Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Core 2 Duo или Core 2 Quad

Featured Replies

Имам един въпрос - кой процесор е по - добър Core 2 Duo или Core 2 Quad :)

Core 2 Quad - е по-добър! Това е четириядреният процесор на интел, докато Core 2 Duo e двуядрен. Съответно си е и 2 пъти по-мощен от Core 2 Duo. :)

Дрън-дрън....че е четириядрен,да четириядрен е,че има повече изчислителна мощ-да,така...но за да я използваш ти трябва точен софтуер,оптимизиран за повече от 1 ядро.Дефакто ако ще се използва за игри,все си мисля,че двуядрения от тип Е8400/Е8500 е по-добре.За всичко останало бих избрал четириядрен.Истината,е че точно сега и аз се колебая какфо да направя-двуядрен или четириядрен.Най-общо казано можеш ли да контретизираш на какви програми/игри ще го пуснеш...защото това е от решаваща роля-двуядрен или четириядрен cool.gif

Дрън-дрън....че е четириядрен,да четириядрен е,че има повече изчислителна мощ-да,така...но за да я използваш ти трябва точен софтуер,оптимизиран за повече от 1 ядро.Дефакто ако ще се използва за игри,все си мисля,че двуядрения от тип Е8400/Е8500 е по-добре.За всичко останало бих избрал четириядрен.Истината,е че точно сега и аз се колебая какфо да направя-двуядрен или четириядрен.Най-общо казано можеш ли да контретизираш на какви програми/игри ще го пуснеш...защото това е от решаваща роля-двуядрен или четириядрен cool.gif

Общо взето съм съгласен с колегата с малки доуточнения! Напълно вярно е, че за да работи оптимално 4 ядрения процесор - софтуера за него трябва да е оптимизиран за работа с многоядрени процесори, но това програмиране е доста по-сложно от стандартното и за момента много малко програми са оптимизирани, най-вече програмите за обработка на видео и като имаш предвид, че с увеличаването на ядрата изчислителната мощ не расте пропорционално, т.е. две ядра най-грубо може да се каже че са с 80% по бързи от едно (а не 100%) и т.н., то се оказва че ако не използваш софтуер за видео обработка, то може спокойно да си вземеш двуядрен процесор. Разликата в парите може да я оползотвориш примерно с по-бърз двуядрен процесор или ако играеш игри с по-добра видео карта. Всичко хубаво и много приятни емоции с новата покупка ;)

Естествено че Core 2 Quad. Съвсем друго поколение процесори са! ;)

Имам един въпрос - кой процесор е по - добър Core 2 Duo или Core 2 Quad ;)

Кажи какво ще го правиш....и ще ти кажем кой е по-добър за нуждите ти.

В общи линии:

Геймър: 2 ядра

Аутокад, фотошоп, 3Д и т.н., тежки изчисления с оптимизирани за работа с многоядрени процесори приложения: 4, 8 ядра

А Вие, аудиторията отзад, защо още не сте залалали за i7?

Естествено че Core 2 Quad. Съвсем друго поколение процесори са! ;)

Все пак, нека човекът се уточни, в какво трябва да е по-добър процесора и за какви модели говорим. За игри - двуядрен. За останалото, четириядрен. то колегите го казаха по-горе. Аз ще засегна игрите по-конкретно. Един двуядрен процесор от сорта на Е8200 е предостатъчен, още повече, че и държи яко на клок. В една позабраена тема, аз изнесох резултати от моите тестове за това, дали клокът на процесора ( E6750), влияе на игровата производителност. В съвременните игри, двуядрените процесори не влияят на производителността, дори имаше обратен ефект, с намаляване на производителността при увеличение на клока. от значение е видеокартата и нейния клок, в зависимост от игрите. Някои игри (прим. Crysis), се влияят най-вече от повишение честотата на паметта, а други(прим. NFSPS), от тия на ядрото и шейдърите.

• Автор

Ще използвам компютъра най-вече за игри и за някоя друга програма като photoshop laugh.gif

Ще използвам компютъра най-вече за игри и за някоя друга програма като photoshop laugh.gif

А до какви пари ще отделиш? Конкретизирай въпроса си... (няма да ти се вадят думите от устата).

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

• Автор

.... Aз просто питах кой от двата е по-добър, тъй като видях, че са на горе долу една цена. А доколкото за парите, смятам да дам около 2000лв. за нов компютър (не знам колко точно за процесор)

P.S. И един последен въпрос - кой е най-добрия Core 2 Duo процесор засега???

Редактирано от CraftyS (преглед на промените)

.... Aз просто питах кой от двата е по-добър, тъй като видях, че са на горе долу една цена. А доколкото за парите, смятам да дам около 2000лв. за нов компютър (не знам колко точно за процесор)

Щом ще правиш компютър за 2000 лв. спокойно можеш да прескочиш Penryn и да минеш на Core i7 cool.gif

Определено - четириядрен.Софтуера за мултимедийна обработка може много добре да се възползва от четирите ядра.Колкото до игрите - от по-голямо значение е видеокартата.Гледай малко по-напред - тепърва ще се пише всякакъв софтуер който да използва активно и четирите ядра на процесора а не само за две от дях.

