Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обучение в България

Featured Replies

здравейте искам да ви помоля ако можете да ми немерите доклад или нещо такова за бариевите йони за живота на човек моляви трябвами по скоро

Редактирано от simpsun (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 401
  • Прегледи 100,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

ФОНДАЦИЯ "АТАНАС БУРОВ" ( http://www.burov.org ) обявява тазгодишния кокурс за приемане на участници в традиционното училище за талантливи студенти:

"Управление на риска" 25-29 април 2006 г., Банкя

"Договорни фондове" 10-15 септември 2006 г., Банкя

До участие в конкурса се допускат студенти, които:

1. Се обучават в редовна форма по финанси, банково дело и други икономически специалности във висши учебни заведения в България;

2. Имат завършен най-малко 3-ти курс;

3. Успех от цялото следване най-малко много добър (4.50)

4. Владеят английски език.

Ех, кога ще стигне нещо такова и до нас, математиците (ерго, в ТУ)... Публикувано изображение

Поздрави!

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, виждам че се интересувате от колежа който аз завършвам. Сега съм в последната си година и смятам да продължа напред за висше образование в Аграрания университет специалност икономика. Аз уча икономика и мениджмънт в колеж Омега и съм много доволен от знанията, които придобих и начина на преподаване.

Относно поставените въпроси искам да Ви просветля, че колежът е напълно легитмен, което директно можете да проверите на http://www2.minedu.government.bg/adminmon/...ClFillFrame.asp, където след въвеждане на съответните критерии ви излиза това: ЧПГ"Акад.Л.Илиев" професионална гимназия Пловдив Пловдив Частно

1690908 Ч П Г И Т гр. ПЛОВДИВ професионална гимназия Пловдив Пловдив Частно

1690910 ЧПГИУ професионална гимназия Пловдив Пловдив Частно

1690911 ЧПК "Омега" професионален колеж Пловдив Пловдив Частно

1690991 ЧПК "Делта" професионален колеж Пловдив Пловдив Частно

Придобива се 4та квалификационна степен - Фирмен мениджър, а после е напълно възможно да се продължи в някои ВЪЗ-ове,но е най-добре да се обадите и да питате защото, доколкото знам са няколко.

Относно сградата незнам какво има предвид DeadSmurf, но сами може да се уверите, ако дйдете да се интересувате и ще прецените лично има ли по-хубава в Пловдив и региона.

Желая успех на всички!!!

Дано съм помогнал!!!

:)

Замисляйки се за бъдещето и аз вчера се разрових из саитовете на колежите в България.Някои категорично ми харесаха, но фаворит е този http://www.iuc-edu.eu/ .За сега мисля да се пробвам там със специалност Бизнес информационни технологии.Някой може ли да ми каже още някоя подробност за него :P

• 1 месец по-късно...

Някой може ли да ми обясни тази година как се приемат кандидат-студенти в колежа? Аз знам, че може да се влезе и с оценката от матурата по литература, език или география, но трябва ли да се явявам и на някакво интервю?

• 1 месец по-късно...

Аз в момента уча в колежа и съм много доволна.Преподавателите са все някакви светила,колегите са готини.Таксата е около 600 и нещо за редовното и 540 за задочно на семестър.Не е много малко, но като се замисля в някои университети кви кинти се налага да се дават за изпити...май ти излиза по-скъпо в УНСС (примоция в УНСС...) Дори има хора,които се преместиха в колежа от там. Това за прием с матурата...не знам...,но нищо не ти пречи да провериш. Ако имаш други питанки,дерзай:)

• 5 седмици по-късно...

Здравейте,нужна ми е малко помощ относно кандидатстването в СУ и по точно за специалността МО-ако има някой,който в момента учи тази специалност моля да сподели мнение и опит!Благодаря предварително :speak:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, В момента съм 11 клас и започвам да се замсилям какво да кандидатствам. Първоначално мислех за моден дизайн, но в България няма място където да получиш добро образование по специалността. Сега мисля за интериорен дизайн. Бихте ли ми казали къде мога да кандидатствам това, какви са приемните изпити... Върви ми математиката, но не ми харесват инженерните специалности, затова ако имате някакви предложения би ми било интересно да чуя...може нещо да ми хареса :) Благодаря предварително.

В НБУ... Но таксите са високи... Иначе за другаде не съм чула да има такава специалност... Но не съм сигурна. Иначе мн добър избор!

В Лесотехническия университет

Ето Линк към сайта му.

Там можеш да прочетеш всичко, което те интересува

В лесотехническия има инженерен дизайн..не е същото. А какво е по принцип мнението за НБУ, защото чувам и добри и лоши неща за образованието, което може да се получи там.

В лесотехническия има инженерен дизайн..не е същото.

В лесотехническия специалността се води наистина "инженерен дизайн", но се изучават проектиране и дизайн на мебели и вътрешна архитектура (а не примерно дизайн на двигатели с вътрешно горене). Има катедра "Интериор и дизайн на мебели" с ръководител арх. Регина Райчева.

Всъщност ти трябва да решиш какво искаш. Ако искаш само да аранжираш интериори с готови мебели, то ти трябва "Вътрешна архитектура" (нещо такова имаше навремето във ВИАС). Ако обаче искаш да моделираш мебели, точно лесотехническия ти трябва, още повече, че там тези изделия се изучават комплексно (поне така беше преди години) и няма да твориш неизпълними неща.

А защо не проучиш учебната програма и хорариума, от там можеш да извлечеш информация дали това е което искаш.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

sesilly благодаря ти за информацията. Ще потърся информация за вътрешна архитектура, защото това имам предвид под интериорен дизайн.

Интересува ме къде човек може да се запише да учи за автоинструктор понеже не мога да намеря никъде такова място.

Интересува ме къде човек може да се запише да учи за автоинструктор понеже не мога да намеря никъде такова място.

http://www.segabg.com/online/article.asp?i...&id=0000604

Това намерих !

Да това и аз го намерих но за в Техническият няма такава специалност проверих в сайта им.А за Ямбул и Сливен ми излизат само някакви клонове на Тейническият а не други университетии незнам кой са в тези градове за да ги потърся в мрежата да видя в сайтовете им.

Искам да ви попитам какво е мнението ви за бъдещето на вътрешния дизайн. Смятате ли, че ако завърша вътрешен дизайн ще мога да си намеря високо заплатена работа? И изобщо има ли бъдеще тази специалност?

Чувал съм, че в Шумен се учи за инструктор

А случаино да знаеш кои университет по точно ?

Ето за тук си Публикувано изображение

във ВИАС(УАСГ) ,няма отделна специалност вътрешна архитектура,тя е подразделение на архитектурата и ако искаш да го учиш трябва да влезнеш архитектура..

Ех, кога ще стигне нещо такова и до нас, математиците (ерго, в ТУ)... Публикувано изображение

Поздрави!

Последно за обучение или образование става въпрос в темата ;)

Поздрави!

Като научите английски.

Здравейте! Завършила съм полувисше образование със специалност-български език и чужд език.Искам да завърша и бакалавър, но не мога да намеря ВУЗ , който да ми предложи обучение след полувисше образование.Ако някой е наясно и има информация по темата нека да каже. Благодаря предварително. :grimace:

Редактирано от тонитад (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.