Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко ретро за нашето поколение от 60-те

Featured Replies

Преобладаващата част от посетителите на Калдейта са определено в тийнейджърска възраст и затова реших да споделя малко простотийки от нашето време и предназначение за по-дъртичките sad.gif Чудя се понякога дали беше истина това или просто сънувам ;)

Автора е неизвестен поне за мен и е озаглавил написаното със заглавието "Сладки неща" ...

Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора.

Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче.

Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина.

Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш.

Да пишеш писма на руско другарче.

Да идеш на градска баня.

Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.

Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс.

Да си оплетеш блуза по образец от списание Бурда.

Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".

Да отидеш на сладкарница и да ти налеят от кранчето една от шест.

Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне.

Да отключвиш с ключа, както ти е на врата.

"На ти две лукчета, че нямам да ти върна."

Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.

Да си абониран за Славейче, Пламъче, Мурзилка, Веселые картинки, Космос, Паралели, Септемврийче:

Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне.

Да сложиш индиго м/у два листа и да напишеш доклад по биология в 2 екземпляра.

Да влезеш в детската градина и да видиш всичките деца облечени в сини или червени пресилки и шорти под тях, на ситни или едри квадратчета, тип " голям пипит".

Да пушиш в самолет.

Да пиеш кафе смляно лично от теб с ръчна кафемелачка.

Да се вълнуваш, когато "пуснат" нещо в магазина.

Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали,

защото няма Гугъл.

Да си разменяте подаръци в училище за Нова година - старателно надписани книги и грамофонни плочи.

Да свириш от балкона на детето да се прибира за вечеря, а не защото е тъмно или страшно.

Да ходиш до "Домашни потреби" за тиган, до "Плод-зелечук" за чушки и домати, до "Млад техник" за детски играчки, до "Битовия комбинат" за :

Да си купуваш плочи с музика.

Да сменяш ремъка на касетофона.

Да бъркаш нескафе със захар и лъжичка докато направи пяна, за да стане фрапе.

Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.

Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.

Да си дадеш чорапогащника на 'ловим бримки'.

Да си вариш домашна кола-маска.

Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.

Да гледаш на черно-бял телевизор "Студио Х" всяка събота, след 23.30 часа.

Да скачаш на ластик на улицата пред блока.

Да участваш в Ленински съботник.

Да гледаш в неделя сутрин "Бързи, смели, сръчни".

Да познаваш мириса на "Кореком".

Да цъкаш пред величието на новия Москвич.

Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде.

Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече.

Най-големият магазин, който си виждал да са централните хали.

Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи.

Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел.

Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате.

Да си шиеш разни дрехи, когато те поканят на сватба, банкет или друго събитие, за да си по-модерен.

Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено.

Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик.

Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото.

Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини.

Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.

Да си мечтаеш за "ходеща кукла" от СССР.

Да отидеш на истинско изпращане на войник.

Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба,

прилежно скрит из дрехите.

Да се возиш в автобуса с билетче от 6 стотинки.

Да купуваш бира и да вдигаш всяка бутилка, за да провериш дали няма

утайка, като избираш само зелени или само кафеви бутилки.

Да носиш пръстенчета, направени от обвиката на бонбони Лакта.

Да си опечеш филийка на печка с дърва или на котлона, вместо на тостер.

Да увиваш чужда книга, взета назаем, с вестникарска хартия, за да не се повреди.

Да влезеш в супера, а там да има само сол и оцет.

Да стоите до тъмно с децата на вън и да си разказвате страшни истории за извънземни. След това се изпращате взаимно, защото си умирате от страх.

Да звъниш на телефон 177, предшественик на чатрумовете. Включваш се в конферентен разговор с още n на брой хора, ако някой ти допадне -

разменяте си телефоните и си звъните.

Да заминеш на море с руло тоалетна хартия в багажа.

Всеки възрастен, познат или не, да може да ти плесне един зад врата или да ти издърпа ухото, ако си направил нещо нередно, а майка ти не

само няма да се възмути, че някой е пипнал безценното й чадо, което се държи като диване, ами и ще им благодари и после сама ще ти плесне един зад врата и ще ти издърпа ушите:

Да си купиш половинка хляб за 15 ст.

Преди филмите да има преглед със сериозен чичко, който да ти обясни какво ще видиш и как трябва да го разбереш.

