Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 1xx - въпроси и проблеми

Featured Replies

Здравейте! Тук виждам, че въпросът е изяснен, но да не пускам отделна тема нека попитам - как да запазя сигурно отметките си в Mozilla? Втори път вече ми изчезват както от лентата под менютата, така и всички останали. ;)

Най-вероятно това е от прибързани или неадекватни действия на някой от ползващите домашния комп, но понеже не бих искал да се повтаря, моля за помощ от компетентните!

• Отговори 122
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Здравейте! Тук виждам, че въпросът е изяснен, но да не пускам отделна тема нека попитам - как да запазя сигурно отметките си в Mozilla? Втори път вече ми изчезват както от лентата под менютата, така и всички останали. ;)

Най-вероятно това е от прибързани или неадекватни действия на някой от ползващите домашния комп, но понеже не бих искал да се повтаря, моля за помощ от компетентните!

Можеш просто да си ги експортнеш някъде, и когато се затрият -да си ги върнеш>Отваряш Bookmarks>Manage bookmarks>File>Export и указваш къде да се запазят.Като се изгубят-повтаряш процедурата,само накрая вместо Export избираш Import и си ги възстановяваш. cool.gif

:ph34r:

Жив да си, Кokomil!!! Колко е просто, когато има кой да ти покаже пътя! :huh:

Вече не ме е страх от подобно пропадане, но ако имаш предположения от какво се е получило, бих могъл да го избегна за в бъдеще в този и други подобни случаи.

Бъди здрав!

:wors:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,имам два проблема с Mozilla Firefox:

1.Немога да отворя този сайт.

Отваря до някъде и до там.Това проблем на браузъра ли е или на сайта,защото с IE е същата работа а приятели го отварят без проблем.

2.С Mozilla ми липсва квадратчето от "Режим на клавиатурата" от което сменям езика на писане във всеки форум където го има. :yanim:

Здравейте,имам два проблема с Mozilla Firefox:

Отваря до някъде и до там.Това проблем на браузъра ли е или на сайта,защото с IE е същата работа а приятели го отварят без проблем.

2.С Mozilla ми липсва квадратчето от "Режим на клавиатурата" от което сменям езика на писане във всеки форум където го има. :yanim:

1. проблема е или в тебе или по-точно в интернет доставчика ти

2. според разработчиците на този режим за клавиатура .. има някакъв проблем и под FF не се вижда ... ( не работи по-точно )

Редактирано от ivanmar (преглед на промените)

Здравейте,имам два проблема с Mozilla :

Сайта който си посочил се отваря с Firefox без проблеми, не съм го рзглеждал подробно, но преминах през две-три странички. Ако често отваряш сайтове които имат проблеми с лисицата ползвай IE Tab, разширението вгражда IE във Firefox, т.е страницата се отваря с IE, но я виждаш в таб на Firefox.

Имам проблем. Снощи докато писах message в един форума, бях отворил някъде 20 страници през Firefox-a ( v1.5.0.4 ), и др. работи, доста тежко почна да върви. Бях написал доста дълъг текст и извежнъж ми излиза син екран някаква грешка от BIOS-a, бля-бля... Рестартирам, пускам Firefox-a и гледам, че някои settings са се разбутали. Оправям си ги аз. Изключвам Firefox-a и пак го пускам. Какво виждат очите ми - пак са се разбутали настройките! Пак ги оправям, пак ... Няма промяна... Uninstall-ирай Firefox-а ( с Your Uninstaller 2006! ), почистих регистрите ( с RegSurpreme 1 и 1.3 версиите ), почистих с CCleaner ( посл. версия ) и с Ad-Aware SE v1.06 ( посл. updates ). Изтрих папката: C:\Documents and Settings\<My User>\Local Settings\Application Data\Mozilla, също и папката, където бях инсталирал преди 1 година Firefox-a. Рестартирах PC-то. Дръпнах си Firefox v1.5.0.4 > инсталирах го ( в друга папка този път ). Пускам го - гледам скиновете, плъгините и всичко си е тук ( а не трябва да е така ) ... Оправих настройките, рестартирам firefox-a е пак са се reset-нали настойките.... Хем ги uninstallирай, регистри, всичко точно уж и пак се появиха тези скинове и плъгини...

