Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са по-добри готвачи - мъжете или жените?

Кои са по-добрите готвачи? 61 гласували потребители

1. 1. Кои са по-добрите готвачи?

• мъжете
      83%
      50
    • жените
      16%
      10

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Кой от двата пола е по-търпелив,по-организиран?Кой проявява повече фантазия?

Вярно ли е че мъжете определят кулинарството като изкуство,а пък жените като задължение?

Защо има толкова рецепти,озаглавени с женски имена?Май много въпроси изброих Публикувано изображение

забележка: не става дума за професионални готвачи

• Отговори 65
  • Прегледи 12,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снимката е от класацията за най-добри ресторанти в света, като това са първите 9. Единствено на 21-во място има и жена на картинката. Цялата класация за тази година.

• Стара тема, незнайно защо стартирана. Но пък е интересна. За мен мъжете са по-доби готвачи. Ще кажа защо. Жената ползва някакви заучени рецепти. Някой и казал нещо, тя прави глупости или може да уцели

• нито една съдомиялна не е в състояние да измие огромното количество използвани съдове след като в кухнята се е вихрил главатарря на семейството хехехехехехехе

Публикувани изображения

Изхождайки от забележката,то жените са по-добри в готвенето. По-търпеливи са мъжете,но организанията май на жените повече им се отдава.Аз познавам само един мъж,който определя кулинарството като изкуство(професионален готвач е:P).Много жени приемат готвенето като част от семейните задължения и често на тях не им се получават добри ястията.Познавам една такава дама,едва ли не изпитва отвращение към кухнята си и никога не са й вкусни гозбите.Пишещите в този раздел на форума жени,приемаме готвенето като удоволствие(поне за мен е така,вярвам и за останалите),за нас то е хоби,начин за разтоварване,изкуство.....А защо много рецепти са кръстени на жени,предполагам мъже са ги измисляли:P

мъжете според мен са по добри готвачи колкото и да ми е криво да го призная в качеството си на феминистка. Просто всички ресторанти коитоимат звезди тук се държат от мъже мисля има само една жена. Не мога да си го обесня, предполагам че мъжете поемат по лесно рискове и правят по-креативнаи изненадваща кухня и оттам получават по голямо признание относно организация смятам че жените са по организирани и подредени но трябва ли да сме организирани за да сме добри готвачи, не съм сигурна пак не разбрах темата, аз тук говоря за професионалните но мисля че същото важи и за аматьорите....

Редактирано от bouzinka (преглед на промените)

а бе според мен мажете са по-добри готвачи, но поради мързел ги хранят жените :wors:

Аз си мисля, че мъжете са по-добри, но пък като цяло обществото ни е приело идеята, че жената отговаря за домакинството => те готвят по-често. пп. Добавих анкета.

Ако говорим за аматьори, а не за професионални готвачи - със сигурност жените са по-добрите.

Не казвам, че мъжете не могат да готвят в собствената си кухня, но това обикновено се случва по някакъв повод и се възприема като атракцията на вечерта /коронния номер на тати - свински бут на фурна или барбекю/.

Чиниите, естествено, ги мие мама Публикувано изображение

Мъжете, разбира се :ph34r: Не случайно названието на професията е "майстор-готвач". Дори да е заемана от жена (което е рядко срещано явление) -тя пак се води "готвач", а не "готвачка"

Всяка жена готви като майка си.Факт. :ph34r:

Чиниите, естествено, ги мие мама Публикувано изображение

чиниите, естествено ги мие съдомиялната - защо пък намесваш жената ?Тя какво общо има с кухненското оборудване ? :)

Мъжете, разбира се :ph34r: Не случайно названието на професията е "майстор-готвач". Дори да е заемана от жена (което е рядко срещано явление) -тя пак се води "готвач", а не "готвачка"

Всяка жена готви като майка си.Факт. :ph34r:

чиниите, естествено ги мие съдомиялната - защо пък намесваш жената ?Тя какво общо има с кухненското оборудване ? :)

нито една съдомиялна не е в състояние да измие огромното количество използвани съдове след като в кухнята се е вихрил главатарря на семейството хехехехехехехе

Жените обикновено готвят нещата по рецепта. Ако влагат изменения, то те са съвсем малки. Докато мъжете обикновено фантазират и готвят каквото се получи. Именно затова и са измислени толкова много рецепти от мъже, които съответно носят женски имена (предполагам в името на любимата, която е вдъхновила съответната рецепта :) ). Любителите готвачи мъже, обикновено готвят по-рядко от половинките си. Именно затова го правят с повече желание, търпение и организираност. Това е основната причина да са по-вкусни гозбите им. Докато женската половина готви точно по задължение и обикновено се старае това да стане колкото се може по-бързо. Предполагам някои дори нарочно готвят не с пълните си възможности, като отмъщение към мъжа, или с мисълта "като иска да му е вкусно, да ме заведе на ресторант. И без това никъде не излизаме, пък и да не съм някаква прислужница....". Разбира се има и жени, които с голямо удоволствие готвят на мъжете си. Такъв пример е майка ми, която просто е прекрасна готвачка и всеки, който опитва от ястията й го потвърждава. Но това зависи и от самите мъже, за които се готви. Ако те показват, че ястията им харесват и поощряват половинката и й прощават грешките, то тя с по-голямо удоволствие и увереност ще се захваща с готвенето, съответно резултатите ще са по-добри. Това важи и за обратния случай. Вероятно жените по-явно показват кога храната им харесва, а и се радват, че мъжката им половинка ги замества в домашните задължения. Отплатата за това пък е по-добрият секс, което неимоверно мотивира мъжете да подновят усилията си в готвенето :ph34r: Таа мисълта ми е, че основната вина за факта, че мъжете са по-добри готвачи, е на социалния строй, в който живеем.

