Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с виртуалната памет

Featured Replies

Здравейте отново! :bye:

Имам този проблем от доста време и даже го бях написал така между другото и в други теми, обаче не се обърна внимание и затова отварям нова тема.

Да започвам с дългите обяснения: когато си преинсталирах ОС (преди няколко седмици) и на същия ден почнах да си правя експерименти как ще върви по-бързо - със или без виртуална памет. Обаче откакто я махнах първия път и рестартирах компа започна да забива и то доста често - даже се позабави. После върнах обратно суопинга както си беше със същите параметри обаче същата работа. Пробвах да го фиксирам, после пак го махнах и сложих и така няколко пъти, но забиването си продължава. Под забиване имам предвид - само мишката се движи и музиката върви, но всичко останало е забило (дори и трафика) и след около от половин до 2 минути чакане си продължава нормалната работа. Първо си мислих, че може да е от вирусчета -даже ми беше открило адуорчета, за които отворих и тема, но явно не е от тях, защото вече ги учистих (Благодаря за помощта!). Вируси никакви не ми намира - явно е от виртуалната памет, но как да я оправя? И другото нещо, което не мога да си обясня - защо за Бога след като си изключа Суопинга и ресна в евереста (и не само - и в таск мениджъра) ми пише, че имам суоп, а аз нямам? :) Когато пък си задам някакъв размер ми показва, че имам повече виртуална памет отколкото в действителност! :angry: В една друга тема бях дал шотове - ако трябва и тука ще дам.

Та след толкова обяснения - да обобщя питанията си:

- Ако съм я оплескал виртуалната памет има ли начин да я оправя без преинсталация?

- След като дори и в този момент съм си изключил виртуалната памет как да му се невиди процесите пак си намират някакви си 500 мегабайта суопинг и си ги ползват.

П.П. Рамта ми е 512 да уточня пак.

Моля за вашите предложения! :wors:

• Автор

Хм, ще пробвам, но ми се струва, че не е от това.

Първото нещо е, че когато си правих експерименти също си и дефрагментирах пеидж файла оффлайн. Второ това не ми се беше получавало никога (засичането) и стана изведнъж, когато бутах по размера на виртуалната, а пък и не става въпрос просто за понижена производителност. Компът просто спира да реагира средно за около 1 мин. (с изключение че се движи мишката) и след това си продължава нормално. Колкото и да ми е фрагментиран се съмнявам да е от това.

Все пак мерси!

Моля Ви само да не мълчите - всяко предположение или пост помага. Аз не очаквам да знаете готовото решение на проблема, още повече, че е много странно. Просто догадки. Сигурно ще се реши с преинсталация (рипеър), но ако може да не се стига дотам...

П.П. И пак за пореден път да обърна внимание на вторият ми въпрос от първия пост - възможно ли е да е станало нещо такова, че да имам два пеидж файла с виртуална памет от предна инсталация - според мене е невъзможно, но откъде тогава ми пише, че имам суопинг, и то дето ми пише ами го и използва!

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

ако вярваш на фрагментацията на харда ти дето ти я показва бозата при стандартна дефрагментация си в голяма заблуда

• Автор
ако вярваш на фрагментацията на харда ти дето ти я показва бозата при стандартна дефрагментация си в голяма заблуда

Не, не за стандартната.

Дефрагментирах си page файла с PerfectDisk оффлайн.

Те точно оттам тръгнаха експериментите - да си дефрагментирам буут файловете и пейджинга и да видя колко по-бързо ще ми бутва. Ако пък махна избощо пеидж файла дали ще се ускори. И така след като реснах компа и на първата минута и хоп... засичане и така до ден днешен...

Ще пробвам с този дефрагментатор, но не мисля, че е от фрагментация (по-горе написах защо).

