Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 500 $

Featured Replies

със всичко написано от nickfox съм напълно съгласен :newspaper:

човека си разбира и наистина конфигурациите които е предложил са прекрасни и като пари :) и като качество biggrin.gif

и за монитора също съм съгласен по добре да си вземе един CRT монитор а след време когато плазмените навлезат още повече и се утвърдят като качество тогава може да си вземе LCD

• Автор

10х на всички за съветите. nickfox, записах си твоята конфигурация и утре отивам да проверя за цени. Успях да убедя брат ми за CRT монитор Само не ми е ясно , написал си , че дъното е s.754 , а процесора е s.939. Това няма ли значение?

1. Конфигурация с процесор AMD Athlon 64 3000+ s.939

FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS, NF4Ultra, ATX, FSB2000MT/s, s.939, Dual DDR400/4/4G, PCI-E16x, 4PCI, Audio 7.1 realtek, GLAN, 4xSATA, Raid, 1394 - това е модела, предния път съм хванал другия без да забележа. Извинявам се.

ATHLON64 3000+ /S939

FOXCONN COOLER CMA-K8-1C soc.754/K8 Opteron ,Athlon 64 (-FX) /939, 70x70x15, FAN SPEED(RPM)3050/6000

MEMORY KIT 2 X 512MB KINGSTON DDR400

80 GB HITACHI SATA II 3.0GB/s 7200 rpm, 8MB cashe

FDD SONY

NEC ND-3540A DVD+RW/-RW DL

GB NX66128DP/PCI-E/GF6600 128M

FOXCONN 3GTLA-475/350W

KEYBOARD COMPAQ I-NET USB Black & Silver

MOUSE LOGITECH WHEEL OPTICAL B58 USB BLACK

17" SAMSUNG 793DF /LE17KSBBQ/ SILVER FLAT,70khz,0.20mm,TCO 03

А, и цената е 1290 лв. с 1GB (2х512) Kingston Kit.

2. Конфигурация с процесор AMD Sempron 64 2800+ s.754

MB ASUS K8N NF3,s. 754, FSB800,DDR400,SATA,RAID,SB,LAN

CPU AMD SEMPRON 2800+/64BIT/S754

COOLER FOXCONN COOLER CMA-K8-1C

DDRAM 512MB PC3200/400 TWINMOS OEM M-Tec chip

HDD 80 GB HITACHI SATA II 3.0GB/s 7200 rpm, 8MB cashe

FDD SONY

DVD-RW NEC ND-3540A DVD+RW/-RW DL

GF FX 5500-8X, 256MB DDR, 128bit, TV OUT, DVI

FOXCONN 3GTLA-475/350W

KEYBOARD COMPAQ I-NET USB Black & Silver

MOUSE LOGITECH WHEEL OPTICAL B58 USB BLACK

Цена 490-500 долара. Без мони.тор.

Това са двата варианта

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Тъкмо навреме. че щях да се поизожа утре :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Признат грях, половин грях.

Земляк,

конфигурациите на nickfox са много добри решения по зададените финансови параметри :nono: . Хайде като накупуваш чаркалаците, сподели от къде и дали си доволен от обслужването! :nono:

nickfox мани ги мостоваците са само по напреднали хехе :nono: от там не е да си взимаш цяло PC ако взимаш на части PCто да ама да ти го сглобят те ........... мани мани само проблем ще си купиш cool.gif Де да знам де поне така е според мен поне от наблюдение по PCтата дето оправям доста голям процент са се с лепенки на MOST по кутиите.

nickfox мани ги мостоваците са само по напреднали хехе :nono: от там не е да си взимаш цяло PC ако взимаш на части PCто да ама да ти го сглобят те ........... мани мани само проблем ще си купиш  cool.gif  Де да знам де поне така е според мен поне от наблюдение по PCтата дето оправям доста голям процент са се с лепенки на MOST по кутиите.

<{POST_SNAPBACK}>

Eххх, да беше прочел внимателно постовете ми и щеше да разбереш, че давам Мост Компютърс и сайта им само за сверка на цените. Колкото човек да придобие ориентировъчна представа колко ще му струва избраната конфигурация. Не виждам никъде да съм казвал "Отиди и си купи компютъра от Мост Компютърс".

nickfox не съм казал че си му казал да копува от там cool.gif

Просто изках да кажа че от там е добре само части да се зимат не цяла система

nickfox не съм казал че си му казал да копува от там  cool.gif

Просто изках да кажа че от там е добре само части да се зимат не цяла система

<{POST_SNAPBACK}>

ОК. Разбрахме се. Нека не спамим повече темата.

