Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 1xx - въпроси и проблеми

Featured Replies

А това със bookmart toolbar-a знаеш ли как става а ?

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш да създадеш папки в Bookmarks Toolbar Folder (напр. Новини, Музика, Филми и т.н.) и да групираш тематично bookmarks в тях. По този начин ще ти излизат вертикално подредени, когато избереш дадена папка.

• Отговори 122
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ей тва точно искам да не ми излизат вертикално като им права папки а просто всиките ми тези преки пътища като се запълни първия ред да се отвори нов ред а не да ми е със падащо меню.

Ей тва точно искам да не ми излизат вертикално като им права папки а просто всиките ми тези преки пътища като се запълни първия ред да се отвори нов ред а не да ми е със падащо меню.

<{POST_SNAPBACK}>

Не става. :nono:

Откакто турих: SpySweeper u MS Anti-Spyware, FlashGot-a плъгина не бачка! Дава ми че не намира FlashGet или какъвто и да е друг даунлоуд менъджер. Някой да има подобен проблем или решение?!? Променях настройки но без успех, а без тоя плъг-ин живота е сложен

Десен бутон при отворен Файрфокс/Flashgot options/там му посочи ръчно даунлоад менажера.Виж дали се вижда активен менажер,ако е активен е със по-тъмен цвят надписа.Ако не става изтрий Flashgot и го инсталирай пак,ако пак не става преинсталирай даунлоад менажера.

пробах и ръчно, но не става не ми дава да избирам въобще.

свалих ъпдейт на плъг-ина, но нещо не се инсталира. има ли спецялен начин за премахването му понеже не го намирам в Add/Remove Progz?

В браузъра tools/extensions/маркираш Flashgot и в същото прозорче долу вляво даваш unistall.След това затваряш браузъра и го отваряш пак(рестартираш го).Отиваш на tools/extensions/долу вдясно пише Get more extensions/натискаш там и ще ти се отвори таб или нов прозорец (Това),там кликаш на flashgot и в страницата която се отвори долу пише install/натискаш и се инсталира.След това затваряш браузъра и го стартираш пак.Ай кажи после как е?

ех не стана :) жалко. много странно май ще махам тия спай ла**а... и ще сложа НОД32 че той си има всичко

мерси много все пак ;)

Ползвам Firefox от година и половина и по принцип съм доволен. Трети път за тази година и половина след забиване на компа и рестарт си губи настройките и това, което най-много ме дразни е, че всички запаметени уеб адреси в “Отметки” (Bookmarks) ги няма. Това разбира се никога не ми се е случвало в Internet Explorer и то за поне 5-6 години ползване. Въпроса ми е има ли някакви сейфове в Firefox, от който да си възстановя запаметените адреси или да разкарвам разните лисици от компа си и да не се занимавам повече с глупости?

Ползвам Firefox от година и половина и по принцип съм доволен. Трети път за тази година и половина след забиване на компа и рестарт си губи настройките и това, което най-много ме дразни е, че всички запаметени уеб адреси в “Отметки” (Bookmarks) ги няма. Това разбира се никога не ми се е случвало в Internet Explorer и то за поне 5-6 години ползване. Въпроса ми е има ли някакви сейфове в Firefox, от който да си възстановя запаметените адреси или да разкарвам разните лисици от компа си и да не се занимавам повече с глупости?

<{POST_SNAPBACK}>

Има програма за целта - MozBackup 1.4.3 Final

<{POST_SNAPBACK}>

Има естествено !

1. Bookmarks -> Manage Bookmarks... -> File -> Export... и си ги записваш във файл.

2. По същи път , но Import -> From File

:bye:

И едно лично мнение - ако само това е причината да махнеш Firefox, то по добре наистина се върни на IE. Ти изобщо не ползваш възможностите на Fox-a

Въпроса ми беше, без да съм ги записвал дали могат да се възстановят, но явно не става.

Иначе и аз ще си позволя едно лично мнение. Firefox го ползвам основно поради 2 причини:

1. Firefox + NOD32 = Никакви вируси.

2. Табовете ми се отварят в един прозорец, но това се предлага вече и от браузари базирани на IE.

Това си е само мое мнение :sobbing: не припадам от кеф по лисицата, защото и тя си има доста минуси, но признавам, че за момента е по добра от IE надявам се обаче не за дълго. Все пак смятам, че загубата на всички настройки и уеб адреси три пъти за година и половина е достатъчно сериозна причина да се разделя с лиско. Все по често започва да се среща тази картинка killthefox4zr4hi.gif и сега разбирам защо

Редактирано от kosy (преглед на промените)

Въпроса ми беше, без да съм ги записвал дали могат да се възстановят, но явно  не става.

Иначе и аз ще си позволя едно лично мнение. Firefox го ползвам основно поради 2 причини:

1. Firefox + NOD32 = Никакви вируси.

2. Табовете ми се отварят в един прозорец, но това се предлага вече и от браузари базирани на IE.