GFreeman,здравей :bye:

Пробвай първо да си въстановиш виртуалната памет такава,каквато е по подразбиране:

MyComputer>Properties>Advanced>Performance Settings>Advanced>Virtual memory>Change>System Managed Size>Set

После рестарт,и като си въстановиш виртуалната памет по подразбиране-тогава дефрагментирай с Perfect Disk. :whist: Би трябвало проблема ти да се оправи,после ще говорим за различни трикове cool.gif

• Автор

kokomil , привет! Много ми е приятно, че вземаш участие в тази тема! biggrin.gif

Върнах си положението на виртуалната памет както си беше и преди - мин. размер 1,5*512 И макс. размер 3*512

Реснах, и зададох на перфектдиск да дефрагментира оффлайн, реснах и тъкмо да отварям IE и хоп ... пак за около 20 секунди не реагира. :angry:

Всичко това ми се струва много странно - не е задължително да е от Виртуалната памет, но този извод си го направих, защото Уинът си беше чиста инсталация и цял ден си работеше БЕЗ никакви никакви проблеми, след като изключих ВП и след ризета още на първите секунди заби и така през определено време забива. Досега не ми се беше случвало.

П.П. Предлагам да преминем към триковете!

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

виж кво ако вярваш на тая глупост PerfectDisk че върши някаква работа пак си в голяма заблуда ама явно не искаш да слушаш.казах ти дефрагментирай си харда с тоя софт дето ти дадох по горе и си решаваш проблемите.апропо дефрагментирането отнема средно 30 мин на моя компот дето е с 1536 памет пентиум 4 3000 Мхц

• Автор
GFreeman,

кога се получава това забавяне-когато отваряш IE,когато правиш нещо друго или ...

С каква антивирусна програма си ?

Не е нещо точно определено. Общо взето при всякакви ситуации (отдавна не съм пускал игра и не знам как е при игрите, но там НЕ съм забелязвал такова нещо). Ще се опитам да обясня подробно точно какво се случва, ако нямате нужда от мойте подробни писаници не четете следния абзац:

:)

Не знам дали е така, но ми се струва, че засича, когато има някаква дейност със taskbar - а! Обикновено при минимизиране/ресторване; отваряне/затваряне на прозорци. Това да минимизираш и отваряш нови прозорци са доста чести операции и не мога да съм сигурен, че точно тогава става - но сега като се замисля - точно тогава си става. Да речем може да си пиша 5 часа на Уърда и няма да ми засече, но минимизирам ли няколко пъти прозорци (всякакви) или пък отварям нещо шансът да ми засече е 80%. Забелязал съм, че като отварям нещо, забива точно в момента, когато на таскбара се появява лентичката на новия прозорец - в процеса на анимацийката. Абе и аз си обяснявам малко ала-бала, но ей сега докато пиша и като се замислям кога става установявам, че става само, когато по някакъв начин се натискат бутони върху таскбара. Дали ще е старта или някое от барчетата с отворените прозорци. Тогава ми става и много често.

Пак да опиша резултата: само мишката се движи и ако има музика продължава да си върви. Само това! Всичко останало не реагира - нито трафика, нито Power бутона и изобщо каквото и да натискаш нищо не става. Това трае около 1-2 мин. и след това си изпълнява всички операции наведнъж, които си правил докато компа е забил. Примерно ако си натиснал пауър бутона след около една мин., когато тръгне нормално почва да се изгася.

Когато движа мишката върху иконките - те се маркират. Но когато я движа върху таскбара - там ги няма анимацийките като позиционираш върху нещо и то да флешва или нещо такова - по това се разбира, че е забил.

Край на глупавите обяснения! Не че като обяснявам така подробно нещо ще ви говори, но ей така да си кажа. :)

:offtopic_s:

Антивирусната ми е AVG Pro и ъпдейтвана. Не открива нищо - иначе и аз съм си мислил да не е от вирусчета, защото на такова прилича. Сканирах и онлайн със Касперски, когато си чистих адуорчетата, но и то не намери нищо.

Надявам се да не съм ви отекчил и да не зарежете темата :wors:

Докато компа е забил,какво показва Таск Мениджъра-има ли програма,която е Not Responding,какво е натоварването на проца в същото време и евентуално процес,който изразходва неестествено много памет в този момент? :)

GFreeman,чувствам се виновен,защото аз бях онзи идиот,който те посъветва да си изключиш swap-a sad.gif .

Както и да е, имам 2 предложения които може да те заинтересуват.

1. Изключи свапа и после го включи,като този път избереш друг дял на диска.После можеш да го върнеш (но преди това заличи остаъците от стария в C: ).Интересно ми е дали ще има промяна в поведението на Уиндоус при тези ситуации.

2. Малко известно,но ВИНАГИ помага.Създай нов акаунт.Ако всичко е ОК прехвърли данните от стария и го изтрий.

П.П. А какво става с харддиска? Имам впредвид свети ли непрекъснато лампата когато е "забил"?

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Не се притеснявай Melmak ®! То аз самият тогава се интересувах и ти просто си даде предложението.

Лампичката на харда НЕ свети. Просто компютърът "замръзва" за около 1 мин. и след това си продължава нормалната работа, като операциите които си извършвал по време на "замръзването" не се губят, а се изпълняват всичките последователно след като компът се размрази. Само мишката се движи ама само толкова. Даже и нет - трафикът спира.

Благодаря на всички, че се опитвате да ми помогнете, НО СЛЕДВАЩИТЕ ДВА ДЕНА ЗА ГОЛЯМО МОЕ СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА МОГА ДА ПИША ТУК (ИЛИ ПОНЕ НЕ ИНТЕНЗИВНО). ПРОСТО ЩЕ ОТСЪСТВАМ. КАТО СЕ ВЪРНА ЩЕ ОТГОВОРЯ НА ВЪПРОСИТЕ. А АКО ВИ ХРУМНЕ НЕЩО ПИШЕТЕ!

ЗАСЕГА ЧАО! :bye:

Поне както го описваш имаш някакъв процес, който ти заема процесорно време и затова изглежда, че всичко е замръзнало. Мишката се движи, но като щракаш някъде няма видим ефект, нали?

kokomil ти е дал рецептата. Отваряш Task Menager-a и гледаш кой процес ти прави белята.

:bye:

Да определено някой процес е виновен,не е виртуалната памет или регистрите,при положение че твърдия диск не се ползва.Остава да се нядяваш че:

А -процесът не се е маскирал като системен

Б -системен компонент не е виновника за претоварването

В тези случаи няма да откриеш нищо по Таск Мениджъра.Добра идея е да провериш сървисите.Слувало ми се е "виновникът" да се е намърдал там.

Офертата със смяна на акаунтите все още може да ти е от полза.

Можеш да пробваш една тактика...макар да си мислиш че няма връзка...От биос-а си reset-ни настройките.Избери РАМ паметта да се чете "By SPD".После след създаването на pagefile.sys (пробвай с опцията - ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА ДА ГО КОНТРОЛИРА)...И направи един дефраг с PAGEDEFRAG

http://www.sysinternals.com/images/screens.../PageDefrag.gif

http://www.sysinternals.com/Utilities/PageDefrag.html

DEFRAG AT NEXT BOOT...

Ако това стане можеш да пре-оразмериш MTF (MASTER FILE TABLE) с Diskeeper 10 :eek:

Успех!Извинявам се за късния пост...ако проблема вече е решен ,но за момента нямам интернет в нас!

• Автор

Здравейте отново!

Докато компа е забил,какво показва Таск Мениджъра-има ли програма,която е Not Responding,какво е натоварването на проца в същото време и евентуално процес,който изразходва неестествено много памет в този момент? :hush:

Общото натоварване на процесора в този момент е минимално 2-8%, което си е нормално даже и нищо да не правиш. Процесът, който харчи ресурсите - около 90% е system idle process. Това обаче също си е нормално (така си мисля). За жалост май въпросната информация с нищо не помага ... sad.gif

Офертата със смяна на акаунтите все още може да ти е от полза.

Ще пробвам, мерси!

Здравейте отново!

Общото натоварване на процесора в този момент е минимално 2-8%, което си е нормално даже и нищо да не правиш. Процесът, който харчи ресурсите - около 90% е system idle process. Това обаче също си е нормално (така си мисля). За жалост май въпросната информация с нищо не помага ... sad.gif

Ще пробвам, мерси!

Не давам гаранция,че ще стане от раз, но опитай следните неща:

1. \\Documents and Settings\име на потребителя\Local Settings\Temp

2. \\Windows\temp

3. \\Windows\Prefetch

В тези папки триеш всичко, не самите папки, а съдържанието им;

Провери какво се стартира заедно с Windows - вграденият msconfig (стартира се от Run...) върши добра работа, но виж и програмката от тази страница: http://www.sysinternals.com/Utilities/Autoruns.html . Ако не си наясно какво да махнеш от там, пиши, ще помагаме;

Отвори Internet Explorer и от Tools - Internet options изтрий кеша (Temp. internet files);

Изтрий списъка с последно отваряните документи - десен бутон на мишката в/ху Taskbar - Properties - Start menu - Customize - Advanced - Clear list;

Пишеш, че си имал вируси и си ги махнал, да не си изтрил и нещо системно... пусни един dxdiag (стартира се от Run...) и виж какво пише; виж и Event Viewer (десен бутон на My Computer - Manage).

Като щракнеш с десен бутон върху някой файл (.exe, .jpg, .txt| компютъра забива ли?

Редактирано: дай списък на процесите в Task Manager, може от там да излезе нещо...

Редактирано от panevdd (преглед на промените)

Aз имах същият проблем и си мислех че съм лепнал вирус но след 3 преинсталаций проблема оставаше.Нямаше от какво друго да е освен от ТЕМПЕРАТУРАТА на процесора /видео картата/Направих един прост тест,отворих компа и насочих домашният вентилатор да духа в кутията и о чудо всичко си дойде по местата.Пробвай и пиши.............

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Проблемът най-после се реши!! :)

Ха познайте от какво бил! Ами от TuneXP (за която е писано доста във форума) и по-точно от опцията UDMA-66, която е само за интелски чипсети! :nono: Е и аз съм със интелски чипсет ама ей на.

Не знам да се смея ли да плача ли - в продължение на два месеца се подлудих да правя какво ли не, да свалям всякакви работи за търсене на вируси, червеи и какво ли не! Пробвах нещата, които сте ми препоръчали. Благодаря и на kokomil! Разгледах триковете, които беше ми дал, но и те не помогнаха.

Досега не ми беше идвало на ум, че може да е от тая опция просто защото в описанието на програмата пише, че опцията работи на интелски чипсети, а моят е такъв. Чак днеска ми присветна, че може да е нещо от чипсета и после се сетих за тая опция. Та изключих я опцията, реснах (то подобаващ Shutdown беше - изписва saving your settings и спира за около 1 минута, после личи си пак тръгва по харда сменя се надписа на logging off, за 15-ина секунди забивка продължава за 5 секунди спира, продължава, за 1 минута спира та ресна се!) Компа не само, че не забива вече ами и "тръгна" - сякаш досега е карал на ръчна. :)

Всичко си идва на мястото. Виртуалната памет няма общо. Просто в тоя ден си бях преинсталирал Уина и като чист Уин съм го пооптимизирал и за първи път с въпросната опция. Едва по-късно изключването на виртуалната памет е било причина за ресването на компа и оттам са тръгнали нещата. Сега си обяснявам и защо в Евереста не ми показваше "датчик" или пък "памет" и веднага ставаше not responding.

Ами поовлякох се та забравих за какво всъщност пиша - да благодаря на всички ви за помощта, която както винаги оказвате! :ph34r:

:wors:

П.П. Само за инфо да допълня, че чипсетът ми е Intel 865PE

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.