• Автор
Земляк,

конфигурациите на nickfox са много добри решения по зададените финансови параметри :) . Хайде като накупуваш чаркалаците, сподели от къде и дали си доволен от обслужването! :)

<{POST_SNAPBACK}>

Непременно

• Автор

На нещо такова се спрях, но просто джунглата е огромна:)

А не искам сам да си купувам частите, защото после възниква проблем с гаранцията и ъпгрейда:

MB Chaintech VNF4 ultra/NF4/Dual CH/PCI-E/SATA/s.939

CPU atlon64 3000+/1.8GHz s.939

RAM DDR Kingston 512MB/400

FDD 1.44" NEC Silver

Monitor Samsung Sincmaster 795DF

VC Chaintech FX6600 256 MB 128 bit TV PCI-E

Case FOXCONN 3GTS001/PSU 350W PFC

KB 104Key Unitek PS/2 BLACK (куча марка :) )

Моuсе Canion NetOptical PS/2 A4 (също)

DVD +-RW NEC ND-3540A

Cooler Thermaltake A4006D-M6 s.754/939

Speakers Unitek SP-622 2.1/20w+10w*2

total 814.5$ =1344 лв

Някои да има мнение за дъното и цената?

Земляк,

забравил си едно от най-важните неща ... :whist: хард диск-а :whist:

и понеже сега се хващам да ти събера нещо подходящо ти давам моето предложение:

дънна платка: Asus A8N-SLI, NFORCE4 SLI, S939, DDR400/Dual/, PCI-Express, SB7.1, Lan1000, ATA133, Serial ATA, 1394

процесор: K8 AMD64 3000+ Socket 939

охладител: ZALMAN CNPS7000B-ALCU, S462/478/754/939/940

хард диск: 80, Seagate, SerialATA, 7200, 8192k

оперативна памет: 2 Х 256MB DDR 400MHZ, Kingmax, 5Year Warranty

видео карта: GF GF6600, 128MB Asus EN6600Silencer/TD PCI Express TV Out

монитор: Samsung 795DF 17”, 0.22(H), TCO03, 85Khz

DVD устройство: NEC DVDRW ND-3540A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x

мишка: Logitech, Optical Black

клавиатура: Logitech InternetPro Black, PS/2, OEM

кутия: FOXCONN 3GTS001/PSU 350W PFC

Цената на описаните от мен компоненти е 750-770 USD без ДДС!!! Със сигурност почти всичко това може да се намери без ДДС (все пак тия 20% само те товарят cool.gif ), само за монитора май няма как да стане. Тия дъна на CHAINTECH както и видео картите им ги зарежи. Тук съм се спрял на ASUS , но има добри предложения от Gigabyte и EPOX. Тъй като предполагам, че търсиш стабилност на системата ти предлагам ASUS. Охладителите на ZALMAN според мен са по-добри от Thermaltake от гледна точка на шума който създават по време на работата си. Паметта е желателно да е на две блокчета за да се използва двуканалният режим на работа на дъното, което води до подобрено бързодействие на системата като цяло. Към видео картата, монитора, DVD "печката" и кутията са добър избор, хард диска няма как да го коментирам cool.gif , клавитурата и мишката смятам, че са отлично съотношение цена/качество. Та ако след като ти калкулират цялостно системата (кое може и кое не може без ДДС) и ако ти останат някоя и друга стотинка можеш да промениш примерно капацитета на оперативната памет от 2Х256 на 2Х512, или да подмениш 80GB диск с по голям, или да преминеш към GT модела на видео картата. Естествено това можеш да направиш ако ти останат пари и искаш да ги вложиш в машинката.

