Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Появи се билборд на Хитлер в София

Featured Replies

07 април 2009 / News.dir.bg

Билборд със снимка на Адолф Хитлер се появи недалеч от посолството на Израел в София, предаде агенция EPA.

Плакатът се появява точно 2 седмици преди датата, на която е роден бившият нацистки диктатор - 20 април. Тази година се навършват 120 години от рождението му, припомня агенцията.

На рекламния плакат, поставен от неидентифицирана компания, лицето на Хитлер е показано като пощенска марка на Германския Райх. Текстът под нея - "Те говорят - ти слушаш", също не издава инициатора на акцията.

Призовавам вътрешния министър Михаил Миков и столичния кмет Бойко Борисов незабавно да предприемат мерки за отстраняването на скандалния билборд на фашисткия лидер Адолф Хитлер в София. Това каза председателят на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, предаде БГНЕС. Той призова прокуратурата веднага да започне досъдебно производство за разкриване и наказание на извършителите на "това престъпно деяние" и "срамен факт за България".

Наредих незабавно да бъде премахнат скандалния билборд на Адолф Хитлер в София. Това каза заместник-кметът на столицата Минко Герджиков, цитиран от БГНЕС. Герджиков в момента замества столичния кмет Бойко Борисов, който замина за Москва. Разрешение за рекламна дейност, включително и билбордове на територията на София имат 34 фирми. В момента се уточнява на коя фирма е билбордът и кой е поръчал това съдържание. По неофициална информация автор на хитлеристкото послание е уебсайт. Малко по-късно билбордът на бул. "България" бе свален, съобщи БТА.

http://dnes.dir.bg/2009/04/07/news4263698.html

Такаааааа...

Искам да чуя мненията ви, относно така манипулираната новина. Само ще допълня, че кампанията не е само с Хитлер и...

Хайде другите неща после. Когато се съберат повече мнения ще ви кажа истинската причина за кампанията ни, но ако сега го направя няма да прочета мненията ви във вида, в който искам.

Та и вие ли мислите, че авторите на това послание са за затвор и "че това е най-срамния ден в новата история на България" както се изрази другаря Яни Янев.

• Отговори 59
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

07 април 2009 / News.dir.bg

Билборд със снимка на Адолф Хитлер се появи недалеч от посолството на Израел в София, предаде агенция EPA.

Плакатът се появява точно 2 седмици преди датата, на която е роден бившият нацистки диктатор - 20 април. Тази година се навършват 120 години от рождението му, припомня агенцията.

На рекламния плакат, поставен от неидентифицирана компания, лицето на Хитлер е показано като пощенска марка на Германския Райх. Текстът под нея - "Те говорят - ти слушаш", също не издава инициатора на акцията.

Призовавам вътрешния министър Михаил Миков и столичния кмет Бойко Борисов незабавно да предприемат мерки за отстраняването на скандалния билборд на фашисткия лидер Адолф Хитлер в София. Това каза председателят на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, предаде БГНЕС. Той призова прокуратурата веднага да започне досъдебно производство за разкриване и наказание на извършителите на "това престъпно деяние" и "срамен факт за България".

Наредих незабавно да бъде премахнат скандалния билборд на Адолф Хитлер в София. Това каза заместник-кметът на столицата Минко Герджиков, цитиран от БГНЕС. Герджиков в момента замества столичния кмет Бойко Борисов, който замина за Москва. Разрешение за рекламна дейност, включително и билбордове на територията на София имат 34 фирми. В момента се уточнява на коя фирма е билбордът и кой е поръчал това съдържание. По неофициална информация автор на хитлеристкото послание е уебсайт. Малко по-късно билбордът на бул. "България" бе свален, съобщи БТА.

http://dnes.dir.bg/2009/04/07/news4263698.html

Такаааааа...

Искам да чуя мненията ви, относно така манипулираната новина. Само ще допълня, че кампанията не е само с Хитлер и...

Хайде другите неща после. Когато се съберат повече мнения ще ви кажа истинската причина за кампанията ни, но ако сега го направя няма да прочета мненията ви във вида, в който искам.

Та и вие ли мислите, че авторите на това послание са за затвор и "че това е най-срамния ден в новата история на България" както се изрази другаря Яни Янев.

