Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 1

Featured Replies

на мен пък до сега не закачаше ATF cleaner днес пуснах една проверка и хоп откри гадина изпратих го в клетката,след това се опитах да сваля пак ATF cleaner от темата в форума нови програми и още при свалянето иззпищя. някой друг ще го провери ли ?

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 227,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Avast Anti-Virus Free е много добра(даже една от най-добрите). :yanim: . Хора,забравете за нод и подобни простотии.Слагайте Avast Anti-Virus Free! :wors:

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Не си прав ! Аз даже не съм фен на NOD32, но реалностите са други. Следя достатъчно на брой форуми за да виждам как се представят повечето програми за сигурност. Аз не нападам никого, но много обичам,

• Проблемът е в това, че не мислят ама грам не са помислили за това, което са искали да направят. Първата бета версия, която пуснаха даже алфа версия не можеше да се нарече, при което имаше само две-три

Публикувани изображения

Изтеглянето е едно, инсталацията - друго. Има вариант avast! да дава такова съобщение за PerfectDisk:

"MSVCP71.dll is either not designed to run on Windows or it contains errors" message is displayed when PerfectDisk is run. 

You may receive this error message if Avast anti-virus is running on your computer. Avast prevents successful installation of PerfectDisk.

* Un-install PerfectDisk
* Turn off Avast real time protection
* Install PerfectDisk
* Turn on Avast real time protection
В двата файла от заглавната страница на Kaldata: PD2008_WS и PerfectDisk 2008 Build 61 (kaldata.com) вируси няма.
Естествено,че са два различни процеса, по-принцип ,ако е чист инсталационния файл,няма основание за тревога ,АКО освен не се свалят online по време на инсталация останали модули,които евентуално са заразени или пък с тях да проникне някоя гад и тогава да реагира антивирусната програма.При мен поне се е случвало и то не веднъж.

Свалянето на ATF Cleaner от "нови програми" при мен протече без проблем. Линк за сваляне: ATF Cleaner 3.0.0.2 (49.5 КБ). Работи, Kaspersky и Symantec го пускат на две машини, ето снимка от едната:

Публикувано изображение

около 17:00 ч. в работата я инсталирах от същия файл без проблеми и там съм с аваст про.сега втория път вкъщи пък си я инсталирах без проблеми.вероятно е станало това което казва mihnev_sz при самото сваляне се е прикачило нещо.

на мен пък до сега не закачаше ATF cleaner днес пуснах една проверка и хоп откри гадина изпратих го в клетката,след това се опитах да сваля пак ATF cleaner от темата в форума нови програми и още при свалянето иззпищя. някой друг ще го провери ли ?

Avast го засича от съвсем скоро,не знам дали е основателно,но спри защитата изтегли си го и го стартирай.После изтрий ATF cleaner и пусни защитата на Avast отново.Тези дни го пуснах да сканира и откри ATF cleaner и го изтри ,а точно преди около известно време не реагираше,стартирал съм го доста пъти преди това заедно с Аваст,даже и с него го изтеглих. От дата 8.07.2008 от тогава.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ето какво пишат във форума на avast днес.

Тема: Avast no longer likes ATF Cleaner

Отговор от Tech:

Yes, a false positive from avast (Trojan-gen).

Hope they correct it soon.

Тоест - това е фалшива тревога и ще го коригират скоро.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Avast го засича от съвсем скоро,не знам дали е основателно,но спри защитата изтегли си го и го стартирай.После изтрий ATF cleaner и пусни защитата на Avast отново.Днес го пуснах да сканира и откри ATF cleaner и го изтри ,а точно преди около известно време не реагираше,стартирал съм го доста пъти преди това заедно с Аваст,даже и с него го изтеглих. От дата 8.07.2008 от тогава.

току що пробвах да го изтегля от няколко сайта и аваст винаги откриваше вирус.но по-добре така отколкото да пропуска каквото и да било нали затова го ползвам да не ми е за украса.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Ето какво пишат във форума на avast днес.

Тема: Avast no longer likes ATF Cleaner

Отговор от Tech:

Тоест - това е фалшива тревога и ще го коригират скоро.

Благодаря за инфото Nologo Публикувано изображение и аз така си помислих,дано го оправят по-бързо.

Някои знае ли как да накарам Аваст като сканирам даден файл да ми изписва колко гадинки е хванал?

Не направо след сканирането ми се затвара?Някои да знае как да го оправя?

Не направо след сканирането ми се затвара?Някои да знае как да го оправя?

