Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Федориата

Featured Replies

• Автор

:P Знам, знам, Момчиле, но ти знаеш ли колко отговорна задача е да си охлюв, пълзящ по склона на

вулкан ? cool.gif

:P Знам, знам, Момчиле, но ти знаеш ли колко отговорна задача е да си охлюв, пълзящ по склона на

вулкан ? cool.gif

offtopic.gif

Док, не е ясно на коя поляна за последно си 'пасъл', но на твое място бих внимавал повече с гъбите. Сред тях има не само отровни, (и дума да не става за венерическите), ами и халюцогенни, които спокойно могат да те докарат до състояние на пълзене. laugh.gifbiggrin.gif

Док, ти като старо и печено магаре трябва да знаеш, че обикновено подобни сравнения на два субекта от женски пол не водят нищо добро след себе си... biggrin.gif

С тази си реплика си изпроси подобаващо наказание, покварени момко... biggrin.gif

Наградата е от мен. :P / кашон Tелиш и 5 кила Троянска сливова / kiss.gif

Бре, ако щете и пуйка на годината, все тая... важно е пиячката да докопам biggrin.gif

kiss.gif

Момчиле, повярвай ми, Доктора е много в час по въпроса с гъбките gabidg9.gif

И с отровните и с халюцигенните biggrin.gif

Бре, ако щете и пуйка на годината, все тая... важно е пиячката да докопам biggrin.gif

kiss.gif

Пуйка, ама печена / чакай да не чуе Данчо, че изгорях...млада и зелена / biggrin.gif

Муза като тебе, втора няма :P

Пък и нали си главна героиня. Въпреки, че Федора Джоунс повече ми допадаше, като творба laugh.gif

С тази си реплика си изпроси подобаващо наказание, покварени момко... biggrin.gif

Очакваше се подобна реакция! Сега остава да стисна зъби и да изчакам тръпнещ да ми бъде дефинирано "подобаващо". laugh.gif

Момчиле, повярвай ми, Доктора е много в час по въпроса с гъбките gabidg9.gif

И с отровните и с халюцигенните biggrin.gif

След това изказване, моят човек сериозно започва да ме съмнява. Уж се води, че на работа ходи, а той ходил да бере гъби и след обедната почивка не с кой да е, ами с баш шефката.

Хм, ето къде изтичали парите вляти в здравеопазването ilinx3.gif:)

Очакваше се подобна реакция! Сега остава да стисна зъби и да изчакам тръпнещ да ми бъде дефинирано "подобаващо". laugh.gif

:)

Който търси - намира!

Ау, Федора, поздравления biggrin.gif Я го вдъхнови и за продължение, в поне осем части biggrin.gif Тъкмо имам шапка, та шапка ти свалям, ако успееш biggrin.gif

След това изказване, моят човек сериозно започва да ме съмнява. Уж се води, че на работа ходи, а той ходил да бере гъби и след обедната почивка не с кой да е, ами с баш шефката.

Хм, ето къде изтичали парите вляти в здравеопазването ilinx3.gif:lol6:

Ти внимавай с хилежа, че си нямаш на идея в каква роля може да те намъкне тебе, нашия Верди...Ако Федора-вълшебницата още не те е барнала в някой театрален костюм biggrin.gif

Тогава може аз да се заливам от смях ;)

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Ти внимавай с хилежа, че си нямаш на идея в каква роля може да те намъкне тебе, нашия Верди...Ако Федора-вълшебницата още не те е барнала в някой театрален костюм biggrin.gif

Тогава може аз да се заливам от смях :)

Хм, аз имам доста изискан вкус и да бъда намъкнат просто в някаква роля, не би ме впечатлило особено. Че ме барнала, барнала е, но не и там където имам гъдел laugh.gif

Хм, аз имам доста изискан вкус и да бъда намъкнат просто в някаква роля, не би ме впечатлило особено. Че ме барнала, барнала е, но не и там където имам гъдел laugh.gif

Ама нали ти казах, че Федора е вълшебница и слабото място ще ти открие :)

А, вижте какво - аз съм човек на науката biggrin.gif и барам само, ако е предварително доказано, че има какво да се бара... :)biggrin.gif

• Автор

действие V

сцена : жилището на Федора и Пролетсърч в околностите на Берлин.Средата на XIX век.

Тук вече двамата малдаи живеят в пълно щастие.Единственото нещо, което смущава безоблачният им живот е липсата на пари.Федора тайно от Пролет Сърч започва да продава вещите си.В разговор с ДиаДиа младежът разбира колко тежко е положението им и как неговата любима черпи средства.Засрамен, Пролетсърчтръгва веднага за Берлин , зад анамери пари.След заминаването му, Федора разсеяно чете получените писма.С едно от тях Инфинити кани приятелката си на весел бал с маски.Но Федора вече не я привличат тези забавления и тя равнодушно оставя писмото настрани.

