Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пешо Дънов или поредния самозванец!

Featured Replies

Аз съм против Пешо Дънов - Учителя,а не някой православен сектант както ме наричате!

Аз загубих семейството си поради съпруга-дъновистка с интереси Н Е Н О Р М А Л Н И!!!

Ангелска супа ли какво е?

Ами попитайте нея?

По моите наблюдения това е вода,картофи и черен пипер.......в тенджера на котлона!

Никакво месо......не бивало,защото животното като го убивали страдало и отделяло токсини!!!

Това не са мои думи ей!

Беседи ли?

Ами вие кажете какво си говорите по беседите?

Паневритмия ли?

Боси по росата посрещащи изгрева с някакви окултни песнички?

Промяна в мисленето и психиката ли?

Факт!

Жена с висше образование владееща 3 езика съсредоточена само и единствено в нейния Учител?

Канарчета ли?

Не го пожелавам на никой!

Взе ми детето,защото такива са законите в държавата,но.......има възможност и начини за всичко!

Може да съм сбъркал за Руското Бяло братство,но........кви са тези Зелени,Черни и подобни братства???

Тук има семейство,реален живот,проблеми за решаване,а не поляни и Учител който да помага!

Само,че.........аз опитах всичко.........дано там където е няма беседи,танци,не и позволяват да се храни като идиот и да бъде земен човек!!!

Ако все пак отново не сте ме разбрали,питайте по-конкретно!!!

И цитат от беседа на "Учителя"

Смъртта представя минаване на човека от един свят в друг. Младата булка не минава ли от едни условия в други. Щом облече булчинската си рокля, тя е готова вече, с радост очаква момента да излезе от бащината си къща и да отиде в дома на онзи, когото обича. Тя се радва, но не знае, че я очакват по-лоши условия. Бащиният дом е раят за момата, но тя го напуща и отива във външния свят. Щом се ожени, човек отива да оре, да копае и да сее. Значи женитбата не е нищо друго, освен излизане на човека от рая. Когато казват за някоя мома, че трябва да се ожени, това, значи, че дошло е времето да я изпъдят от рая. Това е физическото разбиране на женитбата. Духовното разбиране на женитбата е противоположно на физическото: излизане от света и влизане в рая, в Бащиния дом. Тъй щото, не е въпрос да не се жени човек, но като се жени той трябва да излезе от света и да се върне в рая, отдето някога е излязъл. Христос е изказал идеята за духовната женитба в притчата за блудния син, който, разкаян и смирен, се върна при баща си, да направи с него нова, здрава връзка. Като чуят думата „духовен”, някои хора я разбират криво. Под „духовен живот” те разбират еднообразен живот, т.е. отричане от всичко външно. Думата „духовен” е изгубила своето първично значение. Духовният живот е най-красивият и разнообразен по форма, по съдържание и по смисъл.

Редактирано от logoto77 (преглед на промените)

• Отговори 70
  • Прегледи 22,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И детето значи яде ангелски супи,така ли Съжалявам че са ти го отнели Не съм запозната с дъновизма-нещо не ми се понрави идеята някой да ми казва какво да правя и как да живея,та не попаднах

• Имах едни познати преди време,членуваха в някаква църква,така и не й запомних името,и десятък плащаха всеки месец Та и те разни "ангелски" супи бъркочкаха и бяха станали вегетарианци Никога ня

• Тук иде реч за фанатизъм-преминат ли се границите вече не е на добре Аз също слушам сърцето си,но ми е останал и малко акъл че да не ходя при мормони и тем подобни

И детето значи яде ангелски супи,така ли Публикувано изображение

Съжалявам че са ти го отнели

Публикувано изображение

Не съм запозната с дъновизма-нещо не ми се понрави идеята някой да ми казва какво да правя и как да живея,та не попаднах в тези среди

• Автор

Дъщеря ми не ядеше,защото не и беше вкусно,а ако беше пожелала аз щях да я спра!!! Как няма да яде месо един човек??!?!?! Ф А Н А Т И З Ъ М!!! И много други подробности има,но......срам ме е да ги разказвам!!! За мен дъновистите трябва да живеят в планината!!! Далеч от нормалното общество!!! Дали са свидетели на Йехова или Бяло братство за мен е все тая!! Една шепа хора срещу толкова православни християни вярващи в Исус,в Бога и Светия Дух!!! Но има и слаби характери,има и осъзнаване......понякъде твърде късно.......развали си семейството,но книгите си взе.......това е!!!

