Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко вентилатора имате?

Featured Replies

Днес отидох в една фирма да ми сменят вентилатора на процесора, който мислех, че е на път. Казаха ми, че все още може да работи, нищо, че бръмчи като фуражомелка. Аз не бях съгласен и отидох в друга фирма да го сманям с нещо по-хубаво. Да, ама точно за моя модел вентилатор трудно може да се намери! Реших да взема един от по-големите biggrin.gifbiggrin.gif + още един за цялостно охлаждане! Това прави общо 5 вентилатора в кутията. Като се върнах вкъщи ми направи впечатление, че Уин-а зарежда по-бавно и работи с леки забивания за секунда. Може ли причината да е някой от вентилаторите?

Кажи си конфигурацията и какво ти е захранването. Иначе трябва да гадаем.

Ми аз имам бокса и два на кутията.И какъв е твоя модел вентилатор та неможе да се намери?

Аз имам освен на процесора още на графичната карта,на захранването и 5 на кутията. До скоро имах и 2 на харда, но се разбиха и взеха много да ручат,така че ги махнах. Общо са 8 в момента.

Важното обаче е какво е захранването и останалия hardware.

• Автор

Intel Celeron 2 GHz, дънна платка: Gigabyte GA-8PE800 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio), видео: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (128 MB), 512MB RAM, захранване: 230 V.

Захранването ти е 230 Volta или Wata? V по принцип е волт. Ако все пак е ватове, може наистина да не му достигат силици. Ако е и така нареченото No Name със сигурност!

• Автор

Ами след няколко поредни рестарта се пооправи. Под кабела на захранването пише 230 V (Volt). Проблем ли е ако кабелите са прегънати, омотани... както искате го разбирайте, заради големия вентилатор?

Трябва да разбереш колко вата е. Едва ли е проблем, че са прегънати кабелите, все пак това не са тръби, стига да не са хлабави или да не дават добър контакт.

А моя компютър пък работи само с един единствен вентилатор който може и да го спирам ( от червеното копче) .

Пускам му захранване от само 7 волта за да е тих но от същото копче като го вдигна нагоре и му подавам 12 волта ако ми трябва.

В захранването няма вентилатор, така е предвидено.

Тия вентилатори са много тихи когато са захранени на 7:

SWiF Fan 920 = 92 mm

http://www.coolink-europe.com/main.php?sho...cat=1&cat_set=1

kompi7he.jpg

Intel Celeron 2 GHz, дънна платка: Gigabyte GA-8PE800 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio), видео: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (128 MB), 512MB RAM, захранване: 230 V.

Със сигурност това NoName захранване си е за смяна.Ако си закачил допълнителните вентове към дъното ,сигурно не му достигат сили.Може да си закачиш вентовете(допълнителните) на един адаптер с променливо напрежение извън кутията-така хем няма да товариш захранването ,хем можеш да намаляш оборотите на вентовете(ще се радваш на тишина) като им пускаш по-малко напрежение,когато не е много жега cool.gif

Поздрави

Аз на моята машинка имам на процесора, на захранването, на видеото, на дънното и два на кутията! Общо 6 броя за героя! Това с тези фан-ки ми изглежда вехта работа, трябват повечко парички за водно охлаждане за в бъдеще!

• 2 седмици по-късно...

Ами има ли позлва верно от тия вентилатори, аз сега в тая жега съм отворил и двата капака на кашона и така, чул съм че е по добре да е отворена, незнам, как мислите?

Ами има ли позлва верно от тия вентилатори, аз сега в тая жега съм отворил и двата капака на кашона и така, чул съм че е по добре да е отворена, незнам, как мислите?

Да,така е но само през лятото cool.gif аз ги бях оставил и зимата един път ииии ми замръзна процесора :P

Aз пък знам ,че е по-лошо ако отвориш кутията,даже съм го пробвал.

Като разкачиш капаците намаляш охлаждането с около 30%.

Кутията е изчислена така,че да циркулира въздуха възможно най-добре и да охлажда компонентите.

Като е затворена се получава течение от вентилаторите,които дърпат въздух от фабричните отвори на кутията.

Колкото е по-силно течението,толко въздухът е по-студен и охлаждането е по-добро.

CPU-то го взех с + ВОХ,и един на захранването !

РС-то е пуснато от 8,30 сутринта,и в момента температурите са: CPU-59C, MB-49C, a CPU Fan работи на 3550 об/мин !

Лошото е че като си отвориш хладилника и се събира много прах

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.