast! получи наградата Gold Malware Treatment Award

Цитирам:

avast! antivirus Professional Edition получи наградата Gold Malware Treatment Award (Златна награда за почистване на зловренден код) от Руския портал Anti-Malware.ru за способнастта си да открива и премахва вируси и други malware-зарази без да причинява поражения върху операционната система на заразения компютър. На теста през Октомври 2008, бяха тествани 15 водещи антивирусни програми, avast! се нареди на второ място, като също така беше една от само двете програми, които успяха да премахнат и двете rootkit зарази (без вреда върху операционната система).

Източник: www.avast.com

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

как е възможно един плеър като AVAST да се представи на нивото на великия каспър или чичо Ванчо ето теста

http://prikachi.com/files/418213b.jpg

и този път ли е безмислен коментара Публикувано изображение

как е възможно един плеър като AVAST да се представи на нивото на великия каспър или чичо Ванчо ето теста

http://prikachi.com/files/418213b.jpg

и този път ли е безмислен коментара Публикувано изображение

Винаги ме е впечатлявала тази програма и продължава да го прави.

Жалко ,че при мен бетата вади сини екрани та се къса.... смятам напълно нормално е! та преинсталирах програмта май ще чакам финала...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Винаги ме е впечатлявала тази програма и продължава да го прави.

Публикувано изображение

Результаты теста антивирусов на лечение активного заражения (октябрь 2008)

История наград

Похвално :angry: Защо ли грандът Symantec изостава :yanim:

Жалко ,че при мен бетата вади сини екрани та се къса.... смятам напълно нормално е!

При БЕТАТА на КИС имаше подобни моменти.Все пак не е завършена версия.Сега остава и една стена да направят със света и...

tanganika може би не знаеш,че в началота на 2007 четирима специалисти от клана на Касперски в Чехия преминаха в ALWIL Software това говори страхотно за компанията,значи търси намира и привлича работоспособни и кадърни хора.Въпреки всичко според мене дава доста фалшиви тревоги за нея всички гейгени са не троянци а кобили Публикувано изображение

При БЕТАТА на КИС имаше подобни моменти.Все пак не е завършена версия.Сега остава и една стена да направят със света и...

tanganika може би не знаеш,че в началота на 2007 четирима специалисти от клана на Касперски в Чехия преминаха в ALWIL Software това говори страхотно за компанията,значи търси намира и привлича работоспособни и кадърни хора.Въпреки всичко според мене дава доста фалшиви тревоги за нея всички гейгени са не троянци а кобили Публикувано изображение

При БЕТАТА на КИС имаше подобни моменти

Имаше,да,особено при сканиране/поправяне на заразени архивни файлове,изнервяше ме това да не довършваше ,а оставаше на 99%.,а процесора забиваше на 100%. Публикувано изображение

Затова ,ако Ви е жал поне малко за машината,избягвайте програми в Бета стадий.

Има кой да прави Бета тестове,те за това им плащат.

гейгени :speak: да не кажеш че не чета внимателно

след като според теб касперски са най-добрите защо техни хора избират да работят за направата на "плеъри" нали в касперски имало традиции и т.н. а в същото време не могат да си задържат хората или ги пускат да се облагородят малко?

Май не си в час много с пазара.Както са преминали така маже и другаде да идат да работят.

Не си ли сменял работата си например,с такава в която почваш от нула?

Ей,голямо мразене го мразиш тоя Касперски все под вола теле търсиш...гледай да не намериш друго :speak: А,го мразиш защото беше неграмотен едни настройки да си направиш като хората.Ало аре джъткай си на игричките :whist:

след като според теб касперски са най-добрите защо техни хора избират да работят за направата на "плеъри" нали в касперски имало традиции и т.н. а в същото време не могат да си задържат хората или ги пускат да се облагородят малко?

tanganika,ако искаш ще ти дам една литература да прочетеш малко.Всички отговори ще ги намериш там,относно продукта и неговия екип.Знаеш къде да ме намериш.

"Похвално Защо ли грандът Symantec изостава" Къде това - в измислените руски стъкмистики ли !? Абсолютно нищо вярно няма този път там - те обаче са склонни да си вярват - както всички други с подобни предначертани "резултати" ! Нормално е Аваст да е по-добра от Касперси - бори се за място в челната шестица в световен план! А Касперски кога ли пак ще се върне в челната десятка !? Това си е непознато и сериозно за продукта изпитание...Да не споменавам "отлетелият" извън челната двадесетица ESET ... Конкуренцията си е невероятна ! Поздрави

Май не си в час много с пазара.Както са преминали така маже и другаде да идат да работят.

Не си ли сменял работата си например,с такава в която почваш от нула?

Ей,голямо мразене го мразиш тоя Касперски все под вола теле търсиш...гледай да не намериш друго :whist: А,го мразиш защото беше неграмотен едни настройки да си направиш като хората.Ало аре джъткай си на игричките :)

докато от касперски не изсекат и последното дърво за отпечатване на трудове как да се настройва тяхната супер програма няма да мирясат.nikssi моля те Публикувано изображение нека оставят поне едно дърво където да си играеш на стражари и апаши.