Ориентирай се към i7 (това е най-доброто) cool.gif

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Ориентирай се към i7 (това е най-доброто) cool.gif

Това са глупости! i7 е архитектура специално оптимизирана за работа със сървърни проложения, ако искаш да се "набуташ" с много пари вземи си го (все едно да кажеш, че Phenom са най-доброто?!?), а ако не то един E8400 ще ти свърши съвсем прилична работа - игрите искат голям кеш и комбиниран с Radeon HD 4870 си е направо перфектно! А за тия изказвания че Core 2 Quad са друго поколение процесори мога само да се изсмея.... Явно някой хора са спали последните две години....

Редактирано от milen40 (преглед на промените)

Това са глупости! i7 е архитектура специално оптимизирана за работа със сървърни проложения, ако искаш да се "набуташ" с много пари вземи си го (все едно да кажеш, че Phenom са най-доброто?!?), а ако не то един E8400 ще ти свърши съвсем прилична работа - игрите искат голям кеш и комбиниран с Radeon HD 4970 си е направо перфектно! А за тия изказвания че Core 2 Quad са друго поколение процесори мога само да се изсмея.... Явно някой хора са спали последните две години....

post-7810-1228588855_thumb.gif

Евалата,Коко за прикачената картинка! laugh.gifbiggrin.gif Отделно по темата-тук тук има интересна статия и сравнения.Личното ми мнение е,че за i7 да се изчака както и за ддр3.Предполагам,че в средата на следващата година ще имаме много по голям избор от дъна,процесори и памети и,разбира се,на по добра цена.Но той човек чака ли,все нещо ново ще излезе и никога няма да е актуален,поне не за дълго...

По средата на следващата година ще излезе по-евтиният клас Core i7 - LGA 1156 :rolleyes: Така че .... на когото LGA 1366 идва скъп , може да изчака по-евтиният LGA 1156 - пак с архитектура Nehalem.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

А който ще ръси кинти сега да взема i7.....щото ако сега се вземе свясна машина с идеята догодина да се мине на i7 пак ще се дадът същите пари...но на два пъти....

Вторник ако не ми мине енергото път ще пусна тестове и резултати от i7 920 + 4780 + 3x1 1600G A-data.... cool.gif

И ако под моста не са свършили някой компонент естествено.....че жар купуват не спят....

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

хммм C2 DUO E8600 или C2 QUAD Q9550 с HD 4870х2 ? кое ще се държи по-добре при игрите ;) или да чакам PHENOM II :speak:laugh.gif

Според мен отново двуядреният с клок,разбира се.И да не е Е8600,а Е8500-разликата в парите е неоправдано голяма.Но като се замисля,ако си решил да е Q9550,а той е,ако не се лъжа дори по-скъп от i7 920,защо не минеш направо към новия сокет?

хммм C2 DUO E8600 или C2 QUAD Q9550 с HD 4870х2 ? кое ще се държи по-добре при игрите :P или да чакам PHENOM II :Plaugh.gif

В момента , няма такова нещо, като " кой ще се държи по-добре при игрите". Прочети, какво сме писали на предната страница! Днес си направих тестове с Еверест, понеже си нямах работа. Процесора ми е Е6750 BOX [email protected] GHz Във всички тестове показа по-добри резултати от Core 2 Extreme QX6700. Има хиляди тестове в нета. Можеш да отделиш един два часа, за да видиш резултатите, но съм сигурен, че още след 15 минути с търсачката на Гугъл, ще си наясно със ситуацията!

Да, ако търсим точки в 3D Mark, може да си вземем четириядрен процесор, но няма да има никаква полза от това при игри! Ако не си забелязал, в днешния компютърен свят, цената на хардуера не определя неговите качества. Много често, фирмите надуват цените, заради някоя цифричка вповече, като 4 ядрен, вместо двуядрен процесор. Преди година водихме тоя спор с Bobsun, но и сега твърдя, че двуядрения процесор е по-добър за игри от четириядрения! Чисто и просто, новите игри не се влияят от процесора! Да кажем, че спестих доста левчета преди година, вземайки си двуядрения Е6750.

В пълна сила това важи и за видеокартите. Не винаги най-скъпата видеокарта е най-добра. напротив! Най-добро е видеото на средна цена, което много често има и по-добри свойства от два пъти по-скъпите модели!!!!!!!

А който ще ръси кинти сега да взема i7.....щото ако сега се вземе свясна машина с идеята догодина да се мине на i7 пак ще се дадът същите пари...но на два пъти....

Вторник ако не ми мине енергото път ще пусна тестове и резултати от i7 920 + 4780 + 3x1 1600G A-data.... cool.gif

И ако под моста не са свършили някой компонент естествено.....че жар купуват не спят....

Доларът е висок, пи4, а бензинът нисък! Това е ненормална ситуация! Когато нефтът скочи отново, доларът ще го последва в обратна посока! В момента, американското правителство е готово да предприеме рисковани ходове за защита на големите компании. Това може да се окаже и крахът на американската икономика. Ако ще се взема i7, трябва да се изчака. Точно сега не е моментът за никакви ъпгрейди! Цената на процесор като моя, е с 30 кинта повече, отколкото преди година - 380 срещу 350 преди, според МОСТ!!!!!! Карайте си със старите кошници и това е! И старите са много яки за последните издънки на геймърските компании!!!

Айде да погледаме телевизия малко, да прочетем повечко вестници и да видим, как цената на електрониката на запад се сгромолясва с големи темпове!!!!! Не купувайте сега нищо, оставете всичко поне до пролетта!!!!!

@kokomil кога ще излезнат LGA1066 последно?

Кой е най-добрия Core 2 Duo засега :) Е8600 ??

Да, и няма изгледи да пуснат по-голям двуядрен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.