Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любителите на чатовете страдат от психични отклонения

Featured Replies

Хората, склонни към хиперактивно използване на интернет, най-вероятно имат психични отклонения, в сравнение с тези, които използват мрежата прагматично и целенасочено.

Психологът Силвия Кратцер от Аугсбургския университет публикува резултатите от изследване, озаглавено – “Патологично използване на интернет”. С този термин тя дефинира ярко изразената склонност към импулсивно общуване в чатовете и форумите, което придобива черти на интернет-зависимост. Тя е изследвала 61 души, които са или на амбулаторен отчет в Мюнхен с диагнозата “интернет-зависимост”, или са открити по обяви в мрежата. По време на изследването учените са използвали събеседвания, тестове и специална интернет-диагностика. Доброволците са били разделени на две групи: такива, които ползват интернет “патологично” и на спокойни ползватели на мрежата. В първата група са били открити психични отклонения при 27 от 30 души. Във втората група - само при седем от 31. Психично болните хора са имали неадекватно поведение, което се е придружавало с депресивен синдром и чувство на страх и самота. За тази група е било характерно, че са предпочитали да общуват във форумите и чатовете. Учените са определили и шест критерия, които позволяват да се диагностицират психични нарушения при участниците в изследването. При представителите на първата група са се наблюдавали пет критерия, а във втората – два.

Критериите са:

1. силна необходимост и влечение към интернет;

2. загуба на представата за времето прекарано пред компютъра;

3. десоциализация;

4. чувство на безпокойство, нервозност, лошо настроение, когато за кратко или дълго време няма интернет;

5. поява на проблеми в работата, учението, семейството заради интернет;

6. продължаване на използването на интернет, въпреки вредния ефект.

“Патологичните ползватели” прекарват средно по 32 часа седмично вмрежата. Психологът Силвия Кратцер се надява, че терапията на психичните заболявания ще помогне да се смекчи интернет-зависимостта. Тя смята, че първостепенни са именно психичните отклонения, а не навикът да общуваме в интернет. “Най-важното е не да убием желанието да ползваме компютър, а да направим така, че интернет да отиде на второ място в живота на тези хора, след нормалното човешко общуване”, констатира психологът.

Източник: БГНЕС

И аз имам такива наблюдения върху някои хора - колкото повече време прекарват пред компютъра , толкова повече страда останалия им социален живот, пълноценното общуване им става все по-трудно.

Напоследък все повече се притеснявам даже и за мен, защото ако съм си вкъщи и знам , че например днес още не съм си проверила имейла, все към компютъра ме влече.

Развива се някаква психологическа зависимост, която по нищо не отстъпва на другите "пристрастявания" - така че, трябва да се опитваме и в това да си поставяме някаква мярка sad.gif

Определено.Макар, че не се забелязват при мен други отклонения :hush: засега...

Но си признавам че имам зависимост към калдата и още нещо... :eek::P

Фифоф,направо ме уби с това.Добре че не чатя,даже незнам тая мирка какво да я правя.

Абе може и да има нещо вярно, но според мен е само временно явление, както и повечето увлечения. Чатила съм, чатила съм, начатила съм се вече. Сега изобщо не ме вълнува твърде. От време на време влизам влизам в ICQ. Е, от миналата година съм редовно в Калдата, но то това не е странно. Ако някой обаче години наред вече само чати всяка свободна минута, определено си има някакъв проблем. Но е вярно, че самият компютър и Интернета създават някаква зависимост. Знаете ли колко ме е яд, че почти не сядам да чета. Щот гледам все да се намърдам на стола пред PC-то. И на какво прилича това?! angry.gif Преди и пишех, сега няма такива работи. Калдата и това е! Ще ви съдя за принуда към пристрастяване. biggrin.gif

• Автор

Хаха... пристрастени към Kaldata викате? biggrin.gif

За предпочитане е интернет пред твърдите наркотици.

Абе... дрън дрън... хората си нямат работа и правят изследвания на каквото се сетят :wors:

Смея да твърдя, че съм чател доста активно през последните 7-8 години и хич не забелязвам да имам проблеми с комуникацията, силна необходимост и влечение към интернет и всякакви такива бози...

