Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с българския интерфейс на Windows XP след ъпдейт

Featured Replies

Имах БГ превод на WIN-а като ми превеждаше почти всичко в менютата,но после нещо стана и сега ми превежда само половината от изразите.Например преди си пишеше"Моят компютър","Кошче","Отвори" и т.н.Може ли някой да ми помогне,че имам малко дете,което още не знае англ.

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие и грешен раздел (преглед на промените)

• Отговори 65
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте! Ето ви решение със средствата на MS: Направено е въз основа на статията MS MS07-061: Vulnerability in Windows URI Handling could allow remote code execution http://support.microsoft

Имах БГ превод на WIN-а като ми превеждаше почти всичко в менютата,но после нещо стана и сега ми превежда само половината от изразите.Например преди си пишеше"Моят компютър","Кошче","Отвори" и т.н.Може ли някой да ми помогне,че имам малко дете,което още не знае англ.

Това сигурно е от няколко дни, и сигурно имаш включен автоматичен ъпдейт. Ако е така си изтеглил един неграмотно направен ъпдейт от Майкрософт. Отиди в контролния панел и избери програмата за добавяне и премахване на програми и сложи отметка и да покажи актуализациите. Трябва някъде в списъка да откриеш и следния: Security Update For Windows XP (KB943460) и го премахваш. Може да се наложи и рестартиране и си готов. После когато ти се появи отново същия този ъпдейт за инсталиране го откажи.

Редактирано от еди (преглед на промените)

Инсталирай си наново bulgarian language pack-а

Благодаря, Еди точно това се оказа посочения от теб ъпдейт на Майкрософт, делнах го и всичко заспа ;)

Колега намерихго махнахго пуснах Българския отново но нестана. Някакви идей? Майкрософт бг в петък говирих но ите останаха изненедани.

Редактирано от stasi72 (преглед на промените)

Колега намерихго махнахго пуснах Българския отново но нестана.

Някакви идей?

Майкрософт бг в петък говирих но ите останаха изненедани.

При мен се получи така: Изтрих посочения ъпдейт и пуснах езиковият файл да се поправи след това рестарт и вече всичко си е на Български.

При мен се получи така: Изтрих посочения ъпдейт и пуснах езиковият файл да се поправи след това рестарт и вече всичко си е на Български.

Еда ама примене нестана незна защо.

За да стане, трябва всичките ти регионални настройки предварително да са зададени на : Bulgarian

Всичките регионални настройки са зададени на : Bulgarian

Ипак нестава.

?

Не ме учудва за Майкрософт че са останали озадачени. При инсталирането на ъпдейта се поврежда езиковия файл в това число и деинсталатора. Правилния подход е първо да се премахне от контролния панел -> Добавяне и премахване на програми упдейта. При мен това беше достатъчно. Когато обаче пробвате да преинсталирате българския езиков пакет това няма да стане понеже преди това трябва да премахнете съществуващия, а той не може да се махне понеже е повреден деинсталатора. В този случай може да помогне връщане към по-ранна точка (ако възстановяването на системата е включено) или чрез програми от сорта на Акронис с които можете да върнете системата към по-рано направен образ. П.П. Регионалните настройки нямат никакъво значение тука, понеже те не се променят, а и при инсталирането на българския пакет, той сам ги настройва към такива.

Настройва ги, ама не... Ако не са зададени ръчно на Български, Българският езиков пакет отказва да се инсталира. Пробвано е, не говорете неща в които не сте сигурни! Друго важно е, че този езиков пакет е създаден в началото на 2005г и вече дори не превежда като хората. Накратко, ако си инсталирате Windows XP SP2, без да пускате ъпдейти... всичко ще е ОК, но след ъпдейтите... можете спокойно да кажете сбогом на Българския интерфейс!

Настройва ги, ама не... Ако не са зададени ръчно на Български, Българският езиков пакет отказва да се инсталира. Пробвано е, не говорете неща в които не сте сигурни!

Друго важно е, че този езиков пакет е създаден в началото на 2005г и вече дори не превежда като хората. Накратко, ако си инсталирате Windows XP SP2, без да пускате ъпдейти... всичко ще е ОК, но след ъпдейтите... можете спокойно да кажете сбогом на Българския интерфейс!

Не знам какво си пробвал ти, но аз единствено съм „забравял“ в бързината да настроя кодовата таблица за неуникод програмите от 1252 на 1251, но познай след инсталирането на езиковия пакет той сам го е настроил. Изпробвал съм го лично точно това, а то май е най-важната от регионалните настройки.

