Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 1xx - въпроси и проблеми

Featured Replies

А да знаете дали може да се сложи да речем yahoo.com като начална страница на mozzila firefox???

<{POST_SNAPBACK}>

Tools -> Options... -> General -> Home page

:bye:

• Отговори 122
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Имам гаден проблем който не можах да разреша сам затова ще прибегна да вашата помощ.Всеки път като отворя субтитрите на някой филм (.sub ; .srt;)с файрфокс буквите излизат на маймунски,(с ИЕ нямам проблем)и всеки път трябва да правя следното:View-Character Encoding-Cyrillic(windows+1251) много е досадно.

Ето снимки: untitled1vp1.png

untitled20mn.png

П.П Сори за големите снимки

Ако не ме лъже паметта провери Tools -> Options -> Content -> бутон Advanced за Fonts & Colors и там си нагласяваш Default Character Encoding. Надявам се да съм успял да помогна ;)

Ако не ме лъже паметта провери Tools -> Options -> Content -> бутон Advanced за Fonts & Colors и там си нагласяваш Default Character Encoding. Надявам се да съм успял да помогна  :rolleyes:

<{POST_SNAPBACK}>

Интересно предложение,направих каквото ми предложи,направих Default Character Encoding ->Cyrillic(Windows 1251) но страниците продължават да си излизат на маймунски.

Напоследък забелязвам че ми отнема поне по 120-130мб от паметта а днес направо разчагърта харда и достигна 250мб!

Какви настройки да си направя за да ми взима по малко ресурси и да работи все пак що годе добре?

Благодаря за вниманието!

P.S.Чето таблиците за "About:config",ама нещо много много не смея да пипам там и за това реших някой да ми помогне! :ph34r:

Напоследък забелязвам че ми отнема поне по 120-130мб от паметта а днес направо разчагърта харда и достигна 250мб!

Какви настройки да си направя за да ми взима по малко ресурси и да работи все пак що годе добре?

Благодаря за вниманието!

P.S.Чето таблиците за "About:config",ама нещо много много не смея да пипам там и за това реших някой да ми помогне! :offtopic_s:

<{POST_SNAPBACK}>

Колко еxtension си сложил ? И при колко отворени таба ?

В момента съм на 3 таба и 6 екстенжъна и заема 76 МВ

Здрасти имам проблем с моя Firefox и не мога да инсталирам каквито и да било extensions даже и да са съвместими с моя Firefox 1.5 и когато се опитам да инсталирам extension ми пише "Firefox could not install the file" or "Not a valid install package!". някой да има идея защо може да се получава така? sad.gif

Здрасти имам проблем с моя Firefox и не мога да инсталирам каквито и да било extensions даже и да са съвместими с моя Firefox 1.5  и когато се опитам да инсталирам extension ми пише "Firefox could not install the file" or "Not a valid install package!". някой да има идея защо може да се получава така? sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Това за всички extension-и, които се опитваш да качиш ли ти пише или само за някои?

Благодаря за вниманието!

P.S.Чето таблиците за "About:config",ама нещо много много не смея да пипам там и за това реших някой да ми помогне! :)

<{POST_SNAPBACK}>

Има частично решение на проблема:

1. Отваряш about:config страницата

2. Създаваш нова настройка ([New]->[boolean]) на име: config.trim_on_minimize

3. За стойност избираш True

4. Рестарт на Firefox за да се активират промените

Така като си минимизираш лисугера (когато не ти е нужен се предполага че ти стои минимизиран) той ще освобождава ненужната памет.

Има и още едно допълнително решение - да си намалиш капацитета на кеша който ползва Firefox:

1. Отваряш about:config страницата

2. Създаваш ако я няма ([New]->[integer]) на име: browser.cache.memory.capacity

3. Въвеждаш стойност в kb (опитай 22528 ако допуснем че имаш 512 MB RAM)

4. Рестарт на Firefox за да се активират промените

Имай предвид че ако ползваш Fasterfox екстеншъна на позиция различна от нормал тя ще ти ресетне кеш-а по свое усмотрение в зависимост каква настройка си и задал.

кажете ми при вас бави ли се лисицата и защо е така?Какво да направя да е по-бърза,при мен започва да зарежда бавно и да влачи

кажете ми при вас бави ли се лисицата и защо е така?Какво да направя да е по-бърза,при мен започва да зарежда бавно и да влачи

<{POST_SNAPBACK}>

Да и при мен е така. Откакто инсталирах новата версия. :bye:

Ами пробвай да преинсталираш ff.Ако не стане пробвай с по-стара версия - 1.0.7. Друго не се сещам sad.gif

Здравейте,

днес си инсталирах последната версия на Лисицата, но имам проблем с логването в аренабг... След като си въведа потребителското име и парола в адрес бара ми се зарежда http://www.######/takelogin.php и дотам... не ме логва. Не съм пипал абсолютно нищо по настройките на браузъра...