Напротив... познавам огромно количество важни за мен хора точно от интернет. По-готини купони от старите чатърски партита едва ли е имало...

Просто като всяко едно по-различно общество, чатърското оставя малко по-различна представа в нечатърите... а пък психолозите - да си гледат работата и да си пишат статиите... и те са хора - и те трябва да ядат biggrin.gif

На всеки етап от живота си, сме зависими от нещо, което ни помага да продължим напред и като ни стане ненужно, си намираме ново занимание :wors:

Но винаги има вредни, допълнителни зависимости, които се прикачват към основните и които трябва да избягваме - наркотици, цигари, алкохол итн.

Редактирано от myd (преглед на промените)

...тръгвам да си търся лекар явно положението е сериозно biggrin.gif

• Автор
...тръгвам да си търся лекар явно положението е сериозно biggrin.gif

Хм... чувствам се длъжен!

Ще дойда да те спася :)

А любителите на форуми и те ли се включват в тази графа? :)

Браво, бре, не можахте ли да предупредите по-рано?! biggrin.gif:hush:

А любителите на форуми и те ли се включват в тази графа? :)

Ами то форума е усложнен вариант на чата :) Но ние сме по-различни случаи - не се поддаваме на изкушението докрай :)

“Патологичните ползватели” прекарват средно по 32 часа седмично в мрежата ...

Леле ами че аз съм по 40-45 часа на седмица в нета, и по 70-80 пред PC-то въобще ....

sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

Хе хе още един маняк!незнам дали имам отклонения някви но си ме кефи форумчето,макар и сложен варянт на чат да е. cool.gif

Аз съм луд, докторе. Не, не казвай, че всички сме луди. Аз съм луд неповторимо, уникално. Не като тези, които се разхождат наоколо с халати, те са най-обикновени психари. Един бил Наполеон, друг бил Моцарт. Как ще е Наполеон, нали трябва да е на двеста години? Всичко това е овехтяло, пише го дори в учебниците. А за мен например не пише. Аз съм загадка за науката. Ако изобщо заниманието с луди може да бъде наука. Аз съм интернет маниак. Аз съм чатър. smiley-faces21.gif

Аз пък имам зависимост от хората в нета, не от самия нет.. ако те са си при мен, на живо, няма и да ми липсва нета biggrin.gif

И аз май съм сепристрастил към форумите...... sad.gif

Едно предложение към екипа на Калдата:сложете един надпис:"Внимание!Писането в този форум води до пристрастяване!"

И вместо да ме убеждавате да се отказвам от цигарите-излекувайте ме от "вкалдяването"ми... sad.gif

И аз май съм сепристрастил към форумите...... sad.gif

Едно предложение към екипа на Калдата:сложете един надпис:"Внимание!Писането в този форум води до пристрастяване!"

И вместо да ме убеждавате да се отказвам от цигарите-излекувайте ме от "вкалдяването"ми... sad.gif

Подкрепям идеята :rolleyes:

Между другото, да се откажеш от цигарите сигурно е толкова трудно, колкото ако трябва да се откажеш от калдата - и това ако не е пристрастяване :wub: Добре , че не е толкова опасно за здравето ;)

Подкрепям идеята :clap:

Между другото, да се откажеш от цигарите сигурно е толкова трудно, колкото ако трябва да се откажеш от калдата - и това ако не е пристрастяване :wub: Добре , че не е толкова опасно за здравето ;)

Добре че изобщо не е опасно за здравето!!!калдата маняците май станахме цял футболен отбор хе хе,интересно ми е можем ли да достигнем бройката на цял град-която определено май вече прехвърляме няколкократно. :wors:

Брех, брех, пък аз си мислех, че аз трябва да се занимвама с разни пристрастявания, а се оказва, че и мен трябва някой да лекува.....

Да си кажа честно, тук ми харсва много повече, отколкото да слушам оплакванията на разни хора по градския транспорт или изобщо по улиците...

Все пак тук има смисъл, а дали ще отида да си проветрявам устата при някоя комшийка, май не ме влече много... :hush::);)biggrin.gif

• 1 година по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.