Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

от кога чакам точно този въпрос.

да това го позволява AVAST и поради тази причина съм го комбинирал с Mamutu.но дори и без Mamutu ако от другата страна не ти дадът парола какво ще правиш?тази програма е създадена и за обучения на далечни разтояния когато има нов работник/ци в дадена фирма и вместо да пътуват примерно до Полша да не говорим за Америка и какво ще се съобразяват с чичо Ванчо ли?също така тази програма може да се вгради във всяка друга програма и да се настрои без парола винаги да имаш достъп до компютъра на който е тази програма и никога няма да разбереш какво се прави.това го правят фирми които създават счетоводни,складови и др.подобни програми с цел при възникване на проблем с програмата да я оправят от разтояние.И чичо Ванчо няма да разбере нищо същото се опитвах да ти обясня и с файловете на Windows.никой не може да знае какво има в дадена програма когато вече е компилирана само създателя и.ако не влезе в доверената зона няма да работи както трябва(извиват ти ръката и готово)но пък влезе ли там никой не може да я контролира.напомня ми на "Параграф 22"

Пиле,тази програма я ползвам преди да видиш комп Публикувано изображение Пробвал съм и какви ли не експерименти...в даденият случай деинсталирах Аваста Публикувано изображение Спрях му защитата,спрях му дъха и го на...таковах :rolleyes: Със Сотката пробвахме такъв вариант и питай го какво стана...резна ми кратуната Кис 7 беше там.

Сега какво искаш да спамим ли...Отдавна знам,че я ползваш тази програма.Аз доста внимателно гледам :P

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Пиле,тази програма я ползвам преди да видиш комп Публикувано изображение Пробвал съм и какви ли не експерименти...в даденият случай деинсталирах Аваста Публикувано изображение Спрях му защитата,спрях му дъха и го на...таковах :angry: Със Сотката пробвахме такъв вариант и питай го какво стана...резна ми кратуната Кис 7 беше там.

Сега какво искаш да спамим ли...Отдавна знам,че я ползваш тази програма.Аз доста внимателно гледам :down:

това го знам от твой предишен пост че аваст не е реагирал,но може и цял живот да ползваш дадена програма и пак да не разбереш много неща за нея,не е важно кой пръв е започнал да я ползва а кой какво е научил.нали съм ти обяснил че тази програма не е създадена с цел някой да поврежда ОС на негов приятел и е нужна парола.би ли допуснал някой да ти се рови в компютъра дето му нямаш доверие?въобще не си чел какво съм писал просто се заяждаш.знам че гледаш доста внимателно а пък аз нямам тайни навсякъде по форумите съм Tanganika.егоизма ме отблъсква и тази програма я качиха в ###### по моя заявка за да могат повече хора да научат за нея,да я ползват и да помагат на някой от разтояние както помагат и на мен,а не да му съсипват ОС :) Кис 7 е резнал кратуната,защото са ти дали доброволно достъп до този компютър иначе щеше да резне някоя зелка от зеленчуковия пазар.

това го знам от твой предишен пост че аваст не е реагирал,но може и цял живот да ползваш дадена програма и пак да не разбереш много неща за нея,не е важно кой пръв е започнал да я ползва а кой какво е научил.нали съм ти обяснил че тази програма не е създадена с цел някой да поврежда ОС на негов приятел и е нужна парола.би ли допуснал някой да ти се рови в компютъра дето му нямаш доверие?въобще не си чел какво съм писал просто се заяждаш.знам че гледаш доста внимателно а пък аз нямам тайни навсякъде по форумите съм Tanganika.егоизма ме отблъсква и тази програма я качиха в ###### по моя заявка за да могат повече хора да научат за нея,да я ползват и да помагат на някой от разтояние както помагат и на мен,а не да му съсипват ОС :) Кис 7 е резнал кратуната,защото са ти дали доброволно достъп до този компютър иначе щеше да резне някоя зелка от зеленчуковия пазар.