Що се отнася до ъпдейтите донякъде имаш право и за това е крайно време да се пусне нов пакет със СП3.

Ей, то цялата работа хубава с тоя ъпдейт, ама някой от ваs играе ли Need For Speed Pro Street, защото на мен ми изписва, че след деинсталацията, NFSPS няма да работи коректно! Затова зарязах деинсталацията и ще карам на полубългарски, полуанглийски :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ей, то цялата работа хубава с тоя ъпдейт, ама някой от ваs играе ли Need For Speed Pro Street, защото на мен ми изписва, че след деинсталацията, NFSPS няма да работи коректно! Затова зарязах деинсталацията и ще карам на полубългарски, полуанглийски :angry:

А преди това работеше ли добре?

Промените които аз забелязах касаят shell32.dll и редактирах shell32.dll.mui файла така че версиите и на двата файла да съвпадат и отново всичко да си е по старому. Прикачил съм обновения файл, ако модераторите сметнат, че не му е тук мястото ще го метна някъде другаде.

Процедурата която аз правя е следната:

1. Замествам старият shell32.dll.mui с новия.

2. Отварям регистъра на Windows и изтривам всички ключове с име muicache.

3. Рестартирам компа.

Предполагам че хватката може да се получи и след като се замени файла, да се преинсталира езиковия пакт, но не съм пробвал.

shell32.dll.zip

Едит: По нататък в темата съм публикувал същите тези хватки обединени в лесен инсталатор, линк ТУК. За ваше удобство използвайте него. Поздрави.

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

Промените които аз забелязах касаят shell32.dll и редактирах shell32.dll.mui файла така че версиите и на двата файла да съвпадат и отново всичко да си е по старому. Прикачил съм обновения файл, ако модераторите сметнат, че не му е тук мястото ще го метна някъде другаде.

Процедурата която аз правя е следната:

1. Замествам старият shell32.dll.mui с новия.

2. Отварям регистъра на Windows и изтривам всички ключове с име muicache.

3. Рестартирам компа.

Предполагам че хватката може да се получи и след като се замени файла, да се преинсталира езиковия пакт, но не съм пробвал.

shell32.dll.zip

Я по-подробно? ако може, че да променяш системната библиотека не ми звучи много надеждно. Нали се сещаш, че shell32.dll съдържа само иконите на шела! Обясни какво става следп подмяната на *.mui файла, какво има в него, как оправя БГ интерфейса?

Нищо не се променя освен описанието на файла (shell32.dll.mui т.е. прикрепения файл)- т.е променям му версията на 6.0.2900.3241 , така че да съответства на версията на shell32.dll. В shell32.dll.mui няма нищо друго освен преводи и описания като Моят компютър, Моите документи и т.н.

За да не стават засади нека изясня - прикрепеният файл трябва да бъде разархивиран в папка C:\WINDOWS\mui\Fallback\0402.

Мите, държа да подчертая, че си абсолютно прав и файлчето ти върши идеална работа.

За останалите, които имат проблем с БГ интерфейса, решението ви е представено oт Miteto. Браво още веднъж!

Здравейте! При мен след 14 ноември възникна същият проблем.Опитах да деинсталирам ъпдейта от Контрол панел-Програми,но ми даде,че не е възможно.След това започнах да търся в папката на Уиндоус и намерх папка с много ъпдейти и там го имаше и този.В неговата папка имаше деинсталация и го деинсталирах,компа се рестартира,но проблема остана.След това отидох на поправка на Българския интерфейс,която протече нормално и след нея компютъра се рестартира,но проблема пак остана :).След това реших с търсачката да потърся дали има нещо от въпросния ъпдейт и не намерих нищо.Ако някой може да помогне с нещо ще съм благодарен!Не че ми пречи тази смесица от български и английски,но е дразнещо :clap:

Гледам аз,но това с ровенето в регистъра не е за мен работа та помолих един приятел да види за какво става въпрос и сега всичко е ОК. 10Х :sobbing:

Мерси Мите,и на мен свърши работа.

За това сме се събралЕ тук :-) - да си помагаме.

Днес пробвах с поправка и с преинсталация на LIP пакета и последвано от подмяна на файла shell32.dll.mui. Не се получи. Единствено хватката с регистъра помага, като даже и рестарта след това се оказа излишен ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.