Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оракулът на Заигравка

Featured Replies

Попаднах на това нещо и ми се стори наистина интересно. Интернет-оракул. Линка е забранен, затова и не мога да го пусна, но ако някой се интересува - google му е майката :clap: - търсете оракул+заигравка

Ами, опитах се да намеря някакво рационално обяснение, но не успях. Получава се винаги и се получава само когато погледна символа и го знам. Пробвах 10-12 пъти - едно и също. Ако си избера число, но не погледна в таблицата какъв е символа - не се получава. Предположих, че може да следи движенията на мишката, но не - страницата е напълно неподвижна, мишката също и отново - получава се винаги и се получава само когато знам предварително символа. Някакви идеи?

Попаднах на това нещо и ми се стори наистина интересно. Интернет-оракул. Линка е забранен, затова и не мога да го пусна, но ако някой се интересува - google му е майката :ph34r: - търсете оракул+заигравка

Ами, опитах се да намеря някакво рационално обяснение, но не успях. Получава се винаги и се получава само когато погледна символа и го знам. Пробвах 10-12 пъти - едно и също. Ако си избера число, но не погледна в таблицата какъв е символа - не се получава. Предположих, че може да следи движенията на мишката, но не - страницата е напълно неподвижна, мишката също и отново - получава се винаги и се получава само когато знам предварително символа. Някакви идеи?

Обясни по-ясно каво се получава, защото не разбрах нищо, а нямам желание точно това да търся в момента.

• Автор
Обясни по-ясно каво се получава, защото не разбрах нищо, а нямам желание точно това да търся в момента.

Накратко - това е нещо като интернет игра. Избираш си двуцифрено число. Изваждаш от него двете цифри, които го съставят. Намираш символа, които съответства на полученото число. Мислиш си за него, като натискаш един черен квадрат и се появява съответният символ.

Операцията по изважането на двете съставни цифри редуцира броя на възможните числа (символи) до общо 9 - по едно за всяко избрано число във всяка десятка числа. Например, ако избраното число е в диапазона 60-69 резулататът от операцията винаги е 54. Така че възможностите не са чак толкова много, но не са и чак толкова малко.

Вариант 1. Допускаме, че става дума за някаква шмекерия. Лошото е, че направих няколко десетки експеримента - получава се само когато ЗНАМ символа, преди да натисна квадратчето. Правя всички други операции, но не поглеждам в таблицата и се появява съвсем различен символ. Страницата и мишката са напълно неподвижни, така че няма как да се проследи какво правя и кой символ съм погледнал. Вероятността да стане случайно е 1/9 за всеки опит - около 11%. При N опита вероятността да се познае случайно ВСИЧКИТЕ е 1/9 повдигнато на степен N - при десет опита вероятността за 10 случайни попадения е ~ 1/3 500 000 000. Ако съм чак такъв късметлия отдавна да съм ударил 6-ца от тотото :). А при 20 опита стойността става наистина астрономична... Не мога да го обясня с шанс.

Вариант 2. Допускаме, че сайтът по някакъв начин ми "чете" мислите. Тогава, защо са необходими тези операции редуциращи възможните варианти? Ако може да "прочете" символа, който знам, не може ли също толкова лесно да "прочете" началното число и да си го сметне сам?

Ни тъй, ни инак. Нямам обяснение.

Някакви идеи?

• Автор

Видял съм го вече :) Естествено, потърсих в мрежата да видя какво мислят хората. Обяснението не ме задоволява. Опираме до това, което казах - вероятост 1/9 не е много, но при 10-20 опита става астрономична. И защо познава САМО и ЕДИНСТВЕНО когато знам символа?

Разликата между число и сбора от цифрите му винаги се дели на девет. В "магическия" квадрат просто числата които се делят на девет са с един и същ знак, който се променя когато рефрешнете играта (натискайки "опитай отново"), за да не е толкова очевидно.

- избери число например 54 извади сбора от съставните му числа получава се 45 - виж какъв е символа до 45

- без да кликваш на черното избери друго число например 22 извади сбора от съставните му числа получава се 18

- поглеждаш до 18 и там е същия символ какъвто е до 45

- и така с всички числа :-)

Хубава игричка:wors:Разгледах я и забелязах,че шанса да сгреши е малак 9:1,но има една подробност ако сте я забелязали ще можете да манипулирате играта и да не познава никога символа,който сте си избрали:hush:

• Автор

Да бе, загрях. Хитро :P Аз им се вързах ;):help wanted:

Не, като се замисля, нищо не съм загрял. Ще помисля. Ако ми хареса - може да помисля отново :P

• 2 седмици по-късно...
винаги познава....почети малко по -нагоре и ше разбереш защо, няма такова нешо като 9:1..все пак това е математика...

След оглеждане от моя страна се съгласявам с теб.Символа който ще се падне в черния квадрат се намира по диагонал повтарящ се в 9 от 10-те реда.Тоест знаейки какво ще се падне не спазвам едно от условията и си избирам друг символ:rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.