Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 500 $

Featured Replies

Здравейте,

До седмица брат ми купува PC до 500$ без монитор, а ми е много мътно в главата какво да му предложа. Ако някой може да помогне, ще съм му много благодарен! Ето ви една конфигурация , да си кажете мнението (главно за цената, която е от август):

CPU - K8 AMD64 3000+ Socket 939

Cooler - Spire SP779B3

MB - Gigabyte GA-K8NF-9 NFORCE4,S939,DDR400/Dual/,PCI Express,SB7.1,Lan1000,ATA133,Serial ATA,Firewire

RAM - 2x256MB DDR400

HDD - 80GB Maxtor SerialATA 8MB Cache

VC - Gigabyte GeForce6600 NX66128DP, PCI-Express, 128MB

Mon - 17" Samsung 793DF Silver

DVDRW - LG GSA-4163B Dual Layer

Case - SP 400W

optical mouse, keyboard

total :

1300lv

Еми да ти кажа, мойто е почти същото, само дето дъното ми е ASUS Socket 939 и рамта ми е 1ГБ за 1380лв. Бих ти предложил същото, ако е за игри тези допълнителни 512 рам са си доста решаващи, както и дъното. Аз не играя от доста време, но ASUS си е ASUS както и да го погледнеш cool.gif

Edit: А да и HDD-то ми е Hitachi 150GB

Редактирано от genchev (преглед на промените)

Не знам за цената, но по отношение харддиска - Maxtor не ти го препоръчвам от личен опит - от както ми изгърмя един нещо не ги харесвам sad.gif .

Редактирано от the_mouse (преглед на промените)

Аз си купих ExcelStor 80GB, и да ви кажа много съм доволен от него, сравнително безшумен е, до сега не съм имал проблеми с него...

Здравейте,

До седмица брат ми  купува PC до 500$ без монитор, а ми е много мътно в главата какво да му предложа. Ако някой може да помогне, ще съм му много благодарен! Ето ви една конфигурация , да си кажете мнението (главно за цената, която е от август):

CPU - K8 AMD64 3000+ Socket 939

Cooler - Spire SP779B3

MB - Gigabyte GA-K8NF-9 NFORCE4,S939,DDR400/Dual/,PCI Express,SB7.1,Lan1000,ATA133,Serial ATA,Firewire

RAM - 2x256MB DDR400

HDD - 80GB Maxtor SerialATA 8MB Cache

VC - Gigabyte GeForce6600 NX66128DP, PCI-Express, 128MB

Mon - 17" Samsung 793DF Silver

DVDRW - LG GSA-4163B Dual Layer

Case - SP 400W

optical mouse, keyboard

total :

1300lv

<{POST_SNAPBACK}>

Първо, това едва ли ще ти струва 500$ така, че малко е объркващо заглавието, което си сложил.

Второ бих направил конфигурацията в следния вид:

FOXCONN NF4K8AB-8EKRS, NF4 PCIex16, ATX, FSB1600MT/s, s.754, single DDR400/3/3G, PCI-E16x, 4PCI, Audio 7.1 realtek, GLAN, 4xSATA, Raid, 1394

ATHLON64 3000+ /S939

FOXCONN COOLER CMA-K8-1C soc.754/K8 Opteron ,Athlon 64 (-FX) /939, 70x70x15, FAN SPEED(RPM)3050/6000

MEMORY KIT 2 X 512MB KINGSTON DDR400

80 GB HITACHI SATA II 3.0GB/s 7200 rpm, 8MB cashe

FDD SONY

NEC ND-3540A DVD+RW/-RW DL

GB NX66128DP/PCI-E/GF6600 128M

FOXCONN 3GTLA-475/350W

KEYBOARD COMPAQ I-NET USB Black & Silver

MOUSE LOGITECH WHEEL OPTICAL B58 USB BLACK

17" SAMSUNG 793DF /LE17KSBBQ/ SILVER FLAT,70khz,0.20mm,TCO 03

Дънната платка, която съм предложил е класирана на тестове след тази на ASUS, но е по-евтина

Диска Hitachi е по стандарта SATA II

Записвачката NEC 3540A е една от най-добрите в класа си.

