Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Специфични средства за борба със зловреден софтуер и Standalone вирус скенери

Featured Replies

StandAlone Virus Scanners или програми които сканират и премахват вируси без да е необходимо да инсталирате дадена анти-вирусна или да използвате онлайн услуги със същото предназначение, но все пак искате да се подсигурите и да проверите компютъра си с повече от една анти-вирусна програма...

Norman Malware Cleaner

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеDownload: Norman Malware Cleaner (67.4 MB)

Dr.WEB CureIt!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеDownload: Dr.WEB CureIt (42.1 MB)

Kaspersky Virus Removal Tool 9.0.0.722

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеDownload: Kaspersky Virus Removal Tool 9.0.0.722 (70.5 MB)

McAfee On-Demand VirusScan 2010-03-15

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеDownload: McAfee On-Demand VirusScan 2010-03-15 (121 MB)

NOD32 Antivirus On-demand scanner

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеDownload: NOD32 Antivirus On-demand scanner (15.6 MB)

TrendMicro Sysclean

Публикувано изображение

Изтеглете следните 3-части:

[*]Sysclean Package

[*]Тук търсите Enterprise Pattern

[*]Trend Micro Spyware Pattern File 0.871.00 – Ssapiptn.Da5 - вече не се обновява

Направете папка на дял C:\ (или място по-избор) с име TrendMicro

Копирайте там и 3-те изтеглени файлове.

Разархивирайте вирусните и антишпионските дефиниции.

Стартирайте sysclean.com => уверете се, че следните отметки са поставени:

Публикувано изображение

Изберете бутона SCAN.

След края на проверката, отворете отново папката C:\TrendMicro и проверете съдържанието на лог файла sysclean.log

Sophos Anti-Virus Win32 Command-Line interface (4.54)

Публикувано изображение

Линк към програмата

Линк към дефинициите

Начин на работа:

1. Стартирайте файла sav32sfx.exe и натиснете OK.

2. На мястото под "Unzip to folder" въведете C:\111

Публикувано изображение

3. Натиснете Unzip и след това ОК.

4. Затворете приложението.

5. Разархивирайте файла 447_ides.zip в папка C:\111

Публикувано изображение

6. След това стартирайте Start => Run => напишете CMD и натиснете [Enter]

7. Сега напишете:

cd.. (натиснете Enter)

cd.. (натиснете Enter)

cd 111 (натиснете Enter)

SAV32CLI -DI -P=C:\VIRUSLOG.TXT (натиснете Enter)

Публикувано изображение

Изчакайте сканирането да завърши и проверете лог файла C:\VIRUSLOG.TXT

Повечето от програмите се разпространяват свободно из търсачките.Ако някой сметне че дадена програма е със съмнителен произход относно легалността и може да се свърже с мен или някои от модераторите на форума.Благодаря!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 365
  • Прегледи 209,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

159 perfect Tools for removing virus , Adware , spyware , worms etc.

Даунлоуд от Линкос

Като добавка от мен добавям личната колекция от УБИЙЦИ НА ВИРУСИ която отвреме навреме допълвам.Ще намерите и разни уневерсални чистачки за по-разпространените вируси.

ДОБАВЕНО,ВАЖНО:

При стартиране на първия файл антивирусната ви може да писне защото открива два гада ама те са безопасни.Иначе сега го изпробвам с клинъра за Бластер който всъщност е този на Саймантек.Хубаво е че са ги събрали на едно.

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

Любопитна тема :) и сигурно ще е от полза за всички ни. Не съм ползвал такъв вид услуга (онлайн скенерът на Spy Sweeper има нещо подобно като опция - за да се осъществи сканирането, от сайта се сваля едно .exe, което след проверката се свързва с домейна си за анализ) и имам въпроси:

1. Програмите очевидно не се инсталират, от това произтича и безпроблемното им премахване с елементарно изтриване на съответната папка - така ли е?

2. Скоростта на сканиране различава ли се от тази на съответния онлайн скенер?

3. Също като т.2, но по въпроса за натоварването.

