Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка: Disc boot failure.Please insert system disc

Featured Replies

Здравейте,Аз мисля че имам някъкъв проблем с HDD, защтото когато включвам PC`то първоначално ми е всичко наред работи както трябва, но след 1 час или 2 часа излиза един странен звук от HDD и PC`то се рестартира и

товагава пише-"Disc boot failure.Please insert system disc and press enter" (звука продължава да се ЧУВА).

след 5-6 мин. звука спира и когато му дам РЕС.... започва да работи какта трябва.

Това нещто га прави 1-2 пъти на ден, какво ли не направих-ФОРМАТ на целия HDD, преинсталация на WINDOWS`sa,

обаче не става пак го прави същтото.

HDD- maxtor 40gb ata133

Помогнете МИ!

sad.gif !!!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Лоши сектори на харда ....мисля че нищо неможе да се направи .Нов хард ohmy.gifohmy.gifohmy.gif

Но има и по компетентни от мен изчакай и други одговори....сорй sad.gifsad.gifsad.gif

Въпросният надпис излиза и при проблем с кабелите към диска. Ако проверката за грешки покаже, че всичко е наред може да пробваш с нов кабел за данни- 3/4лв.

Относно странният звук- би могъл да е породен от прекъсване някъде в кабела и непрекъснато пре-позициониране на главите, или на сериозен механичен проблем.

Успех!

• Автор

Имам този системен диск(Hiren's BootCD) пробвалсъм всичките програми в Hiren's BootCD за HDD, но пак не става sad.gif не става, не става, не става пак прави същтия номер след 1 или 2 часа пак започва да се чува ОНЗИ странен звук и САМОРЕСТАРТ ;( .. даже си смених и кабелите, но не става пак повтаря същтата процедура.

моляви помогнете МЕ !!

ЧАКАМ други мнения cool.gif

Влез в BIOS и разреши S.M.A.R.T. (ако е забранен)

После си свали програмата Speed Fan

Oтиваш в менюто посочено на шота и там има едно бутонче "Perform indepth online....."

f322b4a7d769635b.jpg

Покажи ни какво има като резултат от изследването!

Имам този системен диск(Hiren's BootCD) пробвалсъм всичките програми в Hiren's BootCD за HDD, но пак не става sad.gif не става, не става, не става пак прави същтия номер след 1 или 2 часа пак започва да се чува ОНЗИ странен звук и САМОРЕСТАРТ ;( .. даже си смених и кабелите, но не става пак повтаря същтата процедура.

моляви помогнете МЕ !!

ЧАКАМ други мнения cool.gif

Спаси каквото можеш, изхвърли този диск и си купи нов. В границите на месец съм сменил 3 такива преди време

• Автор
Влез в BIOS и разреши S.M.A.R.T. (ако е забранен)

После си свали програмата Speed Fan

Oтиваш в менюто посочено на шота и там има едно бутонче "Perform indepth online....."

f322b4a7d769635b.jpg

Покажи ни какво има като резултат от изследването!

sad.gif направих всичко казано в ГОРЕ, но нещто неми намира HDD всички полета са празни в програмата sad.gif .

НЯКАКВО друго мнение имате ли ??????????????????

Приготвай си паричките и си вземи друг хард какъвто и да е но само да не е Maxtor на времето със най-стария ми комп имах такъв проблем като твоя. Абсолютно същия проблем, със същия вид хардове ако ти е от тънките Maxtor-и още по-зле....... моя беше такъв и правеше същите номера. Взех му един друг хард не му помня марката вече бая време стана и PC-то ми работеше със двата харда, след 3 седмици Maxtor-a от жъгъркане и от странни звузи изгоря. Така че Maxtor почне ли да ти прай странни звуци и номера по добре го сменяй докато е време иначе всичко в харда ще ти иде на вятара. Това го казвам от личен опит с тея боклуци!!!

Приготвай си паричките и си вземи друг хард какъвто и да е но само да не е Maxtor на времето със най-стария ми комп имах такъв проблем като твоя. Абсолютно същия проблем, със същия вид хардове ако ти е от тънките Maxtor-и още по-зле....... моя беше такъв и правеше същите номера. Взех му един друг хард не му помня марката вече бая време стана и PC-то ми работеше със двата харда, след 3 седмици Maxtor-a от жъгъркане и от странни звузи изгоря. Така че Maxtor почне ли да ти прай странни звуци и номера по добре го сменяй докато е време иначе всичко в харда ще ти иде на вятара. Това го казвам от личен опит с тея боклуци!!!

Еее, Maxtor бяха купени от Seаgate и в момента да не кажа тежка дума, но са доста добри дискове... Не че преди са били толкова зле, колкото ги представяш.

Казвал съм го и друг път, в офиса имам точно 8 бройки работещи Maxtor дискове, като 2 от тях не си знаят годините (единият е 6ГБ, другият 10), останалите са по-нови модели от по 120 и 200 ГБ... Компютрите служат за видеонаблюдение и съответно не се спират 24/7... няма дефектирал! Други примери не искам да давам, а имам. А това, че Seagate са ги купили, може да е само + ...

Съгласен съм за тънките обаче, те си бяха пълен провал!

Позволи ми да не се съглася с теб... Виждал съм повече дефектирали макстори отколкото мога да понеса да видя... От тогава насам макстор не са хардове за мен... Това че сийгейт ги купиха е повече проблем на сийгейт, отколкото предимство за макстор... Това пък аз го казвам от опит... Факт е, че максторите имат и здрави бройки, да им се не начуди човек... Решението на възникналия проблем според мен е едно, вече изразено... Знам, че е тъпо като цяло, но... Спаси каквото можеш и събирай пари за нов хард... И си вземи Western Digital... поне няма да имаш проблеми с него... Като цяло за вестърните не съм чул лоша дума... За всички други марки въпроса е спорен, но откакто съйгейт купиха макстор много от моите познати тактично се отказаха от сийгейт... Колкото и да сме аматьори, макстор не са цвете и това го знаят прекалено много хора, за да е спорен въпрос...

Предполагам че колегите които са по-навътре от мен в нещата в хардуерната област са прави и трябва да архивираш ценните данни и да купуваш нов диск - щом има звукова индикация, но виж все пак и този пост.Успех!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=667449

Говоря специялно за тънките им моделчета Иначе на другия ми комп си имам един дебеличак MaxTor работи вече почти 3-4 години а компа е сървър и не се спира.......

Тея тънките са провал от сякаде 2 такива на MaxTor изгорих. И след това ги потроших за зема магнитите поне biggrin.gifbiggrin.gif

При мен най-здравите ми бройки се оказаха:

Seagate 80GB SATA II (повече от 2 год)

MaxTor 80GB ATA133 (от 2005-а насам)

ExelStor 80GB SATA II (1 година и 5 месеца)

SAMSUNG 120GB SATA II (1 година и 3 месеца)

Тези всички години са в режим на работа а не от кога съм ги взел, със HDD-Life проверих и видях колко са работили на Durablity-то не вярвам малко.........

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.