Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Спешно ми трябва есе на тема "Вярност и чест днес"

който може да ми помогне pls

P.S. имам вече две двойки по литература

Редактирано от arti (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

Спешно ми трябва есе на тема

който може да ми помогне pls

P.S. имам вече две двойки по литература

“130 години – какво забравихме ?” - "Вярност и чест днес"

/Есе/

Пламена Делийска

с доста промени и съкращения от мен

Историческите сведения дават ясна представа за прогресивно променящата се действителност – от блян за свободен живот без звуците на тиранията до желание за междудържавно сътрудничество и социално развитие на личността извън граници. Човекът, обществото и държавата спечелиха и загубиха; извоюваха, но и бяха победени; градиха, но и разрушаваха.

Ако преди 130 години по българските земи се раждаха родолюбци и патриоти и имаше чест и вярност, сега българските синове са политици, бизнесмени, дипломати, за чест и вярност се гомвори по-рядко и се срещат по-рядко. Ние загубихме жертвоготовността си. Загубихме силата на инстинкта си, че принадлежим на собствената си народност и го превърнахме в пошлост, в нюх на развитието.

Вървим отчаяни и унили, безперспективни и безнадеждни, поставяме живота си под общ знаменател и оставяме другите да взимат решенията. А пътят е дълъг, той се извива, той изтощава, той натрапва нозете ни… Къде е мотивацията, която превръща трънливия път в царски? Къде е чувството за чест, което осмисля живуркането?

Забравихме, че можем да бъдем силни, но в стремежа си да променим обстоятелствата. Забравихме, че именно дедите ни формулираха понятията вярност и чест. Сега пред нас е изборът - дали да бъдем безгласно покорни или да станем част от малкото родолюбиви и горди във верността към родината българи.

Отклонихме се от стремежа си да възпитаваме децата си в традицията на българската самобитност и чест и вместо това ги насочихме към модернизма на социалния прогрес. Забравихме да им кажем колко ценно е българското, колко ценна е свободата на идеали. Преди години българите доказваха, че носят чест, че българското достойнство катализира сила и ресурси, че е способно да напрегне и най-изнемощелите, да възвърне вярата и оптимизма в името на бленуваното, в името на новия живот. Забравихме за честта и идеалите, изградихме си кумири от злато и платина, превърнахме саможертвата в история, а кръвта в средство. Пропускаме да се вглеждаме в добродетелите, да ценим качества като вярност и чест. Забравихме, че не материалността, принадлежността към една или друга държавна граница олицетворяват българското, а самобитната ни природа, кореняща се на самоотверженост, вярност, любов към корените.

Преди време хората разпознаваха категории като справедливост, чест и добродетели, усещаха ценността на живота. Сега разпознаваме добродетелите, но безразлично ги подминаваме като неподходящо средство за постигане на целите.

И аз искам да помоля за есе на една от двете теми.. или само някакви идеи и мисли.. нещо което да ми помогне самичка да си го напиша.. ако някой помогне дори мъничко ще съм мн благодарна :) :)

1."В света има два вида хора- имащи и нямащи." Мигел де Сервантес

2.За да почувствате цената на това, което притежавате,предтавете си ,че сте гио загубили." Плутарх

Много ви моля помогнете :wors: трябва ми есе на тема:Нуждата оправдава ли престъплението ? Ако може бързо, че ми е за утре sad.gif

Хора трябва ми есе на тема Какво са за мен идеалите който може да помага и плс fast щото е за утре.Мерси предварително :rolleyes:

Моля ви трябва ми есе на тема:"Може би съм грешна-греха"(на Елисавета Баргряна е този израз от Потомка).

Благодаря предварително :clap:

Трябва ми есе на някоя от следните 6 теми:

1) Нуждата оправдава ли престъплението?(за "Песен за човека")

2) Изкуството да надмогнеш страха.(за "Песен за човека")

3) Да познаеш другите е по-лесно, отколкото да познаеш себе си.(за "Песен за човека")

другите 3 са за стихотворенията "Прощалмо" и "Борбата е безмилостно жестока..."

1) Какво са за мен идеалите?

2) "Какво тък знчи някаква си личност?"

3) Борбата-жестокост-милост.

Може темите да са свързани с произведенията, а може и да не са! Трябва ми за 22.03 , но по вазможност за 21.03 , за да мога да ги припиша и прочета. МОЛЯ ПОМОГНЕ ТЕ МИ !!! :help wanted3:

:wors: :wors: :wors: БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :wors: :wors: :wors:

Редактирано от mAlChO_Ch (преглед на промените)

Хора моля ви се ако някои може да ми помогне с ето тази тема

Любовта като служба

Трябва да е есе, трябва ми спешно, моля ви Help

здравейте хора моля помогнете ми трябва ми есе на тема "различава ли се детското страдание преди и сега" тук има едно есе но то не ми върши работа моля помогнете ми трябва ми за вторник pls :whist:

Ако някой може да ми даде есе на тема "Безкрайната човешка глупост" ще съм му много благодарен. 10х :)cool.gif

Любовта като служба

Любовта като служба

Здравейте!Имам огромна нужда от помощ!Трябва ми есе на тема: За или против училищните униформи, моля ви помогнете ми.Трябва ми за утре!Предварително ви благодаря!!! :)

Здравейте, търся есе на тема"Вучилище съм оцелял защото съм се смял"

здравейте хора моля помогнете ми трябва ми есе на тема "различава ли се детското страдание преди и сега" тук има едно есе но то не ми върши работа моля помогнете ми трябва ми за вторник pls

Здравейте,нямах време да проверя дали някой е искал това есе но ми трябва спешно.Това е темата на есето:Ако имах рентгенови очи.Благодаря предварително.

ще помоля някого ако може(ако има време) да даде едно есе на тема плачът на присмехулника(по разказът Дамата с рентгеновите очи).ако го направи ще го боготворя като бог :):wors::wors::wors:

п.с дано да стане по бързо защото есето е за днес

хора плс трябва ми съчинение-разсъждение на тема "Фалшът на един лишен от духовност свят" върху Дамата с рентгеновите очи на Светослав Минков мооооляяяяяя виииии....трябва ми за утре иначе ше иам 2 а тая оценка ми е много важна :):nono::speak:

Търся Есе на тема: "Проблемът за самотата в човешкия живот". Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете. :)

Здравейте! Ще ви помоля за едно есе но разбира се ако не е по силите ви ще търся друг начин :speak:

Есето е на тема " Може би съм грешна". Става въпрос за греха и трябва да даваме примери от стихотворението на Багряна - "Потомка".

Благодаря предварително!!!!

Редактирано от _Bri_ (преглед на промените)

Тук има няколко есета по това произведение, ако някое ти върши работа....

Благодаря ти :yanim::wors: :wors: Не е точно това което търсех но може да взема 1-2 идеи. Другото - сама :wors: Мн ти благодаря за бързия отговор ! Златен си :yanim: :yanim:

Редактирано от _Bri_ (преглед на промените)

Здравейте, ако някой може да ми помогне с някакъв материал за есе на тема "Справедливия човек щастлив човек ли е?" ще съм му много благодарен.

Здравейте! Спешно ми трябва есе на тема "Справедливост" - по-добре да е на английски, защото половината клас ще дърпа от бг сайтове, а все пак не искам двойка.

Благодаря на отзовалите се!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.