Да ядеш луканка по празници.

Да си носиш стотинките в кожено портмоненце на врата.

Да си прибираш ключа на връв под блузата, за да не ти го снимат от самолет и после да влязат у вас.

Да слушаш всеки следобед нивото на река Дунав в сантиметри.

Да нямаш видео, да слушаш филма, преразказан от приятел, който го е чул от приятел, а после да го преразкажеш толкова подробно и цветно на друг, все едно си го видял сам.

Да идеш в чужбина точно след падането на режима и всичко, което да можеш да напишеш в картичката до близките да е 'Тук магазините са

пълни!', от което майка ти да умре от срам.

Майка ти да донесе огромен чувал със соц дамски превръзки, на които лепилото не им държи даже предпазната лента, и вкъщи да настъпи

небивала веселба, защото сте три жени, а лигнинът е неудобна работа.

Да има само два канала на телевизията: Първа програма - работи от сутринта до 12, завършва с химна; Втора програма - работи от 5 следобяд до 9-10 вечерта.

Да си "дежурен" до вратата на класната стая и да викаш "Клас стани! Клас мирно!"

Да си простират съседите от първите етажи прането на онези простори, дето бяха поставени пред всеки блок. Гащи, чорапи, гащи, чорапи,

потник.

Да си купиш еспадрили и да им слагаш подметки при обущаря.

Да се прибереш вечер и ако вашите ги няма, да тръгнеш да си търсиш в съседите, ако не ги намериш, да ги изчакаш у тях.

Е тези неща ги помня и аз,без да съм от поколението на 60-те. biggrin.gif

• Автор
Хахаха :) Това всичко го е имало ли ? Голям майтап е било !

Точно така беше... laugh.gif Градската баня например беше цял ритуал и цялата студентска компания ходихме организирано и под строй... Още много може да се допълва но си е 100% истина, честна пионерска laugh.gif

И аз не съм от поколението на 60-те, но доста от нещата ги помня.

Точно така беше... laugh.gif Градската баня например беше цял ритуал и цялата студентска компания ходихме организирано и под строй... Още много може да се допълва но си е 100% истина, честна пионерска laugh.gif

Сега всичко е по-лесно, но тогава сякаш е било по-приятно...

Сега не само че не се посещава колективно градска баня/или кино, театър, библиотека/, сега от речниците ни сякаш отпадна думата "заедно"...

Приятно, носталгично и весело :)

Мерси.

събираха се снимки на отбори от вестник "Старт",за да си купиш списание "Пиф" трябваше да имаш познат продавач/ка на РЕП,спомням си когато билетчето от 6 ст. беше за автобус или тролейбус,а за трамвай беше 4ст.,а относно сп."Бурда" то беше лукс.Имаше български но се сещам само ЛАДА а от чуждите най-достъпно беше ПРАМО (става дума за мода).Цените на билетите по кината почваха от 20ст. на първите редове до средата бяха 25 а назад 30,на балкона-35.В кино Култура първи салон сутрин от 9 вечер до 21 нонстоп даваха анимационни филми,можеше да влезеш сутринта и да излезеш вечерта с една забележка филмчетата се повтаряха и бяха стари

Редактирано от panchovilja (преглед на промените)

събираха се снимки на отбори от вестник "Старт",за да си купиш списание "Пиф" трябваше да имаш познат продавач/ка на РЕП,спомням си когато билетчето от 6 ст. беше за автобус или тролейбус,а за трамвай беше 4ст.

е какви "60-те"?! аз съм 82-ри набор и помня ясно 90% от изписаното тук, даже бях и чавдарче, пионерчето за малко го изпуснах

Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора.- имахме "Електрон" и правехме точно така

Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. и сега го правя това

Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина. Мда.Носиш си ги в мрежичка и ди ги връщаш-прилежно измити.Сега просто и олиото и млякото се продават в пластмаса с неизвестно качество.Чудим се защо има алергии и преждевременне пубертет, нали ?

Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш. супер си беше-никой не си и помисляше, че може да влезнат и да те окрадат.Пък и какво да ти вземат ?Ти си имаш всичко, каквото имат и комшиите ти-на кого ли пък му трябва нещо от теб?

