Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са по-добри готвачи - мъжете или жените?

Кои са по-добрите готвачи? 61 гласували потребители

1. 1. Кои са по-добрите готвачи?

• мъжете
      83%
      50
    • жените
      16%
      10

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Мъжете, винаги са по-добри като изпълнители Публикувано изображениеПубликувано изображение

хмм, зависи за какви изпълнители става дума :speak:

За готвенето- да

Публикувано изображение

• Отговори 65
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снимката е от класацията за най-добри ресторанти в света, като това са първите 9. Единствено на 21-во място има и жена на картинката. Цялата класация за тази година.

• Стара тема, незнайно защо стартирана. Но пък е интересна. За мен мъжете са по-доби готвачи. Ще кажа защо. Жената ползва някакви заучени рецепти. Някой и казал нещо, тя прави глупости или може да уцели

• нито една съдомиялна не е в състояние да измие огромното количество използвани съдове след като в кухнята се е вихрил главатарря на семейството хехехехехехехе

Публикувани изображения

Пак ли почнахте да се делите на мъже и жени Публикувано изображение По-добър готвач е този, който готви от сърце, има фантазия и смелост да експериментира. Аз се плаша от идеята мъжа ми да бърка манджи в кухнята, но пък той с тесто борави доста добре, докато мен хич, ама хич, ме няма в тази част. И двамата се учим, но явно просто ни бива в различни неща.

Важното е храната да е вкусна.Кой,как или с какво га е сготвил няма значение. :P

• 6 месеца по-късно...

Понеже са две различни неща и като професий,и като изкуство,бих отговорил така: мъжете по-добри готвачи жените по-добри сладкари

Съгласна съм с Нео - добре готви този, който обича да готви. Не зависи от пола, а от човека. А често - и от настроението. Като съм в кофти настроение, всички манджи ми се объркват, а като съм на кеф - и най-сложните стават перфектно. Мъжът ми е професионален готвач, и то много добър, но и на него, като му е криво, понякога му се объркват манджите. А за това, че мъжете имали повече фантазия - всъщност аз съм тази, която предпочита да експериментира. Той е скептичен към всичко, което българският народ не е ял от векове, хехехе. Чужда кухня готви само като е на работа и му се налага.

• 1 година по-късно...

Гласувам за мъжете. Въпреки, че сега мъжът ми не може да готви, ама ще дойде време да го науча.

• 5 години по-късно...

Снимката е от класацията за най-добри ресторанти в света, като това са първите 9. Единствено на 21-во място има и жена на картинката. Цялата класация за тази година.

best restaurants.png

Стара тема, незнайно защо стартирана. Но пък е интересна. За мен мъжете са по-доби готвачи. Ще кажа защо. Жената ползва някакви заучени рецепти. Някой и казал нещо, тя прави глупости или може да уцели. И това се случва. Мъжа му е в кръвта да задоволи стомаха си сам, защото както е известно на жените, любовта на мъжа минава през стомаха и на мъж секс не се отказва в никакъв случай ( това да го знаят жените и да не бягат от мъжете си. Научил съм го от възрастна госпожа, която вече не е между живите). И понеже мъжа мисли за стомаха си много, той и експериментира с мислите си.  Аз винаги приготвям сам яденето си, особено ако трябва нещо да направя за работа. Няма значение, закъснявам ли за работа или не. Правилото е - правя си достатъчно ядене за целия ден и не ме ебе ще закъснея ли за работа или не. Кофти е ако остана без храна цял ден, а аз ям доста често. Затова, първо яденето, после работата. И не обичам какво да е да ям. Може да се каже, че 50% от уж стандартните български гозби дори не помирисвам. Примерно разни чорби, различни от боб и леща, разни уши, джолани, сланини и тем подобни, разни зелеви чорби, трушии, екзотични меса като агнешко, бекони и тем подобни гадости със съдържание на много мазнина...Обичам да си угаждам, но признавам, че нямам и време за това. Навремето баба ми готвеше отлично. Прабаба ми още по-добре! Научих доста рецепти от тях, но сложих и нещо от себе си. Просто прецизирах нещата, а не на око каквото дойде. Жената я кара на око, доста често заемайки от някой друг. Мъжа според мен разчита само на себе си и затова готви много по-добре!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Темата наистина е стара и не ми е попадала досега. Макар, че ще противореча на болшинството гласували - аз ще си кажа моето мнение. А то е :

1. Въпроса е зададен некоректно. Ако избора е между мъжеТЕ и жениТЕ - за мен по добри (общо) са жените. Предимно те са готвачи - ако ще само за вкъщи.
  2. Ако обаче въпроса беше - "Какви са по-добрите готвачи - мъже или жени?" - тогава е съвсем различно.

Да, както посочва @badsector - между най-добрите 20, или 50, или 100 готвачи има много малко жени. Но могат ли 100 или 1000 MasterChef-мъже, да компенсират останалите 2-3 милиарда мъже, които готвят само по принуда?

Затова за мен жените са по-добри - и като готвачи, и изобщо.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 5 минути, jhoro написа:

Темата наистина е стараи не ми е попадала досега. Макар, че ще противореча на болшинството гласували - аз ще си кажа моето мнение. А то е :

1. Въпроса е зададен некоректно. Ако избора е между мъжеТЕ и жениТЕ - за мен по добри (общо) са жените. Е повече - готвачи.
  2. Ако обаче въпроса беше - "Какви са по-добрите готвали - мъже или жени?" - тогава е съвсем различно.

Да, както посочва @badsector - между най-добрите 20, или 50, или 100 готвачи има много малко жени. Но могат ли 100 или 1000 MasterChef-мъже, да компенсират останалите 2-3 милиарда мъже, които готвят само по принуда.

