Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Ikarus Antivirus

Featured Replies

BitComet.exe - Trojan-Spy.Win32 Banbra.df , utorrent.exe- Trojan-Downloader.Win32 Banload.ujv - на вниманието на напредналите потребители ! Останалите са свикнали с "фалшивите тревоги" в подобни случаи. Върнах се към австрийския защитен продукт - защото дъщерите ги дразнело бълбукането на стената на Kingsoft ...Австрийският продукт заслужава отделна тема - просто има какво да се научи. При втория опит - отлично съвместяване с Comodo Firewall Pro 3.0 - тази стена често пита -но поне звуци не издава... Още нямам представа колко са сигнатурните дефиниции на продукта - прецених да я инсталирам отново заради многото положителни отзиви в сродни форуми . Поздрави

• Отговори 76
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ikarus засича bitcomet.exe и utorrent.exe като троянски? Много странно. Ако от лабораторията им дадат обяснение на това, може и да си променим мнението, но на този етап.... лудост.

• Автор

Реагирам като потребител - но не мога да пренебрегна австрийски конкретности - те са около водещото ниво в защитния софтуер... Словашкият ESET няма да коментирам - дано изобщо някога ги достигне... Поздрави

Чети какво пишеш и не ми говори глупости. Пишеш, че BitComet и uTorrent съдържат троянски, според Ikarus, след като такава информация няма, още повече, че това е невъзможно, освен ако не си теглил BitComet и uTorrent от някакви твои "хакерски портали". И да прав си, просто до такова ниво ESET не могат да пропаднат. Аз ти казах, че това е много съмнително и е супер малко вероятно да е вярно, даже за мен е абсурдно.

BitComet.exe - Trojan-Spy.Win32 Banbra.df , utorrent.exe- Trojan-Downloader.Win32 Banload.ujv - на вниманието на напредналите потребители ! Останалите са свикнали с "фалшивите тревоги" в подобни случаи. Върнах се към австрийския защитен продукт - защото дъщерите ги дразнело бълбукането на стената на Kingsoft ...Австрийският продукт заслужава отделна тема - просто има какво да се научи. При втория опит - отлично съвместяване с Comodo Firewall Pro 3.0 - тази стена често пита -но поне звуци не издава... Още нямам представа колко са сигнатурните дефиниции на продукта - прецених да я инсталирам отново заради многото положителни отзиви в сродни форуми . Поздрави

Ако ги засича Ikarus ,както твърдиш,т.е. ако са Trojan,това означава "епидемия" т.е почти 800 000 милиона ползват тези две програми представяш ли си какви биха могли да бъдат последствията? И защо само Ikarus???? Другите АВ компании да не би да ядат" доматите с корените" ???????

Ако засича заплаха на EXE файла от официалните им сайтове,e просто falsepositive .....та аз ползвам BitComet от както излезе ,представяш ли си ако беше Trojan-Spy.Win32 ,какви последствия щеше да има през цялото това време????

What is a False Positive?

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Автор

Разбирам - и аз съм ги ползвал през последните години....Не е само Икарус - а китайците !? Касперски !? A-s Quared !? Странна фалшива тревога - не е ли правилно да се замислим !?Просто е вярно - а слепите са си сляпи ... Поздрави

Разбирам - и аз съм ги ползвал през последните години....Не е само Икарус - а китайците !? Касперски !? A-s Quared !? Странна фалшива тревога - не е ли правилно да се замислим !?Просто е вярно - а слепите са си сляпи ... Поздрави

Кое е вярно?Аргументирай се.
  • Автор

Има алтернативни решения -някои постоянно си ги ползват . И нямат подобни гатанки като нас ... Поздрави

Не мога да разбера реакцията на Икарус за BitComet.exe и utorrent.exe от първия пост.

Наистина има някакви параноични индикации само от:

1. eSafe - Suspicious File за utorrent.exe

Справка: utorrent.exe във virustotal

2. NOD32 - probably unknown NewHeur_PE virus за BitComet.exe (доста отдавна, 22.08.2008)

Справка: BitComet.exe във virustotal

Икарусът няма никакви индикации във virustotal и за двата файла, последни версии. Странно...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Касперски !? A-s Quared !

Имах два случай когато Кис и Кав 2009 на различни машини класифицираха utorent 1,6 като троянска програма.И двата случая торент клиента работеше на пълни обороти.Беше изтрит.С Bi Comet 1.03 в момента никакви проблеми.

Австрийската програма класифицира и двата продукта като особенно опастни-използване и препращане на лични данни.

Това при настройки на параноичен режим.Разбираемо е - нали се теглят файлове от компа ти.