Да пишеш писма на руско другарче.Пишех си с една Маша от Уляновск.Тя искаше да се ожени за мен...

Да идеш на градска баня.Ходил съм.С баща ми-в мъжкия сектор и все си мислех кога ли ще ми порастен пишката като на големите.Така и не порастна, между другото...Ама поне сега няма градска баня, та да ме е срам

Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.Ха- че то и сега си го правя това.Снимам си с 35 мм фотоапарт и изобщо не мисля да мигрирам към цифров такъв

Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс. Мда.Сега обикновенно никой не ти отваря.

Да си оплетеш блуза по образец от списание Бурда.Туй го правеха майка ми и леля ми.Даже си разменяха "Бурди" с комшийките и колежките-всички бяха като някакво голямо семейство.Плетяха си и си клюкареха

Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".Е- и това се случва сега - само,ч е когато получавам факсове на домашния компютър

Да отидеш на сладкарница и да ти налеят от кранчето една от шест.Туй вече е големия минус на днешното време.Бозата не вкисва вече-вътре явно има само химия sad.gif няма кранче, няма 6 стотинки....Заради това явно сега жените си слагат силикон.

Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне.Също като бозата....

Да отключвиш с ключа, както ти е на врата.И това го правех редовно Кой на деншно време ще остави келеша си с ключ на врата?Та нали ще го ступат и след това ще те окрадат ?

"На ти две лукчета, че нямам да ти върна." Хих - сега ми връщат дъвки или изобщо нищо не дават.

Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.Имах цяла колекция.Много бях горд с нея.

Да си абониран за Славейче, Пламъче, Мурзилка, Веселые картинки, Космос, Паралели, Септемврийче:За всички съм бил абониран през различните години на детсвото си.Задължително беше-от училище искаха бележката от пощата за платен абонамент.

Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне.Туй го има все още в кооперацията до нас.Смениха монетника с такаъв, дето работи с 50 ст. и тези пари си плащат таксата за асансьора и тока.

Да сложиш индиго м/у два листа и да напишеш доклад по биология в 2 екземпляра. И в момента в работата ми правим така.няма промяна.

Да влезеш в детската градина и да видиш всичките деца облечени в сини или червени пресилки и шорти под тях, на ситни или едри квадратчета, тип " голям пипит". Най беше кеф да повдигаш престилката на момичетата с линийката си, както седиш зад нея

Да пушиш в самолет.Ахам - И в автобусите се пушеше-навсякъде просто-на никого не му пукаше, само старците цъкаха с език и викаха, че от това се умирало

Да пиеш кафе смляно лично от теб с ръчна кафемелачка. В момента го правя.кафемелачката ми е същата, която майка ми е мляла нейното кафе.Страхотно меле тая машинка-купена от ГДР.

Да се вълнуваш, когато "пуснат" нещо в магазина.Хихи -да, и да се редиш на опашка, а след 2 часа да дойде майка ти или сестрати да те смени, защото опашката не е помръднала...

Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали,защото няма Гугъл. То не че пък в Гугъл има всичко.....пак ми се налага да ходя до читалнята....

Да си разменяте подаръци в училище за Нова година - старателно надписани книги и грамофонни плочи. А ако е надписана, лепиш саморъчноизработен етикет и пише наново, защото същата тази плоча е била подарявана на поне трима, преди да ти я подарят на теб

Да свириш от балкона на детето да се прибира за вечеря, а не защото е тъмно или страшно. Да.Никакъв страх, нито пък мислене за евентуални педофили, убийци или т.н.Просто си играеш до когато си искаш навън (или докато ти свирнат през терасата

Да ходиш до "Домашни потреби" за тиган, до "Плод-зелечук" за чушки и домати, до "Млад техник" за детски играчки, до "Битовия комбинат" .... Точно така.единствен ЦУМ приютяваше всичко под един покрив и всички мечтаехме да отидем там

Да си купуваш плочи с музика.Липсват ми.Сега няма от къде да си купи човек плоча.

Да сменяш ремъка на касетофона.И това съм го правил.И понеже за моята "Тесла" нямаше оригинални, приспособявах от Грундиг

Да бъркаш нескафе със захар и лъжичка докато направи пяна, за да стане фрапе.И сега си го правя по този начин -така ми е по-вкусно.

Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.Абсолютно.Децата сега просто не знаят какъв е кеф да се сбиеш с "другата махала"

Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.Хихихи-после те кълне до девето коляно.Колко усойници сме усмирявали така

Да си дадеш чорапогащника на 'ловим бримки'.Туй майка ми го правеше

Да си вариш домашна кола-маска.И това не го знам как се прави

Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.Абсолютно -като свършат бабичките-почвахме с яйцата и с пликчетата с вода :blink:

Да гледаш на черно-бял телевизор "Студио Х" всяка събота, след 23.30 часа.На мен не ми даваха, защото филмите не били за малки деца Мата космата и Ланс Лингс бяха по едно време в "Студио Х"

Да скачаш на ластик на улицата пред блока.Момичетата го правеха всеки ден.Нама коли, няма опасности....

Да участваш в Ленински съботник.Винаги Готов !

Да гледаш в неделя сутрин "Бързи, смели, сръчни". Гледахме го.Много добро предаване си беше

Да познаваш мириса на "Кореком". Ухаааа -мечта...

Да цъкаш пред величието на новия Москвич.Москвич ? Това си беше мечта за нашето семейство -ние имахме "ЗАЗ"

Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде.И в момента го правим това упражнение

Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече.И сега го рпавят комшийките ни :P

Най-големият магазин, който си виждал да са централните хали.ЦУМ беше по-голям

Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи.Ахам - мацки по бельо....мокро, мокро....

Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел.Също съм го правил това упражнение

Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате.хихих - точно така си беше- за да имаме повече банани - на човек-по връзка даваха.И то зелени...

Да си шиеш разни дрехи, когато те поканят на сватба, банкет или друго събитие, за да си по-модерен. Е-сега ги купуваме готови , но принципът е същия.

Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено.

Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик. уха-цели съзтезания с първенци и награди правехме

Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото. Да- и трябваше да представяме бележката от изкупния пункт.Не беше лоша идея

Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини. Те и в момента се опитват да правят така- не са се променили много-много

Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.

Да си мечтаеш за "ходеща кукла" от СССР.Това чудо на сестра ми го подариха за една Нова година,,а аз взех та я изкормих за да видя от къде ходи и говори

Да отидеш на истинско изпращане на войник.И мен са ме изпращали....

Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба,прилежно скрит из дрехите. Уха-това ми еше любимото занимание-да ровя за подаръците

Да се возиш в автобуса с билетче от 6 стотинки. дето са 6 -там са и 60 на днешно време, нали така ?

Да купуваш бира и да вдигаш всяка бутилка, за да провериш дали няма

утайка, като избираш само зелени или само кафеви бутилки. и все още си избирам бирата да е само от зелени бутилки.

Да носиш пръстенчета, направени от обвиката на бонбони Лакта.Сестра ми ходеше само с такива

Да си опечеш филийка на печка с дърва или на котлона, вместо на тостер. Супер е това.Вкусът на филийка, печена на гьоза на печката няма нищо общо с този, от тостер...

Да увиваш чужда книга, взета назаем, с вестникарска хартия, за да не се повреди. Да.Кой сега чете книги ?

Да влезеш в супера, а там да има само сол и оцет.Е- имаше и изсъхнали връзи магданоз.

Да стоите до тъмно с децата на вън и да си разказвате страшни истории за извънземни. След това се изпращате взаимно, защото си умирате от страх.Ужас-много страшно беше тогава... :P

Да звъниш на телефон 177, предшественик на чатрумовете. Включваш се в конферентен разговор с още n на брой хора, ако някой ти допадне -разменяте си телефоните и си звъните. Хих- бъзици много имаше на този телефон

Да заминеш на море с руло тоалетна хартия в багажа.Даже и по повече - на морето обикновенно нямаше нищо

Всеки възрастен, познат или не, да може да ти плесне един зад врата или да ти издърпа ухото, ако си направил нещо нередно, а майка ти не само няма да се възмути, че някой е пипнал безценното й чадо, което се държи като диване, ами и ще им благодари и после сама ще ти плесне един зад врата и ще ти издърпа ушите: мале колко шамари съм изял така .Ушите ми по едно време бяха станали като понички

Да си купиш половинка хляб за 15 ст. Да.А стар- за 5 ст.