• Автор

logoto77... моя съвет е да се опиташ да озаптиш гнева си...

Само с чиста мисъл би могъл да си възвърнеш онова, което искаш.

Детенцето ти няма да е винаги детенце, то расте. Четох всичко което писа и в темата за дъновистите, много съм против промиване на мозъци и секти, но наистина сред тях има хора с щастливи семейства...

С оплюване на Дънов няма да се реши твоя проблем, просто няма да се реши... така само вредиш на себе си, изливайки цялата жлъч. Разбираемо е, винаги търсим къде е вината, но за да си помогнеш, е необходимо да си спокоен.

Инфинити,ти май ме разбираш най-добре за което ти благодаря!

Аз вече съм се успокоил,не напълно,но......няма и седмица откакто ме напуснаха..........искам детето ми да расте здраво и щастливо......не желая да се занимава с такива неща.......просто не желая......

Затова сме родители - да възпитаваме!

Та всички ли преуспели българи са дъновисти?

Та това неизбежно ли води към Мир и Всякакви блага?

Оплювам Дънов,защото не е човека който трябва да казва кое как да става в живота!!!

Не е човека който да каже - ти ще ходиш на беседи,ще се зареждаш и разреждаш,ще ядеш само картофи,не месо,ще ми четеш книгите,защото те учат само на добро!

Има щастливи семейства които са решили да се отдадат взаимно на дадено учение!

Моля се.......искренно се моля да съм я откъснал от зависимостта до степен "крайна" в учението му.......нека там дето е има достатъчно проблеми за решаване с което да забрави и да не намира време за книгите му...........моля се.........

Странна молба ,молиш се някой да стане такъв какъвто ти искаш ,а не такъв какъвто би се чувставал щастлив. Егоистична молба.

• Автор

Странна молба ,молиш се някой да стане такъв какъвто ти искаш ,а не такъв какъвто би се чувставал щастлив.

Егоистична молба.

Извинявай какво означава "да се чувстваш щастлив"?!?!

По кои правила?

По собствената воля или на някой друг като твоя Учител?

Съжалявам,но хората като вас са далеч по-малко от останалите които намират щастието по съвсем нормален начин,а не странен!!!

Аз вече съм се успокоил,не напълно,но......няма и седмица откакто ме напуснаха..........искам детето ми да расте здраво и

Какъв режим на свиждане ти постанови съда?

Къде сега се намира детето?

По взаимно съгласие ли беше развода?

Редактирано от salim (преглед на промените)

• Автор

Какъв режим на свиждане ти постанови съда?

Къде сега се намира детето?

По взаимно съгласие ли беше развода?

Детето е в страна от ЕС!

Трябва да го довежда веднъж годишно за 1 месец,иначе моментално попада под ударите на закона и извършва престъпление!

Развода трябваше да бъде така с един адвокат,но тя бързаше и стана по разтройство на брака - аз ищец,тя ответник за да може да я представлява адвокат и така адвокатите станаха двама....пак да направя компромис..до последно.......нейното да бъде!

И все пак в последствие стана по взаимно съгласие!

Щаслив -по правилата на всеки човек ,отговарящ лично за себе си. Понеже си много гневен ,преекспонираш нещата и ги предствяш невероятно крайни. Освен това Учителя не е мой ,писах в другата тема кого предпочитам,но ти не четеш гневен си. Защото най-вероятно съзнаваш и вината си ,за да се стигне до тук. При една раздяла не е виновен само единия -НИКОГА. Търсиш обвинение -хвнал си се за това ,че жена ти се е увлякла по някакво учение ,но това не е основния проблем и ти най-вероятно го осъзнаваш много добре. Казваш че виртуалния флирт не е повод за развод ;) нима? По кои правила?

