Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 1

Featured Replies

Предлагам Само за Маниаци архив с гадинки около 3000 бройки.

Очаквам да споделите вашите антивируси колко са хванали,после коментираме.

Единственото правило е Не разархивирайте файла!Отчитат се всички гадинки,ама Всички!!!

Повтарям за тези които не са сигурни-по-добре не си играйте с огъня!!! :eek:

Съдържанието е потенциално опасно!Ако не сте наясно с компютрите и сигурността не си играйте! :speak:

Пак повтарям за :P пред компота не пипайте!

Нека да видим кои антивируси са най-добрите!

Нека шоуто започне!

http://store2.data.bg/tomkat/

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 142,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Предлагам Само за Маниаци архив с гадинки около 3000 бройки.

Очаквам да споделите вашите антивируси колко са хванали,после коментираме.

Единственото правило е Не разархивирайте файла!Отчитат се всички гадинки,ама Всички!!!

Повтарям за тези които не са сигурни-по-добре не си играйте с огъня!!! :nono:

Съдържанието е потенциално опасно!Ако не сте наясно с компютрите и сигурността не си играйте! :down:

Пак повтарям за :indian: пред компота не пипайте!

Нека да видим кои антивируси са най-добрите!

Нека шоуто започне!

http://store2.data.bg/tomkat/

Можеш ли да го сложиш и на друго място, че от тук нямам достъп до датата sad.gif В рапидшеър наприер?

Не мога,съжалявам!Може би някой ентусиаст тук да помогне :indian:

Между другото моя резултат е 2999 гада с Нод32 !

2999 вируси и троянци само или има и некомпилиран код?

• Автор

Събирал съм отвсякъде по малко с течение на месеци,не съм програмист

не мога да ти отговоря.Просто обичам да пробвам антивирусни програми и с тая цел събирам.

Нека някой със добър нет да ги качи в международния нет защото лийчвам и сийдвам на макс от чуждия ама пак ми е слаба връзката и ще ми отнеме няколко часа.След малко ще кажа за Аваст какви са резултатите.

Събирал съм отвсякъде по малко с течение на месеци,не съм програмист

не мога да ти отговоря.Просто обичам да пробвам антивирусни програми и с тая цел събирам.

То хубаво, ама от този архив едва ли ще може да се извади точно заключение кои са най-добри. Преди време имаше подобен тест и тогава много хора се подлъгаха по цифрите (вкл. и аз). Има разлика по начина, по който различните скенери индексират заплахите, има разлика в това дали се отчита като заплаха всичко, вкл. и некомпилиран код и т.н. За изграждане на най-реална представа кои са най-добрите според мен би трябвало да се използват следните критерии:

1. При поява на нов зловреден код колко бързо изкарват дефиниции

2. Комплексна защита срещу вируси и спай, кейлогъри и др. В някои случай шпионските програми могат да навредят дори повече от вирусите.

3. Ефективност на евристичния скенер. Това обаче не означава, че трябва да пищи за щяло и нещяло

Може и още критерии да се добавят, но тези са основните според мен

• Автор

@pitman

Съгласен съм,че това не е издържано баш както си трябва,но дълбоко не вярвам на тестовете които се разпространяват в Нета на разни дружества и платени клакьори и предпочитам сам да си вадя изводите

и общо взето съм откривал интересни неща-за мен това е забавление, не пиша дисертация все пак.

Всеки си е башка луд нали знаеш cool.gif

@dragozow какво стана с аваста?

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Разбира се че това неможе да е критерий ама нека пак си почешем езиците че то напоследък само теми тип "лексиконче" се появяват тука.

• Администратор

Ок, поемам ангажимента да го прехвърля в rapidshare и да видя добрия стар KAV 5 какво ще хване... и да погледна дали няма просто сорсове

P.S. изтеглих го ама ъплоама ми към rapidshare в момента е едва 12 KB/s

• Автор

Касперски 5.0.325 сканира и докладва 3286 гадинки

ъпдейтван беше до дупка

Eто отговора за Аваст,включен на нормална проверка с включена такава и на архивите.Аваст Про с последните ъпдейти намира 2547 броя.Доказателството:

2486e7d8bb27e4f045a26efb2072d323.jpg

На подробно сканиране отново с пуснат скан и на архиви намира 3231.Ето доказателството:

53e2edf1b44d7745eb7baf5033c0a47f.jpg

• Администратор

Стахотно - отново имаме некомпилирани файлове!

При това положение да го качвам ли в rapidshare - на 26% съм?

Лично аз не виждам смисъл

И аз не виждам смисъл. Това елиминира достоверността на теста.

Добро утро. "Avira AntiVir PersonalEdition Classic" - "3298 virus or unwanted programs was found". Докога ще ми се налага да пояснявам, че си е достатъчно добра?

• 1 година по-късно...

Такаааа,разочарован съм от 8-цата на Avira AntiVir Free Personal :) защо:

Линка, който ще предоставя е български портал ,но е заразен с VBS

Къде кълве рибата в момента? - седмичен вестник

Моля,който не е на ясно какво прави ,да не кликва на линка

avast! Home Bulgarian 4.8.1169 --го засича

Кис7 -- също----> detected: Trojan program Trojan-Clicker.HTML.IFrame.lu virus

Dr.Web ---също

Avira AntiVir Personal - Free 8.1.0.295------НЕ

Нямам думи просто,разочарован съм. :P

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Не забравяй, че безплатната версия на AVIRA няма WEB GUARD!

И малко ме съмнява да има зараза точно този сайт...

Колегите от HobbyTV редовно се ровят из сайта и си организират снимки с рибарите и досега админите не са пропищели...При мен нищо не се случи като го отворих (може би, защото съм с Mozilla Firefox + NoScript и Adblock Plus)...Даже си издърпах страницата за офлайн разглеждане и и проверих съдържанието и (както знаем при сърфиране вирусите чрез web трафик попадат в кеша и оттам инфектират системата - дори и да не бъде засечен още в сайта би трябвало да се засече без проблеми от резидентния модул за защита чрез дефинициите на програмата, който обаче трябва да е е настроен да проверява всички файлове, а не по дадени разширения ...).За avast! е известно това, че дава доста често фалшиви тревоги за зловреден код в различни сайтове.Трябва обаче да се разгледа по-задълбочено ситуацията щом и КИС се обажда в случая!Не ме учудва, че и F-Secure реагира на този вирус при положение, че използва engine на Kaspersky (един от многото модули за проверка вградена в тази програма).

Поздрави!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Не забравяй, че безплатната версия на AVIRA няма WEB GUARD!

И малко ме съмнява да има зараза точно този сайт...

Колегите от HobbyTV редовно се ровят из сайта и си организират снимки с рибарите и досега админите не са пропищели...При мен нищо не се случи като го отворих...Даже си издърпах страницата за офлайн разглеждане и и проверих съдържанието...За avast! е известно това, че дава фалшиви тревоги за зловреден код на различните сайтове.Трябва обаче да се разгледа по-задълбочено ситуацията щом и КИС се обажда в случая!

Поздрави!

Точно това ме притеснява B-boy[styLe] ,че Кис 7 изрева пък и Dr.Web също,дано да е фалшива тревога ,както казваш,но не ми се вярва,за всеки случай ще го пратя за анализ.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Norton AntiVirus Corporate Edition също засича вредоносен код - явно такъв съществува...... Констатацията не е изненада - подобни неща се случват с всички програми - никоя не лови 100 % ..... Поздрави

Точно това ме притеснява B-boy[styLe] ,че Кис 7 изрева пък и Dr.Web също,дано да е фалшива тревога ,както казваш,но не ми се вярва,за всеки случай ще го пратя за анализ.

Поздрави!

KasperskyInternet Security 7.0.0.125

открит: троянски кон Trojan-Clicker.HTML.IFrame.lu URL: http://www.kadekalve.info/

Опаа ;)

Някой с Нод32 пробва ли?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

А на другия компютър Comodo Firewall Pro ще регистрира данните на "изпълнителя" - ако не чете форума ни и ако не се е подсигурил по известните за подобни хора начини ..... Поздрави

Присъединявам и F-Secure към линка:

virus11ht6.jpg

F-Secure

Norton AntiVirus Corporate Edition

Dr.Web

Кис7

avast! Home 4.8.1169

Съмненията относно фалшивата тревога според мен се изчерпаха.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.