Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Голям проблем - коварни вируси и спайуеър

Featured Replies

С Касперски 6 съм и AdWare SE. Вчера влизах в някакви сайтове за сериали и без да искал съм спрял антивирусната и познайте...

o6tevirusi7cp.png

virusi9ct.th.png

Какво да правя? :cry:

Едно предложение - изтегли DrWeb CureIt, рестартирай в Safe Mode и го пусни да почисти (не се инсталира). След това пак рестарт и ако продължат проблемите инсталирай Ewido от тук (14 дневна версия) и по горната процедура. Успех!

Пробвай следното:Обнови вирусните дефиниции,изкл.систем ресторе-то,влез под сейф моуд и сканирай,трий гадинити внимателно.За шпионските програми по същият начин.Не е зле да пробваш след като поизчистиш системата и един онлайн скенер,напр. Панда,успех!

• Автор

Сложил Евидо-то и чисти уж намери 9945 проблема и останаха около 100 неизчистени като не иска и да трие троянците.

Ето тоя троянец ми е окупирал компа, в процесите присъства 10 пъти и ми бави компютъра... През онлайн скенера на Панда не мога да сканирам, защото просто нещо не ме пуска. Стига до едно място и забива.

ewudi0xl.png

Сложил Евидо-то и чисти уж намери 9945 проблема и останаха около 100 неизчистени като не иска и да трие троянците.

Ето тоя троянец ми е окупирал компа, в процесите присъства 10 пъти и ми бави компютъра... През онлайн скенера на Панда не мога да сканирам, защото просто нещо не ме пуска. Стига до едно място и забива.

ewudi0xl.png

опитай да си дръпнеш ultimate boot cd

там има всичко

зареждаш от диска исканираш

сигурно ще помогне!!!

:)

Хей приятел,какво правиш, 9945 проблема-УЖАС!! Би ли казал каква ти е антивирусната,и какви програми против спайваре и адваре ползваш??

А това което ти показва Евидо май е от една програма-АтомикКлок,познах ли :huh:

Внимавай какво инсталираш все пак, какво смъкваш и какво отваряш.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Хей приятел,какво правиш, 9945 проблема-УЖАС!! Би ли казал каква ти е антивирусната,и какви програми против спайваре и адваре ползваш??

А това което ти показва Евидо май е от една програма-АтомикКлок,познах ли :)

Внимавай какво инсталираш все пак, какво смъкваш и какво отваряш.

Kaspersky не иска ли да чисти? cool.gif

Защо не пробваш с AVG Anti-Virus 30-дневна пробна версия? Напълно безплатно е.

Можеш да изтеглиш версията с огнена стена от тук:

http://www.no-invite.com/index.php?mod=D...action=register

С Касперски 6 съм и AdWare SE... и без да искал съм спрял антивирусната ...

Твърде ми е любопитно как успя да спреш антивирусната, а и изглежда, че доста си се ровил за тия сериали за тия 10000 проблема :)

Ами включи я отново, ъпдейт и сканирай на максимално ниво, после онлайн скенер (действително има проблем със сайта на Панда, наистина стига до папката на Касперски и спира) и би трябвало да се изчистят. Препоръчвам ти http://housecall.trendmicro.com/ . Едва ли е нужно да се слага друга антивирусна, особено някоя от пък посочените по-горе и то по съвсем очевидни причини.

За сайтове за кракове и тем подобни се ползва Firefox+NoScript.Аз лично съм много доволен от комбинацията.А иначе за твоя проблем, ще е най-добре да ползваш боот диск.Имаше един Win-"miniPE" дето беше боот и имаше антивирусна и още доста др. програми, но иска 256Мб рам работи.

Едва ли е нужно да се слага друга антивирусна, особено някоя от пък посочените по-горе и то по съвсем очевидни причини.

hlevoust, моля оставете човека да сложи другата антивирусна, която не му препоръчвате и после нека той коментира очевидните неща, а не вие вместо него...

Уф,как съм пропусна,ами ти си бил с Касперски,хахахах :)

Приятел,а как така си го изключил без да искаш,и колко време след това не си рестартирал компа за да хванеш толкова бацила ми е чудно/

Май най лесно ще е да преинсталираш Виндоса( но първо формат:ц)

Е успех !!! :rolleyes:

Хаха, моля оставете човека..че той няма ли си лично мнение да прецени. Може да си правите реклама, ама вече и по тоя начин да си пробутвате продукта... човека си каза..спрял си е антивируса, щом и той незнае как значи не ги разбира много тия неща. Сигурен съм, че който и приятел да повика, който разбира малко повече, без да си инсталира никакви други средства ще успее да си изчисти машината. Не е кой знае колко трудно. Качи си AVG та качи си AVG. С всичкото ми уважение, обаче вече почва да дразни. Мисля че досега всеки който иска вече щеше да си качи толкова великата AVG. Като гледам май няма много ентусиасти, освен хората, които нямат опит с компютри и интернет. :angry:

Може да си правите реклама, ама вече и по тоя начин да си пробутвате продукта... ....Качи си AVG та качи си AVG. С всичкото ми уважение, обаче вече почва да дразни. Мисля че досега всеки който иска вече щеше да си качи толкова великата AVG. Като гледам май няма много ентусиасти, освен хората, които нямат опит с компютри и интернет. :angry:

Това не е реклама, а обикновено предложение към човека как да направи опит да си реши проблема. Дали има ентусиасти или не, е друг въпрос. Това мога да видя по брояча на поръчките и изтеглянията в сайта ни :wors:

И аз съм виждал "ориентирани" потребители дето го теглят 1 нещо по 5 пъти на ден докато разберат къде са го изтеглили и т.н. Незнам какво сочат броячите, но не мисля, че това е критерия. Досега не съм видял тест с антивирусни, в който AVG да се представя добре. След като видя спокойно бих ви подкрепил да агитирате хората да си я свалят закупят и т.н.