Опитал съм се да бъда максимално подробен и изчерпателен за да ме разбереш добре. Умишлено не съм калкулирал в моето предложение флопи ... 21 век е вече !!! Кой ползва дискети при положение, че има CDR, DVDR и RW носители на "смешни" цени? :whist:

Редактирано от soul (преглед на промените)

• Автор
Земляк,

забравил си едно от най-важните неща ...  хард диск-а

и понеже сега се хващам да ти събера нещо подходящо ти давам моето предложение:

дънна платка: Asus A8N-SLI, NFORCE4 SLI, S939, DDR400/Dual/, PCI-Express, SB7.1, Lan1000, ATA133, Serial ATA, 1394

процесор: K8 AMD64 3000+ Socket 939

охладител: ZALMAN CNPS7000B-ALCU, S462/478/754/939/940

хард диск: 80, Seagate, SerialATA, 7200, 8192k

оперативна памет: 2 Х 256MB DDR 400MHZ, Kingmax, 5Year Warranty

видео карта: GF GF6600, 128MB Asus EN6600Silencer/TD PCI Express TV Out

монитор: Samsung 795DF 17”,  0.22(H), TCO03, 85Khz

DVD устройство: NEC DVDRW ND-3540A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x

мишка: Logitech, Optical Black

клавиатура: Logitech InternetPro Black, PS/2, OEM

кутия: FOXCONN 3GTS001/PSU 350W PFC

Цената на описаните от мен компоненти е 750-770 USD без ДДС!!! Със сигурност почти всичко това може да се намери без ДДС (все пак тия 20% само те товарят ), само за монитора май няма как да стане. Тия дъна на CHAINTECH както и видео картите им ги зарежи. Тук съм се спрял на ASUS , но има добри предложения от Gigabyte и EPOX. Тъй като предполагам, че търсиш стабилност на системата ти предлагам ASUS. Охладителите на ZALMAN според мен са по-добри от Thermaltake от гледна точка на шума който създават по време на работата си. Паметта е желателно да е на две блокчета за да се използва двуканалният режим на работа на дъното, което води до подобрено бързодействие на системата като цяло. Към видео картата, монитора, DVD "печката" и кутията са добър избор, хард диска няма как да го коментирам  , клавитурата и мишката смятам, че са отлично съотношение цена/качество. Та ако след като ти калкулират цялостно системата (кое може и кое не може без ДДС) и ако ти останат някоя и друга стотинка можеш да промениш примерно капацитета на оперативната памет от 2Х256 на 2Х512, или да подмениш 80GB диск с по голям, или да преминеш към GT модела на видео картата. Естествено това можеш да направиш ако ти останат пари и искаш да ги вложиш в машинката.

Опитал съм се да бъда максимално подробен и изчерпателен за да ме разбереш добре. Умишлено не съм калкулирал в моето предложение флопи ... 21 век е вече !!! Кой ползва дискети при положение, че има CDR, DVDR и RW носители на "смешни" цени? :eek:

<{POST_SNAPBACK}>

Наистина съм забравил харда: Hitachi 80GB 7200 ST380817AS 8MB SATA NCQ (за SATA II трябва да мине)- 78$

За другото:

Пообиколих насам натам, но така и не можах да събера предложената ми от nickfox конфигурция. Все нещо липсваше - ако има дъно, няма да има хард и т.н.Предлагаха ми заместители, които в повечето случаи се оказаха по слаби. И въобще се срещнах с голяма некомпетенция, особено за дъната! Не можаха да ми обяснят защо примерно едно дъно е по скъпо с 20$ от подобното му без RAID и само затова ли.Така, че ако е само заради RAID-а защо да се набутвам тогава(брат ми де- на него едва ли ще му трябва). Пък аз съм доста бос на тема дъна ;). Абе срещнах се с много странни работи докато обикалях. Та накрая ми писна и отидох във фирмата от която пазарувам . Поне съм клиент и се надявам по-малко да ме излъжат.

Така. За конфигурацията:

1. Дъното: поддържа SATA II, а и ми казаха, че имало добри отзиви във hardwarebg(така и не ги намерих тия отзиви- ще потърся пак) . Аз естествено първо исках дъно Foxconn, но нямаше. след това се спрях на ASUS , но отново проблеми, та затова chaintech, а и видеото е Chaintech отново по същите причини - липса на ASUS(между другото моята VC e също Chaintech GF6600 128MB 128 bit , но AGP- която наистина не мога да я клокна с по-вече от 30 MHz и да работи стабилно- не сам гледал къде е причината дали в паметта или ядрото). Е ... ще потърся пак ASUS или FOXCONN.