Това си е само мое мнение  ;)  не припадам от кеф по лисицата, защото и тя си има доста минуси, но признавам, че за момента е по добра от IE надявам се обаче не за дълго. Все пак смятам, че загубата на всички настройки и уеб адреси три пъти за година и половина е достатъчно сериозна причина да се разделя с лиско. Все по често започва да се среща тази картинка killthefox4zr4hi.gif  и сега разбирам защо

<{POST_SNAPBACK}>

Не искам да влизам в дискусия. Всеки си избира сам браузера. Но за година и половина както пишеш и да използваш само tab browsing от Firefox, наистина потвърждава предния ми пост. Качвай си бетата на IE 7 и нямаш грижи. ;)

А смешния банер, който си го постнал ще си го запазя за колекцията.

Лошото е , че като прекараш мишката през него няма препратка. Може би ако имаше щеше да те прати на www.opera.com . :wors:

Би ли ми посочил сайтове с този банер, много ми е любопитно.

Но за година и половина както пишеш и да използваш само tab browsing от Firefox, наистина потвърждава предния ми пост. Качвай си бетата на IE 7 и нямаш грижи.  :ph34r:

А смешния банер, който си го постнал ще си го запазя за колекцията.

Лошото е , че като прекараш мишката през него няма препратка. Може би ако имаше щеше да те прати на www.opera.com .  :rolleyes:

Би ли ми посочил сайтове с този банер, много ми е любопитно.

<{POST_SNAPBACK}>

Прекарай мишката през подписа ми и виж за какво става въпрос. Ето това е истината Maxthon Tabbed Browser!!! Всичко е вградено няма хиляди Extensions, който ту работят ту не работят в поредните версии на Firefox. Може да провериш и колко теми от рода на “Firefox – ПРОБЛЕМИ И ДИСКУСИИ” има в по-популярните БГ форуми, защото в прехвалената лисица все нещо не работи или кирилицата не излиза и т.н.

Накрая с риск да те разочаровам не съм ползвал само tab browsing

Ето да ти задоволя любопитството:

- Auto Copy

- FlahGot

- FLST

- Locale Switcher

- Session Saver

- Sort Extensions

- SpellBound

- Tabbrowser Preferences

и разни други, но при положение, че съм използвал само тези явно не съм оценил колко велик e Firefox нали? Колкото повече му нараства популярността на този браузър толкова са и дупките, които започнаха да му откриват, но няма да се плашиш сега излеза бета на Firefox 1.6 и с нетърпение очакваме да излезе 1.7.

някъде имаше едни специфични настройки за този браузър как да си намаля рам паметта която ползва?

Благодаря!!!

Пишеш в Firefox следния адрес: about:config

После променяш стойността на browser.cache.memory.capacity (чрез двоен клик)

Променянето на кеша става и през Tools>Options>Privacy>Cache .

Тук има списък с всички ключове на about:config.

Променянето на кеша става и през Tools>Options>Privacy>Cache .

<{POST_SNAPBACK}>

Това е друг кеш - дисковият.

Ползвам Mozilla Firefox 1.5.0 и имам проблем с няколко сайта.Първият от тях е тракерът на линкос - влязъл съм със старият си акаунт и искам да се логна,за да вляза с новия,но като натисна "Излез" лисицата зарежда наново и аз отново съм си логнат ;другият ми проблемен сайт е локален форум,в който не мога да вляза - като си напиша името и паролата и натисна "Влез" лисицата отново зарежда,но този път зарежда главната страница и аз отново не съм влязъл ;другият проблемен сайт е тракерът на дата-та - по принцип влизам от главната страница и всеки път когато вляза съм "влязъл" - във форумите,тракера и самият сайт,после влизам в тракера(седя си "влязъл") и когато посоча някой торент ми иска отново име и парола и когато ги въведа ме препраща при новините и ако реша пак да вляза в тракера и да избера торент отново и отново историята се повтаря.Има ли някакъв начин това да се поправи ?

П.С. Питал съм собственика на локалния форум какъв е проблема и той дори ми каза,че ползва същия броузър и,че няма проблеми.Влизането и излизането на линкоса,както и на локалния форум работят през IE безпроблемно,което значи,че проблемът е някъде в моята лисица :).Дата-та ми прави проблеми и през IE.

Още едно въпросче : Нормално ли е лисицата да ми взема по 50-70 рам ohmy.gif ?

Поправка: Дата-та се оправи.

Голяма поправка: Прейнсталирах Windows и сега всичко се оправи !

Редактирано от XrS (преглед на промените)

Нормално е да ти взима толкова рам, че и повече. Виж как са ти настройките на бисквитките.

а някой да знае защо бих могъл да имам проблем с инсталирането на extentions! и как мога да го оправя?

а някой да знае защо бих могъл да имам проблем с инсталирането на extentions! и как мога да го оправя?

<{POST_SNAPBACK}>

ами най-вероятно не работят с последната версия на лисицата, или може би искат да работят само с последната версия на лисицата (както има някои "кожи")

А да знаете дали може да се сложи да речем yahoo.com като начална страница на mozzila firefox???

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.