Аз пък ще изчакам да ми съобщиш цялата информация, във вида в които искам, за да дам мнението си.

Пфф мани го тоя Яне Янев, баси калъфа е. Само не разбрах защо поставянето на такъв билборд е престъпление. Нали уж живеем в демократична страна, където всеки може да изказва свободно мнението си?

Видях въпросния билборд. Май го мернах някъде по Цариградско,но не съм сигурен...

Мисля,че е излишно да се вдига патърдия,при положение,че все още не е ясна целта на билборда.

Явно това е началото на някаква рекламна кампания,и впоследствие идеята ще се доразвие.

Малко тъпо е всеки да писка,като види някъде лика на фюрера... Голямата работа станала...

Не виждам нищо незаконно в лика на Хитлер. Ако продаваха тениски с него бих си купил една. Не видам защо е цялата истерия относно един отдавна самоубил се човек. Миналото си е минало - не може да се промени.

Толкова е лесно да се разлаят кучетата...

Хитлер, Сталин, Осама, Обама.....кво значение има, всъщност...те са имена, останали в историята.. с добро или лошо...

Айдеее, пак журналистически помиярщини! Тоя билборд с това послание, за момента ми говори по-скоро срещу овчедушието и това колко лесно се манипулират хората ;) Който го е направил е добър в рекламата - знае, че ще стане това което става сега :tease: Нищо лошо няма да се показва Хитлер, виж, Азис да ми се покаже от някой билборд, те това вече е гавра!

Ключът от бараката е тук

Билборд със снимка на Адолф Хитлер се появи недалеч от посолството на Израел в София...

Честно казано, ако българинът бе подложен на гонения и унищожение, едва ли щяхте да хвърляте фрази от сорта "какво толкова", ама то на чужд гръб и сто тояги са малко.

А ако рекламодателят е целял провокация и последваща дандания, то е улучил с примамката, но ако бях аз... щях да използвам лика на Чарли Чаплин като Хитлер, тогава и вълкът сит и агнето цяло.

Не знам какво се рекламира, но образът на Хитлер го асоциирам най-малкото с човек, потъпкващ демокрацията... ама пък и те баш в очите на евреите да го наврат...

Айдеее, пак журналистически помиярщини! Тоя билборд с това послание, за момента ми говори по-скоро срещу овчедушието и това колко лесно се манипулират хората ;) Който го е направил е добър в рекламата - знае, че ще стане това което става сега :hush: Нищо лошо няма да се показва Хитлер, виж, Азис да ми се покаже от някой билборд, те това вече е гавра!

Подкрепям те!

Ключът от бараката е тук

Честно казано, ако българинът бе подложен на гонения и унищожение, едва ли щяхте да хвърляте фрази от сорта "какво толкова", ама то на чужд гръб и сто тояги са малко.

А ако рекламодателят е целял провокация и последваща дандания, то е улучил с примамката, но ако бях аз... щях да използвам лика на Чарли Чаплин като Хитлер, тогава и вълкът сит и агнето цяло.

Не знам какво се рекламира, но образът на Хитлер го асоциирам най-малкото с човек, потъпкващ демокрацията... ама пък и те баш в очите на евреите да го наврат...

Не мисля, че това е търсен ефект..дадена фирма притежава примерно 10 борда, и на тях поставя винилите си..а не избира всеки месец къде да постави продукта си.Случило се е един от бордовете да е ситуиран там..кво толкова...ако се сложи билборд с гола мацка в близост до ясла...пак ли така ще говорите?!

Хубаво е да се замисляте малко преди да пишете..

А и аз не видях израелско посолство да се е оплакало някъде, поправете ме, ако греша, разбира се...

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

...амчи той гитлер е бащейко на изсраел, именно! ;) ква е разликата?.. :hush:

Да, ама не го е съзнавал... или по-точно (малко грубо ще прозвучи) направил си е кефа, ама не си е направил добре сметките

Не мисля, че това е търсен ефект..дадена фирма притежава примерно 10 борда, и на тях поставя винилите си..а не избира всеки месец къде да постави продукта си.Случило се е един от бордовете да е ситуиран там..кво толкова...ако се сложи билборд с гола мацка в близост до ясла...пак ли така ще говорите?!