2.охладител - ами можех да взема и по скъп, но ми казаха, че тоя е достатъчно мощен. За шума нямам мнение :), но ще питам и за този дето ми предлагаш soul

3.HDD SATA II +18$

4.VC скъпичка - 125$, но се страхувам от евтините алтернативи, макар че мога и за това да помисля.

5 . RAM 512 MB - ами 57$ по-малко. Така или иначе ще се взема още толкова.

6. Монитор- 795DF , а не 793DF заради честотата на опресняване( тук искам да се извиня на nickfox - наистина 793DF е много готин. Имаше го в наличност :) )

7. Печката - no comment

8.KB,mouse - ами пак стинките са малко

9. CASE - поне тя ми хареса (48$)

10. Sound- защо никой не го слага. Та той е най-важния ;)- дървен(в смисъл от дърво) - кефи ме laugh.gif

И soul, я ми кажи откъде взе тия цени- интернет или някоя русенска фирма. Щот тука слагат до 20% надценка спрямо дилърските цени(сигура). И тоя Seagate бива ли го, защото все чета, че Hitachi са най добрите :). Моя е Hitachi 80 GB 7200 2 MB Cache, но не съм много доволен от него - под 29 градуса чатка яко ;) . Зимата едва зарежда Windows. Скоро ще го сменям , но... пак за Hitachi

160 GB 8MB Cache.

10x за предложенията ;)

Не е препоръчително да се купува дънна платка Gigabyte с чипсет nVidia NForce4 Ultra и NForce4 SLI поради една недомислица на инженерите на фирмата. Този чипсет грее доста и и от nVidia има задължителна препоръка да се използва активен охладител на северния мост. Gigabyte и на двата си модела с двете разновидности на чипсета NForce4 - Ultra и SLI използват пасивен охладител.

EpoX e добра фирма, но и те правят проблеми.

Има една приказка - Няма безгрешни неща. И Asus дънна платка за 300 долара ми е гърмяла. Оказа се фабричен дефект. И както се вика - слава богу, че беше такъв проблема.

За диска в случая Hitachi е по добрия вариант. Нещо на Seagate им нямам вяра.

Значи ....

1. Звука не съм го сложил в сметките по простата причина, че аз звук по технически параметри или по картинка няма да си купя никога (така разсъждавам и за монитор). За озвучителната система има си Техномаркет има си Технополис ... Отиваш там, молиш да ти пуснат наличните неща и си харесваш нещо, което ти допада как звучи, а не как изглежда!!! (предполага се, че звука ще го слушаш няма да го гледаш :yanim: )

2. Seagate за мене си е еталон за дискове. Много хора ги поставят заедно с Hitachi на едно ниво , някои сочат и че са по слаби , но аз съм се напатил от Hitachi и съм "алергичен" към тая марка. За мен Seagate е марката, която произвеждат в момента много добри дискове.

3. Цените които съм ти посочил са от ценовата листа на JAR взета от интернет, само кутията е от Most понеже за тях се сетих, че предлагат FOXCONN. По принцип по-горе ти споменах как пазарувам, но аз нямам твоят проблем да се страхувам от асемблирането. С удоволствие бих ти помогнал в събирането на компоненетите ама се прибирам в Русе от дъжд на вятър.

4. Относно охладителя:

http://www.termaltake.com/

http://www.zalman.co.kr/

сам прецени.

Помисли и на варианта дали ако поръчаш системата в София примерно по е-майл с уговорката да е готова в определен ден и час и ти се вдигнеш с автобуса сутринта да си я получиш (предполагам, че 30-тина лв за билет ще ти стигнат) няма да ти е по изгодно ако ще трябва да плащаш 20% в повече в Русе? Не се връзвай на лафа "ако ние ви асемблираме системата тогава има гаранция". Всеки компонент си има гаранционен срок! Колко е той можеш да провериш на сайта на производителя му и да изискваш същите гаранционни условия от мястото където го купуваш. Ако не ти ги дадат - прав им път! Не са единствените!

Сега се сещам: Виж в Лидер в Русе каква е хавата.

