Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Кюфтета от тиквички и картофи Съставки: 750 г тиквички 250 г картофи 100 г сирене 1 кафена чашка брашно 1 1/2 чаени чаши растително масло 3 яйца 1/2 връзка копър сол черен пипер Приготвяне: Картофите се измиват и се сваряват, обелват се и като изстинат, се прекарват през преса или се настъргват на ренде. Прибавят се настъргани­те на ренде тиквички, 1 цяло яйце и жълтъците от другите 2 яйца, дребно нарязаният копър, натро­шеното сирене, сол и черен пипер. Сместа се омес­ва и от нея се оформят кюфтета. Овалват се в брашното, а след това в разбитите на сняг белтъ­ци от двете яйца и се пържат в сгорещеното ра­стително масло. Поднасят се с подходяща салата, кьополу или стръкчета чесън и кисело мляко. Яйца с домати на фурна Съставки: 10 яйца 2 супени лъжици расти­телно масло 25 г краве масло 500 г домати 5 ски­лидки чесън 1/2 връзка магданоз 1 чаена лъжичка червен пипер 1 чаена лъжичка захар черен пипер сол Приготвяне: Доматите се разрязват на половинки и се на­стъргват на ренде (при наличност на миксер или машинка могат да се обелят и да се смелят), задушават се в сгорещеното растително масло и се разбъркват със захарта, счукания със сол или на­рязан чесън и дребно нарязания магданоз. Изсип­ват се в намазана с мазнина тавичка и се запичат (да останат на мазнина). Отгоре се счупват от ниско яйцата (едно по едно) и печенето продъл­жава, докато белтъкът се втвърди. Готовото ястие се разпределя на порции (с по 2 яйца), които се поръсват с червен и черен пипер и се поливат с разтопено прясно краве масло. Бележки: По желание ястието може да се поднесе с настъргано сирене (по 30 г на порция), поставено в купич­ка и украсено с кръгче от домат и клонче от магданоз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Фондю

Публикувано изображение

Списък на необходимите продукти:

50-80 г сирене "Грюер"

50 г сирене "Ементал"

50 г кашкавал

100 мл сухо бяло вино

1 скилидка чесън

1 ч. л. нишесте

Начин на приготвяне:

Публикувано изображение

1. Виното се налива в малка тенджера, слага се скилидката чесън и се кипва. След това се прибавят настърганите сирена и се бърка на тих огън, докато се разтопят.

Публикувано изображение

2. Нишестето се разтваря в 2-3 с. л. вода и се прибавя към разтопеното сирене, като се бърка непрекъснато, докато сместа го поеме.

Публикувано изображение

3. Консумира се с нарязан на кубчета хляб, който се топи във фондюто с вилица.

post-15610-1195372535_thumb.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

// off:

Само да допълня към на jackass поста - ако на жена й падне залчето във купата с фондюто, тя трябва да целуне всички мъже в стаята; а ако мъж изтърве вътре залчето си - трябва да купи бутилка вино и да налее на всеки в стаята...

Ех, фондю, фондю.. как го обичам Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

// off:

Само да допълня към на jackass поста - ако на жена й падне залчето във купата с фондюто, тя трябва да целуне всички мъже в стаята; а ако мъж изтърве вътре залчето си - трябва да купи бутилка вино и да налее на всеки в стаята...

Ех, фондю, фондю.. как го обичам Публикувано изображение

или да караш гол ски ... по яко е ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като бях студент си правех следната простотия:

В една чиния сгрявах олио. След това запържвах доматенца(или пресни нарязани на дребно или консерва) като им изври водата чупех 3-4 яйца, които се бъркат енергично. След това да си оближеш пръстите. Интересно че от тогава не съм си забърквал Публикувано изображение


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Една хубава рецепта от myrecipes.com с някои малки детайли от моя страна.

Публикувано изображение

Патладжан с кус кус (Мароко)

(за 6 порции)

2-3 патладжана

2 ч.л. къри

2 ч.л. кимион

1 ч.л. канела

сол, пипер на вкус

2 – 3 с.л. зехтин

2 домата, нарязани на кубчета

2 глави лук, нарязани на ситно

1 морков, нарязан на ситно

1 ч.ч. нарязано зеле

3 скилидки чесън, стрит

2 ч.ч. доматен сок

1 к.ч. портокалов сок

1 ч.ч. вода

1 1/2 - 2 ч.ч. кус кус

Кърито, кимионът и канелата се смесват. Добавя се сол и пипер на вкус.

Патладжаните се обелват, отцеждат и нарязват на кубчета.