ако искаш като на снимката от предния ми пост влез в настройки-->общи-->сложи отметка на ''Показвай резултати в разширението на експлорер''(от долу нагоре 2рото)

ако искаш като на снимката от предния ми пост влез в настройки-->общи-->сложи отметка на ''Показвай резултати в разширението на експлорер''(от долу нагоре 2рото)

Мерси стана и аз търсих но неможаш да го намера :angry:

За интерфейса да,спор няма,че е като на плейър и това никога не ми е харесвало,но то се гледа ефективността и в крайна сметка.

Може да се смени интерфейса ,да не изглежда така,като плеър.

Може да се смени интерфейса ,да не изглежда така,като плеър.

да има доста скнове даже на сайта на Awil

Благодаря за инфото Nologo Публикувано изображение и аз така си помислих,дано го оправят по-бързо.

Вече може да благодариш и на avast за бързата реакция и оправянето на проблема с ATF Cleaner.

Снимка от същия линк, който дадох по-горе - форуми на avast:

Публикувано изображение

N.B. Аз не мога да проверя дали наистина проблемът е отстранен, но се надявам да е точно така. :speak:

Вече може да благодариш и на avast за бързата реакция и оправянето на проблема с ATF Cleaner.

Снимка от същия линк, който дадох по-горе - форуми на avast:

Публикувано изображение

N.B. Аз не мога да проверя дали наистина проблемът е отстранен, но се надявам да е точно така. :sobbing:

Е, затова аз проверих, всичко вече е OK Публикувано изображение

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Е, затова аз проверих, всичко вече е OK Публикувано изображение

И аз .То преди още като натиснеш линка и пискаше :)

Avast 4.8 се сработва много добре със следните защитни стени:Comodo Firewall Pro /Online Armor Free /Ashampoo Firewall 120 Free

Реших да влезна в сайта на Avast и видях, че има Spyware модул, обаче тази реклама беше също така и за Home Edition. Изтеглих я и по принцип знам, че в самата инсталация си пише какви модули има и кой искаме да махнем, но не видях нищо за Spyware. Някой може ли да ми каже, има ли наистина такъв модул?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Реших да влезна в сайта на Avast и видях, че има Spyware модул, обаче тази реклама беше също така и за Home Edition. Изтеглих я и по принцип знам, че в самата инсталация си пише какви модули има и кой искаме да махнем, но не видях нищо за Spyware. Някой може ли да ми каже, има ли наистина такъв модул?

Да, наистина avast home има вграден Spyware модул и не само това. Виж тази страница: Free antivirus - avast! 4 Home Edition. Предполагам, че вграждането на този модул е в енжина на avast. Не мисля, че има отделно меню. Би трябвало да работи заедно с антивирусния модул, антирууткита и други.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

и все пак със AVG-To ли да остана или Avast Home Edition ???!?? :);):ph34r::speak: :speak: :speak:

и все пак със AVG-To ли да остана или Avast Home Edition ???!?? :speak: :speak: :speak: :speak: :speak: :speak:

Avast става все по-добра, но-за да пази и от непознати гости, трябва да активираш всичко в реалновремевия

модул(щит), ако предпочиташ, и да внимаваш при запис върху диска на кое казваш -да и на кое-не, а при сканиране да задаваш дълбочина на архивите на максимум. Е те тогава стой, та гледай два дена full system scan, пък ако имаш архиви на части, ще ти ги брои невъзможни за сканиране, щото били с парола, видиш ли......

Стой си на AVG, мен ако питаш. Добре са я пипнали напоследък.

Avast става все по-добра, но-за да пази и от непознати гости, трябва да активираш всичко в реалновремевия

модул(щит), ако предпочиташ, и да внимаваш при запис върху диска на кое казваш -да и на кое-не, а при сканиране да задаваш дълбочина на архивите на максимум. Е те тогава стой, та гледай два дена full system scan, пък ако имаш архиви на части, ще ти ги брои невъзможни за сканиране, щото били с парола, видиш ли......

....

Да доста се бави в сканирането 3 часа на 80 Гига диск :P

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

хмхмхмхм един приятел с 233 GB го сканира за 40-50 мин ама се пак с коя да съм и защо ,според мен трябва да съм с аваст защото има повече функций,но незнам вие ме посъветвайте,аз се отказох да използвам нелегални програми и затова минах на тези така че чакам отговори.искам просто една лека програма която да хваща доста вируси,но и да има нещу което да проверявя страниците в кито влизам,кажете коя лека безплатна антивирусна да си сложа

P.P. 512 RAM Processor 2.93 Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.