Премини към съдържанието

sladkoto delfin4e

Потребител
  • Публикации

    12
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

5 Неутрална репутация

Всичко за sladkoto delfin4e

  • Титла
    Потребител
  1. Синя Лагуна Съставки: 60 мл Водка 10 мл синьо Кюрасо 30 мл Лимонен сок Приготвяне: Сипвате всички съставки в шейкър пълен с натрошен лед. Раздрусвате здраво. Украсявате с резани лимон. Текила Сънрайз Съставки: 60 мл Текила (светла) 10 мл Гренадин 10 мл Лимонен сок 120 мл Портокалов сок Приготвяне: Смесвате всички съставки освен Гренадина, се смесват в шейкър с лед. Изсипвате сместа във висока чашал Изсипвате внимателно Гренадина, така че да отиде на дъното. Декорирате с резан портокал.
  2. Кюфтета от тиквички и картофи Съставки: 750 г тиквички 250 г картофи 100 г сирене 1 кафена чашка брашно 1 1/2 чаени чаши растително масло 3 яйца 1/2 връзка копър сол черен пипер Приготвяне: Картофите се измиват и се сваряват, обелват се и като изстинат, се прекарват през преса или се настъргват на ренде. Прибавят се настъргани­те на ренде тиквички, 1 цяло яйце и жълтъците от другите 2 яйца, дребно нарязаният копър, натро­шеното сирене, сол и черен пипер. Сместа се омес­ва и от нея се оформят кюфтета. Овалват се в брашното, а след това в разбитите на сняг белтъ­ци от двете яйца и се пържат в сгорещеното ра­стително масло. Поднасят се с подходяща салата, кьополу или стръкчета чесън и кисело мляко. Яйца с домати на фурна Съставки: 10 яйца 2 супени лъжици расти­телно масло 25 г краве масло 500 г домати 5 ски­лидки чесън 1/2 връзка магданоз 1 чаена лъжичка червен пипер 1 чаена лъжичка захар черен пипер сол Приготвяне: Доматите се разрязват на половинки и се на­стъргват на ренде (при наличност на миксер или машинка могат да се обелят и да се смелят), задушават се в сгорещеното растително масло и се разбъркват със захарта, счукания със сол или на­рязан чесън и дребно нарязания магданоз. Изсип­ват се в намазана с мазнина тавичка и се запичат (да останат на мазнина). Отгоре се счупват от ниско яйцата (едно по едно) и печенето продъл­жава, докато белтъкът се втвърди. Готовото ястие се разпределя на порции (с по 2 яйца), които се поръсват с червен и черен пипер и се поливат с разтопено прясно краве масло. Бележки: По желание ястието може да се поднесе с настъргано сирене (по 30 г на порция), поставено в купич­ка и украсено с кръгче от домат и клонче от магданоз.
  3. Коктейл “Маргарита” Съставки: Коктейлът “Маргарита” днес е един от най-популярните напитки. Модифициран по много начини през столетието. Класическият коктейл “Маргарита” се приготвя в шейкър и съдържа: 40мл текила 40мл сок от лайм /зелен лимон/ 20мл портокалов ликьор Cointreau Приготвяне: Начин на приготвяне: Съставките се смесват в шейкъра, силно се разклащат и след това се прецеждат и се изсипват в чаша, ръба на която е потопен предварително в сок от лайм и сол. Украсява се с парченце лайм.
  4. sladkoto delfin4e