Да си изключа Касперски е немислимо, нелогично, необмислено, нетипично, ненормално, откачено, неприлично глупава постъпка! Моля, преди всичко да наблегнете на сигурноста и после над удоволствието да се ровите на воля в нет-а! Не искам да изглеждам като агитатор, а като патилатор, напатил съм се Достатъчно!

Нямам нищо против AVG или поне не бих го споделил тук, а в съответната тема, макар че определено не ми харесва тази непрекъсната реклама на въпросния продукт, правена понякога ей така, между другото.

Опитах се да отхвърля идеята за инсталиране на друга антивирусна по съвсем простичка причина - какво ще я прави после?

Човекът вероятно отива (по-скоро тича) към принудителна преинсталация - нищо чак толкова страшно. Непознаването на Касперски Антивирус в случая не е извинение, защото все още не съм наясно как я изключи случайно - десен бутон на иконката й до часовника и exit не изключва програмата - погледнете таск мениджъра! Трябва да се изключи опцията Enable Antivirus (това как става случайно?), а въпросната команда (и обратната й) не фигурира на десен бутон.

phantasm, моля не приемай поста ми като упрек - по-скоро вариантите за това как да ти помогнем водят до леко повишаване на добрия тон.

Нещо не виждам с кой Касперски си? Ако не е шеста версия-лошо!Дърпай шестицата с интернет секюрити и кажи какво си направил.Това дето си го лепнал е много красив букет,но може да си оправиш нещата и без преинстал.Доскоро!

С Касперски 6 съм и AdWare SE. Вчера влизах в някакви сайтове за сериали и без да искал съм спрял антивирусната и познайте...

o6tevirusi7cp.png

virusi9ct.th.png

Какво да правя? :cry:

Ако искаш пробвай със Спасителния диск на Касперски: Стартираш от диска пускаш сканиране с Касперски, след това с АдАуеър и ако искаш пак с Касперски и трябва да се оправи всичко. Спасителния диск (който поразкрасих малко) дръпни от тук.

Да си изключа Касперски е немислимо, нелогично, необмислено, нетипично, ненормално, откачено, неприлично глупава постъпка! Моля, преди всичко да наблегнете на сигурноста и после над удоволствието да се ровите на воля в нет-а! Не искам да изглеждам като агитатор, а като патилатор, напатил съм се Достатъчно!

Напълно съм съгласен с теб :bye1:

Влизай в сейв мод и задай сканиране на компютъра! Настрой скенера да трие,без да пита!

Обикновено препоръчвам прикачване на харда към незаразен компютър с касперски-като правило помага! Все пак, ако прикачиш харда,касперски да трие след сканирането-и ще трябва май замяна на някоя и друга DLL от сайта на MICROSOFT-дано се размине! Да се използува 6.0-тя е с разширената база данни!

Редактирано от thomson (преглед на промените)

1. Пробвай да преименуваш този файл.

2. Ако не е някакъв важен, без който ще ти се срини уиндоуса, пробвай да го изтриеш ръчно

3. Изтегли си Нод 32, Касперски или Панда. А също и АВГ.

И не се довеявай на никакви такиа антиспайуеар.

Ако има щпионин излез от И-нет и в Команд Промпт напиши:

netstat -n

Ако не ти даде никакви адреси, значи спокс,а ма ако ти кайе ИП и Порт, значи има някой тука.

можеш да си инсталираш xoftspy защото наистина е много надеждна и дори ми откри някакъв троянски кон който касперски не ми откри(интересното беше че xoftspy не е анти-трян,но все пак го изчисти).инсталирай си някоя завършена версия на касперски(не все още незавършения интернет секюрити),за сега касперски има може би най-много дефиниций,и за това може да реши проблема.също надеждна анти-спай програма е spyware doctor,можеш да пробваш и с нея ако не стане с предишните,ако ли пък не format c: ще реши проблема cool.gif

Редактирано от mclaren (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

В момента и аз имам подобрен проблем, това го лепнах вчера от един сайт за кракове.Ще пробвам някой от съветите по-горе, че и аз не мога да го махна.

Антивируса ми ги открива, но не може да ги изтрие тъй като Windows ги позлва като system фалове тези вируси.Някой да знае как мога да влеза в сейв мод след рестарт, някой по-горе написа че можело да се изчистят в този режим подобен род вируси.

Антивируса ми ги открива, но не може да ги изтрие тъй като Windows ги позлва като system фалове тези вируси.Някой да знае как мога да влеза в сейв мод след рестарт, някой по-горе написа че можело да се изчистят в този режим подобен род вируси.

Можеш да влезеш в Safe Mode като натискаш F8 при началното зареждане на Windows и избереш този режим, когато системата даде възможностите за зареждане. При AVG Anti-Virus Professional няма нужда да се влиза в Safe Mode. Всички процеси се спират без проблеми. За другите антивирусни не съм сигурен как е...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.