• Автор

Знаете ли..........ако продължа...трябва да ви разкажа целия си личен живот барабар с проблемите............разрешил съм,защото там има условия за живот.........в интерес на детето,с риск да не му видя очите повече.........а дали един флирт(не изневяра) е повод за развод оставям на вас....вие да прецените............и ако може Инфинити,тъй като наистина усещам гнева в себе си....темата да бъде напълно изтрита.............както и от другата..мненията ми и отговорите по тях.........просто изказах мнение,не потърсих помощ..грешно сте ме разбрали,а може би аз вас.....незнам...живота просължава......желая ви само щастливи мигове........живот,здраве и...........много,много късмет! Приятна вечер!

• Автор

Наистина ли искаш да изтрем всичко? Нека седи, за пример, както сам спомена преди...

Като казах помощ, имах предвид единствено да опитаме да те накараме да се поуспокоиш... нищо повече.

Гнева не е добър съветник...

Знам, че само споделяш.

Инфинити,само ти прояви разбиране от всички?

Защо да стои темата?

За да дразни повечето тук?

Наистина съм гневен,но..........и човек с достойнство и собствено виждане за живота.........

Моля те,изтрий всичко.......аз дори не се отпуснах,натоварих се отново с поредната доза"учение"...........

И май направих грешка като се връщам назад.......съжалявам.....наистина изтрий всичко.........

Детето е в страна от ЕС!

Трябва да го довежда веднъж годишно за 1 месец,иначе моментално попада под ударите на закона и извършва престъпление!

Развода трябваше да бъде така с един адвокат,но тя бързаше и стана по разтройство на брака - аз ищец,тя ответник за да може да я представлява адвокат и така адвокатите станаха двама....пак да направя компромис..до последно.......нейното да бъде!

И все пак в последствие стана по взаимно съгласие!

Детето не може да напусне границите на България, без твое съгласие.

Защо си дал съгласие детето да напусне България? Или може би нищо подобно не се е случило и цялата тема е един опит да нападнеш едно учение (това на П.Дънов)?

това са твои думи

.съжалявам за нея........а за детето......ще се боря!!!

Как ще се бориш за детето, като си дал съгласие да напусне страната?

Или изобщо няма никакво дете и си измисли цялата история?

Или не ти пука за детето и жената и се радваш че си се отървал и от двамата, но сега гледаш да се отървеш и от вината за случилото се, и да прехвърлиш отговорността за всичко върху "лошите дъновисти"

КАКВА Е ИСТИНАТА, стига ни баламосва с врели некипели

logoto77,искренно съжалявам,не исках да те нападам ,а да те накарам да погледнеш от друг ъгъл на нещата. Но сега е твърде рано.

• Автор

Детето не може да напусне границите на България, без твое съгласие.

Защо си дал съгласие детето да напусне България? Или може би нищо подобно не се е случило и цялата тема е един опит да нападнеш едно учение (това на П.Дънов)?

това са твои думи

Как ще се бориш за детето, като си дал съгласие да напусне страната?

Или изобщо няма никакво дете и си измисли цялата история?

Или не ти пука за детето и жената и се радваш че си се отървал и от двамата, но сега гледаш да се отървеш и от вината са случилото се, и да прехвърлиш отговорността за всичко върху "лошите дъновисти"

КАКВА Е ИСТИНАТА, стига ни баламосва с врели некипели

Детето МОЖЕ да напусне границите без моето съгласие,но със съгласието на Република България след доказателства от майката,че то ще се чувства добре,че има къде,какво що и т.н.....защо ме караш да ти разказвам случки които са ти далеч непознати и до които може би никога няма да стигнеш?

ще се боря за детето знаеш ли защо?

Защото чак сега осъзнах всичко....и прочетох много неща......и ги прочетох точно защото се стигна дотук и останах сам.......ами не е всичко розово покрай Бялото братство като,че ли а?

Има дете..........има съгласие......тя няма дом...няма никой тук.......да ти обяснявам ли още или може би се досещаш?

Истината остава за мен,знаеш ли защо?