Преди филмите да има преглед със сериозен чичко, който да ти обясни какво ще видиш и как трябва да го разбереш.

Да ядеш луканка по празници. Хих - а сега по празници какво ядем -същото

Да си носиш стотинките в кожено портмоненце на врата. Да.Пазя си го още това портомоненце

Да си прибираш ключа на връв под блузата, за да не ти го снимат от самолет и после да влязат у вас. хих - и да не взимаш бонбони от непознати, защото може да са с отрова- ЦРУ ги хвърля от самолети тези бонбони

Да слушаш всеки следобед нивото на река Дунав в сантиметри. и сега го слушам.Шон шонж жмо

Да нямаш видео, да слушаш филма, преразказан от приятел, който го е чул от приятел, а после да го преразкажеш толкова подробно и цветно на друг, все едно си го видял сам. Събирахме се на пейката пред блока, и този дето е гледал филма го разправя

Да идеш в чужбина точно след падането на режима и всичко, което да можеш да напишеш в картичката до близките да е 'Тук магазините са пълни!', от което майка ти да умре от срам. Така си беше sad.gif Ама пък имахме пари да си купим каквото искаме от чужбина и го правехме.Сега магазините са пълни, но .....

Майка ти да донесе огромен чувал със соц дамски превръзки, на които лепилото не им държи даже предпазната лента, и вкъщи да настъпи

небивала веселба, защото сте три жени, а лигнинът е неудобна работа. Не съм компетентен по този въпрос :angry:

Да има само два канала на телевизията: Първа програма - работи от сутринта до 12, завършва с химна; Втора програма - работи от 5 следобяд до 9-10 вечерта. Ааа не- по втора всяка вече от 22:30 имаше супер интересен филм.

Да си "дежурен" до вратата на класната стая и да викаш "Клас стани! Клас мирно!" Мда.И когато другарката се обърне, да замеряш дежурния с дъвки

Да си простират съседите от първите етажи прането на онези простори, дето бяха поставени пред всеки блок. Гащи, чорапи, гащи, чорапи,потник.Е -то и сега е така бе - върви в Люлин и ще видиш същата картинка

Да си купиш еспадрили и да им слагаш подметки при обущаря. ТУй не съм го правил

Да се прибереш вечер и ако вашите ги няма, да тръгнеш да си търсиш в съседите, ако не ги намериш, да ги изчакаш у тях. Виж това ми беше редовен номер -даже и спях там, а нашите ме прибираха на другата сутрин

70% от нещата и при мене ги е имало макар че съм само н а 17 :P

Някои неща звучат доста забавно като например това за бананите и за луканката по празниците. biggrin.gif

Едно малко допълнение:

Да отидеш на работа за първа смяна не в 5.30ч, а малко преди бригадира да дойде.

Да си тръгнеш от работа(втора смяна) не в 22ч, а малко след като си замине бригадира.

Да не отидеш на работа, с оправданието "снощи пих до късно и сега ме цепи главата".

Страхотна тема!Аз съм родена в началото на 70-те и много добре си спомням този начин на живот.Ето нещо и от мен:

Преди всяка манифестация татко водеше майка в гр.Русе за да си купят костюми.Времена спокойни,пари бол,търсиш повод за да харчиш.Вечерта задължително майка ходеше в единствения фризьорски салон за да си накъдри косата.Щом се прибере едно старо одеало се постилаше върху масата и започваше голямото гладене(винаги на манифестации валеше дъжд и затова подготвяш 2 костюма).Вечерта задължително на ресторант да ядем кебабчета!

П.П.Помня как лелките се караха в универсалния магазин за пеньоари-някой носи ли такова нещо сега?И дали го пиша правилно незнам?

Ех спомени..... Най-големия магазин за хранителни стоки имаше обедна почивка ohmy.gif с това олио и кисело мляко научих думичката амбалаж... Кока Кола 1л в стъклена бутилка...Баси в последно време киселото мляко има вкус на нищо. Все едно ям кипърско...

