Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гледане на mp.4

Featured Replies

Здравейте! Интересува ме с каква програма да гледам във формат mp.4. По принцип имам KMPlayer, с който би трябвало да става, но неиска. Нестава и с Winamp (нова версия). Изтеглих и някакъв MP4 Player, който също нестава. Помислих, че имам проблеми с кодеци, изтеглих няколко които УЖ са за MP.4, но УВИ! cool.gif Със KMPlayer и Winamp мки излиза само звук, а клипчетата които изтеглих са DVD и едното е 5-10мин около 66MB. По принцип става дума за това!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Имах същия проблем и ще ти кажа как го реших - в Winamp имам отметка само за аудио файлове, към които спада и .mp4 (?) и не искаха да ми тръгват с GOM Player и KMPlayer. Демаркирах разширението от съответната опция на Winamp и проблемът веднага отпадна, вървят си ОК и с двата плейъра.

Опитай, дано стане.

Гледам ги с GOM Player !

• Автор
Имах същия проблем и ще ти кажа как го реших - в Winamp имам отметка само за аудио файлове, към които спада и .mp4 (?) и не искаха да ми тръгват с GOM Player и KMPlayer. Демаркирах разширението от съответната опция на Winamp и проблемът веднага отпадна, вървят си ОК и с двата плейъра.

Опитай, дано стане.

Искаш да кажеш да махна разширението от списъка за прихващане, т.е. winamp-а да не го разпознава като негов файл?!?

Искаш да кажеш да махна разширението от списъка за прихващане, т.е. winamp-а да не го разпознава като негов файл?!?

Точно!

И ако файлът не се асоциира автоматично с KMPlayer (при мен GOM Player веднага си го "позна"), помогни му чрез Open with...

Успех!

• Автор

Направих няколко опита да го подкарам това нещо и почити нищо не се получи ! sad.gif Значи по начина, който предложи hlevoust не се получи за съжаление! После реших да си сложа нови кодеци, като качих последните на ACE MEGA CODEC PACK и К-Лайт, ефект имаше само с WIndows Media Player (и с Classic-а) :P Winamp и KMPLayer продължават да си вадят само звук. Предполагам, че проблема и при двата ще е един и същ, тъй като KMPlayer има много общо (крадено) с Winamp. Сложих си този GOM Player да пробвам и с него, но той даже и звук неизкара, иначе други файлове си чете без проблеми. Та хора незнам къде е проблема, но помагайте да го подкарам с KMplayer, защото много ми допада този плейър, само него ползвам и искам да разбера къде е проблема. Значи засега клипа тръгва само с WMP.

П.П. Само за уточнение, още в началото конвертирах единият от клиповете в .avi, за да видя поне дали има видео наистина и се оказа, че има :wors: А после като тръгна и с WMP вече спор няма, че са клипове!

При мен JetAudio и VLC media palyer работят съвсем нормално с mp4 от линка на icemans. Снимка на E01 The ladybug.mp4, пуснат с VLC:

afistk.jpg

Операционна система: Windows XP SP3

Кодек пакет: XP Codec Pack

icemans, aко не се оправиш със съветите до момента, виж дали не може да пуснеш филмчетата с Quick Time...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Ще пробвам довечера с предложеното от capnemo, но идеята ми е да го подкарам с KMplayer, тъй като си го харесвам. Не че постоянно ще гледам в такъв формат, но въпроса е принципен просто - искам да разбера къде е проблема.

П.П. nologo хареса ли ти клипчето като си го изтеглил?

При мен тръгва с KMPlayer без проблеми!

Виж дали си асоциирал КМП с QuickTime i RealMedia и пробвай с настройки по подразбиране!

При мен тръгва с KMPlayer без проблеми!...

Ще потвърдя отново това, снощи пробвах на лаптопа, който е с KMPlayer и .mp4 тръгна без проблем, но след премахването на файла от списъка с аудио файлове на Winamp, точно както бе и при GOM Player (описано по-горе).

Не съм пробвал как стои въпросът при плейъри с външни кодеци.

П.П. icemans, да не би да имаш и видео файлове, асоциирани към Winamp и оттам да възниква проблем?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Значи сега на работа пробвах на лаптопа. Като начало тръгна с WMP, после качих KMPlayer, като преди това го нямаше инсталирано и пак само звук. От Winampa махнах абсолютно всички асоциации и за аудио и видео и пак неще, нито с Winampa, нито с KMPlayer. Незнам вече какво става! :P И само за уточнение аз говоря за този KMPlayer!

...Незнам вече какво става! :rolleyes: И само за уточнение аз говоря за този KMPlayer!

Ами и аз не знам, но очевидно някъде нещо изпускаш или пък липсва, щом при мен и при останалите писали в темата няма проблем с възпроизвеждането на това разширение. А иначе и при мен версията на KMPlayer е 2.9.3.1428.