Защото усещам само интерес от ваша страна,а не разбиране и осъзнаване на действително случилото се наскоро!

Инфинити,изтрий всичко.....цялата тема..категоричен съм............а това,че си измисля и се радвам,че съм се отървал от двамата.......беше върха на сладоледа........не..извинявай,господинчо..няма да прехвърлям вината за случилото се на братята и сестрите ти.......не мисли за това..мисли как да станеш утре за поредния танц и доза зареждане!

Аз бях дотук!

Салим... мисля си че въпреки цялата твоя духовност, не си успял тук да прозреш, че човека няма за цел оплюване на дъновистите, а просто е гневен, защото жена му го е напуснала заради тях.

Ако не беше така, нямаше да пусне темата в раздел Изповеди, а щеше да си пише в Религии.

За мен е важно да видя какво казва човекът, СМИСЪЛА на написаното, както в Библията, така и във всеки пост тук в този форум.

В думите на logoto77 прозира неистина. Не казвам че е измислил всичко.

Затова и го провокирах с 'ангелската супа" и видях че има представа от това що е ангелска супа.

Обаче не казва истината за причините за развода.

Ако не е искал да се разведе, жена му трябва да е ИЩЕЦ и да заведе дело.

Явно е искал да се разведе, и е завел дело като ИЩЕЦ, после са минали по-взаимно съгласие.

• Автор

За мен е важно да видя какво казва човекът, СМИСЪЛА на написаното, както в Библията, така и във всеки пост тук в този форум.

В думите на logoto77 прозира неистина. Не казвам че е измислил всичко.

Затова и го провокирах с 'ангелската супа" и видях че има представа от това що е ангелска супа.

Обаче не казва истината за причините за развода.

Ако не е искал да се разведе, жена му трябва да е ИЩЕЦ и да заведе дело.

Явно е искал да се разведе, и е завел дело като ИЩЕЦ, после са минали по-взаимно съгласие.

Слушай сега какво ще ти кажа,господин следовател!

За теб е важно да се направиш на селски тарикат,не да дадеш съвет!

Имам представа за "ангелската" супа,защото съм бил ежедневно свидетел на нейното приготвяне,но не от мен!!!

Истината за причините за развода не са само "учението",а са комплексни!!!

Но една от тях е несъгласието ми като всеки НОРМАЛЕН ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН човека с когото живея под един покрив и от когото имам дете да се занимава с разни братства!!!

Другите причини не съм длъжен да ти обяснявам какви са,но мисля,че тази е достатъчно основателна!

Ако не съм искал да се разведа трябваше да се влачим 2 години по съдилищата и защо?

Трябваше да е по взаимно съгласие,но тя бързаше да пътува и в последствие ЗАщОТО ИщЕЦА НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕДСТАВЛЯВА АДВОКАТ АЗ СТАНАХ,А ТЯ СТАНА ОТВЕТНИК И В МОМЕНТА НЕЯ Я ПРЕДТАВЛЯВА АДВОКАТ!!!

А сега стана ли ясно,Салиме?

И да...по взаимно съгласие в последствие,защото все пак нещо от чувства е останало в нас и оттук нататък искали или не цял живот ще ни свързва нашата дъщеря!!!

Уморихте ме Вие.....с добрите души..........дано сгодих и тук.........

Слушай сега какво ще ти кажа,господин следовател!

За теб е важно да се направиш на селски тарикат,не да дадеш съвет!

Имам представа за "ангелската" супа,защото съм бил ежедневно свидетел на нейното приготвяне,но не от мен!!!

Истината за причините за развода не са само "учението",а са комплексни!!!

Но една от тях е несъгласието ми като всеки НОРМАЛЕН ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН човека с когото живея под един покрив и от когото имам дете да се занимава с разни братства!!!

Другите причини не съм длъжен да ти обяснявам какви са,но мисля,че тази е достатъчно основателна!

Ако не съм искал да се разведа трябваше да се влачим 2 години по съдилищата и защо?