Затова за мен жените са по-добри - и като готвачи, и изобщо.

Може и така да се каже. Жените си имат и своите предимства. Примерно те искат да са готвачи, а мъжете не. Поне в повечето случаи. Но пък и жените искат да са шофьори, което не означава, че има повече от една жена-шампион в моторните спортове сред мъжете.  Мъжете, както в повечето случи, вършат нещата по-коректно, което в частния случай ги прави и по-добрите готвачи ;) Лично мнение. Това, че някак си народната психология дава на жените късата клечка да готвят в къщи, не ги прави по-добрите готвачи като цяло. За щастие, мъжа няма И задължението да готви в къщи. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 5 минути, Кико написа:

За щастие, мъжа няма И задължението да готви в къщи. 

В едно нормално, а не общо прието семейство - НИКОЙ няма задължението да готви. Готви този, който може, има желание и няма друг ангажимент в момента.

преди 9 минути, jhoro написа:

В едно нормално, а не общо прието семейство - НИКОЙ няма задължението да готви. Готви този, който може, има желание и няма друг ангажимент в момента.

Това е анархия ;)  Все едно жена ти да кара...ще кара, ама като пийна. Но пък щом можете така - който превари, той завари, евала. Лично аз бих се дразнил много... ако примерно някой ми смени гумите на колата със зимни и...това е жена ми, щото е имала време ;) Или обратното - зимни с летни. Нека всяка жаба си знае гьола. 

преди 29 минути, Кико написа:

Това е анархия ;)  Все едно жена ти да кара...ще кара, ама като пийна. Но пък щом можете така - който превари, той завари, евала. Лично аз бих се дразнил много... ако примерно някой ми смени гумите на колата със зимни и...това е жена ми, щото е имала време ;) Или обратното - зимни с летни. Нека всяка жаба си знае гьола. 

то пък голяма философия да закараш колата да и смениш гумите, ша ма прощаваш

преди 1 минута, emmi написа:

Остави го - нека да си мисли, че е ... по-по-най...

Инак - ще му се бъгне и самочувствието, и ... кой знае още какво.

мълчъ, мълчъ:D

аз вече съм се била изказала по темата:D

Що бе - ти си говори, само не им се връзвай. Изказала си се, ама преди 8 години - полага ти се още едно мнение.

Макар с голямо закъснение - напълно подкерям И ... @Нео

на 27.11.2008 г. в 14:09, Нео написа:

Баси ,колко глупости сте изписали,просто не е истина.Ще перифразирам Маркес: Ако едно ястие не е сготвено с любов ,не е вкусно.Та по-добри готвачи са тия дето обичат да готвят,не зависи от пола...... :)

Резултата от гласуването си обяснявам или с преобладаващия брой мъже, или с толерантността и възпитанието на дамите.

преди 2 часа, emmi написа:

Дадох го като някакъв пример. Аз в твоя ред на мисли бих казал - то пък голяма философия да сготвиш. 

преди 3 минути, Кико написа:

Дадох го като някакъв пример. Аз в твоя ред на мисли бих казал - то пък голяма философия да сготвиш. 

е, за това си говорим:whist:

Всичко може да е просто или сложно - важното е, да ти идва отвътре. Както казал един, дето имал запек.

По личен опит казвам, че мъжете са по-добри готвачи. Колкото и да се старая да готвя вкусно (готвя всеки ден, не като да кажеш, че просто нямам практика), никога няма да ми се получи толкова вкусно, както на приятелят ми, дори да готвим едно и също нещо, и по едина и съща рецепта (нищо, че той готви веднъж на месец, в най-добрият случай).Тъжно е, но е истина :) 

преди 2 минути, Ивана написа:

По личен опит казвам, че мъжете са по-добри готвачи. Колкото и да се старая да готвя вкусно (готвя всеки ден, не като да кажеш, че просто нямам практика), никога няма да ми се получи толкова вкусно, както на приятелят ми, дори да готвим едно и също нещо, и по едина и съща рецепта (нищо, че той готви веднъж на месец, в най-добрият случай).Тъжно е, но е истина :) 

Добре - но ти говориш за един мъж, а не за мъжете.

Използването на абсолюти и инфинитиви, в повечето случаи, е опасно занимание.

Недей от един случай, да обобщаваш за всички. Аз готвя неповторимо - никога не става същото.

И се опитай, когато ти готвиш - да не се втеляваш много за рецептата. Действай по усет - предимно.

преди 2 минути, jhoro написа:

Добре - но ти говориш за един мъж, а не за мъжете.

Използването на абсолюти и инфинитиви, в повечето случаи, е опасно занимание.

Недей от един случай, да обобщаваш за всички. Аз готвя неповторимо - никога не става същото.

И се опитай, когато ти готвиш - да не се втеляваш много за рецептата. Действай по усет - предимно.

Ако действам по усет, се страхувам да не останем гладни :) не е ясно дали ще е възможно да се яде. :) шегувам се, но ако се замисля, наистина не познавам момче, което да не може да готви, а момичета познавам. На кака манджите, само с пистолет могат да ме накарат да ям :P 

преди 1 минута, Ивана написа:

Ако действам по усет, се страхувам да не останем гладни :) не е ясно дали ще е възможно да се яде. :) шегувам се, но ако се замисля, наистина не познавам момче, което да не може да готви, а момичета познавам. На кака манджите, само с пистолет могат да ме накарат да ям :P 

:lol6:  Ааааа - това ми хареса.

Но ти говориш за момичета и момчета. Много зависи и от мамите - ако все още само те готвят ... Познавам мъже, дето не знаят как да си включат печката / фурната- не да готвят.

А за кака ти - трябва да ме запознаеш, аз съм най-добрия ядач. На манджи де - няма да ям кака ти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.