Искам НАНОВО да започна всичко с Firefox !!! Но някак си след пълната му чиста uninstall-ация и инсталация пак се връща в положението преди да го изтрия! sad.gif

значи имам следния проблем:

Когато ъплоудвам каквото и да било (снимки и всякакви файлове - големи и малки), където и да било, ъплоудва до един момент и после за секунда две псто ми забива. След като се оправи сe появява следния надпис:

mozmo6.th.jpg

и след като кликна на бутона "спри сктипта" всичко си идва на мястото. ползвам още два браузъра, но проблемът се появява само при лисицата.

Някакви идеи как да го оправя?

Редактирано от lpa (преглед на промените)

значи имам следния проблем:

Когато ъплоудвам каквото и да било (снимки и всякакви файлове - големи и малки), където и да било, ъплоудва до един момент и после за секунда две псто ми забива. След като се оправи сe появява следния надпис:

mozmo6.th.jpg

и след като кликна на бутона "спри сктипта" всичко си идва на мястото. ползвам още два браузъра, но проблемът се появява само при лисицата.

Някакви идеи как да го оправя?

кажи какви "допулнение" си сложила към лисчо или никакви ?

Имам проблем. Снощи докато писах message в един форума, бях отворил някъде 20 страници през Firefox-a ( v1.5.0.4 ), и др. работи, доста тежко почна да върви. Бях написал доста дълъг текст и извежнъж ми излиза син екран някаква грешка от BIOS-a, бля-бля... Рестартирам, пускам Firefox-a и гледам, че някои settings са се разбутали. Оправям си ги аз. Изключвам Firefox-a и пак го пускам. Какво виждат очите ми - пак са се разбутали настройките! Пак ги оправям, пак ... Няма промяна... Uninstall-ирай Firefox-а ( с Your Uninstaller 2006! ), почистих регистрите ( с RegSurpreme 1 и 1.3 версиите ), почистих с CCleaner ( посл. версия ) и с Ad-Aware SE v1.06 ( посл. updates ). Изтрих папката: C:\Documents and Settings\<My User>\Local Settings\Application Data\Mozilla, също и папката, където бях инсталирал преди 1 година Firefox-a. Рестартирах PC-то. Дръпнах си Firefox v1.5.0.4 > инсталирах го ( в друга папка този път ). Пускам го - гледам скиновете, плъгините и всичко си е тук ( а не трябва да е така ) ... Оправих настройките, рестартирам firefox-a е пак са се reset-нали настойките.... Хем ги uninstallирай, регистри, всичко точно уж и пак се появиха тези скинове и плъгини...

Искам НАНОВО да започна всичко с Firefox !!! Но някак си след пълната му чиста uninstall-ация и инсталация пак се връща в положението преди да го изтрия! sad.gif

За да се случва това,значи не си успял да изтриеш всички настройки на Лисицата- някъде остава някоя папка cool.gif намери я с търсачката и я изтрий и тогава ще можеш да започнеш всичко начисто . :)

кажи какви "допулнение" си сложила към лисчо или никакви ?

flashgot, sessionsever and forecast

имах и още, но ги разкарах :)

Някой може ли да ми каже къде стоят всичките запазини адреси???

Какво имаш впредвид ,със това ?

Каде стоят всички запазени адреси...?

За Bookmarks ли питаш или искаш да си прегледаш историята на браузера " Cookies " ?

• 4 седмици по-късно...

Хора ,помагайте! Незнайно защо през firefox не мога да вляза в gmail.Също така не ме допуска и до инсталация и проверка за plug-in.Другите страници се отварят.Явно нещо съм забранил ,но не мога да разбера какво. :speak:

ctrl и скруул в зависимосто от посоката на скруула шрифта се уголемява или намалява ,става ли да се запемети (че да не се прави всеки път)..