Икарус показва доста добри резултати,НО както писах и по рано доста и фалш затова е хубаво да се ползва внимателно.Огледайте тестовете във ВирусТотал - все Икарус намира нещо,а всички други мълчат...

Ясно е - ФАЛШИВИ ТРЕВОГИ

Поздрави и лек,успешен ден Публикувано изображение

• Автор

Класифицирането си е австрийско, аз не съм пробвал с Вирустотал - функция DELETE при Ikarus e ефективна. Възможно е тези троянци да ги задействат дистанционно при определени условия - при смяна на програми подобни неща няма как да ми "избягат"... Нищо друго не намери Икарус при повторното си инсталиране при мен - то това си ми е предостатъчно. Просто няма да ползвам тези безплатни торентклиенти . Но дали няма подобни неща и при другите, които са безплатни!? Поздрави P.S. При доста тестове представят Икарус като лидер и по липсващи фалшиви тревоги - програмата е с опростен интерфейс и няма избор за разнообразни настройки .

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Класифицирането си е австрийско, аз не съм пробвал с Вирустотал - функция DELETE при Ikarus e ефективна. Възможно е тези троянци да ги задействат дистанционно при определени условия - при смяна на програми подобни неща няма как да ми "избягат"... Нищо друго не намери Икарус при повторното си инсталиране при мен - то това си ми е предостатъчно. Просто няма да ползвам тези безплатни торентклиенти . Но дали няма подобни неща и при другите, които са безплатни!? Поздрави P.S. При доста тестове представят Икарус като лидер и по липсващи фалшиви тревоги - програмата е с опростен интерфейс и няма избор за разнообразни настройки .

Има в момента една възможност - ползвай само платени торент-клиенти !

• Автор

Да - препоръчително е ползване на платени продукти - само тогава е налице някаква отговорност . В обратния случай - трябва почти постоянно да внимаваш и да упражняваш параноично мислене. Защото без параноя няма шанс при невероятната им изобретателност . Поздрави

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Тази сутрин есенната вчерашна изява на Касперски е при Икарус - Trojan.JS.Agent.db при всяко отваряне на страница в Kaldata ! Докога ли ще е така и дали ще има подобни неща и при още продукти !? Поздрави

Тази сутрин есенната вчерашна изява на Касперски е при Икарус - Trojan.JS.Agent.db при всяко отваряне на страница в Kaldata ! Докога ли ще е така и дали ще има подобни неща и при още продукти !? Поздрави

Предполагам е временно явление.Нещата са динамични :newspaper:

NAV 2009,Trend Micro AV,F-Secure AV 2009 не реагират по никакъв начин проблема е във вашия телевизор Публикувано изображение дори и най-добрите грешат.

Ето и най-накрая мнението ми за Икарус....Антивирус След 2 седмично ползване със Windows Vista FireWall! Програмата е страшно лека,...за мен(най-леката която съм ползвала).Много чести UpDate!!!Най голямото разтояние mejdy UpDate е било 6 часа!!!!Общо взето UpDate на всеки 2-4 часа има обновления.Няма възможност НИКАКВА за настройки(такива няма)Направена е много просто с вuzможност за 4 вида скан.Всичко е Автоматично! Карантина добре направена!Почистване на вируси-програмата ти предлага ре6ение .....и мое мнение-почиства много тактично и сигyрно(не мога да я сравня с никоя програма)Това ми допадна най-много а и това е 1 от най-важните неща за мен. Сканира бързо и обстойно без много да товари PC-то.Негативната и страна е,че за 2 седмици 6 false positif,но пък не чак толкова негативна защото имаш опция за изпращане на заподозряния файл.Всичките които изпратих ми се отговори до час най много и със следващия UpDate беше коригирано.Лично ми допада и смятам че не е толкова страшно за мен тези фалшиви тревоги,защото има бърза намеса!Искам програма която да е лека,да сканира бързо,да има чести UpDate,и при зараза да реагира точно.(да отстрани вредоносня код а не да ми трие целия fail)Както знаем перфектна няма още а и такава няма да има :)

• Автор

Сега аз я ползвам с вградената стена на Win XP SP 3 + Mamutu 1.7 - изцяло австрийски вариант. RemoveIt Pro и Malwarebytes' Anti-Malware седмици наред нищо не намират след тях - това ме връща няколко пъти към тази комбинация. Delete при Икарус я ползвам доста често - нищо не е увредено. При тестовете на Вирусбюлетин е в групата на тези с най-малко фалшиви тревоги - ако са обосновано проведени, в което доста се съмнявам. При сканиране отнема повече ресурси - здраво претърсва и не е в групата на най-бързите и най-леките - там са Twister, Nod 32, Avira. При нормален работен режим обаче почти не се усеща присъствието на програмата. Поздрави

Ето и най-накрая мнението ми за Икарус....Антивирус

След 2 седмично ползване със Windows Vista FireWall!

Програмата е страшно лека,...за мен(най-леката която съм ползвала).Много чести UpDate!!!Най голямото разтояние mejdy UpDate е било 6 часа!!!!Общо взето UpDate на всеки 2-4 часа има обновления.Няма възможност НИКАКВА за настройки(такива няма)Направена е много просто с вuzможност за 4 вида скан.Всичко е Автоматично!

Карантина добре направена!Почистване на вируси-програмата ти предлага ре6ение .....и мое мнение-почиства много тактично и сигyрно(не мога да я сравня с никоя програма)Това ми допадна най-много а и това е 1 от най-важните неща за мен.

Сканира бързо и обстойно без много да товари PC-то.Негативната и страна е,че за 2 седмици 6 false positif,но пък не чак толкова негативна защото имаш опция за изпращане на заподозряния файл.Всичките които изпратих ми се отговори до час най много и със следващия UpDate беше коригирано.Лично ми допада и смятам че не е толкова страшно за мен тези фалшиви тревоги,защото има бърза намеса!Искам програма която да е лека,да сканира бързо,да има чести UpDate,и при зараза да реагира точно.(да отстрани вредоносня код а не да ми трие целия fail)Както знаем перфектна няма още а и такава няма да има :)

точно за това я махнах на втория ден,твърде сигурна,предвидима,не създава проблеми с една дума скучна работа.на второ място след нея поставям NAV 2009 и двете почти нямат опции за настройки и пак си вършат работата.вече мога да кажа че ако ще си плащам за антивирусна то това ще бъде за Ikarus или NAV 209 и ще ги ползвам със стената на уиндоус.всички други които съм пробвал не са успяли да ме впечатлят така както тези двете напълно автоматизирани,надеждни и безшумни.вече искам спокойствие и на работния слагам Ikarus.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Сега аз я ползвам с вградената стена на Win XP SP 3 + Mamutu 1.7 - изцяло австрийски вариант. RemoveIt Pro и Malwarebytes' Anti-Malware седмици наред нищо не намират след тях - това ме връща няколко пъти към тази комбинация. Delete при Икарус я ползвам доста често - нищо не е увредено. При тестовете на Вирусбюлетин е в групата на тези с най-малко фалшиви тревоги - ако са обосновано проведени, в което доста се съмнявам. При сканиране отнема повече ресурси - здраво претърсва и не е в групата на най-бързите и най-леките - там са Twister, Nod 32, Avira. При нормален работен режим обаче почти не се усеща присъствието на програмата. Поздрави

При мен на Скан не ми отнема много ресурси....може би защото съм Лаптоп,Vista,4 рам PC,геймuрски комп....незнам!Забравих да добавя,че сканира здраво Е-мейла

TNN Преди малко пак ми даде Fals Positif-КОМОДО Registry Cleaner Trojan!!!!

Аз не съм пристрастена към никоя програма за да я защитавам,дава си фалшиви тревоги.Нека бuдем честни в Форума нищо не печелим!Да не би да са моите програми...да но пък е моя комп!!!

• Автор

"""Fals Positif-КОМОДО Registry Cleaner Trojan!!!!""" Омръзна ми да "хващам" продукти на Комодо с какви ли не програми - не бъди толкова сигурна . Нямам причини да защитавам Икарус и още се чудя защо "повтори представянето" на Касперски - можех и да не го споделя. Поздрави

"""Fals Positif-КОМОДО Registry Cleaner Trojan!!!!""" Омръзна ми да "хващам" продукти на Комодо с какви ли не програми - не бъди толкова сигурна . Нямам причини да защитавам Икарус и още се чудя защо "повтори представянето" на Касперски - можех и да не го споделя. Поздрави

Не разбирам защо казваш,че сuм направила представяне!!!За Каспер Nikssi ме помоли да кажа какво мисля.

За Икарус ....ти ме помоли на л.с.да си кажа мнението пред всички.Ето,казах го ...каква игра играеш искаш да изкараш,че се правя на интересна ли?Искаш ли да изкаpаm съобщението пред всички(като правиш цирк да го довърша)

От Икарус потвърдиха fals positif-a.

Нямам намерение да сменям Икарус както казах по-горе.Допадна ми и щом имам key за 2 години има защо!Успокои топката "Buddy"

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

• Автор

Trojan.JS.Agent.db - Това още продължава- дразни и го имах предвид при сравнение с представяне с Касперски. Може-би неясно съм се изразил. Ценя мнението ти. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.