Хубаво е да се замисляте малко преди да пишете..

А и аз не видях израелско посолство да се е оплакало някъде, поправете ме, ако греша, разбира се...

Да, пак така щях да реагирам... още повече, ако голата мацка е до яслата или училището. Има неща, с които човек трябва да се съобразява. Казах вече, че не знам какво се цели с рекламата, но това че не си прочела, че евреи не са се оплакали, не означава, че не са го направили.

Обикновено се замислям, преди да пиша, но явно това не се смята за нещо нормално.

Честно казано, ако българинът бе подложен на гонения и унищожение, едва ли щяхте да хвърляте фрази от сорта "какво толкова"...

Българинът е бил подлаган. Цели 5 века. И не мрънкаме когато ни покажат поредния иззедник от ДПС по националната телевизия.

Българинът е бил подлаган. Цели 5 века. И не мрънкаме когато ни покажат поредния иззедник от ДПС по националната телевизия.

Хм, ти пък се изказа... все едно да не дават немци по еврейските телевизии...

Повече няма да коментирам, каквото имах да кажа го казах, но все пак ми е интересно как ще се развият събитията и най-вече какво се цели с рекламата...

Да, пак така щях да реагирам... още повече, ако голата мацка е до яслата или училището. Има неща, с които човек трябва да се съобразява.

Ти -да, аз също, както и още 20 майки..ама не мисля, че биха раздухали случая в поредния медиен скандал....

Казах вече, че не знам какво се цели с рекламата, но това че не си прочела, че евреи не са се оплакали, не означава, че не са го направили.

Обикновено се замислям, преди да пиша, но явно това не се смята за нещо нормално.

Естествено, че не означава. Не говоря за неколцина евреиски граждани, федора, говорех за официално оплакване от израелско посолство, а повярвай ми, точно тези неща-има как да ги знам. Всъщност, убедена съм, че след всичко изписано и изговорено ще се оплачат...тяхно право си е.

И аз пак питам какво от това?!

Винаги ще се намери някой засегнат, репресиран, обиден...с този лик няма нарушен нито един закон, така че спорът е излишен...

Цялата история ми се вижда глупава. Поредният изкуствено предизвикан скандал, който да пълни медиите. Малко ми напомня на случаят с Ентропия.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

......................

Такаааааа...

Първо - наистина информация е представена доста тенденциозно следните думи ми направих впечатление :

какво значи "точно две седмици " - ако беше поставен преди месец, сигурно щяха да кажат "точно месец преди рождението му" ?! Тук рекламата за честване я прави самата новинарска агенция. Аз например си нямах и идея кога е роден Хитлер, ама сега научих.

Второ :

Тук всъщност явно се търси кой е направил плаката, нали ? Защо ? Warum питам аз ?

Пощенски марки от това време имам и аз.Има и такива с образа на Сталин. Пощенски марки има всякакви.

Общо взето - нямам си идея как е изглеждал билбордът и какво е внушението, което е трябвало да направи , но от това, което е показано до тук не мисля, че има нещо, което е "срамно и позорно" , както и за затвор.

Много по-срамни неща имаше показани във филмите на BBC за сиропиталищата, но аз не съм видял никой от директорите на тия домове в затвора, а точно там им е мястото.

р.s. защо тази новина не в раздел "новини", ами тук ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Билбордът на Хитлер сложен от ”социолози”

08 април 2009 / News.dir.bg

Скандалният билборд с нацисткия лидер Адолф Хитлер в София е разпространен от интернет сайт за "изследване на общественото мнение".

Сайтът стартирал вчера, когато се появи и ликът на фюрера, и твърди, че е създаден по подобие на този, който нашумя в САЩ по време на президентската кампания и направи Барак Обама особено популярен, съобщава БГНЕС, без обаче да уточнява името на интернет изданието.