    Сладки изкушения

    Ангелски кейк Съставки: 1 ч.ч. брашно за кексове (не от самонабухващото) 2 ч.ч. захар 1 3/4 ч.ч. белтъци (около 13 белтъка от големи яйца) 1/2 ч.л. сол 2 ч.л. лимонов сок (пресен) 1 ч.л. розова вода (по желание) 1/2 ч.л. есенция ванилия Приготвяне: Загрейте фурната на 150 градуса. Пресеите брашното три пъти. Пресеите отново с 1 ч.ч. от захарта. В голяма подходяща купа разбиите белтъците на пяна, добавете солта и лимоновия сок и разбивайте докато почти се образува мек сняг. По време на това разбиване (от пяна към мек сняг) бавно и постепенно добавяйте останалата захар, за да се получи мек сняг. Това става лъжичка по лъжичка, острани на купата, никога по средата. След като сте прибавили захарта и сте разбили почти до мек сняг, може да добавите есенцията ванилия, като продължавате да бъркате. Когато имате мек към почти твърд сняг, пресеите върху белтъците 1/4 от брашното, разбъркайте съвсем внимателно и леко и по същия начин добавете и останалата част от брашното - на части, бавно и внимателно. Добре е при разбъркването да използвате гумена шпатула и движението да в една посока надолу към центъра на купата и после внимателно отстрани по стената на купата. Изсипете тестото в чиста, ненамазнена тавичка за кекс с дупка по средата, гладки стени и по възможност с падащо дъно. Съвсем леко загладете отгоре и леко чукнете в твърда повърхност два пъти, за да премахнете балончетата с въздух. Печете на средната шина за около 1 час и 15 минути, или докато на тестовата клечка излезе чиста. Извадете кейка от фурната и го обърнете върху решетка (ако тавичката има крачета може просто върху работната повърхност или да го закрепите върху гърлото на бутилка), оставете да изстина напълно, след което обърнете отново и прокарайте нож около кейка, за да може да го извадите. Амарето-Мус-Чийзкейк (без печене) Съставки: 200 гр бишкоти 100 гр маргарин (или масло със стайна температура) 2 пак желатин 800 гр сирене крема 300 гр захар 1 пак ванилова захар 130 мл кондензирано мляко 1 с.л. лимонов сок 100 мл амарето 250 гр сметана За украсата: тъмен шоколад бадемови бисквитки настърган бадем Приготвяне: Тестото: натрошавате бишкотите и ги размесвате добре с маргарина. Изсипвате в подходяща форма, оформяте, като не забравяте да притискате добре. Оставяте за 1 час в хладилника. Кремът: Оставяте желатинът в студена вода (10-12 с.л.) за около 10 минути. Кремата, захарта, ваниловата захар, кондензираното мляко, лимоновия сок и Амарето се смесват и се разбъркват добре. Желатинът се затопля, разтваря и се оставя малко да поизстине. След това се разбърква внимателно с малка част от крема, като след това внимателно се прибавя и останалата част от него. Разбивате сметаната и я добавяте към крема. Изсипвате го във формата, разстилате го равномерно и оставяте поне за 4 часа в хладилника. Тъмният шоколад разтопявате на водна баня и след като поизстине украсявате кейка. Може да украсите и с натрошени бисквитки и настърган бадем.v
  5. От най древни времена хората са приготвяли разнообразни освежаващи и ободряващи напитки, чиято основна задача винаги е била да утолява жаждата. Още преди няколко хиляди години египтяните и вавилонците са умеели да правят квас и бира, за което свидетелстват достигнали до наши дни документи с описание на напитките и методите им на приготвяне. Подобни описания срещаме при Хипократ, Херодот, Теофаст и др. В Китай преди 3000 години са охлаждали плодови сокове и са ги пиели като освежаваща напитка. Александър Македонски по време на походите си в Персия и Индия и пиел плодови сокове със сняг. Напитки, охладени със сняг, се използвали с голям успех и в Древния Рим. Сенека е упреквал римляните за прекомерното им увлечение по плодовите напитки! В продължение на много столетия в различните части на земното кълбо заедно с развитието на кулинарните традиции се създавали и различни напитки, към които са привиквали различните народи и са ги използвали както за утоляване на жаждата, така и за освежаване и обадряване. Така са се появили шербетите на Средния Изток, матето в Аржентина и Бразилия, чая в Китай и Япония, а в последствие и по целия свят, кока-кола и пепси-кола в САЩ и много други страни, оранжадата и цитронадата във Франция, цитросовите сокове в Италия, и не на последно място нашенския айрян. Бананов плезир Съставки: 2 банана изстудено мляко бита сметана за гарниране 4 ч.л. сок от вишни 4 коктейлни череши Приготвяне: Пасираме бананите с миксера и добавяме изстуденото мляко. Разпределяме в четири чаши (дълъг тесен цилиндър). Изливаме внимателно по една чаена лъжица от вишневия сок (на струя )и завъртаме чашата, за да стане червена спирала. Гарнираме със бита сметана и коктейлна череша. Ананасово мляко Съставки: 100 гр прясно мляко 2 плода сок от 1 консерва ананас Приготвяне: Плодът на ананаса се стрива или се смила, прибавя се прясното мляко и се консумира веднага. Бора Бора Съставки: 10 мл Гренадин 10 мл Лимонен сок 100 мл Ананасов Сок 60 мл Сок от Маракуя Приготвяне: Всички съставки се разбъркват в шейкър, заедно с натрошен лед. Украсата оставям на вас. Sin Siti Съставки: 300 мл. Бананов нектар 200 мл. Сметана 1 с. л. Какао Приготвяне: Поставяте в купа и разбивате с миксер. Кокосово мляко Съставки: 1 ч.ч. прясно мляко 1/2 ч.ч. (около 500 гр) кокосово брашно 1/2 кокосов орех Приготвяне: Към прясното мляко се настъргва половин кокосов орех, добавя се кокосовото брашно. Вари се на слаб огън около 20 минути. Сервира се топло. Latte Macchiato Съставки: 145 мл мляко 1 еспресо какао на прах Приготвяне: Загрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната. Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като когато това стане съвсем бавно ще се получат три слоя - мляко, кафе и пяна. Накрая гарнирайте с какаото на прах.
  6. sladkoto delfin4e