Трябваше да е по взаимно съгласие,но тя бързаше да пътува и в последствие ЗАщОТО ИщЕЦА НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕДСТАВЛЯВА АДВОКАТ АЗ СТАНАХ,А ТЯ СТАНА ОТВЕТНИК И В МОМЕНТА НЕЯ Я ПРЕДТАВЛЯВА АДВОКАТ!!!

А сега стана ли ясно,Салиме?

И да...по взаимно съгласие в последствие,защото все пак нещо от чувства е останало в нас и оттук нататък искали или не цял живот ще ни свързва нашата дъщеря!!!

Уморихте ме Вие.....с добрите души..........дано сгодих и тук.........

Ей сега вече си малко по-искрен. Разбира се, че проблема между вас не е в П.Дънов, а е бил комплексен. Подробностите запази за себе си

Обаче позволи ми малко да разбирам от ПРАВО и ЗАКОНИ, не случайно ме нарече следовател.

Ако искаше да запазиш дъшеря си, нямаше да даваш СЪГЛАСИЕТО СИ да напуска страната. Само недей намесва Република България, че ме караш да се смея.

Да си чувал нешо за задгранични паспорти на деца? Знаеш ли, че за да се издаде такъв на твоето дете, трябва да отидеш в МВР и да се разпишеш на една декларация? Ако си родител на това дете, разбира се

Или си се отказал от бащинските си права?

• Автор

Ей сега вече си малко по-искрен. Разбира се, че проблема между вас не е в П.Дънов, а е бил комплексен. Подробностите запази за себе си

Обаче позволи ми малко да разбирам от ПРАВО и ЗАКОНИ, не случайно ме нарече следовател.

Ако искаше да запазиш дъшеря си, нямаше да даваш СЪГЛАСИЕТО СИ да напуска страната. Само недей намесва Република България, че ме караш да се смея.

Да си чувал нешо за задгранични паспорти на деца? Знаеш ли, че за да се издаде такъв на твоето дете, трябва да отидеш в МВР и да се разпишеш на една декларация? Ако си родител на това дете, разбира се

Или си се отказал от бащинските си права?

Човече.докога ще споря с теб?!?!?!

Какво означава да "запазиш" като тя така или иначе остава с майка си и то в друг град на 200 км от мен?!?!

Защо да не намесвам Република България?Ти да не би да промениш законите - малко момиче отива при баща си?Кога,как?

Знаеш мисля,но..дали някъде е описано Бялото братство като секта?Вписано по точно с останалите?Документирано нагледно?Доказано?

Чувал съм за задгранични паспорти и то си има детето,а за декларацията..не.не трябва да се ходи в МВР,а просто при адвокат и без тази декларация,а със задрграничен паспорт не може да напусне страната!

Родител съм,мда....

Не...плащам издръжка,а не му ги давам на ръка и няма да расте пред очите ми....

Не разбра ли,че просто бившата ми съпруга е от друг град и няма никой близък в БГ и според теб най=добрия вариант е да отиде на квартира с детето само двете или може би в тях пак сама?!?!

Не......не мисля.....и хайде не задълбавай толкова,че.........не ми е много приятно да се обяснявам за пореден път!

Човече.докога ще споря с теб?!?!?!

Какво означава да "запазиш" като тя така или иначе остава с майка си и то в друг град на 200 км от мен?!?!

Защо да не намесвам Република България?Ти да не би да промениш законите - малко момиче отива при баща си?Кога,как?

Знаеш мисля,но..дали някъде е описано Бялото братство като секта?Вписано по точно с останалите?Документирано нагледно?Доказано?

Чувал съм за задгранични паспорти и то си има детето,а за декларацията..не.не трябва да се ходи в МВР,а просто при адвокат и без тази декларация,а със задрграничен паспорт не може да напусне страната!

Родител съм,мда....

Не...плащам издръжка,а не му ги давам на ръка и няма да расте пред очите ми....

Не разбра ли,че просто бившата ми съпруга е от друг град и няма никой близък в БГ и според теб най=добрия вариант е да отиде на квартира с детето само двете или може би в тях пак сама?!?!

Не......не мисля.....и хайде не задълбавай толкова,че.........не ми е много приятно да се обяснявам за пореден път!

Бялото братство според законите в България е вероизповедание, не е секта.