А, и цената е 1290 лв. с 1GB (2х512) Kingston Kit.

Трето - остава за това до 500 долара. Ако е необходимо, ще ти направя и такава конфигурация.

Тази няма как да му е предложиш до 500 долара.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Съжелявам за новия пост, но ми трябваше време за да направя сметките за конфигурация до 500 долара. Ето и едно предложение:

ASUS K8N NF3,FSB800,DDR400,SATA,RAID,SB,LAN

AMD SEMPRON 2800+/64BIT/S754

FOXCONN COOLER CMA-K8-1C soc.754/K8 Opteron ,Athlon 64 (-FX) /939, 70x70x15, FAN SPEED(RPM)3050/6000

DDRAM 512MB PC3200/400 TWINMOS OEM M-Tec chip

80 GB HITACHI SATA II 3.0GB/s 7200 rpm, 8MB cashe

FDD SONY

NEC ND-3540A DVD+RW/-RW DL

GF FX 5500-8X, 256MB DDR, 128bit, TV OUT, DVI

FOXCONN 3GTLA-475/350W

KEYBOARD COMPAQ I-NET USB Black & Silver

MOUSE LOGITECH WHEEL OPTICAL B58 USB BLACK

Цена 490-500 долара.

• Автор
Трето - остава за това до 500 долара. Ако е необходимо, ще ти направя и такава конфигурация.

Тази няма как да му е предложиш до 500 долара.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами да уточня тогава:

Всъщност брат ми дава 1200-1300 лв , но с монитор, а тои се е навил на LCD, което естествено смъква цената на останалите компоненти. Разбира се аз се опитвам да го разубедя , че за тези пари няма да намери конфигурация която да е модерна и да не се налагат кардинални промени по нея в близките 2-3 години (Аз сам от Русе и при нас цените са поне 10-15% над тия в София)Та затова ми трябва конфигурация за 800-900 лв без монитор(ако не успея да го навия да не взема LCD дисплей) , да може да се ъпгрейдва и да не се налагат кардинални промени в близките 2-3 години( имам предвид дъно ) Така че тая конфигурация може да има примерно Sempron, 512 RAM , 80GB hard . Но понеже не сам наясно с дъната, ако можеш препоръчай ми нещо

колко ще излезе подобна конфигурация с 19 монитор 160 хард и радеон за видео,

едит: подобна на тази с 64 процесора

едит 2: а подобна базирана на интел

Редактирано от Elwin (преглед на промените)

Обясни му, че LCD мониторите не са все още на висотата на CRT мониторите и ако иска да има хубава картина докато играе игри, гледа филми и т.н. то нека си вземе нормален монитор с CRT тръба.

Така ще може да вземе първата конфигурация, която посочих.

Elwin, и двете конфигурации са с 64 битови процесори. Едната е с AMD Athlon 64 3000+ s.939, а другата е с AMD Sempron 64 2800+ s.754

Освен това от ATI Radeon до ATI Radeon - ехееее, с лопата да ги ринеш моделите. Същото е и с 19" монитори.

колко ще излезе подобна конфигурация с 19 монитор 160 хард и радеон за видео,

едит: подобна на тази с 64 процесора

едит 2: а подобна базирана на интел

<{POST_SNAPBACK}>

Еее. ама размърдайте си малко и вие сивите клетчици. Отваряш сайт на Мост Компютърс - www.most.bg. Има цени, конфигуратор и други. Отваряш цените и гледаш по втора колонка и ориентировъчно ще сметнеш цените.

Не чакайте всичко наготово да получавате.

Имам и друга работа в края на краищата. Четете, мислете. Иначе няма да се научите никога.