В съд (в който после ще се пече, имайте го предвид) се сгорещява зехтина. Поставят се патладжаните и сместа с подправките, доматите, лука, моркова, зелето и чесъна. Задушава се 3 минути, като се бърка от време на време.

Добавяме течностите и кипваме. Оставяме да ври 2 минути, след което добавяме кус куса и махаме от котлона.

Покриваме съда с фолио и печем на силна фурна около 20-25 минути.

PS. Ако идва кисело (зависи от киселинността на доматите и доматения сок), може да сложите 1 ч.л. захар.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Една хубава рецепта от myrecipes.com с някои малки детайли от моя страна.

Публикувано изображение

Патладжан с кус кус (Мароко)

(за 6 порции)

2-3 патладжана

2 ч.л. къри

2 ч.л. кимион

1 ч.л. канела

сол, пипер на вкус

2 – 3 с.л. зехтин

2 домата, нарязани на кубчета

2 глави лук, нарязани на ситно

1 морков, нарязан на ситно

1 ч.ч. нарязано зеле

3 скилидки чесън, стрит

2 ч.ч. доматен сок

1 к.ч. портокалов сок

1 ч.ч. вода

1 1/2 - 2 ч.ч. кус кус

Кърито, кимионът и канелата се смесват. Добавя се сол и пипер на вкус.

Патладжаните се обелват, отцеждат и нарязват на кубчета.

В съд (в който после ще се пече, имайте го предвид) се сгорещява зехтина. Поставят се патладжаните и сместа с подправките, доматите, лука, моркова, зелето и чесъна. Задушава се 3 минути, като се бърка от време на време.

Добавяме течностите и кипваме. Оставяме да ври 2 минути, след което добавяме кус куса и махаме от котлона.

Покриваме съда с фолио и печем на силна фурна около 20-25 минути.

PS. Ако идва кисело (зависи от киселинността на доматите и доматения сок), може да сложите 1 ч.л. захар.

Ето нещо много лесно и вкусно:

Сварете в една тенджера малки или нарязани на две картофи,обелени от корите.

Залейте ги с една чаша препържено солено масло и ги объркайте.

Сервирайте ги поръсени с чубрица. Ще си оближете пръстите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като бях студент си правех следната простотия:

В една чиния сгрявах олио. След това запържвах доматенца(или пресни нарязани на дребно или консерва) като им изври водата чупех 3-4 яйца, които се бъркат енергично. След това да си оближеш пръстите. Интересно че от тогава не съм си забърквал Публикувано изображение

Хич не е простотия Публикувано изображение , ами са яйца по италиански, или поне бабката така ги наричаше и много ги обичам, но предимно с пресни домати.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хич не е простотия Публикувано изображение , ами са яйца по италиански, или поне бабката така ги наричаше и много ги обичам, но предимно с пресни домати.

А ако в доматите са задушени 100 гр гъбки,и тогава се допълнят яйцата е още по-хубаво. Нарича се миш-маш с гъби.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Яйца върху домати на фурна

Публикувано изображение

* 10 бр. яйца

* 500 г домати

* 4-5 скилидки чесън

* 2 с.л. зехтин или олио

* 60 г масло

* 300 г сирене

* 1 ч.л. захар

* магданоз

* сол, червен пипер, черен пипер

Публикувано изображение (използвала съм от всичко по по-малко)

Публикувано изображение Доматите се нарязват на ситно и се задушават в сгорещения зехтин. Добавя се захарта и предварително счуканият със сол чесън. Сместа се изсипва в намазнена тавичка и се запича, докато доматите останат само на мазнина. Поръсва се с натрошеното сирене и отгоре се счупват яйцата. Печенето продължава, докато яйцата се втвърдят. Готовото ястие се залива с разтопеното масло и се поръсва с червения пипер, черния пипер и магданоза.

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картофено руло

Публикувано изображение

Продукти:

* 1 кг картофи

* глава лук

* 1 белтък

* копър

* магданоз

* чубрица

* черен пипер

* сол

За плънката:

* 2-3 кисели краставички

* 2-3 сварени моркова

* 2-3 сварени яйца

За намазване:

* 1 жълтък

* 1 с.л. галета

* 2 с.л. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Обелете и настържете на ренде предварително сварените картофи. Прибавете накълцания на дребно лук, белтъка, подправките и омесете получената смес.

Разстелете получената гъста смес в намазнена правоъгълна тава (още по-лесно е ако използвате полиетиленово фолио), като в средата, където ще оформите рулото, сложете повече от картофената смес. Поръсете с плънката от нарязаните кисели краставички, моркови и яйца.