    Супи и чорби

    "Кашкавалена" супа с гъби Съставки: Топено сирене - 500 гр. Гъби - 200 гр. Вода - 3-3.5 литра Морков - 1 бр. Зеленина - за украса Приготвяне: 1. Измивате гъбите и ги нарязвате на тънки ивички. 2. Измивате и почиствате моркова и го настъргвате на едро реднде. 3. Топеното сирене се нарязва на кубчета или се настъргва на едро ренде. 4. Кипвате водата, намалявате огъня и прибавяте сиренето като непреставате да бъркате докато не получите еднородна смес. 5. Добавяте гъбите, слагате капака и варите около 15 минути, след което добавяте моркова и варите още няколко минути. Бележки: При сервиране може да украсите супата със малко магданоз, а най-вкусна е гореща и с хрупкав бял хляб
  7. Думата "супа" произлиза от холандското suре - топя. На дъното на паницата се слагала филия хляб и се заливала с горещ бульон, в който плували парченца зеленчуци, а в редки случаи и месо. Векове наред заедно с хляба тя била основната храна на селянина - оставяли я тихо да къкри на огнището, докато работели на полето. И тъй като разчитали на нея, за да се нахранят, я правели гъста и силна. Супата можела да се приготви от всичко: от копривата и киселеца, които растели в полето и около селищата, от ядливи корени и месо от дивеч, от зеленчуците и животните, които отглеждали. Всичко зависело от сезона и изобретателността им. Истинският разцвет на супите обаче настъпил с откриването на подправките. Оттогава супите и чорбите са заели трайно място на трапезата. По-късно на основата на бульоните започват да се приготвят и сосове като прекрасно допълнение към ястията, което ги прави по-апетитни, подобрява вкуса им и повишава тяхната калоричност.
  8. sladkoto delfin4e