П.П. Опита ли през Folder Options->File Types да посочиш KMPlayer?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Ами и аз незнам наистина какво става. Версията на плейъра е същата и немога да си обясня това, че на лаптопа пак е същата работа, като се има впредвид, че на него за първи път се слага тази програма и би трябвало да тръгне! Защо с WMP тръгва, а с Winamp и KMPlayer не тръгва. Пуснал съм пост и в темата за KMPlayer, но и там няма резултат! Много интересно! :speak:

Ще пробвам довечера с предложеното от capnemo, но идеята ми е да го подкарам с KMplayer, тъй като си го харесвам. Не че постоянно ще гледам в такъв формат, но въпроса е принципен просто - искам да разбера къде е проблема.

П.П. nologo хареса ли ти клипчето като си го изтеглил?

Подкрепям усилията ти да подкараш този формат с плеъра, който ти харесва - KMplayer. Ако искаш, пиши във форума: The KMPlayer's Forums. Моето мнение е, че вероятно нямаш инсталирани подходящите за целта кодеци или е станало омазване. Провери ли с VideoInspector или с подобна програма какво ти липсва, за да си пуснеш тези клипчета?

Според мен инсталацията на ACE Mega CoDecS Pack е противопоказанa за която и да е система. От 2004 г. този мега пакет не е пипан, а премахването на ACE Mega CoDecS Pack не е много лесно и е почти невъзможно. Вероятно (не съм 100% сигурен) K-Lite ще е подходящо решение, но мега версията.

P.S. Клиповете ми харесват и си ги дръпнах, дано да имам повече време да ги гледам всичките. Благодаря ти за хубавия линк!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Ами аз също мисля, че става въпрос за някакви кодеци, но нали KMPlayer-а не би трябвало да се влияе от външни кодеци, т.е. той нали си има кодеци?!? А и немога да си обясня защо точно Winamp и KMPlayer и пак казвам според мене проблема е един и същ, тъй като двете програми имат много общи неща. Наистина нямам никакви идеи! А относно въпросният Videoinspector, оказа се че неподържа анализ на mp.4.

Махаш всички кодеци и инсталираш СССР.

Пакета разчита на MPC но ако държиш на външен плеар първо може да прочетеш ще има ли проблеми с него...

http://www.cccp-project.net/wiki/index.php...=Player_Reports

Ами аз също мисля, че става въпрос за някакви кодеци, но нали KMPlayer-а не би трябвало да се влияе от външни кодеци, т.е. той нали си има кодеци?!? А и немога да си обясня защо точно Winamp и KMPlayer и пак казвам според мене проблема е един и същ, тъй като двете програми имат много общи неща. Наистина нямам никакви идеи! А относно въпросният Videoinspector, оказа се че неподържа анализ на mp.4.

Този формат MP4 изисква филтри или splitter (да речем Gabest MP4 или нещо подобно). Провери ли все пак с VideoInspector какво ти липсва?

• Автор
При мен тръгва с KMPlayer без проблеми!

Виж дали си асоциирал КМП с QuickTime i RealMedia и пробвай с настройки по подразбиране!

С нулиране на настройките нямаше ефект! А това другото за асоциирането с QuickTime и RealMedia не ми е много ясно откъде става!

Сега ми дойде като идея, че някой може да ми прати неговият шаблон с настройки да пробвам при мене. Нали има опция за запазване на шаблона с настройките! Ако на някой му се занимава може да пробва! Сега ще пробва и с VLC Player като за идеята!

П.П. С VLC Player стана! Значи проблема остава някъде в двата плейръа (Winamp, KMplayer) и проблемът ще е еднакъв! Остава да разбера какъв!

Този формат MP4 изисква филтри или splitter (да речем Gabest MP4 или нещо подобно). Провери ли все пак с VideoInspector какво ти липсва?

Haali Splitter http://www.free-codecs.com/download/Haali_...ka_Splitter.htm

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ами този VideoInspector ми показва какви кодеци имам, но как да разбера какво ми липсва?

Ами този VideoInspector ми показва какви кодеци имам, но как да разбера какво ми липсва?

А дали нещо не ти е в повече? Току-що свалих клипчетата, вървят си със същата версия на KMPlayer, а нямам инсталирани никакви кодеци. Не ползвам и други плеъри.

Опитай да деинсталираш временно всички кодеци, да видим какъв ще е резултатът.

Редактирано от suggs (преглед на промените)

• Автор

Ефекта е 0! Махнах всички инсталирани кодеци и пак само звук! Айде някой да си направи шаблон на настройките на KMPlayer и да ми ги даде да пробвам. Незнам вече какво може да е! :shake_puter::speak:

• Автор

Някой няма ли да си прати файла с настройките все пак ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.