По време на кандидат-президентската кампания в САЩ предизборният щаб на Демократическата партия бе обвинен от колегите си от щаба на Обама в злонамереното разпространение на негова снимка в традиционно африканско облекло и с тюрбан на главата. Фотографията, поместена първо на сайта The Drudge Report, била направена по време на посещение на Обама в родината на баща му Кения, през август 2006 г. От щаба му заявиха, че тя е публикувана с негативна цел и е опит да бъдат подчертани африканските му корени.

Още вчера, след като Дир.бг първи, а след това и други медии съобщиха за бирборда с Хитлер, заместник-кметът на столицата Минко Герджиков нареди той незабавно да бъде премахнат. По-късно стана ясно, че и кметът Бойко Борисов, който същия ден замина за Москва, е поискал свалянето му.

"От фирмата, платила за рекламното място, обясниха, че това били пощенски марки, които те препечатвали. Казаха, че се опитват да изследват общественото мнение", обяснява Герджиков пред в. "Сега". Той се зарича да има глоби за хората, допуснали това.

Проверка на вестника установила, че клиентът на рекламната кампания е нов сайт за анкетиране, а изпълнител на поръчката е фирма "Оксиджен". "Разбрахме се с общината, сваляме диктаторите и няма да има глоби", обяснява Ваня Кусева от името на поръчителя. Точно такъв е бил обаче и оригиналният замисъл на кампанията - при старта й да се произведе скандал с Хитлер, след което диктатурата да бъде свалена и думата да получат гражданите чрез анкетите.

Огромният билборд със снимка на Адолф Хитлер се появи недалеч от посолството на Израел в София. На рекламния плакат лицето на фюрера бе показано като пощенска марка на Германския Райх. Текстът под марката гласеше "Те говорят - ти слушаш".

На 20 април се навършват 120 години от рождението на смятания за един от най-големите престъпници в световната история. По време на Втората световна война загиват над 55 млн. души, а в концентрационните лагери са умъртвени 6 млн. евреи.

Източник

Хайде, дишайте спокойно..

Ти -да, аз също, както и още 20 майки..ама не мисля, че биха раздухали случая в поредния медиен скандал....

Естествено, че не означава. Не говоря за неколцина евреиски граждани, федора, говорех за официално оплакване от израелско посолство, а повярвай ми, точно тези неща-има как да ги знам. Всъщност, убедена съм, че след всичко изписано и изговорено ще се оплачат...тяхно право си е.

И аз пак питам какво от това?!

Винаги ще се намери някой засегнат, репресиран, обиден...с този лик няма нарушен нито един закон, така че спорът е излишен...

Мисля, че "Господари на ефира" няколко пъти поставяха проблема за голите плакати, при това поставени просто на стълбовете по улиците.

Не споря с никого. Просто съвсем спокойно изказах какво е мнението ми по въпроса. Съгласна съм, че няма място за скандали, но именно това е целено с поставянето й, доколкото разбирам от удебеления текст. Така, че се оказах права, че е търсена провокация и дандания. Последната дума мисля, че пасва идеално на ситуацията.

Лек ден на всички

Преди малко чух по новините. Да се смея ли или да плача незнам?

Оставям всичко без коментар-човека си е изживял живота, оставил е нещо в историята. Ние тук, пишещите, може и нищо да не оставим, да сме просто поредните. Днес за едни Хитлер е велик човек, обединил Германия, за други-луд (това им е цялата теза). Както някой по-горе се изрази- Все пак е демокрация и всеки може да си има свое собствено мнение. Азис е къде къде "по-скандален", ако мога да употребя вашия израз, от Хитлер. Крайно безсмислено действие от всички замесени в това, безсмислено е.

Янев ако може да си събира крушите и да се омита, защото ми е писнало да го слушам ако нещо набъбва в медийте и той да е първата линия и веднага да защити обикновенния човек. Такива са за разстрел, защото нищо не правят, а само говорят, няма смисъл от тях.

ПП)Ако не ме лъже паметта, ликът на фюрера е от афиш, на който беше написано: Обединена Германия. Изображението беше предвоенна Германия(плюс Чехословакия ако не се лъжа) и върху нея ликът на Хитлер. Може и да греша.

ПП2)Утре да очаквам ли социолози да сложат лика на Сталин с надпис- Добре дошли в ГУЛАГ. Приятно прекарване!? Защото в тази държава, често, вече всичко се очаква.

• Автор

Творческа концепция за налагане на новата търговска марка

Buzzdash на българския пазар

Днес, 07 април 2009, официално беше представена пред медиите българската версия на Buzzdash – сайтът, който помогна на американския президент Барак Обама за изборната победа. Паралелно с представянето на сайта стартира и рекламната кампания за налагане на търговската марка Buzzdash на българския пазар. Рекламната кампания предизвика бурна реакция от страна на Столичен Общински Съвет (СОС), като ръководството му е взело решение да се приберат в гараж автобусите, които имат на гърбовете си визията на кампанията.

Този акт на цензура е неприемлив за демократично развиващото се общество и свободата на словото и това налага подробно описание на идеята и концепцията на рекламната кампания за старта на Buzzdash – България.

Какво всъщност е Buzz Dash?

Buzzdash е интернет базирана платформа за анкети и проучвания на общественото мнение в реално време, която е създадена през 2006 година в САЩ. Българската версия на Buzzdash притежава изцяло адаптиран за България интерфейс, дизайн, функционалност и съдържание.

Каква е основаната цел на Buzzdash?

Марката Buzzdash си поставя за цел да стане независима институция с висока репутация, обективност и безпристрастност.

Творческата концепция

Приемайки предизвикателството да създаде запомняща се и провокативна рекламна кампания, екипът разработи концепция за налагане на новата търговска марка по т.нар. холистичен подход, която има за цел да привлече като съмишленици всички хора с активна позиция върху различни аспекти и теми от живота. При холистичния подход акцентът е върху нуждите на потребителите, като представената информация е различна за отделните целеви групи.

В основата на творческата концепция заляга плурализма, като водещ мотив, както на марката Buzzdash, така и като отличителна черта на съвременния свят.

Като подкрепа на набелязаните цели бяха разработени няколко основни послания по т.нар. комуникационна схема „Teaser – Answer”. Кампанията стартира със заглавие „Диктаторите”.

За целите на „Teaser-а” са използвани образите на реални исторически личности – тези на познати на всички диктатори. Техните образи символизират опозицията на това, което Buzzdash не е, т.е. липсата на различност и правото на лично мнение и глас. Няма диктатор, който да е допускал мнение, различно от неговото. Избраните образи бяха интерпретирани под формата на пощенски марки - директна препратка към една вече изчезваща форма на комуникация от миналото – печатното писмо. Логично, създаденият слоуган на въвеждащото послание е: „Те говорят, ти слушаш!”.

За целите на „Answer-а” във втората част от кампанията образите на диктаторите се изместват и техните лица не се виждат вече изцяло. По този начин е показан процеса на трансформация от миналото към настоящето, от казионното към многообразното. В основната визия се появява бяла пощенска марка, в която има въпросителен знак. Тя става доминиращ акцент в общата визия.

Вниманието на аудиторията вече е привлечено и хората очакват да разберат, защото диктаторите са се появили и какво точно се крие зад вербалното послание „Те говорят, ти слушаш!”

Какъв е отговорът?

Да, именно изписания интернет адрес на българската версия на Buzzdash е отговорът, който дава възможност на хората да изразят своето мнение.

Вербалното послание също е трансформирано. Сега то е „Ти говориш, те слушат!”

Както във форума има правила, които трябва да се спазват, и модераторите са един вид диктатори, така и в обществото има някаква морална норма, която също трябва да се спазва.

Не може да извадиш на обществено място един космат гол задник, и когато те накарат да го свалиш да ревеш, че те цензурират.

Като не ви харесва, нали знаете къде да се оплачете ?

• Автор
Както във форума има правила, които трябва да се спазват, и модераторите са един вид диктатори, така и в обществото има някаква морална норма, която също трябва да се спазва.

Не може да извадиш на обществено място един космат гол задник, и когато те накарат да го свалиш да ревеш, че те цензурират.

Като не ви харесва, нали знаете къде да се оплачете ?

Не те разбрах само: кой, къде и за какво да се оплаква? Какви задници, какви пет лева, кой жълт трамвай...

Напомням само въпроса от темата. Не става дума за оплаквания и за някакъв рев.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.