Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекалено бавен компютър за парамерите си

Featured Replies

Здравейте имам интересен проблем. Компютъра ми е с тези параметри: Дъно ASUS p5ld2-x/l333 2gb ram procesor intel duo core 2ghz Видео картата е 256 мб Nvidia Проблема е че компютъра работи бавно насича като гледам клипове инсталирах си онзи ден 1 много стара игра battlefield 1942 ако я знаете и тя ми насича пък съм играл от този компютър и ми вървеше перфектно а би трябвало с тези характеристики на такива дърти игри да лети направо. Първо помислих че е от вентилаторите нещо процесора прегрява -проверих но ми показва стабилна температура 38 - 45 градуса не се качва повече.Оставих го отворен- въртяха си.Помислих че може да е вирус преинсталирах windowsa.Нищо :)(( Работата е компютъра е настолен и носенето му на сервиз е свързан с главоболия пък и аз обичам да си поправям такива проблеми сам :) Ако имате някакви идеи от какво може да е ще съм ви много благодарен!!

инсталирай си драйвери за чипсета и видеото... тази игра трябва да ти лети (освен ано не си с вградено видео)... виж пуснато ли ти е UDMA на харддиска...

• Автор

инсталирай си драйвери за чипсета и видеото... тази игра трябва да ти лети (освен ано не си с вградено видео)... виж пуснато ли ти е UDMA на харддиска...

драйверите съм ги инсталнал от диска с компа направо целия чипсет.. а UDMA на хард диска се гледаше от device manager primary IDE advanced setings нали ? и същото ли е UDMA на DMA (if available)

256 MB видеокарта не говори нищо. Не знам, защо много от вас смятат, че РАМ паметта определя бързодействието на компютъра и в частност на видеокартата. Едно предложение и от мен. Щом като си преинсталирал и нещата не са се оправили, спомни си какви програми си инсталирал след това. Като почне да ти насича, отвори таск мениджъра и погледни как, колко и кой товари процесора. Не казваш и с какъв Windows си кога се е появил тоя проблем. Ако се сетиш кога, спомни си какво си правил дотогава. И изобщо инсталирал ли си драйвери за видеокартата? Извинявам се за тъпо изглеждащия въпрос, но не знам дали си на "ти" или на "вие" с компютрите. И последен уточняващ въпрос. Ползвал ли си някога програми за почистване на регистрите и временните файлове? Ако не си, време е и това да пробваш. Нищо чудно зайчето да изскочи от там.

• Автор

256 MB видеокарта не говори нищо. Не знам, защо много от вас смятат, че РАМ паметта определя бързодействието на компютъра и в частност на видеокартата. Едно предложение и от мен. Щом като си преинсталирал и нещата не са се оправили, спомни си какви програми си инсталирал след това. Като почне да ти насича, отвори таск мениджъра и погледни как, колко и кой товари процесора. Не казваш и с какъв Windows си кога се е появил тоя проблем. Ако се сетиш кога, спомни си какво си правил дотогава. И изобщо инсталирал ли си драйвери за видеокартата? Извинявам се за тъпо изглеждащия въпрос, но не знам дали си на "ти" или на "вие" с компютрите. И последен уточняващ въпрос. Ползвал ли си някога програми за почистване на регистрите и временните файлове? Ако не си, време е и това да пробваш. Нищо чудно зайчето да изскочи от там.

Прав си за видеото забравих - NVIDIA GeFORCE 7300 SE/7200 GS. Не е от програмите инсталирани защото веднага след преинсталацията проблема си го имаше като бях слагал само стандартни програми Nod32 mozila skype и т н. Windowsa e XP и е оригинален за това смятам че проблеми не би трябвало да има от там.Сетих се за видео картата влезнах им в сайта на Нвидия и оттам си свалих последния драйвер но пак нямаше промяна. Ами смятам че знанията ми за компютрите са добри въпреки че има страшно много неща които не знам . Всичко основно го знам :wors: Програми за почистване на регистъна на този компютър не съм ползвал . Иначе съм ползвал Window Washer и RegCleaner. Но след като съм направил преинсталация има ли какво да се чисти?