Но защо искаш да изкараш Бялото братство виновно за проблемите с жена ти

Няма дете. което да може да напусне БЪЛГАРИЯ без съгласието и на двамата родители. Ако е вярно, че в момента детето ти е в чужбина, ТИ СИ СЕ СЪГЛАСИЛ.

АКО не си се съгласил, ДЕТЕТО ТИ В МОМЕНТА СЕ НАМИРА В БЪЛГАРИЯ.

Има и трета възможност - да нямаш дете.

Има и четвърта - майката да е прекарала детето нелегално през границата

Не се сърди на Бялото братство. Има доста православни жени, които също напускат мъжете си.

Не ти мисля злото, нито пък ги защитвам ББ, имат си и те кусури. Просто при теб проблема е от друго естество.

• Автор

Ако е вярно, че в момента детето ти е в чужбина, ТИ СИ СЕ СЪГЛАСИЛ.

АКО не си се съгласил, ДЕТЕТО ТИ В МОМЕНТА СЕ НАМИРА В БЪЛГАРИЯ.

Ти май наистина трябва доста да ти се обяснява......май всички разбраха къде е детето,защо съм си дал съгласието......а ти бориш ли се,бориш ли се.............и за кво бе,пич?

Детето ми трябва да се намира там дето ще се чувства най-добре!

Сред ежедневни скандали не е добър вариант - разделихме се!

Само с майка си - също!

При Баба,дядо,вуйчо,мама...........май е най-добре!

И сега?

При мен беше изключено да остане!

Наистина спирам да пиша,защото си същия като моята бивша.........неразбран човек!!!

Ти май наистина трябва доста да ти се обяснява......май всички разбраха къде е детето,защо съм си дал съгласието......а ти бориш ли се,бориш ли се.............и за кво бе,пич?

Детето ми трябва да се намира там дето ще се чувства най-добре!

Сред ежедневни скандали не е добър вариант - разделихме се!

Само с майка си - също!

При Баба,дядо,вуйчо,мама...........май е най-добре!

И сега?

При мен беше изключено да остане!

Наистина спирам да пиша,защото си същия като моята бивша.........неразбран човек!!!

Логото77,пиши без да се притесняваш.Аз,ти се извинявам още веднъж.Това че се гневиш на дъновистите е безполезно.Пак ти повтарям ,когато една жена реши да те напусне винаги ще си намери повод.Мога да ти гарантирам че е така от собствен опит.Просто добре премисли нещата и изчакай малко,понякога човек прави грешки и минава време докато ги осъзнае.Развода е гадно нещо,но така или иначе вече е свършен факт.Бившата ми съпруга ако знаеш какъв номер ми спретна,не е за вярване просто.Само че нещата тогава не успях да ги видя,а чак по късно истината лъсна.Измисли един формален повод,който си бе доста убедителен тогава и понеже не ми се занимаваше с глупости тогава се съгласих да е по взаимно съгласие,тя намери адвокат ,аз само се подписах.После разбрах ,че си е имала любовник и какви номерца ми е въртяла под носа ми без да се усетя.Моя съвет е -някой стане ли прекалено ревнив към партньора си е сигурен белег ,че или той кръшка или страшно му се иска да го направи.

Но сега се сещам за тия неща само с ирония.Няма да навлизам в подробности,защото при всеки е различно.Пиши и споделяй каквото ти тежи,все някой ще те разбере,а и да не те разбере-поне на теб малко ще ти олекне.Това е форума -всеки си казва мнението и споделя каквото му тежи.... Публикувано изображение

Aз поне се боря, да. Боря се за това което се нарича ИСТИНА.

Не те познавам, не те знам кой си, обаче мога да ти кажа защо те е напуснала жена ти.

Защо е избягала.

Защо си слаб мъж. Зашото си се подигравал на нейните духовни интереси, на нейната вяра. Не си печелил достатъчно пари, и не си я карал да се чувства сигурна при теб, нито да се чувства обичана.

Ти си в позицията на неудачника.