в предишния пост забравих да отбележа че аваст се е справил без специалните настройки на касперски защото няма кой знае какво да му се настройва въпреки че е плеър.

докато от касперски не изсекат и последното дърво за отпечатване на трудове как да се настройва тяхната супер програма няма да мирясат.nikssi моля те Публикувано изображение нека оставят поне едно дърво където да си играеш на стражари и апаши.

в предишния пост забравих да отбележа че аваст се е справил без специалните настройки на касперски защото няма кой знае какво да му се настройва въпреки че е плеър.

Пробвам програмата в процес на реален работен ден с натоварване на максимум.Не ми трабват дървета,те са за индианци като тебе аз мога и в безтегловно състояние ...за разлика от някои дето още не са се научили как се преинсталира ОС.

UROCI.NET ти е нужно вземи се поограмоти първо пък после пиши.Един шот отзи ден не можеше дза направиш пък пишеш.Дали знаеш и как се включва компа ти или някой ти го включва?

Последният ми отговор към тебе.Пълниш форума с простотии и ние дето ти отговаряме го допълваме :sobbing:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

който си харесва да му е бавен компа да си ползва кашпировски и нортън... аз си ползвам avira... и съм забранил рекламите... между другото кашперски и симантек са много назад след nod "болница накрая на диска" (по името на филма "болница на края на града") тактиката на касперски е да няма свободни ресурси за вирусите (същатата тактика ползва и нортън, но там гледат и да няма права за потребителите...) avast - средна работа... точно като avg...

http://av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_08.php

Редактирано от the professor (преглед на промените)

който си харесва да му е бавен компа да си ползва кашпировски и нортън... аз си ползвам avira... и съм забранил рекламите... между другото кашперски и симантек са много назад след nod "болница накрая на диска" (по името на филма "болница на края на града") тактиката на касперски е да няма свободни ресурси за вирусите (същатата тактика ползва и нортън, но там гледат и да няма права за потребителите...) avast - средна работа... точно като avg...

Защо коментирате програми,които не сте ползвали Публикувано изображение Специално за версиите на KIS/NIS/KAV/NAV 2009 грешиш.

Това ли имаш на в предвид,понеже явно не знаеш, че срока на страницата изтича av-comparatives.org и няма как да дадеш директен линк.

-Много се наплодиха диванетата и не е хараби работата.....-изпъшка старият боцман,като погледна към вратата на Югоагент....... Нали е така, морски?

Ползвал съм всички програми които си изброил ...впечатлението ми е различно.

Пак ще се потретя предполагам "Не може да ползваш една програма,да съдиш по тестовете които си прочел някъде,като в същото време и хабер си нямаш от останалите програми лично.

Avira ми сканира харда за 69 минути,Avast за 74 м.,KAV/KIS 2009 за 52-55 минути,NIS / NAV все още не съм пробвал / за 56 мин. и 28 сек,ESS - 38 мин.,KIS 8.0.0.501CF2beta - 28 минути,BitDefender Internet Security 2008 - цели 3 часа Публикувано изображение F-Secure Client Security 7.12 - 69 минути ...

Бързината на сканиране,не означава непременно качествено сканиране.Всички проби са правени на максимум,само при NIS както е по-подразбиране.

За засичането: ESS за нея просто си замълчи Публикувано изображение

Не става само с четене,трябва и тестване защото това което другите пишат НЕ винаги е вярно на практика.

Може ли някой да коментира това явление долу на снимката?Връзка с отдалечен компютър и как правих промени и то инсталиране на самият Аваст.Това с Касперски никак не става

Може ли някой да коментира това явление долу на снимката?Връзка с отдалечен компютър и как правих промени и то инсталиране на самият Аваст.Това с Касперски никак не става

от кога чакам точно този въпрос.

да това го позволява AVAST и поради тази причина съм го комбинирал с Mamutu.но дори и без Mamutu ако от другата страна не ти дадът парола какво ще правиш?тази програма е създадена и за обучения на далечни разтояния когато има нов работник/ци в дадена фирма и вместо да пътуват примерно до Полша да не говорим за Америка и какво ще се съобразяват с чичо Ванчо ли?също така тази програма може да се вгради във всяка друга програма и да се настрои без парола винаги да имаш достъп до компютъра на който е тази програма и никога няма да разбереш какво се прави.това го правят фирми които създават счетоводни,складови и др.подобни програми с цел при възникване на проблем с програмата да я оправят от разтояние.И чичо Ванчо няма да разбере нищо същото се опитвах да ти обясня и с файловете на Windows.никой не може да знае какво има в дадена програма когато вече е компилирана само създателя и.ако не влезе в доверената зона няма да работи както трябва(извиват ти ръката и готово)но пък влезе ли там никой не може да я контролира.напомня ми на "Параграф 22"

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.