4. Има ли данни за конфликти с инсталираната защитна формация? Някои програми са доста мнителни (Kaspersky, Panda... ) и не са особено гостоприемни към "инспектиращи" функиционалността им програми - имам предвид онлайн скенерите?

Вероятно има и други, но тия са на "първо замисляне" :P.

Благодаря за вниманието :).

1. Да, не се инсталират - някои са 1:1 като стандартните програми само че естествено без защита в реално-време, а някои работят под команден ред, но без да се налага да се намесва потребителя - автоматично работи (което не винаги е добре, защото за Norman на сайта им пише че може да се задава опции при сканирането да пропуска отктритите според него зарази и човек да прецени дали си струва да ги трие - аз го пуснах за пробва и ми изтри една програмка за премахване на ненужните фонтове FontFrenzy - и пробвах да си я възстановя с програма за възстановяване на изтрити файлове, но без особен резултат...така че УмНаТа с тях :P)

2.Скоростта на сканиране / трудно е да се прецени дали се различава, но според мен скоростта е като на оригиналните програми че и за някои работещо под команден ред и по-бърза...А няма да се налага да теглиш съмнително ActiveX и разни там скриптове за да се извърши онлайн сканиране...На мен не един път или два пъти Panda Active Scan ми е намирала вируси във вирусните дефиниции на използваната преди време анти-вирусна - АВАСТ!...(естествено фалшива тревога).А и онлайн скенерите само проверяват за вируси и шпиони, но често само показват къде се намират без да ги трият...

3.Натоварването не е толкова, защото са оставени само модулите за сканиране без излишни екстри...

4.Не съм има проблем с никоя от програмите с моя Касперски 6 у нас или някоя друга, но за по-сигурно временно докато сканирате с тези инструменти можете да спрете защитата в реално време на вашата анти-вирусна,анти-шпионска програма или даже да спрете съответните услуги от Start => Run => services.msc

Благодаря за разясненията, B-boy[styLe].

Всъщност, те се почти каквито и очаквах - става дума за "поорязани" версии на антивирусни програми. Аз неслучайно зададох тия въпроси за натоварването и скоростта (т.2 и т.3). При ползването на онлайн скенер натоварването е пренебрежимо малко, но това зависи от няколко фактора и е различно за различните протребители.

За доста дълъг период от време под егидата на Kaspersky така и не успях да се сканирам онлайн в сайта на Panda (този скенер трие безплатно вируси, червеи и троянци, а по-безопасните останали боклуци действително само локалазира в отчета си) без да се налага да изключвам самозащитата на руския продукт - сканирането стига до папката на KIS и спира. Затова и се научих да спирам самозащитата до преминаването на своеобразния Рубикон и след това да я включам, а онлайн скенерът продължава да си работи. По някаква причина се поражда кофликт и това бе един от мотивите за 4-ти въпрос.

Що се отнася до ActiveX контролите - не бих си позволил да допусна съмнителен сайт да ми рови в компютъра. Използвам онлайн скенери само на достатъчно известни и сигурни производители - всички ги знаем кои са.

4.Не съм има проблем с никоя от програмите с моя Касперски 6 у нас или някоя друга, но за по-сигурно временно докато сканирате с тези инструменти можете да спрете защитата в реално време на вашата анти-вирусна,анти-шпионска програма или даже да спрете съответните услуги от Start => Run => services.msc

Не е ли по-безопасно да се извърши в изваден кабел?
hlevoust,неможеш да сканираш с Панда защото тя ти инсталира файловете си в system32.Касперски едва ли ще я пусне да си рови там.Аваст също ме спира,налага се да го спра за да сканирам с Панда и после да делна файловете и от system32.Просто грешката си е в Панда

hlevoust,неможеш да сканираш с Панда защото тя ти инсталира файловете си в system32.Касперски едва ли ще я пусне да си рови там.Аваст също ме спира,налага се да го спра за да сканирам с Панда и после да делна файловете и от system32.Просто грешката си е в Панда

Да, знам, че са в system32, но проблемът при Kаspersky се решава с изключване на самозащитата, а не на проактивната защита, следяща за достъп до регистри, приложения и пр., т.е. Kaspersky не позволява да го сканират и затова в един момент онлайн скенерът на Panda спира. Мисля, че ако има проблем в Panda, то е в прекалената подозрителност (същото важи и за Kaspersky, разбира се), но иначе какъв е смисълът да се ползва(т)?

Някоя от тях може ли да се ъпдейтва през интернет?

Дефиницийте на Sysclean инструмента на Trend Micro се обновяват ежедневно. Просто трябва да се изтегли целия нов "pattern" файл.

Dr.Web CureIT 4.33 също има такава възможност. Другите не съм ги пробвал.

Би ли обяснил за Dr.Web как се ъпдейтва?Иначе портабъл версията на Clam antivirus също се ъпдейтва при стартирането и.

Искам и аз да попитам нещо. Каква е разликата между Dr.Web CureIT 4.33 (3,99Мв) предложена от B-boy[styLe] и тази предложена в линка (колекцията) на dragozow (5,28Мв). До колкото разбирам, разликата в големината не е от степента на компресия, а версията на втората не я виждам. Също така, съвместима ли е с NOD32, тъй като в момента съм с нея като основна антивирусна?

Би ли обяснил за Dr.Web как се ъпдейтва?Иначе портабъл версията на Clam antivirus също се ъпдейтва при стартирането и.

Ъпдейтва се в смисъл, че има опция за проверка за нова версия на инструмента.
  • Автор

Искам и аз да попитам нещо. Каква е разликата между Dr.Web CureIT 4.33 (3,99Мв) предложена от B-boy[styLe] и тази предложена в линка (колекцията) на dragozow (5,28Мв). До колкото разбирам, разликата в големината не е от степента на компресия, а версията на втората не я виждам.

Също така, съвместима ли е с NOD32, тъй като в момента съм с нея като основна антивирусна?

Предполагам че са съвместими, защото Dr.Web Cureit е без модул за защита в реално време...А за разликата в големината не трябва да те притеснява...Просто виж в линка на коя дата dragozow е публикувал програмката си а тази за която съм дал линк от сайта на производителя се обновява постоянно и явно са правени някакви модификации по сканиращия енджин/ядро и оптимизиране на вирусните дефиниции...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

159 perfect Tools for removing virus , Adware , spyware , worms etc.

Даунлоуд от Линкос

Като добавка от мен добавям личната колекция от УБИЙЦИ НА ВИРУСИ която отвреме навреме допълвам.Ще намерите и разни уневерсални чистачки за по-разпространените вируси.

ДОБАВЕНО,ВАЖНО:

При стартиране на първия файл антивирусната ви може да писне защото открива два гада ама те са безопасни.Иначе сега го изпробвам с клинъра за Бластер който всъщност е този на Саймантек.Хубаво е че са ги събрали на едно.

Virus Removal Tools 159 in1 (AIO) Mirror: Virus Removal Tools 159 in1 (AIO)@rapidshare.com (Size: ~ 23.5 MB)

• 1 година по-късно...
  • Автор

Kaspersky Virus Removal Tool 7.0.0.180

Това е поредния StandAlone вирусен скенер, който ще помогне за осигуряване на втора линия на защита тъй като не се нуждае от инсталиране и с него лесно ще проверите дали текущата ви антивирусна програма различна от "Kaspersky" е пропуснала нещо.Инструмента се обновява ежечасно, но за да имате винаги версията с последните дефиниции трябва да я теглите всеки път наново от сървърите на Kaspersky.Програмката е добра за тези които искат да проверят системата си и с Kaspersky без за целта да се налага да използват Online Scanner, който ще инсталира различни ActiveX компоненти и изисква в повечето случаи използването на браузър Internet Explorer.Само едно неприятно впечатление имам от продукта...След като се разархивира съдържанието на Kaspersky Virus Removal Tool - за да премахнете продукта влезте в папката на разархивираното съдържание и изберете Uninstall - ако ви даде грешка после единствения начин да се изтрие е през Safe Mode, защото под Normal Mode не дава, въпреки че няма никакви стартирани процеси в Task Manager-a свързани с инструмента.Пробвал съм и с Unlocker - ефект нулев, но все пак си струва човек да го има в колекцията.Инсталира се и услуга с започваща с името setup_7.0.0.180...(start => run => services.msc => setup_7.0.0.180...).За да се изтрие въведете следната команда (Start => run => sc delete setup_7.0.0.180_21.02.2008_03-10 - за примерната версия!).В следващите версии повечето бъгове на инструмента ще бъдат изчистени.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Download:

http://dnl-eu11.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/

• Автор

Hypersight RD 0.5.761 Beta

Официална страница:

http://www.northsecuritylabs.com/

Публикувано изображение

Anti-rootkit програма от ново поколение.Все още е в бета стадий на развитие.Да се тества само от опитни потребители и ентусиасти!!!Програмата е създадена така че бъде безопасна и да не навреди по никакъв начин на поведение на Операционната Система.Ако нещо се обърка рестартирайте компютъра си в Safe Mode и деинсталирайте приложението.По време на инсталацията софтуера може да ви попита дали вашия процесор поддържа VT-x технологията за виртуализация.Уверете се че е така преди да продължите с инсталацията!

http://en.wikipedia.org/wiki/X86_virtualization

Методи на действие:

http://northsecuritylabs.com/downloads/whitepaper-html/

Сравнение с подобни програми:

Публикувано изображение

Download:

http://northsecuritylabs.com/downloads/Set...RD_0_5_beta.exe

ATTENTION! Some antivirus products implement all sorts of dirty tricks such as intercepting system calls and modifying system structures. Hypersight Rootkit Detector treats such attempts as rootkit activities. The files attempting such operations will be logged by Hypersight Rootkit Detector. Make sure to scan these files with an antivirus scanner. If these files are invisible to your antivirus scanner, and don’t appear in Windows Explorer, they are most certainly rootkits.

• 2 седмици по-късно...

Malwarebytes' Anti-Malware 1.10

# (FIXED) Installer missing Romanian translation.

# (FIXED) Minor problem during memory scan.

# (FIXED) Improved service scanning techniques.

# (FIXED) Problems removing certain registry values.

# (FIXED) Dramatically improved Protection Module speed.

# (FIXED) Scheduler problems with Protection Module.

# (ADDED) Advanced file scanning methods.

# (ADDED) DNS checking and fixing.

Download: Malwarebytes' Anti-Malware 1.10

Редактирано от Underwater (преглед на промените)

Norman Malware Cleaner Built 2008/04/03 (04.04.2008)

Download: Norman Malware Cleaner Built 2008/04/03 (17.4 MB)

Malwarebytes' Anti-Malware 1.11

(FIXED) Problem restoring items from quarantine.

(FIXED) Problem with detecting autorun entries.

(FIXED) Problem removing certain registry values.

(FIXED) Full scan selects only fixed drives as default.

(FIXED) Redesigned about form.

Download: Malwarebytes' Anti-Malware 1.11

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

AVZ 4.30

Публикувано изображение

Промени:

[+++] Добавлена дополнительная функция в эвристической чистке системы - помимо стандартной чистки добавлен вызов микропрограмм из обновляемой базы, что позволит автоматически удалять следы вредоносных программ в сложных и нестандартных случаях, а также исправлять критические повреждения системы

[++] Антируткит - поиск перехватов IRP в основных драйверах

[++] Добавлен ряд новых команд в скрипт-язык

[+] В AVZGuard добавлена блокировка создания файлов autorun.*, что упрощает борьбу с рядом типов червей

[+] Добавлен переключатель в настройках, активирующий автоматическое устранение системных проблем и ошибок, найденных на шаге 9 анализа

[+] Автокарантин NTFS потоков и EXE файлов из CHM (выполняется, если включен автокарантин)

[+] Сортировка по любому столбцу в окнах Infected и Quarantine

[+/-] Автоматическая перезагрузка всех AV баз после успешного обновления AVZ (в частности базы локализатора)

[-] Устранены ошибки в работе ревизора

[-] Устранен ряд мелких недочетов в локализации и ряд мелких ошибок

AVZ 4.30 (3.55 MB)

Norman Malware Cleaner Built 2008/04/29

Download: Norman Malware Cleaner Built 2008/04/29 (18.6 MB)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.