Нямаш кураж са се бориш, по-лесно ти е да хленчиш и да се изяваваш като жертва. "Дънов ми отмъкна жената, докато аз се забавлявах невинно в чата с други жени. Дъновистите са виновни. И ангелската супа..."

Айде стига.

А жена ти е силна личност. Търси пътя в живота си. Тръгва в чужбина, както казваш, с дете на 6 години! Знаеш ли какъв кураж се иска за това.

Предизвиквам те да се бориш с мен, ДА! Хайде сега да те видя. Не си се преборил за жена си, не си се преборил за детето, доброволно си се съгласил да напусне България, абдикирал си като баща.

Хайде сега да видя с мен поне можеш ли да се пребориш. Не е страшно. Само на думи е...

не си успял тук да прозреш, че човека няма за цел оплюване на дъновистите, а просто е гневен, защото жена му го е напуснала заради тях.

Ако не беше така, нямаше да пусне темата в раздел Изповеди, а щеше да си пише в Религии.

Човекът не е лош, но не умее да се бори. Предпочита позицията на жертвата, което за един мъж е губеща позиция. Дъновистите нямат нищо общо в случая. Жена му не го е напуснала заради тях, както пишеш

Добре че премести темата тук. За последните 15 години откак съм чул за Петър Дънов, за първи път виждам някой да го нарича галено "Пешо Дънов"

Сарказъм личи оттук, и то голям. Лесно е да прехвърлиш отговорността за собствените си нещастия върху някой друг.

Кураж се иска обаче за да кажеш - ДА, причината за моя развод е в мен. АЗ СЪМ ОТГОВОРЕН за това, което се случва в моя живот.

Дори да си прав,така поднесено едва ли ще убеди човека. Влез му в положението,за него нападението е най-добрата защита.

Наистина ли искаш да изтрем всичко? Нека седи, за пример, както сам спомена преди...

Като казах помощ, имах предвид единствено да опитаме да те накараме да се поуспокоиш... нищо повече.

Гнева не е добър съветник...

Знам, че само споделяш.

Ами аз мисля,че е по-добре тук да си излее гнева,защото е анонимен!Пък като му мине,да поразмисли пак...! :)
  • Автор

Aз поне се боря, да. Боря се за това което се нарича ИСТИНА.

Не те познавам, не те знам кой си, обаче мога да ти кажа защо те е напуснала жена ти.

Защо е избягала.

Защо си слаб мъж. Зашото си се подигравал на нейните духовни интереси, на нейната вяра. Не си печелил достатъчно пари, и не си я карал да се чувства сигурна при теб, нито да се чувства обичана.

Ти си в позицията на неудачника.

Нямаш кураж са се бориш, по-лесно ти е да хленчиш и да се изяваваш като жертва. "Дънов ми отмъкна жената, докато аз се забавлявах невинно в чата с други жени. Дъновистите са виновни. И ангелската супа..."

Айде стига.

А жена ти е силна личност. Търси пътя в живота си. Тръгва в чужбина, както казваш, с дете на 6 години! Знаеш ли какъв кураж се иска за това.

Предизвиквам те да се бориш с мен, ДА! Хайде сега да те видя. Не си се преборил за жена си, не си се преборил за детето, доброволно си се съгласил да напусне България, абдикирал си като баща.

Хайде сега да видя с мен поне можеш ли да се пребориш. Не е страшно. Само на думи е...

Човекът не е лош, но не умее да се бори. Предпочита позицията на жертвата, което за един мъж е губеща позиция. Дъновистите нямат нищо общо в случая. Жена му не го е напуснала заради тях, както пишеш

Добре че премести темата тук. За последните 15 години откак съм чул за Петър Дънов, за първи път виждам някой да го нарича галено "Пешо Дънов"

Сарказъм личи оттук, и то голям. Лесно е да прехвърлиш отговорността за собствените си нещастия върху някой друг.

Кураж се иска обаче за да кажеш - ДА, причината за моя развод е в мен. АЗ СЪМ ОТГОВОРЕН за това, което се случва в моя живот.

Салимчо,първо да те попитам - за теб не е ли по-добрия вариант да се насочиш към Исляма,а не да защитаваш нечие братство далеч от твоето вероизповедание?