п.п. Има още един плюс при мъжете, който им помага в готвенето, а именно повечето мускулна маса. В крайна сметка готвенето си изисква доста физически усилия.

п.п.2 малко дълго стана, ама човек като си няма работа... :blink:

edit : Сега като прочетох горните постове, се сетих за още един аспект от темата. Както отбеляза колежката @emmi, обикновено освен, че готвят, нежните половинки и мият съдовете. За доброто готвене се изискват множество съдове. Съответно жените се опитват да сготвят с по-малко съдове, за да не мият толкова много после, което автоматично намаля качеството на работата им.

Според мен, най-добре е да се разделят семейните задължения поравно. Единият готви, а другият мие съдовете, като се сменят всеки ден, или когато им е удобно. Така не само и дамата ще остават с достатъчно физически сили за качествен секс, ами и ще се получи конкуренция в кухнята, защото всеки ще се опитва да сготви по-вкусно от другия. Което пък ще даде положително отражение на цялостното настроение на семейната двойка, което от своя страна е предпоставка за повече радост от живота :ph34r:

п.п. абе аз верно си нямам работа Публикувано изображение

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

Мъжете ,имат по-развинтено въображение :P

Баси ,колко глупости сте изписали,просто не е истина.Ще перифразирам Маркес: Ако едно ястие не е сготвено с любов ,не е вкусно.Та по-добри готвачи са тия дето обичат да готвят,не зависи от пола...... :)

И аз съм за мъжете. Брат ми така може да направи най-обикновено ястие, че после да искам чак пръстите да си изям Публикувано изображение

Повечето вкусни неща, които съм хапвала, са били приготвени от мъже :rolleyes:

Егати, тук трябва да има и едно различно мнение бе :rolleyes: Жените са по-добри ! :) И не е вярно, че готвят по рецепта. Никога в живота си, не съм готвила нещо по рецепта :rolleyes:

Егати, тук трябва да има и едно различно мнение бе :lol6:

Жените са по-добри ! :)

И не е вярно, че готвят по рецепта. Никога в живота си, не съм готвила нещо по рецепта :wub:

И на мен ми се искаше да кажа, че жените сме по-добри в готвенето, ама...това, което съм опитвала, друго говори. Дори и да не готвим по книга (аз също го правя, ама аз готвя по телефона, в смисъл мама дава консултации :ph34r: ) пак не е същото, друго си е мъжка ръка да пипне (ама опитна,де)

Мъжете, повечето, готвят за кеф. Жените, повечето, готвят по задължение. Ей ви на разликата в храната.

.... пак не е същото, друго си е мъжка ръка да пипне (ама опитна,де)

Публикувано изображениеТуй само за готвенето ли важи ?Публикувано изображение

Мъжете, повечето, готвят за кеф. Жените, повечето, готвят по задължение. Ей ви на разликата в храната.

А не - и ние готвим по задължение - как иначе ?

Та нали, ако не готвим, ще трябвад а ядем по рецептите на тъщата ? :lol6:

Та нали, ако не готвим, ще трябвад а ядем по рецептите на тъщата ? :lol6:

К'во се оплакваш, случил си на тъща която те гледа и те храни. :ph34r: Ама айде, от мен да мине, пак ще те водя като изключение... което потвърждава правилото. :wub:

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Та нали, ако не готвим, ще трябвад а ядем по рецептите на тъщата ? :ph34r:

Не всички мъже готвят по задължение. Моят брат и баща ми грейват, когато готвят :wub: И какви вкуснотии стават...

Юле, то и жените не винаги готвят по задължение, ама това не означава, че ще се получи нещо вкусно. Аз съм на принципа "по-добре да готвя малко и рядко, ама поне да е вкусно" :lol6: (поне са ми казвали, че става така...) Публикувано изображение А рецептите на тъщите и свекървите не винаги са лоши, ама на свкърите са по-вкусни

Абе никой ли не прочете думата "повечето". Написах я два пъти, но явно е трябвало да я болдна и подчертая. Публикувано изображение

ПП: Установих, че последната дума не звучи добре написата на английски с кирилица. Публикувано изображение

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Виж сега, гледам резултатите от анкетата, и стигам до следното "прозрение" - явно повечето от гласувалите смятат, че мъжете готвят по-добре от жените. Факт. Обаче, четейки постовете, откривам следното - че мъжете не готвят много (или поне не всеки ден) . Следователно : 1.)мъжете не са конуренция на жените, тъй като от избраните им манджи, не може да се направи представителна извадка 2.)мъжките неуспехи в готвенето не се виждат -защото като готвиш всеки ден, и то по много, няма начин от 365 готвения в годината, да нямаш издънки, докато ако готвиш 1 или 10 пъти -винаги всичко ще ти е наред 3.)явно мъжете сме големи мързели, когато става дума за готвене :lol6:

Виж сега, гледам резултатите от анкетата, и стигам до следното "прозрение" - явно повечето от гласувалите смятат, че мъжете готвят по-добре от жените.

И аз щото не съм повечето, продължавам да мисля обратното.

Пък и сега се сетих, че тъй като не готвя по рецепта, затова и съвети от мама не съм искала :)

Мъжете, винаги са по-добри като изпълнители Публикувано изображениеПубликувано изображение

В какво ли жените са по-добри :rolleyes: За готвачи - със сигурност не :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.