    Сладки изкушения

    Плодов пай със сметана Съставки: 350 г (2 опак.) сметана 1 буркан компот от ягоди (вишни, малини, кайсии или праскови) 1/2 к.ч. пудра захар 1 пак. ванилия 1 пак. чаени или маслени бисквити 1 с.л. желатин Приготвяне: Желатинът се залива с малко студена вода И като набъбне, се разтопява на водна баня. Сметаната се разбива със захарта до пухкавост. Компотът се пасира или се разбива с миксер и се загрява. Прибавя се разтопеният желатин и се разбърква. Загряването на плодовото пюре продължава до завирането му, след което то се отстранява от огъня, охлажда се до полужелиране и се, прибавя постепенно, при леко разбъркване към сметаната. Сместа се изсипва в тортена форма, на дъното на която предварително са подредени бисквитите, и се охлажда. Готовият десерт се поднася както торта Баклава Съставки: 1 пак. фини точени кори з а плънката: 2 яйца 1 с.л. захар 1 ч.л. бакпулвер 2 с.л. брашно 1 к.ч. счукани орехови ядки 1 1/2 к.ч. разтопено краве масло 1/2 пак. канела 1 с.л. ром 1 щипка сол за сиропа: 1 ч.ч. захар 1 1/2 ч.ч. вода лимонова кора (или 1 пак. ванилия) Приготвяне: Корите се разделят на две части. Половината от тях се поставят в намазана с масло тавичка, като всяка кора се поръсва с разтопеното масло. Отгоре се разстила на равномерен пласт плънката, приготвена от разбитите със захарта яйца, брашното, ореховите ядки, канелата, рома, бакпулвера и солта. Върху плънката се подреждат останалите кори, като всяка кора се поръсва с масло. Баклавата се пече при умерена температура. След изпичането се оставя да изстине, нарязва се, залива се с горещия сироп, приготвен от предвидените захар, вода, лимонова кора (или ванилия) и се покрива. След около 1 час може да се поднесе. Бананово-шоколадова торта Съставки: 2 яйца 100 гр настъргани бадеми или лешници 30 гр нишесте 2 с.л. брашно 1 с.л. какао 1/2 ч.л. бакпулвер 6 листа желатин 5 банана малко лимонов сок 1 пак пудинг ванилия 50 гр захар 500 мл мляко 400 мл сметана 100 гр натурален шоколад шоколадови пръчици Приготвяне: Загрявате фурната на 160 градуса. Яйцата и захарта разбивате много добре на пяна. Настърганите ядки, нишестето, брашното, какаото и бакпулвера се смесват и внимателно се прибавят към яйчната смес. Приготвеното тесто се поставя в намазнена форма (или застлана с хартия за печене). Печете в загрята фурна 20 минути като правите проба за готовност. Оставяте да изстине и поръсвате с прясното мляко. Ако не сте направили блата във форма за торта, то поставете пръстен за торта около него. Размеквате желатина в студена вода за около 10 минути. Обелвате бананите и ги разполовявате по дължината. Поръсвате с малко лимонов сок и нареждате върху блата. Правите пудинга с захарта и млякото по инструкциите върху опаковката. Оставяте да поизстине като бъркате от време на време. Когато е още топъл добавяте готовия желатин и разбърквате добре сместа. Разбивате 300 гр сметана и също прибавяте към пудинга. Разпределяте получения крем върху бананите и поставяте в хладилник да стегне. Горчивият шоколад разтопявате на водна баня, след което оставяте леко да изстине и добавяте останалата течна сметана като разбивате много хубаво.