Ти се бориш за да докажеш колко си прав,обаче имаш минимално като количество причини които не знаеш,а не вярвам да си гадател за да си прозрял какви други взаимоотношения сме имали и проблеми също!

Ти можеш да кажеш защо днес си се изкъпал,защо се храниш към 16 часа,защо не си станал в 6,а в 8,защо не си се обръснал,защо не си пил кафе,но......не ТИ да кажеш защо на даден мъж го е напуснала жена му,защото ти си просто НИКОЙ,дори нямаш представа за същността на проблема!

Дали съм слаб мъж можеш да провериш на място,стига с тези духовни извисения и заключения!

Аз не съм се подигравал,аз просто съм и казвал директно за нейните "духовни" интереси и вяра в един дядо нарекъл себе си - Учителя!

Колко пари е трябвало да печеля за да не ме напусне?100,200,3000,40000,500000 лева на месец?

Казвай,ти си тесен специалист?

Парите май.....не са всичко за казали старите хора........

Има такива дето нямат,но просто са единни и си помагат взаимно.........и така остаряват заедно!

Обичана?

Ами от прекалена обич си накриви шапката предколедно и си тръгна,от прекалена свобода на действие която е имала,но ти си далеч от нашите взаимоотношения за да ми се изявяваш в нещо като втори духовен водач и гадател!

Аз съм в позицията на всеки нормален православен християнин и българин........запомни - българин!

Кураж да се боря когато съм имал ти не си писал в този форум и защо наистина се изявяваш като някаква врачка и предполагаш неща които нямат нищо общо с истината?

Светил ли си ни,къв си ти?

Жертвата не съм аз,а ти и всички останали които са се захласнали до степен "max" в паневритмия,беседи,супи и всякакви отклонения от един нормален средностатистически живот на повечето БЪЛГАРИ!

Кой е силна личност не определяш ти и теб никой няма да те чуе,кой и какъв път е поел знам само аз,къде отива също,при кого отива още повече,за кураж.......да....трябва да имаш голям кураж за да предприемеш такава крачка - развод!

Боря се само с православни християни,а не с мюсюлмани и всякакви останали!

Понеже гледам си силна личност и си много в час с моя живот кажи ми ти на мое място каква борба би предприел,ако ти се каже"няма да се откажа от това дето те дразни,ще се разведа по-добре".....понеже ти не абдикираш и би се борил?Как?

Знаеш ли,каква позиция предпочитам....дали на жертва или на господар.........за мен не е от значение,всичко е в интерес на детето....да се чувства добре.....а аз какъв съм...в такива моменти не се гледа!

Дъновистите са много добри хора,но онези дето ПРЕЗ СВОБОДНОТО си време прочитат страничка две от книгите и дотам,а не това да им е цел номер едно в живота и да спазват разни ритуали и традиции!

Аз дали съм нещастен или щастлив времето ще покаже,не ти............сещаш ли се?

Ти не си никой,човече.....ти си просто едно момче заблудено на което трябва подробно да му се обясни личния ни живот и след това то да се изказва като съдия изпълнител по бракоразводно дело!

Кураж се иска да си сигурен в това което пишеш,ама ти май не си куражлия!

Какво да кажа?

ДА?

Аз съм отговорен за това дето се случва в моя живот и АЗ съм виновен за развода?

ще ти кажа само - никога не съм мечтал човека с когото съжителствам,деля един покрив,имам дете от него,обичам го........да се занимава с странни за повечето хора неща,с ритуали,с мърсотии,с фанатизъм!

И още нещо.........ще съдиш и виниш някой от твоята рода,а не от моята,защото ти си просто един НИКОЙ!!!

Най-малкото не си запознат детайлно с нашия живот за да стигаш до крайни изводи и заключения!

Сега се изкажи и нека Инфинити наистина да изтрие тази тема за Пешко Дънов,защото просто му правя лоша реклама,а и хич не е интересен за нормалните православни християни,а те...повярвайте ми са много.........толкова много,че........повечето дори и не са чували за този Учител!

Инфинити,моля те........

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.