Относно ЛСд да кажа две думи: Защо да не са на висота? 4 милисекунди реакция, перфектен образ!

• Автор
Обясни му, че LCD мониторите не са все още на висотата на CRT мониторите и ако иска да има хубава картина докато играе игри, гледа филми и т.н. то нека си вземе нормален монитор с CRT тръба.

Така ще може да вземе първата конфигурация, която посочих.

Ще му обясня, но дали на мен ще ми излезе на тая цена тук в Русе :). Е, ще видя. Ако не , ще понамаля RAM-а и ако можеш nickfox предложи нещо друго за намаляване за всеки случай.;)

• Автор

Еее. ама размърдайте си малко и вие сивите клетчици. Отваряш сайт на Мост Компютърс - www.most.bg. Има цени, конфигуратор и други. Отваряш цените и гледаш по втора колонка и ориентировъчно ще сметнеш цените.

Не чакайте всичко наготово да получавате.

Имам и друга работа в края на краищата. Четете, мислете. Иначе няма да се научите никога.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами прегледах Мост Компютърс ама като не вдявам много ... И не ми е ясно тая конфигурация готова ли ще ми я доставят( е да сигурно) и как стои въпроса с гаранциите и други подобни. Извини ме ако съм пропуснал нещо, защото прегледах сайта съвсем набързо . Ама друго си е някой, които е на ти с нещата да ти каже , а не да се додоверяваш на разни реклами :)

Tao, пробвай се да гледкаш LCD (познати още като TFT) дисплей малко под ъгъл, на криво детому викам и прати на майната 4 те милисекунди и готината картина. И яяяя, кажи като толкова ги разбираш, колко им е ценичката при 4 милисекунди. Ако не я занеш ще се постарая да те светна, щото това е цена за върховите, професионални монитори. Нали знаеш, профи са с профи цена.

П.П. Всяка вечер съм на TFT дисплей. За да имаш хубава картинка погледа ти трябва да перпендикулярен на плоскоста на дисплея. И уморяват повече учите.

А стига толкова за сега

• Автор
Относно ЛСд да кажа две думи: Защо да не са на висота? 4 милисекунди реакция, перфектен образ!

<{POST_SNAPBACK}>

Хубаво, ама брат ми иска 'Ferarri', а жена му LCD cool.gif

Ще му обясня, но дали на мен ще ми излезе на тая цена тук в Русе :). Е, ще видя. Ако не , ще понамаля RAM-а и ако можеш nickfox предложи нещо друго за намаляване за всеки случай.;)

<{POST_SNAPBACK}>

Отиваш в една фирма в Русе и ги питаш колко ще ти излезе тази конфигурация. Няма да е много по-скъпа. Не повече от 50-60 лева.

360 lv. е цената за тези 4 мс. Ъгъл на виждане 100 градуса. Относно умората на очите? Ха, имало е случаи да седя 10 часа и нито ме болят очите, нито ме уморяват.Нали знаеш - трябва все пак и да си го настроиш този монитор :) За да имаш идеална картина - да, хубаво е да е перпендикулярно на плоскостта на дисплея, но аз много пъти гледам "отдолу" защото се "пльосвам" на стола когато съм уморен => Няма голяма разлика. Новите монитори не са както тези преди 1-2-3+ години.

Редактирано от tao (преглед на промените)

360 lv. е цената за тези 4 мс. Ъгъл на виждане 100 градуса. Относно умората на очите? Ха, имало е случаи да седя 10 часа и нито ме болят очите, нито ме уморяват.Нали знаеш - трябва все пак и да си го настроиш този монитор  :)  За да имаш идеална картина - да, хубаво е да е перпендикулярно на плоскостта на дисплея, но аз много пъти гледам "отдолу" защото се "пльосвам" на стола когато съм уморен => Няма голяма разлика. Новите монитори не са както тези преди 1-2-3+ години.

<{POST_SNAPBACK}>

За да не съм голословен:

17" SAMSUNG SM-710N(MJ17ASKS),(17" TFT, Silver-Black 12ms 600:1 300cd/m2 TCO03)

Лева ,442,32

17" SAMSUNG SM-172X DS17BSDS),ULTRASLIM,DISAIN, 1280X1024@75HZ, 12MS,PIXEL PITCH (MM):0,264,500:1,270CD\M2,160H/140V

Лева ,621,30

HYUNDAI L72D+ 17" (17") ,A-Si TFT Active Matrix , 8ms, 0.264 мм,150(H)/135(V),700:1,300 cd/m2,12 ms,1280x1024@75Hz,372.5/421.5/200.4 мм, TCO 03, TUVЛева ,464,55

HYUNDAI L70N LCD 0.297mm, 31k-80kHz H, 56-75 Hz V, 1280x1024@75Hz Hz max, contr. ratio 500:1, 300cd/m2, 12ms respond time, Silver, TCO99

Лева ,407,55

HYUNDAI B70A 17" (17") ,A-Si TFT Active Matrix ,0.264 мм,150(H)/135(V),700:1,300 cd/m2, 8 ms,1280x1024@75Hz,372.5/421.5/200.4 мм, 3.8 кг. ,TCO 99/03, Silver/Bla

Лева ,455,05

17" PHILIPS LCD 170S6FS ,250 cd/m2; 500:1; 12 ms; H160, V140; 16 M; D-Sub; sRGB; TCO'03; Silver front, Black back

Лева ,465,12

Не знам как 4 мс ще са 360 лева, при условие че 12 и 8 мс са над 400 лв.

И за да няма приказки от рода, че не знам и не разбирам, то пуснах малко цени и модели.

• Автор

Отиваш в една фирма в Русе и ги питаш колко ще ти излезе тази конфигурация. Няма да е много по-скъпа. Не повече от 50-60 лева.

<{POST_SNAPBACK}>

Е да ама моята фирма от която си взех PC продава доста дебеличко( сравнявам със сайта на фирмата) И не мога да се оттърва от нея заради гаранцията, макар че като ми изгоря LAN картата ме забаламосаха и ми продадоха нова :) Та .. много много не се доверявам . И ако отида в някоя фирма , знам какво ще ми кажат: тая част я намаме или тая е по добра , така че размисъла остава пак за мен и ако много не ми се мисли, казвам давай тогава. ... Абе така си е при нас ;)

• Автор
360 lv. е цената за тези 4 мс. Ъгъл на виждане 100 градуса. Относно умората на очите? Ха, имало е случаи да седя 10 часа и нито ме болят очите, нито ме уморяват.Нали знаеш - трябва все пак и да си го настроиш този монитор  :)  За да имаш идеална картина - да, хубаво е да е перпендикулярно на плоскостта на дисплея, но аз много пъти гледам "отдолу" защото се "пльосвам" на стола когато съм уморен => Няма голяма разлика. Новите монитори не са както тези преди 1-2-3+ години.

<{POST_SNAPBACK}>

Тао де това . Щото аз за по малко от 400 не съм виждал и то наистина много слаби TFT

Ами казваш просто това искаш и толкова. Ако не могат да ти го предложат, отиваш при дугите. Изобщо не ги чакаш да ти обясняват каквото и да било. Казваш им - Това искам и точка. Или го имате или не. Това е.

• Автор
Ами казваш просто това искаш и толкова. Ако не могат да ти го предложат, отиваш при дугите. Изобщо не ги чакаш да ти обясняват каквото и да било. Казваш им - Това искам и точка. Или го имате или не. Това е.

<{POST_SNAPBACK}>

Умно, винаги съм искал така да отговоря ! Благодаря ти nickfox. Не се шегувам , ама кво да правя като разбирам само от алуминиеви тръби и салами. Е през осемдесет и пета четох че през деветдесет и пета ще е на мода изчислителната техника и повярвах, но уви ...

Умно, винаги съм искал така да отговоря ! Благодаря ти nickfox. Не се шегувам , ама кво да правя като разбирам само от алуминиеви тръби и салами. Е през осемдесет и пета четох че през деветдесет и пета ще е на мода изчислителната техника и повярвах, но уви ...

<{POST_SNAPBACK}>

Нали за това се обърна към форума за да ти помогнем със съвет. Постарахме се аз и останалите да ти дадем възможно най-много информация. Надявам се да ти е от полза.

Относно думите. Ами иначе рискуваш да попаднеш в ситуацията, за която сам ти спомена по-горе. Знам как се действа в компютърните фирми. Бил съм и от двете страни на барикадата. Когато имаш подготвена конфигурация и тя е добра няма смисъл да се внасят промени в нея.

А в Русе не може да нямате представителство на някоя от големите софийски фирми.

Е да ама моята фирма от която си взех PC продава доста дебеличко( сравнявам със сайта на фирмата) И не мога да се оттърва от нея заради гаранцията, макар че като ми изгоря LAN картата ме забаламосаха и ми продадоха нова  Та .. много много не се доверявам . И ако отида в някоя фирма , знам какво ще ми кажат: тая част я намаме или тая е по добра , така че размисъла остава пак за мен и ако много не ми се мисли, казвам давай тогава. ... Абе така си е при нас

Това за LAN картата може и да не са те забаламосали. Предполагам, че си на кабелен интернет. Силно се надявам да не ти е бил включен мрежовия кабел по време на гръмотевична буря. Ако е бил включен не са редки случаите на гръмнали LAN карти. Тогава гаранцията отпада. Няма как да се носи отговорност за повреди, причинени от природни стихии. Единствено ако е фабричен дефект е трябвало да ти сменят дънната платка.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Абе bildera,

не е чак толкова трагично положението с компютърните фирми в Русе. Има си дилъри на Лидер, Ресет, Джар ... Друг е въпроса, че момченцата които работят там за нищо не стават :speak: . Аз примерно си набелязвам каквото ме интересува, преравям интернет за информацийка и като се убедя, че това ще е компонента/периферията си я поръчвам в София, като ми я изпращат по куриер с наложен платеж. Всеки компонент си има гаранция единственият недостатък, е че трябва сам да си асемблираш системата. Но не вярвам да нямаш някой приятел, който да е малко по в час и да не може да се справи с подобно начинание и да няма желание да ти помогне :) . И един приятелски съвет земляк ... избягвай IT фирмите, които започват с буквата "А" в Русе :)

Към Tao имам едно питане ... Къде са тия монитори на тия цени за които говориш? В поста си не си упоменал за колко инча става дума ... за 8" - 10" може и да струва 360.00 лв., но друг е въпроса кой ще се "радва" на такъв дисплей. Както каза nicкfox 4ms (реални) е страшно малко време за реакция и там цените със сигурност за 17" ще са четирицифрени в настоящият момент. А и не знам до колко си запознат с технологията на LCD мониторите, но имай впредвид, че времето за реакция и ъгъла на видимост са свързани право пропорционално величини. Колкото времето за реакция е по-бързо (стойността е по малка), толкова ъгъла на видимост е по-лош (намалява), та в тая връзка ми е интересно как на 4ms гледаш без загуба на качеството на образа, монитора под ъгъл, а не фронтално? :P

И за да не съм голословен и аз ще спомена, че от месец обикалям насам натам за нов монитор бях се спрял на три LCD-та: PHILIPS 170B6CS, PHILIPS 170C5BS, SAMSUNG SM-710N. Никой от тях не ми хареса като качество на изображението. Харесах си SONY SDM-HS75PB, но не смятам, че бих дал 750.00 лв. за 17" монитор. За сравнение с тези пари може да се купи 21" CRT с марката Iiyama, EIZO или Mitsubishi с Diamondtron кинескоп.

Редактирано от soul (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.