Ти не разбираш ли,че това може също да стане е по друг начин.Именно това ме безпокои,не че ще тръгна на съсипвам някому ОС :jumping11: Ровя се в програмата,спирам и модули...Аваста съм удеден че знае какво точно става,но си трае.Връзката е криптирана...но е връзка момче.Нормално би трябвало да даде съобщение за намеса,да пита нещо поне...Е,за домашно ползване става според мене.Но само за това ;)

Авира е класи над нея,същото пробвах и при нея и не става номера :clap:

от кога чакам точно този въпрос.

да това го позволява AVAST и поради тази причина съм го комбинирал с Mamutu.но дори и без Mamutu ако от другата страна не ти дадът парола какво ще правиш?

Благодаря.От отговора разбирам,че сам Аваст не би се справил.Моите почитания Публикувано изображение

Връзката е криптирана,да.На Скайпа също е криптирана...и какво не става да те засекат ли?

Благодаря.От отговора разбирам,че сам Аваст не би се справил.Моите почитания Публикувано изображение

Връзката е криптирана,да.На Скайпа също е криптирана...и какво не става да те засекат ли?

да Аваст не се справя защото няма HIPS който е характерен за Стените а в случая ти ползваш KIS а не KAV.инсталирай си KAV ползвай го само със стената на уиндоус и да видим дали ще блокира TeamViewer.

да Аваст не се справя защото няма HIPS който е характерен за Стените а в случая ти ползваш KIS а не KAV.инсталирай си KAV ползвай го само със стената на уиндоус и да видим дали ще блокира TeamViewer.

Блокира го не стената, а проактивната защита колега. Учудваш ме Публикувано изображение

Ако беше стената - как щеше да го виждам от компа си? Не ми е прекъснал връзката а блокира поведението Публикувано изображение

Блокира го не стената, а проактивната защита колега. Учудваш ме Публикувано изображение

Ако беше стената - как щеше да го виждам от компа си? Не ми е прекъснал връзката а блокира поведението Публикувано изображение

добре съгласен съм и поради липсата на това качество на AVAST съм го комбинирал с Mamutu.единствената нова функция в бета версията на аваст 4.8 е че блокира отварянето на опасни сайтове.това което си писал че аваст не проверява архиви с настройки по подразбиране не е вярно дори и без отметката да проверява архиви пак ги проверява http://prikachi.com/files/431108Q.jpg

Не ги проверява при сканиране без зададена настройка за това , поне по мои наблюдения.

Не ги проверява при сканиране без зададена настройка за това , поне по мои наблюдения.

Пробвай махни отметката да не проверява архиви и пробвай да свалиш този архив и пусни един шот тук с резултата.

http://4storing.com/free/ks0q2/33f9576baf3d628fb5ee8d982c99dbc5.html

БЕТА версията е обноведо до версия 4.8.1275 - поправени са няколко проблема, които бяха възникнали в предходната БЕТА.

За да обновите до последната БЕТА просто използвайте обновяващия механизъм на програмата (за тези които вече имат старата БЕТА) или следвайте инструкциите в предния пост

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Пробвай махни отметката да не проверява архиви и пробвай да свалиш този архив и пусни един шот тук с резултата.

http://4storing.com/free/ks0q2/33f9576baf3d628fb5ee8d982c99dbc5.html
Е точно сега няма как да го направя. Само дето с включена проверка на архиви и без такава разликата във време, необходимо на Аваст да сканира целия компютър беше над шест часа, та затова. Говоря за скенера, не за щита в реално време, там си проверява архивите.

Е точно сега няма как да го направя. Само дето с включена проверка на архиви и без такава разликата във време, необходимо на Аваст да сканира целия компютър беше над шест часа, та затова. Говоря за скенера, не за щита в реално време, там си проверява архивите.