Имате ли някакви идеи ?

Здравейте,

днес си инсталирах последната версия на Лисицата, но имам проблем с логването в аренабг... След като си въведа потребителското име и парола в адрес бара ми се зарежда http://www.######/takelogin.php и дотам... не ме логва. Не съм пипал абсолютно нищо по настройките на браузъра...

Имате ли някакви идеи ?

<{POST_SNAPBACK}>

Виж си настройките на бисквитките от опциите. Също така, ако имаш защитна стена, виж дали си задал да не приема бисквитки. Може да пробваш и да се логваш по нормалния начин, а не чрез юзер и пас в адрес бара.

п.п. Виж дали си забранил и джаваскрипта.

Напоследък се разочаровам от любимият Лиско .Търпях бавното му рендиране на страницата-ама вече не се търпи.Вчера си инсталнах новата Опера и останах шокиран.Че операта рендира по-бързо страниците това знам,ама че и зарежда по-бързо страниците от ЛИСКО незнаех,освен това не товари компа.

Преминавам на Опера-засега няма да трия Лиско с надеждата да вземат най-накрая пък да го /овърклокнат/

Напоследък се разочаровам от любимият Лиско .Търпях бавното му рендиране на страницата-ама вече не се търпи.Вчера си инсталнах новата Опера и останах шокиран.Че операта рендира по-бързо страниците това знам,ама че и зарежда по-бързо страниците от ЛИСКО  незнаех,освен това не товари компа.

Преминавам на Опера-засега няма да трия Лиско с надеждата да вземат най-накрая пък да го /овърклокнат/

<{POST_SNAPBACK}>

Това си е така от доста време, ако сравняваме IE, Firefox и Opera, то последния е най - бързия. Но в интерес на истината не можах да свикна с него, не знам защо. Ако от IE бях отишъл на Opera, а не на Firefox, то може би тогава да, но засега Фокса си ми върши чудесна работа. Особено като си го настроя така , както искам. Само за онлайн скенер за вируси не става и при ъпдейт на Win-а, ама това си е малка грижа.

след като си изталирах 1.5 имам следния проблем: подредил съм си в боокмарк няколко папки с линкове и съм си извадил падащо меню-боокмарк. също така съм си сложил допълнителни бутони за new tab и bookmark.

и всичко беше наред, но само 2-3 дена. след това като пусна фокса ми няма падащото меню на боокмарка, няма ми бутоните, а има нов toolbar, където са разположени линковете с адресите от едната папките в боокмарка. и това всеки път.

пробвах с View-Toolbars-отмятам bookmarks toolbar, но след това пак същото. няколко пъти преинсталирах фокса, но същото sad.gif

Във форума на http://forums.mozillazine.org/ прочетох интересни стойности за настройка на FasterFox-

1. Presets> Custom

2.Connections > Max Connections - 128

Max Connections Per Server - 48

Max Persistent Conections Per Server - 12

Max Persistent Conections Per Proxy - 48

3.Pipelining > Max Pipelining Requests - 16

Приложих ги и Лиско стана доста по-чевръст !!! :P:)

Забравих- с FireFox 1.5.0.1 Final съм.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Здравейте имам проблем с разширенията на Мозила и бях принуден да я деинсталирам.Деинсталирах я като си мислех че при ново инсталиране всичко ще е на чисто но не стана така макар че бях си почистил регистрите. Пак ми се появиха разширенията списъка с посещаваните сайтове с една дума всичко си беше същото. Молбата ми е да ми кажете как да я де инсталирам че след инсталация на ново да е всичко на чисто без да ми се появяват неща от предната Мозила. :bye:

Toва е дискутирано сто пъти.След като деинсталираш,трябва да изтриеш ръчно папката 'Mozilla' от > C:\Documents and Settings\твоя user\Application Data\Mozilla.

Това за всички extension-и, които се опитваш да качиш ли ти пише или само за някои?

<{POST_SNAPBACK}>

И аз имам същия проблем, пробвах какво ли не! преинсталирах лисицата няколко пъти като изтривах абсолютно всички файлове и регистри, но нещо не се получава! няма значение коя версия използвам 1.0.7 или 1.5 проблемът си остава! Ако някой би могъл да помогне???

появи ми се проблем с Quicktime - като цъкна да ми отвори клипче ми изписва,че нямам Quicktime плъгин въпреки,че имам инсталиран K-lite mega codec pack 1.5 и отделно Quicktime alternative 1.68.Лиско ми е 1.5.0.1,а имам подозрение,че проблемът се появи когато инсталирах K-lite mega codec pack 1.5 - така,че ако някой знае как да оправя работата моля да помогне :sobbing:

Само за онлайн скенер за вируси не става и при ъпдейт на Win-а, ама това си е малка грижа.

<{POST_SNAPBACK}>

Май не си пробвал в сайта на PC-cillin cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.