Повдигнете картофеното тесто от краищата на тавата и оформете рулото. Намажете с разбития жълтък и поръсете с галетата и настъргания кашкавал. Изпечете в силна фурна (220 градуса).

Поднесете ястието със зелена салата или туршия.

udoma.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картофено руло

Аз го правя винаги със сварени картофи, които варя задължително без корите (стават по пухкави).След това ги пюрирам с вилица и омесвам...

А за плънката използвам колбаси и кашкавал!

Редактирано от beli99 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Спаначено руло

Публикувано изображение

Продукти:

500 гр. спанак

1 ч.ч. нарязан лук

6 яйца

50 мл прясно мляко

1/2 ч.л. индийско орехче

чер пипер

сол

за пълнежа:

1 ч.ч. извара

1 к.ч. сирене

1 к.ч. смлян сухар или галета

2-3 скилидки счукан чесън

70 мл растителна мазнина

чер пипер

сол

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме спанака на ивици.Запържваме нарязания лук и добавяме спанака към него.Леко разбъркваме и оставяме докато смали обема си.Поръсваме с подправките и оттегляме от котлона.

Включваме фурната да загрява на 220-230градуса.

Покриваме тавичка с хартия за печене с размери 30/25см.Хартията трябва да покрива всички страни,за да не пропусне яйчната смес.Намазваме я с растителна мазнина.

Разбиваме яйцата и добавяме прясното мляко.Прибавяме яйцата към спанака и объркваме добре.Изсипваме сместа в тавичката и печем във фурна.

През това време приготвяме пълнежа:

Слагаме смления сухар в купичка и заливаме с 50мл. вода.

Изсипваме изварата в купа и разбиваме с миксер.Постепенно прибавяме растителна мазнина на тънка струйка докато сместа стане кремообразна.Прибавяме смляното с блендер сирене,мокрия сухар и подправките.Объркваме добре и прибираме в хладилник.

Когато спанака се изпече във фурната, изваждаме и навиваме на руло.Оставяме леко да изстине.След това намазваме с пълнежа и отново навиваме на руло.Оставяме да престои 1-2часа преди да консумираме.

Подходящо е и за предястие.

nanita-nordina.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой правил ли е спаначни кюфтета? Преди седмица ги ядох в един ресторант и не мога да ги забравя, а сто процента ще ги объркам ако взема да експириментирам. Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кюфтенца от извара и спанак

Публикувано изображение

Продукти за 4 порции:

200 г извара

100 г овче сирене

200 г спанак

1 скилидка чесън,пресована,по желание

4 с.л. пармезан,настърган

½ ч.л. индийско орехче,настъргано

1 яйце

100 г орехи,счукани на ситно

2 с.л. галета

Начин на приготвяне:

1.Спанакът се нарязва на ситно.

2.Изварата се смесва с настърганото сирене, спанака, чесъна, пармезана и индийското орехче. Оформят се кюфтенца, които се потопяват в разбитото яйце и орехите.

3.Изпичат се в намаслен тиган или се изпържват в сгорещено олио. Могат да се намажат със зехтин и да се запекат върху хартия за печене. Сервират се със салата от домати.

menumag.bg

Спаначени кюфтета

Публикувано изображение

Продукти:

1,5 кг спанак

4 яйца

150 г кашкавал

80 мл прясно мляко

150 мл растително масло

50 г брашно

80 г галета

30 г краве масло

250 г кисело мляко

Сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:

1.Спанакът се почиства, измива се, нарязва се и се задушава 5 – 10 минути.

2.След като спанакът се охлади малко, се посолява и се размесва с предварително настъргания кашкавал, галетата и 1/2 разбити яйца. Слага се черен пипер на вкус.

3.От сместа се оформят кюфтета, които се панират в смес от брашното, прясното мляко и останалата 1/2 от яйцата.

4.Спаначените кюфтета се пържат в силно сгорещената мазнина.