Едит:

Ето, че nicfox ме изпревари и в поста му виждам, че той пък е "алергичен" към Seagate така, че въпроса както ти написах по горе е до личните предпочитания :yanim:

Относно дъната - всяко си има плюсове и минуси но като цяло смятам ASUS за дъната с най-стабилна репутация. Gigabyte за мен са за бюджетни системи (никой не е казал, че е задължително чипсета да е на nVidia може и да е на VIA), а EPOX за клок маняците.

Редактирано от soul (преглед на промените)

@soul,

Извинявам се, че питам не точно по темата, но не ми се отваря нова.

Коя според теб конфигурация е за предпочитане-Intel-ска или AMD?

Благодаря ти предварително!

Зависи какво целиш, за какво ще я ползваш и колко пари можеш да отделиш.

@Soul,

1.Определено конфигурацията да не е геймърска, но не изключвам и някоя и друга игра да се подкара на нея (разбира се от по-новите).

2.Предимно за ползване с инженерна насоченост т. е. за софтуер с 3D моделиране и изчисляване по метода на крайните елементи.

3.....и за всичко останало.

4.Готов съм да се разделя с около 700-800$.

Ще ми се поне в близките няколко години да забравя що е това ъпдейт.

Твоята ситуация е малко по-друга.

При сложните математически операции, Intel са си все още ненадминати до колкото ми е известно. Друг е въпросът дали ти ще се съгласиш да заплатиш по-висока цена за Intel базирана система от аналогичната AMD. Виж си и описанието на приложният софтуер дали той няма някакви изисквания към системните ресурси (пишеш за 3D моделиране - може би има изискване към видео картата). После хващаш една ценова листа и си събираш системата.

Само да вметна, че когато си купих моя хард - Seagate 120/8 ATA, исках да взема подобен на Hitachi, но се оказа, че за втория трябва да платя ДДС, а за първия не. И понеже ресурсите ми бяха ограничени се спрях на първия...Фирмата е JAR computers.

• Автор
На нещо такова се спрях, но просто джунглата е огромна:)

А не  искам сам да си купувам частите, защото после възниква проблем с гаранцията и ъпгрейда:

MB      Chaintech VNF4 ultra/NF4/Dual CH/PCI-E/SATA/s.939

CPU      atlon64 3000+/1.8GHz s.939

RAM      DDR Kingston 512MB/400

HDD      Hitachi 80 GB ... SATA II

FDD      1.44" NEC Silver

Monitor  Samsung Sincmaster 795DF

VC        Chaintech FX6600 256 MB 128 bit TV PCI-E

Case  FOXCONN 3GTS001/PSU 350W PFC

KB        104Key Unitek PS/2 BLACK (куча марка :) )

Моuсе Canion NetOptical PS/2 A4  (също)

DVD  +-RW NEC ND-3540A

Cooler Thermaltake A4006D-M6 s.754/939

Speakers Unitek SP-622 2.1/20w+10w*2

total 814.5$ =1344 лв

Някои да има мнение за дъното и цената?

<{POST_SNAPBACK}>

Значи ако някои се интерисува, да му кажа първите си впечатления от тая конфигурация:

Изненада ме харда (е не чак толкова, защото го очаквах). Много е бърз и в игрите не се усеща липсата на още 512 МБ РАМ (Far Cry имам предвид, където трябва 1 GB RAM).

Видеокартата- ами задъхва се на максимални детайли.Усеща се забавяне , наи-вече при NFSU2, което е дразнещо . Макар че все още не ми е ясно дали това се дължи на видеото(защото честотата на кдрите е добра) или някъде другаде. Процесор не е, защото и със CELERON 2.7 положението е същото

Най-голямото ми разочарование е МОНИТОРА! Просто не може да се сравнява с моя PHILIPS 107T5 :clap: : Нито като картина, нито като обслужване на самия дисплеи. Е за телевизорите знаех , ама а де... Успокоява ме факта , че не е моя, а брат ми искаше самсунг, та ейговна. Мамито им аматйорска, не може да подддържа и 75 Hz на 1152х 864 ! На 72 Hz е по- добре, но далеч от PHILIPS-а!!!!

дъното: ами изненадаха ме екстрите!! има си и защитна стена:)

това е супер. Като качество не мога да кажа нищо.

Та това е на пръв поглед :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.