New Picture.bmp

Редактирано от Sc_O_rP (преглед на промените)

Не става въпрос само за почистване на регистрите. Изключи indexing service. Напълно е възможно, хардът ти да е препълнен с файлове. При много файлове, тоя процес е в състояние да натовари неимоверно много процесора. Пробвай една от най-безопасните и безплатни програми CCleaner за почистване на временните файлове и регистри. Веднага след преинсталирането, също има боклуци за чистене, още повече, че вече си инсталирал доста програми. Инасталирал си и Скайп. Това ми напомня да погледнеш и кои програми се стаартират автоматично. Лично за мен няма смисъл, Скайп да прави това автоматично. Освен това, някой тук бе споменал нещо и за една от последните версии на Мозила, че не се представя добре. Пробвай и нея да ъпдейтнеш или просто я деинсталирай временно. Ако ти се занимава, деинсталирай една по една програмите и виж, дали няма да има ефект. Но най-напред направи това, което казах по-горе - от услугите изключи indexing service.

• Автор

Това с индексинга беше интересно тъй като харда наистина ми е препълнен , но за съжаление не помогна :) Инсталнах програмката и пак, въпреки че намери доста грешки и ги изтри , проблема си остава :huh:

опитай със ъпдеит на адобе флаш плеара и дирекс х 9-10

Това с индексинга беше интересно тъй като харда наистина ми е препълнен , но за съжаление не помогна :) Инсталнах програмката и пак, въпреки че намери доста грешки и ги изтри , проблема си остава :(

Пoнякога се налага по-голяма интервенция с почистващи програми. Казах ти за CCleaner, но тя е така да се каже " мека" програма за мен. Все пак има и опции за почистване, които може да включиш, включително почистване на папка "Prefetch". Пробвай и с WinXP Manager.

Но забелязал ли си, дали процесорът ти се товари и кой процес го товари?

• Автор

nikolela последните са :)( WildHorse тук пуснах играта и като почна да забива в таск мениджър снимах CPU -to 50 % а ти казвам се 1 че работи на 200 и ще се разглоби ся така насича . Изчистих Prefetch-а , инсталнах WinXP Manager и с нея изчистих.Трябва да призная доиде му добра на компютъра обаче пробелма още е там (((

New Picture.bmp

• Автор

Дефрагментирали ли сте дяла с ОС?

Да, това беше първото което направих но уви нямаше резултат

драйверите съм ги инсталнал от диска с компа направо целия чипсет.. а UDMA на хард диска се гледаше от device manager primary IDE advanced setings нали ? и същото ли е UDMA на DMA (if available)

Видео картата си има отделен драйвър, тези за чипсета не го съдържат.

Изтегли ТОЗИ драйвър, инсталирай го и кажи има ли промяна!

nikolela последните са :((

WildHorse тук пуснах играта и като почна да забива в таск мениджър снимах CPU -to 50 % а ти казвам се 1 че работи на 200 и ще се разглоби ся така насича . Изчистих Prefetch-а , инсталнах WinXP Manager и с нея изчистих.Трябва да призная доиде му добра на компютъра обаче пробелма още е там (((

Нали каза, че насича и при клипове. Погледни, дали има процес, който товари процесора, но без да играеш игри. Тая игра е стара, но пробвай следното. След като я пуснеш, излез от нея и задай от таск мениджъра по-висок приоритет и сходство с ядро 1. После може да върнеш нормалното положение. Ядро 0 се ползва от ОС. Сега имаш ли още проблеми с клиповете или само с играта? Освен това, забелязваш ли някакво размазване на картината?

• Автор

androns правил съм го това написах няколко поста по нагоре :( WildHorse Ако съм разбрал правилно това действие трябва да направя върху играта нали ? При това положение промяна няма . Размазване на картината обаче нямаше :?

androns правил съм го това написах няколко поста по нагоре :(

WildHorse Ако съм разбрал правилно това действие трябва да направя върху играта нали ? При това положение промяна няма . Размазване на картината обаче нямаше :?

Не каза, дали в idle някой процес товари процесора и как е положението с клиповете. С какъв монитор си и ако е CRT, на колко херца си го пуснал? Пробвай с различни честоти. Лично при мен има една игра H.A.W.X., която е много зависима от честотата на монитора и само при една комбинация от резолюция и честота, върви почти гладко под XP. Видеокартата ти е слаба, но казваш, че всичко е работило добре. А пробва ли на по-ниски резолюции и детайли? И да не би да пускаш HD филми, когато ти насича?
  • Автор

Ами скайпа товари най-много 100к и тва е другите са мн малки . А клиповете говоря за тия от вбоха и ютюбе и да насичат ;( Инче мониторами е I-INC Ag191D 19 инча в момента съм със 72 Hz но ся ги пробвах и останалиа - 60 70 75 се същото. За видео картата човек че е слаба слаба е ма тая игра съм я цъкал като млък с 64 мб не е в мощността проблема :/ . Иначе да цъкнах всичко на минимум и пак насича по същия начин. За HD клипчеата сигурно са ама докато съм пуснал играта нищо друго не е пуснато и насича :(

пусни си тема за вируси, каква е антивирусната - има такива дето с цел да няма ресурси за вируси, ги заграбват всичките (касперски) пусни тест на диска - да не се е нафрашкал с лоши сектори (може да се види и в event log > system) херците на лцд трябва да са 60...

... виж пуснато ли ти е UDMA на харддиска...

.. а UDMA на хард диска се гледаше от device manager primary IDE advanced setings нали ? и същото ли е UDMA на DMA (if available)

С това не се разбра какво се случи? Според мен проблемът е или че харда работи в PIO режим или имаш вируси и трябва да си пуснеш една темичка при HJTTeam.

• Автор

the professor антивирусната е Nod32, може ли да има вируси след като съм форматирал С и проблема го има?? Мислех че вирусите отиват при windows-a , диска съм го тествал не намира нищо.. The_Reaver режима на който работи е DMA(if available) Момчета може ли да има вируси при положение че форматирaх диска и преинсjалнах windowsa? :?

То може да е DMA (If available), но да не е "available" и да работи в PIO:

Публикувано изображение

Но предполагам, че щеше да си го забелязал това, ако беше такъв случая. За всеки случай провери и ако имаш повече от един хард диск на всеки поотделно.

И понякога преинсталация на ОС и форматиране на дяла не помага за премахване на някой особено неприятни гадини. Така че да, може да има вируси.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Мисля че дма-то е наред ето и скрин.Иначе съм само с 1 хард Наистина е възможно да е някое вирус-че тогава но как да съм сигурен като нод 32 сканвам и C и D и не открива нищо ?

New Picture.bmp

Аз само да попитам XP-то като е оригинално ъпдейтнато ли е, да не стои на SP2 и още нещо, ако пробваш да пуснеш играта в Compatibility mode за 98 как се държи?

Мисля че дма-то е наред ето и скрин.Иначе съм само с 1 хард

Наистина е възможно да е някое вирус-че тогава но как да съм сигурен като нод 32 сканвам и C и D и не открива нищо ?

Ако NOD-a е кракнат, не разчитай на него. Използвай безплатните версии или промоционални за надеждна проверка. Препоръчвам ти да се обърнеш към екипа от другия раздел да те проверят: Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове

Ами скайпа товари най-много 100к и тва е другите са мн малки . А клиповете говоря за тия от вбоха и ютюбе и да насичат ;( Инче мониторами е I-INC Ag191D 19 инча в момента съм със 72 Hz но ся ги пробвах и останалиа - 60 70 75 се същото. За видео картата човек че е слаба слаба е ма тая игра съм я цъкал като млък с 64 мб не е в мощността проблема :/ . Иначе да цъкнах всичко на минимум и пак насича по същия начин. За HD клипчеата сигурно са ама докато съм пуснал играта нищо друго не е пуснато и насича :rolleyes:

Че ти и Скайп ли си пуснал докато играеш? Просто изключи ненужните процеси като Скайп, изключи и антивирусната, дори може да отидеш по-далече - деинсталирай я. Тогава пробвай тая игра. Може навремето да си я играл, но спомняш ли си със сигурност как? И не разбрах какво е това "100к". 100 МБ заети от Скайп ли? Аз те питах друго - дали се товари процесора в idle или стои около 0 %. Това е съвсем различно от заетата памет. Имаш ли други инсталирани игри? Ако имаш и при тях ли е така? Ето, сега за проба си пуснах ntorent и видеоклиповете в You Toube почнаха да насичат яко. Сигурен ли си, че нямаш пусната торент програма, защото ако е така, не само игри няма да може да играеш, а и клипове да гледаш!

И махни тая мозила. Пробвай с някой друг браузер да гледаш клипчета, като преди това виж, дали някоя програма не използва яко интернета.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.