тест при ръчно сканиране след сваляне на архива Avast Beta 4.8

тест без отметка да проверява архиви

1 http://prikachi.com/files/434509m.jpg

2 http://prikachi.com/files/434511w.jpg

3 http://prikachi.com/files/434515Y.jpg

при повторно сканиране

http://prikachi.com/files/434516k.jpg

тест със отметка да проверява архиви

1 http://prikachi.com/files/434527M.jpg

2 http://prikachi.com/files/434532z.jpg

3 http://prikachi.com/files/434534e.jpg

4 http://prikachi.com/files/434535p.jpg

при повторно сканиране

http://prikachi.com/files/434537r.jpg

краен резултат няма никаква разлика дори във времето на сканирането 100% идентични и в двата случая,Аваст проверява архивите със или без отметка.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

в последната БЕТА има опция за изпращане от самата програма...

пп:nikssi на този e-mail са доста бавни... :P

в последната БЕТА има опция за изпращане от самата програма...

пп:nikssi на този e-mail са доста бавни... :P

Ами до колкото разбрах,трябва да се архивира съмнителния файл и да се сложи парола на архива.Аз преди време пратих два архива(без парола),но така и не получих отговор до ден днешен.Паролата трябва да се спомене в писмото.

При Kaspersky е така,предполагам че е аналогично и при Avast.

Ще пратя тези дни някой друг файл за анализ на Avast.

Ами до колкото разбрах,трябва да се архивира съмнителния файл и да се сложи парола на архива.Аз преди време пратих два архива(без парола),но така и не получих отговор до ден днешен.Паролата трябва да се спомене в писмото.

При Kaspersky е така,предполагам че е аналогично и при Avast.

Ще пратя тези дни някой друг файл за анализ на Avast.

новата функция е следната:

Файл ,който програмата не засича се вкарва в клетката за вируси след,което се маркира файла има опция Ел.поща до Awilи SoFtware и може да се напише коментар и да си оставиш адреса на пощата...вчера я пробвах тази опциика ,но май праща файловете при обновяване на програмата :)

пп:забравих да кажа че с ложих последната БЕТА и са оправили проблема с BSOD :P

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

новата функция е следната:

Файл ,който програмата не засича се вкарва в клетката за вируси след,което се маркира файла има опция Ел.поща до Awilи SoFtware и може да се напише коментар и да си оставиш адреса на пощата...вчера я пробвах тази опциика ,но май праща файловете при обновяване на програмата :)

пп:забравих да кажа че с ложих последната БЕТА и са оправили проблема с BSOD :P

Това е ясно,не всеки ползва бета версия на програмата.За останалите, посочих начина по който, би трябвало да се изпраща тук:[email protected]

файла за анализ в .rar ли трябва да е?

RAR/ZIP но обезателно с парола.

Обикновенно се ползва ( infected ),като името на файла е примерно такова infected.zip ако е ZIP формат

RAR/ZIP но обезателно с парола.

Обикновенно се ползва ( infected ),като името на файла е примерно такова infected.zip ако е ZIP формат

Благодаря! Пратих първия си файл. Публикувано изображение

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Искам да попитам защо в download.com е дадено 5 звезди на Avast Home а на Avast Pro 4 звезди!!!!!! Pro версията не е ли по добрия вариант,защо такава оценка? :speak:

Искам да попитам защо в download.com е дадено 5 звезди на Avast Home а на Avast Pro 4 звезди!!!!!!

Pro версията не е ли по добрия вариант,защо такава оценка? :)

В оценката се намесва и фактора ЕВРО скъпа.

В оценката се намесва и фактора ЕВРО скъпа.

Но те трябва ли да се гледа все пак качеството на програмата когато и даваме оценка???

Ами то тогава всички Free програми са номер 1.

Разликите при Avast Home и Avast Pro не са големи,но все пак Pro е по-добрия вариант-"n'est pas"

Но те трябва ли да се гледа все пак качеството на програмата когато и даваме оценка???

Ами то тогава всички Free програми са номер 1.

Разликите при Avast Home и Avast Pro не са големи,но все пак Pro е по-добрия вариант-"n'est pas"

аз ползвам про версията но като гледам във форума и безплатната лови всичко което и професионалната.в един форум пише че разликите са две.про версията има подробен интерфейс и блокира скриптове но това е валидно само при IE ако ползваш друг браузър тази функция е излишна.лично установих че аваст може да се инсталира и на заразени компютри и почиства ОС без последици.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.