Неочаквано тук пристига бащата на Пролетсърч - граф Кап де Немо.Той обвинява Федора, че тласка сина му към гибел и че връзката му с нея излага семейната чест на графовете де Немо, а Пролет, като последна издънка на рода обрича всички на забвение.

Федора с болка се опитва да защити любовта си.Тя се старае да убеди бащата на Пролетсърч, че не от корист се ръководи в тази игра - та нили тук всичко е плащала тя, и че за нея - тежко болната , на която остава още малко да живее, любовта е последното нещо, което я крепи, нещото, което придава смисъл на последните и дни.

Тригнат от големите и искренни чувства на девойката, бащата на Пролетсърч и разкрива цялата истина : той има и любима дъщеря - ДиаДиа, чието щастие - предстоящата и женитба - е поставено на карта от компроментиращата връзка на сина му с куртизанката.

Сломена, Федора решава отстъпва на настояванията на Кап де Немо, и решава да пожертва щастието си.

Със сълзи на очи тя написва ЛС до Пролетсърч и бързо заминава.

Когато момъкът се връща и прочита ЛС-то, изпада в отчаяние.Напразно баща му се мъчи да го успокои.Пролетсърч е изтълкувал другояче писмото на Федора.

Овладян от силна ревност, той заминава на Париж с намерение да отмъсти на невярната си любима.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

А, вижте какво - аз съм човек на науката biggrin.gif и барам само, ако е предварително доказано, че има какво да се бара... :top secret:biggrin.gif

Хах, къде ме клъвна г-жа Федориан, дете на науката....чак приятно ми стана :rolleyes::lol6:Който държи снимков материал с незензурно съдържание, да си мълчи до второ нареждане!

Трихо,

Само да я гепна...ще види тя laugh.gif

• Автор
А, вижте какво - аз съм човек на науката biggrin.gif и барам само, ако е предварително доказано, че има какво да се бара... :top secret:biggrin.gif

Хората на науката подхождат творчески, експериментаторски към обектите на изследванията си.

Какъв е смисълът да бараш там, дето е доказано , че има какво да се бара ?

Нищо научно няма в твоя подход.

Мда.

Който държи снимков материал с незензурно съдържание, да си мълчи до второ нареждане!

за каква сума говорим ?

Да ти дам ли направо номера на сметката ми в UBS AG ? :rolleyes:

Хората на науката подхождат творчески, експериментаторски към обектите на изследванията си.

Какъв е смисълът да бараш там, дето е доказано , че има какво да се бара ?

Нищо научно няма в твоя подход.

Мда.

Ммм, ти май не си чувал за великата теорема на Ферма и за написаното от него върху лист хартия, че поради това че мястото е малко, ще спести иначе простото й доказателство. Та тези няколко думи са се оказали такъв мощен стимул творчески, че ако щеш и физически, та до скоро се гърчеха учените от обхваналата ги треска за добарването на въпросната цел. biggrin.gif

А, иначе за пето действие - много набързо ме изпрати при болните ти... biggrin.gifУпс, с това шега не бива.

Не може ли да се смили над мене - все пак съм пред умирачка sad.gif

Редактирано от fedora (преглед на промените)

А, иначе за пето действие - много набързо ме изпрати при болните ти... biggrin.gifУпс, с това шега не бива.

Не може ли да се смили над мене - все пак съм пред умирачка sad.gif

Федора, какво друго можеш да очакваш от доктор, той си гледа клиентелата, реална или виртуална :)

за каква сума говорим ?

Да ти дам ли направо номера на сметката ми в UBS AG ? :baby:

Док, на твое място не бих си давал банковата сметка на ляво / надясно...Не се знае в чии ръце ще попадне! biggrin.gif

Вече каня само на весел бал с памперси biggrin.gif

Сега вече ми става ясно защо не ме "привличат тези забавления" - имам ги същите вкъщи :offtopic_s:

• Автор
Добре че в последната част е пропуснал масовката, че голямо бутане стана на сцената :speak:

То не се е свършило -завесата още не е паднала окончателно ;)

То не се е свършило -завесата още не е паднала окончателно ;)

Ще ме разсмееш посред нощ, ако ми кажеш, че в следващото действие ще има билки, отвари и гъбки :speak:

Ще ме разсмееш посред нощ, ако ми кажеш, че в следващото действие ще има билки, отвари и гъбки :huh:

По-скоро ще ти каже, че ще има подскчащи бълхички laugh.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.