Разстилате върху тортата. Поръсвате с шоколадови пръчици и връщате отново за малко в хладилника Ванилени полумесеци Съставки: 315 гр брашно 125 гр захар 190 гр студено масло 30 гр лешници (леко запечени, след което ситно смлени) 5 гр бакпулвер 1 яйце щипка сол 2-3 ванилии За поръсване: пудра захар Приготвяне: Правите кладенче от брашното, като в средата слагате захарта. Нарязвате студеното масло на малки, равни парчета и заедно с лешниците, бакпулвера, солта, ванилиите и яйцето добавяте в брашното. Омесвате гладко тесто. Оформяте руло, завивате във фолио и слагате за около час в хладилника. Загрявате фурната на 180 градуса. От тестото оформяте малки полумесеци и поставяте върху тавичка покрита с хартия за печене. Печете във фурната до златисто около 10 минути. Когато извадите докато са още топли поръсвате с пудра захар. Бананов крем Съставки: 3 банана 500 мл. течна сметана 100 г. эахар сок от половин лимон стафиди шоколадови пръчици Приготвяне: Сметаната се раэбива с захарта и бананите до поолучаването на хомогенна смес. Към нея се прибавя сокът на лимона. Кремът отново се раэбърква и се оставя да престои эа иэвестно време в хладилника. По желание отгоре могат да се поръсят стафиди или шоколадови пръчици. Бележки: Сокът от лимон се слага эадължително эа да не потъмнее кремът.Вместо банани може да се иэполэват эамраэени гоорски плодове-но на тях не се добавя лимон
  9. Гръцка Салата Продукти Домати - 4бр. Краставица - 1бр. Лук -1/2 - 1 глава Чушка - 1бр. Сирене фета - 250гр. Маслини - 12бр. Зелена майорана Зехитин Лимон Салата Приготвяне: 1. Измивате и подсушавате зеленчуците. 2. Краставицата се разполовява, с лъжичка се изчиства сърцевината със семките, след което се нарязва на парчета с дебелина около 1 см. 3. Доматите се нарязват на осем парчета всеки. 4. Изчиствате семената на чушката и я нарязвате на квадрачета приблизително 2х2 см. 5. Лукът се нарязва на дребно. 6. По желание може да прибавите и половин салата. 7. Нарязвате сиренето на не много дребни кубчета. 8. Накрая смесвате всички продукти (да не забравите целите маслини) и овкусявате. Бележки: Салатата може да не се соли, тъй като сиренето е достатъчно солено. Въздушна салата Съставки: около 15 картофа сирене яйца майонеза черен пипер Приготвяне: Сварените картофи се обелват и настъргват в голяма купа. 2 пъти колкото да покрият дъното й. Отгоре се настъргва пласт сирене след това 2 яйца, майонеза по желание и черен пипер. Отново се повтаря с картофи и се продължава до нужното количество. Салатата не се омесва, а се взема както е на пластове. Зимна салата Съставки: От туршия - по една краставичка, чушка, домат, морков, карфиол, резен кисело зеле 2 яйца 1 ябълка майонеза солена или пушена риба листа от зелена салата или от кисело зеле черен пипер Приготвяне: Яйцата се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Ябълката - също. Към тях се прибавят нарязаните продукти от туршията. Подправят се с черен пипер и майонеза. В купички от компот се нареждат листата от зелена салата или кисело зеле. Отгоре се сипват по 1-2 лъжици от салатата. Върху нея се нареждат парченца от изчистената риба.
  10. sladkoto delfin4e

    Всичко за The Sims 2

    Здравейте!Бихте ли ми помогнали?От къде да си изтегля Sims2?Благодаря предварително.
  11. sladkoto delfin4e

    RQ: Текстове на песни

    Armani Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Milan New York Paris...this is where we go Milan New York Paris...to the fashion show Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Milan New York Paris...this is where we go Milan New York Paris...to the fashion show Gaultier Dior Givenchy Cartier Chanel Trussardi Kenzo Rolex Et Guerlain Chloe Prada Et Lanvin Gaultier Dior Givenchy Cartier Chanel Trussardi Kenzo Rolex Et Guerlain Chloe Prada Et Lanvin Milan New York Paris...this is where we go Milan New York Paris...to the fashion show Milan New York Paris...this is where we go Milan New York Paris...to the fashion show Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre Dolce Gabbana Armani Versace Gucci Fiorucci Fendi Ferre
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване