Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 1xx - въпроси и проблеми

Featured Replies

Здравейте!

Откакто сложих Mozilla Firefox 1.5,Adblock престана да ми премахва Flash-банерите.Не ми дава и опцията Adblock,която преди беше асоциирана с тези банери.Дали това е недостатък на v.1.5,или на Adblock,или аз нещо не мога да се справя?С v.1.0.7 нямах такива проблеми.

Благодаря ви! :)

• Отговори 122
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Специално за премахване на Flash има един много добър extension - Flashblock. Ползвам го и съм доволен. Можеш да си го дръпнеш от тук: https://addons.mozilla.org/extensions/morei...ication=firefox

Здрасти ! :)

Ако това Адблок е разширение ще трябва или да го обновиш, или да се примириш, че не работи. Тъй като 1.5 е по-нова версия не всички разширения и теми работят. Някои се оправят с обновление, а за тези които няма такова просто не работят.

• Автор
Специално за премахване на Flash има един много добър extension - Flashblock. Ползвам го и съм доволен. Можеш да си го дръпнеш от тук: https://addons.mozilla.org/extensions/morei...ication=firefox

<{POST_SNAPBACK}>

Много ти благодаря!Работи великолепно! :)

може да пробваш да го uninstall и после го сложи наново, може би да се оправи

аз като сложих 1.5 екстенжаните ми се ъпдейтнаха с няколко изключения, а то на тях си пишеше, че са съвместими, но не искаха да си направят ъпдейт, и пробвах да ги сложа отново и така стана номера :)

друго виж да не си махнал някоя отметка в опциите на Adblock

Редактирано от dimitar (преглед на промените)

От няколко дни съм с Mozila 1.5 но не съм убеден че настройките по подразбиране са достатъчни може ли някой да ми каже как да я конфигурирам оптимално.Благодаря предварително (дано въпроса ми не ви се стори глупав но сам още съвсем нов :) .

От няколко дни съм с Mozila 1.5 но не съм убеден че настройките по подразбиране са достатъчни може ли някой да ми каже как да я конфигурирам оптимално.Благодаря предварително (дано въпроса ми не ви се стори глупав но сам още съвсем нов  :wors: .

<{POST_SNAPBACK}>

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...7385&hl=firefox

И да ползваш търсачката cool.gif

...или без да ползваш "търсачката" , може да влезеш в сайта на ФайърФокс и да се поразгледаш за екстенжъни, опитай FasterFox за още оптимизиращи настройки.

Редактирано от spacedude (преглед на промените)

Здравейте.

Значи имам следния проблем.Бях с версия .1.0.7,като излезе 1.5 махнах старата и сложих 1.5.При стартирането на лисицата прозореца не стигаше до таскбара ами на около 5мм над него,нищо че е на Maximize а в тия 5мм беше запълнено със сиво.Както и да е,не ми е това проблема.Махнах я и сложих старата версия.Всичко си е ОК.Сега пък не ми отваря HomePage-вете на инсталираните програми.Примерно Skype->help->check for Update и нищо не става.Flash Get->Help->About FlashGet->кликвам на линка и ---Unable to open hyperlink:There is no application associated with the given filename extension....Същото важи и за линковете в мирандата като си пишеш с някой и ти даде лин към нещо.Не се отваря.Или най-точно казано-не се случва нищо.Благодаря за разбирането.

• Администратор

Влез в опциите и сложи Firefox за Default Browser (натисни бутон Check Now и като те попита дали искаш да е default кажи Yes)

Като гледам не си настроил браузър по подразбиране. Пробвай от Start Menu> и където пише Internet и E-mail натискаш по средата десен бутон>Properties>Custmize> и долу трябва да има падащ прозорец с име Interntet. От там найстройваш Mozilla Firefox. Може би това ще ти помогне :speak:

EDIT:

Брей, poisk, пак ме изпревари cool.gif

Редактирано от Митака (преглед на промените)

• Администратор

Стартирай regedit и провери какво е записано в

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\HTTP\shell\open\command

Трябва да отговаря на папката на Firefox, при мен е

C:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.EXE -url "%1"

според проблема се крие в това че са ти се смотали линковете, с които би трябвало да ти се отварят дадените приложения.

според проблема се крие в това че са ти се смотали линковете, с които би трябвало да ти се отварят дадените приложения.

<{POST_SNAPBACK}>

ами линковете в мирандата?трябва да му дам копи,после пейст в барузера и се отваря

<{POST_SNAPBACK}>

Наистина грешката е в линковете,защо я търсите в ФФ?

• Администратор
Наистина грешката е в линковете,защо я търсите в ФФ?

<{POST_SNAPBACK}>

Защото линковете не са се променли :) kaldata.com все още си е kaldata.com и страницата на Skype си е същата, която е била и докато човека е ползвал Firefox 1.5 :speak:

Защото линковете не са се променли :) kaldata.com все още си е kaldata.com и страницата на Skype си е същата, която е била и докато човека е ползвал Firefox 1.5 :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

Не ме разбра,съобщението 'Unable to open hyperlink:There is no application associated with the given filename extension' означава че няма приложение с което да се отвори въпросния hiperlink,a това е грешка в шела.Така че,следните стъпки мисля че ще помогнат:

1. Run Windows Explorer (*не* Internet Explorer)

2. Избери "Tools > Folder options" от менюто.

3. Cлед това "File types" tab

4. Скрол надолу и освети URL:(Hyper Text Transfer Protocol ).

5. Натисни "Advanced" бутон и освети "open".

6. Избери "Set Default".

По стъпките на Митака се ПОЛУЧИ след рестарт Start->Set Program Access...->Costum->Choose a default Web Browser->Mozilla Firefox->Enable access to this program

Опцията беше чекната на Use my current Web Browser и имаше отметка само срещу ИЕ ->Enable access to this program,не и срещу лисицата.

Би трябвало да ползва лисицата,нали ми е дефолт?Радвам се,че стана :)

Благодаря на всички.Успехи :bye:

• 2 седмици по-късно...

А аз да попитам как мога да направя фатката като някой ми прати майл със снимка и аз да я видя а не да ми дава еррор. Кадето и другаде да гледам снимки варвят на 6 ама на от майл-а вари разбери не ми дава да гледам на mail.bg съм.

И още нещо мога ли bookmark toolbar-a да го направя на два реда да е а не на един, защотот като ми се запълни и ми излзиа стрелка нея да натисна наий-напред да ми покажи останали те от боокмарка което не ми харесва искам да се е на два реда и само всичко с едно цъкане да става.

А аз да попитам как мога да направя фатката като някой ми прати майл със снимка и аз да я видя а не да ми дава еррор. Кадето и другаде да гледам снимки варвят на 6 ама на от майл-а вари разбери не ми дава да гледам на mail.bg съм.

И още нещо мога ли bookmark toolbar-a да го направя на два реда да е а не на един, защотот като ми се запълни и ми излзиа стрелка нея да натисна наий-напред да ми покажи останали те от боокмарка което не ми харесва искам да се е на два реда и само всичко с едно цъкане да става.

<{POST_SNAPBACK}>

Даваш open with....и търсиш програма ръчно с която да отвориш снимката примерно Windows picture and fax viewer.С Майл.Бг така ги гледам аз със Лисицата,малко е объркващо ама вината е в Маил.бг.

А това със bookmart toolbar-a знаеш ли как става а ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.