5.Готовите кюфтета се нареждат в подходящ съд и се поливат с разтопеното краве масло. Поднасят се с кисело мляко.

svejo.net

Кюфтета от спанак и ориз

Публикувано изображение

Продукти:

1 кг спанак

150 г ориз

150 г настъргано сирене

2 яйца, магданоз

черен пипер, брашно(галета)

сол, олио

1 кофичка кисело мляко

1 връзка пресен чесън

Приготвяне:

Почистеният спанак се нарязва, посолява и се задушава с малко олио и сол, докато омекне, без да се прибавя вода. Отцежда се и към него се добавя оризът, предварително сварен в 1/2 литър подсолена вода. Към ориза и спанака се прибавят настърганото сирене, 1 яйце, 1 жълтък, магданоз и черен пипер. От така приготвената смес се оформят кюфтета, овалват се в брашно (галета) и се изпържват в силно сгорещено олио. Поднасят се с подлучено кисело мляко.

receptite.info

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гъби в гювече по овчарски

Публикувано изображение

Продукти:

400 гр. гъби

50 гр. масло

1 гл. лук

1 домат

200 гр. сирене

100 гр. кашкавал

1 домат

Сол

Черен пипер

Копър

Приготвяне:

Нарязват се гъбите на половинки. Нарязва се лука и домата на ситно.

Загрява се маслото и в него се задушават домата и лука. Прибавят се гъбите, добавя се сол на вкус и се похлупват за да се задушат 5-10 минути.

Когато са готови се прехвърлят в гювече, поръсват се с черен пипер и копър и се разбъркват. Половината сирене се нарязва на филийки и се подрежда върху гъбите.

Гювечето се похлупва и се запича 10 минути.

Докато гювечето е във фурната, останалото сирене и кашкавал се настъргват, смесват се и със сместа се поръсват готовите вече гъби. Пекат се докато се зачерви кашкавала.

sgotvi.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мусака от тиквички и картофи

Публикувано изображение

Продукти:

400 г тиквички

400 г картофи

1 връзка по-дребни моркови

3-4 супени лъжици олио

4 яйца

1 чаена чаша кисело мляко

1 супена лъжица брашно

1/2 връзка копър

1/2 връзка магданоз

черен пипер

сол

Приготвяне:

Тиквичките и картофите се обелват.

Наряз­ват се на кубчета и се смесват. Слагат се в тавичка.

Към тях се прибавят нарязаните на тънки кръгчета моркови, наситнените копър и магданоз, черен пипер и сол на вкус.

По­ливат се с мазнината и се разбъркват.

Мусаката се пече до омекване на зеленчуците.

Яйцата се разбиват. Смесват се с млякото и брашното.

Получената заливка се из­сипва равномерно върху ястието. То се запича до получаването на приятна червеникава коричка.

kulinarnirecepti.info

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я вижте какво спретнах за мезенце!

Рецептата е много лесна! Доматите са пълнени с яйца, сирене и пипер! Носи се страхотен аромат! Изстудявам Гюмюша!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Браво,с това що Гюмюш се пие-не е истина

:)

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Есенен огретен

Публикувано изображение

Продукти:

* 600 гр. домати

* 500 гр. праз лук

* 500 гр. сурова тиква

* 4 супени лъжици зехтин

* 1 филия пълнозърнест хляб, стрит на трохи

* 100 мл. готварска сметана

* 200 мл. зеленчуков бульон

* 1 скилидка чесън

* 1 супена лъжица нарязана прясна мента

* 2 супени лъжици нарязан пресен магданоз

* сол и черен пипер

Тиквата се нарязва на парчета с дебелина около 1 см. Сварява се във вряща подсолена вода за 10 минути. Не трябва да увира напълно.

Праза и доматите се нарязват на шайби.

В тиган се загряват 2 супени лъжици зехтин. В него се сотира праза за 5-6 минути.

Фурната се нагрява на 190°C.

В дълбока тава се нареждат бланшираната тиква, шайбите домат и сотирания праз. Посоляват се със сол и черен пипер.

В малка тенджерка се смесват зеленчуковия бульон, сметаната и нарязания на ситно чесън. Оставят се да заврат, като се разбъркват периодично. Добавя се ментата.

Сместа се изсипва върху подредените зеленчуци. Пече се около 40-45 минути или докато зеленчуците се запекат на повърхността.

Изваждат се от фурната и се поръсват с магданоза, трохите от хляба и останалите 2 супени лъжици зехтин. Огретена се допича още 15-20 минути докато повърхността стане хрупкава и придобие златист цвят.

kulinarno-joana.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой правил ли е спаначни кюфтета? Преди седмица ги ядох в един ресторант и не мога да ги забравя, а сто процента ще ги объркам ако взема да експириментирам.

Благодаря предварително.