• 1 месец по-късно...

Лиско ми показва сайтовете в историята поотделно-имам предвид, че в ИЕ сайтовете google.com ти ги подрежда в една папка, а при мен не става. Има ли някакво решение, защото иначе доста трудно се търси.

• 5 седмици по-късно...

Здравейте,с Mozilla Firefox 2 final съм и искам да си си инсталирам extension за WebTrance 2.5 но по стандартния начин нещо не се получава като си избера програма от списъка.Преди доста време бях чел такава тема във форума но не я открих.Затова бихте ли ми казали освен по този начин как ставаше инсталирането на extensions.

Благодаря,предварително!!!

ctrl и скруул в зависимосто от посоката на скруула шрифта се уголемява или намалява ,става ли да се запемети (че да не се прави всеки път)..

От Tools -> Options -> Contents можеш да коригираш големината на шрифта. (При Firefox 2.0)

Лиско ми показва сайтовете в историята поотделно-имам предвид, че в ИЕ сайтовете google.com ти ги подрежда в една папка, а при мен не става. Има ли някакво решение, защото иначе доста трудно се търси.

Когато правиш нов bookmark в прозорчето за въвеждане избираш и в коя папка да се запази той. В дясно от списъка с последните няколко папки, който си ползвал има една стрелкичка, като я натиснеш се появяват всички папки, който си правил, а също имаш възможност да създадеш нова папка. Можеш да си подреждаш bookmarks от Bookmarks -> Manage Bookmarks/Organize Bookmarks.

Здравейте,с Mozilla Firefox 2 final съм и искам да си си инсталирам extension за WebTrance 2.5 но по стандартния начин нещо не се получава като си избера програма от списъка.Преди доста време бях чел такава тема във форума но не я открих.Затова бихте ли ми казали освен по този начин как ставаше инсталирането на extensions.

Благодаря,предварително!!!

До колкото чувам в новия release на Firefox има проблеми с extension-ите. Ще трябва да изчакаш да излезе официално версията, а също и да излязат ъпгрейди на extension-ите.

До колкото чувам в новия release на Firefox има проблеми с extension-ите. Ще трябва да изчакаш да излезе официално версията, а също и да излязат ъпгрейди на extension-ите.

Добре за това дали работи extension-а съм съгласен но той неможе да се инсталира изобщо,пробвах и с друг extension flashgot и снего не се получава,макар,че го имам инсталиран на браузъра и работи доста добре.Някой ще ми каже ли как се инсталират extension-ите в Лиско?

Редактирано от Zdraveli (преглед на промените)

Някаква грешка дава ли ти? По принцип extension се инсталира като първо си го намериш от https://addons.mozilla.org/. След като си го намериш, в твоя случай flash got натискаш на бутончето в зелено "Install Now" и инсталацията започва, като след това не би трябвало да има нещо с което да не се справиш.

Някаква грешка дава ли ти? По принцип extension се инсталира като първо си го намериш от https://addons.mozilla.org/. След като си го намериш, в твоя случай flash got натискаш на бутончето в зелено "Install Now" и инсталацията започва, като след това не би трябвало да има нещо с което да не се справиш.

Директно от сайта ги инсталирам extension-ите няма проблем,но аз го изтеглих на харда нарочно за да пробвам дали работещ extension ще се инсталира през Лиско но и той не става,а за WebTrance2.5 extension-а не може да се инсталира директно от сайта им,трябва да го изтеглиш на харда и тогава да го инсталираш с Мозилата,това съм го правил преди с по-стари версии на браузъра,а сега като искам да отворя extension с екзето на Мозилата изобщо екзето не го вкарва в списъка на програмите с които да го отворя.А и никаква грешка не ми дава,все едно работата става и като задам екзето на браузъра да отвори с него файла,името на Лиско отсъства от списъка на програмите.

Редактирано от Zdraveli (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.