Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем може би със ATA 133 supported ?

Featured Replies

Дъно K7S8X - http://www.asrock.co...asp?model=k7s8x

процесор - amd athlon xp - работи на 1666,7 MHz http://www.cpu-world...X1700DMT3C.html

Хард - Excelstor Jupiter J340 40 GB http://www.dooyoo.co...r-jupiter-j340/

Захранване китайско :) Температури , напрежения в норми .

Компютъра е на колега и е работил до последно , донесе го в службата , включвам го сутринта и минава успешно първоначалния екран с характерното бип :) и то дук , черен екран , монитора работи и така може да стои с часове , рестартирах го и пак до тук . Почвам с ресет на биос , настройки - опознава си хард , ЦД които са на отделни кабели , запаметявам и същото .

Сменям кабела на харда - пак същото , вкарвам му диск Hiren's BootCD от него зареждам ХР и отново удрям на камък - черен екран от тук нататък стана опасно - смяна на РАМ , Захранване , Кабели , Хард - винаги същото . Откачам харда и от Hiren's BootCD си зарежда ОС без проблем но закача ли Хард , с три харда съм правил проба - не става . С инсталационен диск на Windows - ботва и отново черен екран . Оставял съм само Харда без ЦД и пак до същото положение разменял съм и АТА слотове и кабели . Харда го отворих на служебния компютър , всичко си стоеше на него прехвърлих информацията и го форматирах и дори пуснах инсталация на него и тя си започна но на неговия компютър - отново същото - направо ми свършиха идеите :no-no:

Ама пък стана една дълга тема , мъка да ви припадне :shock11: - ще ме извините .

Ако някой има идеи да казва , пък в понеделник на работата ще ги прилагам , какво може да му е на този АТА контролер - не знам .

Спокойно може и проца да е свършил. Замяната и въобще занимавката с толкова стара щайга, е безсмислена. Машината е по-евтина от цената на работата по ремонта си, дори да не се заменят части...Дай идея на човека да търси нов компютър, ако е с малък портфейл може и някоя от магазин за тора ръка компютри. Впрочем, ако машината е служебна, е време шефа на фирмата да влезе в 21век...

• Автор

Тя си му върши работа за интернет и е много зле с финансите :) колега ми е и ремонта му е безплатен , не е служебен компютъра .

Тя си му върши работа за интернет и е много зле с финансите :) колега ми е и ремонта му е безплатен , не е служебен компютъра .

Ако наистина е зле работата, и ако е процесора, имам на работата някви атлончета, ще ги видя за какъв слот са, че се разберем на лични как да ти пратя едно, и дъно ако искаш, само че шефа ще мрънка за дъно за някви пари, процесор ще измъкна.

Надали е процесора щом без хард зарежда нормално XP от Hirens-a и работи. Я пробвай, като закачиш харда(харда и CD-то задължително на отделни кабели), да влезеш в BIOS-a и да поразчовъркаш настройките LBA Mode, Block Mode, 32-bit transfer mode и Ultra DMA Mode. Ако машината е стабилна без хард обнови и BIOS-a до последната версия.

• Автор

Правил съм тия опити , по принцип работи на отделни кабели , закачал съм ги и на един , разменял съм им местата и АТА слотовете , няма проблем при опознаването в биос но харда включен ли е след стартирането на хирен и избирането на ХР забива до черен екран точно когато трябва да излезе екрана на ХП ? без харда си зарежда и е стабилен . От хирен през дос с Виктория няма лоши сектори , абе за годините си е перфектен има по малко по бавни сектори от 20 и 50 ms . Така за биос не помня коя версия е но в понеделник ще видя , изтеглел съм последната , но тя е само за по нови процесори . Незная дали хептем няма да го скапя ако го префлашна с нестабилно дъно и дали ще стане през Хирена без хард :huh: но и това като крайна мярка ще пробвам . По спомени мисля че биос е от 2004 г а последната версия е 2,60 от същата година така че може би да е с последния .

Проверете батерията на дъното и за всеки случай я сменете. След това настройте отново HDD... опитайте само хардиска на канал 2, като забраните от биос канал1 на иде-то - понякога се прецаква само единия канал... Опитахте ли с външна видеокарта? Memtest на паметта минава ли? Вадихте ли паметта, почиствахте ли слота? Понякога отслабват пружинките на цокъла - ако има вариант - пробвайте на неизползван слот само да сложите памет (почистете от прах слота преди това).

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

• Автор

Батерията е на няколко месеца - но ще я проверя иначе си помни настройки и час . Пробвал съм само с хард , но не съм забранявал другия като съм сменял само с хард местата - ЦД си работи и на двата канала . Видеокартата е външна nvidia geforce4 mx 440 но нямах в момента друга а и без хард няма проблем с видеото , а иначе дъното няма вградена . Но ще взема сега от село една за всеки случай . МЕМ тест не съм пускал но съм пробвал с друга РАМ - работеща от работеща машина - два дена играчка :) от спортна злоба . И да добавя , зарежда ХП от хирена , диска е до ухото ми и точно когато трябва да се покаже екрана главите чукат и това е , ЦД спира да върти , монитора черен и като натисна бутона за пускане на компютъра , той веднага гасне . Когато забие от харда HDD LED свети без прекъсване .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ако не е видеокарта или рам - значи е дъно (чипсет). Опитай и с друго захранване - по това време, което описваш от зареждането е пика на консумацията на всички компоненти, независимо от какво зареждаш...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Точно за захранването щях да питам и друго, което може и да не съм прочел - подути/протекли кондензатори по дъното дали има?

• Автор
:D това е първата работа да погледна на кошница над 3 години :) Май съм забравил да спомена , няма подути кондензатори и в захранването също , като съм пробвал с две захранвания , не знам споменах ли по горе че компа му е нощувал в колата при -7/8 градуса . ПП 27.02 . Да завърша моята одисея , днес проба със трето захранване - ефекта същия , мем теста не даде грешки и нищо друго не ми остана освен да сваля процесора , почистване на старата паста и прахоряк по него , поставяне отново и компа хептем умря :) отказа и да пали , свалих РАМ - не пищи , след 3/4 рестартирания писна за рам майка му стара - поставих Рам и все едно не се е случвало нищо до сега - заработи си инсталирах и сега е пушка :D Благодаря че ме изтърпяхте , да ми четете глупостите :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.