Можеш да намачкаш сварен спанак с вилица до пюре, да му добавиш чаша грис или галета, два-три жълтъка, чесънче, малко джоджен… да оформиш с ръце топчици и да ги изпържиш в сгорещена мазнина. Получават се прекрасни кюфтенца и са много лесни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картофена лютика с чушки и лук

Публикувано изображение

ПРОДУКТИ

5-6 картофа

1 купичка домати от консерва или 3 пресни

10 печени чушки

половин глава воден лук

2 с.л. олио

сол на вкус, копър, магданоз

1 ч.л. захар за убиване на киселия вкус на доматите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме доматите и ги варим малко на тих огън с олиото, захарта и малко сол (ако са от консерва, не ги посолявайте). Обелваме чушките и ги нарязваме на парчета.

Варим картофите и като изстинат, ги обелваме. Мачкаме ги, а лука режем на тънки филийки.

В калена паницаслагаме лука, посоляваме и го накълцваме. Прибавяме чушките и тях също ги накълцваме. Изсипваме и намачканите картофи и пак кълцаме.

Накрая добавяме варените домати, копър и магданоз и разбъркваме добре. Вече имаме вкусна картофена лютика. Хапвайте я с домашна питка.

Рецептата е от Христо Миков на 72 г., пенсионер.

Той живее в плевенското село Лепица. Предлага манджа, подходяща за Великите пости - лютика, която е много известна в Северна България.

http://www.24chasa.b...ticleId=1255153

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Запеканка с тиквички

Публикувано изображение

Продукти

За 4 порции:

700-800 г тиквички

150 г домати

100 г сирене

30 г прясно масло

половин връзка копър

50 г кашкавал

200 мл прясно мляко

2 яйца

50 г брашно

Начин на приготвяне

Настъргваме на едро ренде тиквичките и ги задушаваме до омекване, след което ги отцеждаме от водата.

Разбъркваме яйцата, брашното и млякото с пасатор до еднородна смес. Прибавяме нарязания копър, ситно нарязаните домати и натрошеното сирене към сместа от яйцата и тиквичките.

Затопляме в тавичка прясното масло и изсипваме последно приготвената смес.

Печем ястието на 180-200 градуса до леко втвърдяване на запеканката. Поръсваме с настъргания кашкавал и дозапичаме във фурната.

Рецептата е на Седефка Белчева

24chasa

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зелен боб с подправки и сос

 

7464373y.jpg

Продукти :

 за 2 порции ястие

или 4-6 порции предястие, гарнитура

  1 кг зелен боб

  2-3 моркова

  1 голяма глава стар лук

  4-5 скилидки чесън (може няколко стръка пресен)

  2 с.л.зехтин

  2 с.л.масло

  100 мл вода

  сол, копър, черен пипер , магданоз

за соса:

  250 г кисело мляко

  1 с.л.майонеза

  1 ч.л. горчица

  чесън, сол, копър

Приготвяне:

  зеленият боб се измива и се пречупва от двете страни (отчупва се връхчето и дръжката)

  зехтинът се загрява в дълбок съд, тенджера и се прибавя маслото

  кромидът се реже на дребно и се задушава за малко заедно с нарязаните на кръгчета моркови и 2 скилидки чесън в мазнината

  прибавя се зеленият боб, разбърква се няколко пъти и се добавя 100 мл вода

  огънят се намалява и съдът се захлупва

  задушава се около 15-20 минути, наблюдава се и от време на време се разбърква, бобът трябва да остане леко хрускав.

  посолява се и се овкусява с подправките

  накрая се поръсва с нарязаните на дребно 2 скилидки чесън и магданоз по желание

  сервира се веднага

  сосът се приготвя в купа като се смесват всички съставки и се разбърква енергично

  може да се сложи върху боба или да се сервира отделно в сосиера

 

mysweethobby.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Картофки в гювече

 

S5003595.JPG

 

Продукти:

 

6-7 средно големи картофа

6-7 скилидки чесън

1 ч.л. джинджифил

1 ч.л. лют червен пипер

1 връзка джоджен

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. къри

сол на вкус

зехтин

Приготвяне:

Измивате и нарязвате картофите на кръгчета, толкова големи, колкото е големината на картофа. Дори картофите ви да са по- едри, оставете кръгчетата със същата големина.

Дебелината на кръговете нека бъде 0.5 см.

В гювечета сложете хартия за печене.

Почистете чесъна и го нарежете наситно.

В купа сложете картофите, чесън, джинджифил, лют червен пипер, мащерка, къри, накълцаната връзка джоджен и сол на вкус. Объркайте добре, за да може да се овкусят картофите.

Разпределете в гювечетата и полейте със струя зехтин и микс от семена /по желание/.

Печете на 180 градуса за около 30 минути.

Сервирайте топли в комбинация със сирене.

 

the-loves-green-kitchen.blogspot.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване