Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво представлява процесът WMIPRVSE.EXE ?

Featured Replies

Здравейте! Някой може ли да ми каже какъв е този процес - WMIPRVSE.EXE ? Виждам че се използва от SYSTEM,но за какво е? Прави ми впечатление че понякога използва доста памет (12-13 MB). ;)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

wmiprvse.exe is a part of the Microsoft Windows Operating System and deals with WMI operations through the WinMgmt.exe process. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

За друг път, гледай за процесите тук.

Здравейте! Някой може ли да ми каже какъв е този процес - WMIPRVSE.EXE ? Виждам че се използва от SYSTEM,но за какво е? Прави ми впечатление че понякога използва доста памет (12-13 MB). ;)

можеш да провериш и тук.

Това е процес който се използва от Windows Management Instrumentation (WMI) който служи за Стандартна инфраструктура за наблюдение и управление на системни ресурси.

Виж и тази статия:

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...paper&n=927

• 1 година по-късно...

за какво служи този процес и нормално ли е при стартирането на дадена игра и той да се активира в task managara и да взима при активирането му 10-20% от cpu usage и след това пак да се нормализира...с windows xp съм,значи това само да кажа няма как да е вирус това си е процес към windows xp но незнам какво точно го кара да се стартира !! ????????????????????? Никой ли не е наясно с това ?

• 2 години по-късно...

Да повдигна отново темата, но по друг начин. Какво предизвиква стартирането на тоя процес и може ли без него? Пиша това, защото напоследък мрежовите ми връзки не се стартират 3-4 минути, а поглеждайки процесите, попаднах на тоя. Благодаря. Note: The wmiprvse.exe file is located in the folder C:\WINDOWS\System32\Wbem. In other cases, wmiprvse.exe is a virus, spyware, trojan or worm! Check this with Security Task Manager.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Просто питам. Забавя се стартирането на някои процеси, а мрежовите връзки не могат да се отворят няколко минути. Процесорът не се товари, нито хардът мига. Само мрежовият ми кабел святка. Не съм проверявал за грешки. Деинсталирах няколко програми, между които и Kaspersky, в която се съмнявах, понеже и тя зареждаше минути и едва след като се заредеше, имах възможност да отворя мрежовите връзки. Деинсталирах и някои други програми като Xoft Spy и Trojan Remover. Та се хванах за тоя процес, защото така както четох, може да се ползва за дистанционно управление. Нищо конкретно.

Това е при рестартиране. Все пак темата е за друго. Исках да зная само, какво предизвиква стартирането на тоя процес и дали изобщо е необходим за нормалната работа на PC или някоя програма. Защото така, както четох, това са неща, които не касаят нормалният потребител. ПП; За протокола. Всичко се оправи след Repair на Windows чрез WinXP Manager. На втората снимка. Засега се наложи да преинсталирам драйверите на видеокаартата. Всичко си тръгва от раз.

post-107147-0-81269000-1295265982_thumb.

post-107147-0-18572400-1295273488_thumb.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.