Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 600 лева

Featured Replies

Здравейте желая да си закупя чарковете и да си сглобя компютър ( видеокарта, твърд диск , процесор и т.н. ) , с две думи всичко в кутията ( периферия не ми трябва ) . Стигаме обаче до няколко важни въпроса на които нямам отговор и се надявам да ми помогнете да си отговоря на тях . Първо да спомена за какво ми е нужно PC-то : Основно за интернет , гледане на филми , музика , игрите не са приоритет . 1. Кой магазин предлага хубави части с прилична гаранция , защото не си сменям всяка година системата и искам да издържи по-дълго ? 2. Какви чаркове бихте ми препоръчали да си закупя ( Рам,видео,хард и т.н. ... ако е възможно дайте предложения с цени ) 3. Не държа да е нещо супер мощно , най-доброто на пазара и т.н. , искам нещо съвременно на прилични цени до 600 лева , ако е и под тази сума още по-добре. ПС: Благодаря на всеки който ми помогне. Забравих да кажа , че държа PC-то да е тихо ... може би това е едно от нещата на който държа най-много.

Виж тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=190220 по-евтинко...

Там наблягаме на вграденото видео в AMD за игрите. Тук щом игрите не са приоритет по-мощните процесори на Intel ще са предпочитане. А и тези 50-тина лв отгоре може да се оползотворят по-добре.

Ето моето предложение:

Публикувано изображение

Ще преместя темата на правилното място!

Магазина е http://sky.bg/

Все пак, машина за 500-600лв не може да се нарече "геймърска". Добре е вграденото видео да е по-добро и при този случай. A и G860 не може да се нарече по-добър избор от A6-3500 :

http://www.cpubenchm...eon+HD+Graphics

http://www.cpubenchm...860+%40+3.00GHz

Публикувано изображение

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Нещо ме притесняват изходите на дъното. Иначе предложението е добро.

Все пак аз бих сложил това http://sky.bg/Details.aspx?ID=19131 Хубаво е да ги има всички видове.

Остават 10 лв. а и може да се вземе само една плочка рам и да се спестят още.

Памет винаги може да се добави но дъно не се сменя всеки ден.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Там наблягаме на вграденото видео в AMD за игрите. Тук щом игрите не са приоритет по-мощните процесори на Intel ще са предпочитане. А и тези 50-тина лв отгоре може да се оползотворят по-добре.

Ето моето предложение:

Публикувано изображение

Ще преместя темата на правилното място!

Магазина е http://sky.bg/

Необходимо ли е диска да е с толкова много гигабайти ? ( 500 )

Необходимо ли е диска да е с толкова много гигабайти ? ( 500 )

Нали ще ползваш за филми, музика... Днешните филми са и по 25GB... a и разликата в цената с по-малките е толкова малка, че не си струва.

Нещо с по-добър процесор и видеото е HD3000.

ASROCK H61M-S/BULK/H61/LGA1155 - 1 бр. - 85.38 лв.

4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 34.49 лв.

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB - 1 бр. - 159.37 лв.

CX-5859 /SILVER/NO PSU - 1 бр. - 27.07 лв.

PSU FORTRON FSP400-60APN/400W - 1 бр. - 65.71 лв.

I3-2105 3.1G/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 238.01 лв.

Обща стойност - 610.02 лв. с ДДС

Сглобяването е безплатно от скай :)

Тахумба, заради процесора! Аз търхех малко по-балансирано от към дъно, но 2105 е по-добрият избор заради HD3000. Сглобяването е безплатно.

Разликата между Pentium-а и i3 е в едни функции, които Pentium-ът ги няма, но и като се има предвид за какво ще се ползва компютърът, това няма особено значение. А и като части конфигурацията с Pentium-а е по-добра и балансирана. Лично мнение.

AMD A6-3650 - 2.6GHz vs Intel Core i3 2100 - 3.1GH Ето и от мен... Много пъти е говорено, че тия синтетични тестове не представят реалната работа... 1155 на Intel с 2105 е по-добрият избор. Още повече (цитирам) "игрите не са приоритет".

Това е рекламна графика на AMD и е всичко друго, но не и безпристрастен резултат от тестове на независим източник. А и както каза bildera, най-вероятно е тест на графиката.. и това не става много ясно.

HD3000 е доста по-посредствено видео от HD6530D, та в това е и дилемата за двете платформи. За процесорите, като сметачи, нещата са ясни. @The_Reaver, точно за видеото иде реч. Процесорите са почти равностойни при различни тестове.

HD3000 е доста по-посредствено видео от HD6530D, та в това е и дилемата за двете платформи. За процесорите, като сметачи, нещата са ясни.

Именно. Щом "игрите не са приоритет" защо да наблягаме на видеото? Това HD3000 ще е достатъчно за някоя и друга по-лека игра, 1080 видео ще върви идеално. Съобразено с предпочитанията на питащият защо да се набива това видео? Аз не споря, че е по-добро (6530), но i3 е по-добър като процесор.

Именно. Щом "игрите не са приоритет" защо да наблягаме на видеото? Това HD3000 ще е достатъчно за някоя и друга по-лека игра, 1080 видео ще върви идеално. Съобразено с предпочитанията на питащият защо да се набива това видео? Аз не споря, че е по-добро (6530), но i3 е по-добър като процесор.

За бюджетна машина е важна комбинацията между добро видео и еквивалентен процесор. В тази ниша i3 губят.

Е на мен видеото в Пентиума ми е повече от достатъчно. Виж за процесор не бих имал нищо против да взема и по-добър. Та е важно какво му трябва на потребителя а не някъв теоретичен принцип. Та не мога да се съглася че АМД-то ще ми върши по-добра работа. Ако човека каже все пак дали ще играе някво конкретно заглавие може да се направи нова сметка. Така само си приказваме.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

И аз съм на този принцип. Вграденото ми 4250 ми върши идеална работа и ми е напълно достатъчно. HD3000 ще е повече от идеално за мен, а HD6530 си е направо изхвърляне. За мойте нужди! Та за това говорим, че трябва да е съобразено с спесифичните нужди на всеки.

• Автор

След внимателно преразглеждане на бюджета .... се установи , че сега не е приоритет цялата конфигурация , а на преден план излиза спешното купуване на хард диск. Дъното ми е със слотове за САТА . И основно търся диск , който в по-късен етап да може да ми върши добра работа със новите чаркове , а също и със сегашните. Давайте предложения какво би ми свършило работа ( като конфигурация сега съм със АМD Atholon 64x2 Dual Core 3600+ 1,91 Ghz ; Ram 1gb , a видеото е Nvidia 8500GT ( ако не се лъжа ) .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.