Леля Софка от съседния вход държи бакалийка и редовно ми връща лукчета вместо стотинки, та Федорка най-редовно смуче нещо :rolleyes:

сестра ми беше сложила ключа под черджето и беше залепила бележка на вратата : "ключът е под черджето" biggrin.gif

сестра ми беше сложила ключа под черджето и беше залепила бележка на вратата : "ключът е под черджето" biggrin.gif

това го беше направил едно комшиче преди 6-7 години biggrin.gif и интересното беше че никой не ги ограби biggrin.gif

Сетих се,че баща ми отивайки първа смяна на работа е купувал кисело мляко на брат ми.Тогава млякото се продаваше в специални магазини.През ноща доставяха млякото пред магазина защото те отваряха към 8 часа.Та баща ми е оставял празните бурканчета в касетката и си е вземал пълни.Стотинките пускаш в едно бурканче,та като дойде продавачката да си ги прибере.И на никой и през ум не му е минавало да ги изтараши въпреки,че касите с мляко са до самия път!

Блаженни години-сега ги изплащаме!

Сетих се,че баща ми отивайки първа смяна на работа е купувал кисело мляко на брат ми.Тогава млякото се продаваше в специални магазини.През ноща доставяха млякото пред магазина защото те отваряха към 8 часа.Та баща ми е оставял празните бурканчета в касетката и си е вземал пълни.Стотинките пускаш в едно бурканче,та като дойде продавачката да си ги прибере.И на никой и през ум не му е минавало да ги изтараши въпреки,че касите с мляко са до самия път!

Блаженни години-сега ги изплащаме!

Миналата година прекарах известно време в една друга страна, там държаха какво ли не отвън. До скоро не са си заключвали къщите и колите. Почнали да го правят откакто гражданите на Балканския полуостров заприиждали в страната им. Така че не се чуди.

Миналата година прекарах известно време в една друга страна, там държаха какво ли не отвън. До скоро не са си заключвали къщите и колите. Почнали да го правят откакто гражданите на Балканския полуостров заприиждали в страната им. Така че не се чуди.

Ей,срамота!Как ни се носи славата!Последния път като се връщахме от Метро и докато разтоварвахме торбите пред нас от багажника на колата,мина едно мъниче грабна един пакет кроасани и духна като куршум.Останах със отворена уста!

• Автор

Споделено от моите колеги...

1.Една клетка на човек съдържа 75Мб генетична информация

2. Един сперматозоид съдържа 37.5Мб.

3. Един миллилитър съдържа около 100 млн сперматозоиди.

4. Средно еякуляцията продължава 5 секунди, което прави 2.25 мл спермa.

5. И така пропусквателната способност на мъжкия полов орган е равна на: (37.5Мб x 100M x 2.25)/5 = (37 500 000 байт/сперматозоид x 100 000 000 сперматозоид/мл x 2.25 мл) / 5 секунди = 1 687 500 000 000 000 байт/секунда = 1 687.5 Терабайт/секунда От тук се получава, че женската яйцеклетка издържа тази DDoS-атака с 1,5 терабайта в секунда и пропуска само един избран пакет от данни и е най-добрия в света хардуерен файервол… Обаче този един пакет, който тя пропуска , срива системата за цели 9 месeца…

За любителите на кренвиши и подобна мърша .... - http://spanak.org/2008/12/29/kak-se-pravi-krenvishi/

Новото поколение ГСМ-и - http://spanak.org/2008/12/25/iboobs/

Защо сме на това дередже - http://clip4e.com/play_raboten_kiutchek.htm sad.gif

Спомням си обаче, в училищата имахме кръжоци, много занимания /безплатни/ които не обичахме, но ходехме и така нямаше време за глупости!А и понаучавахме нещичко! Друг спомен имам за това как отивахме на училище, в голямото междучасие имаше само едно магазинче за закуски и ние се избивахме да си купим закуска....щото друг магазин нямаше...в близост!А най-абсурдното беше, че аз съм се прибирала в 23-24 часа у дома, сама през нощта без да се страхувам от нещо или някого, а сега не мога да пусна децата си толкова спокойна?!?!? Какво стана, а каква я мислехме?!?!?

Спомням си обаче, в училищата имахме кръжоци, много занимания /безплатни/ които не обичахме, но ходехме и така нямаше време за глупости!А и понаучавахме нещичко! Друг спомен имам за това как отивахме на училище, в голямото междучасие имаше само едно магазинче за закуски и ние се избивахме да си купим закуска....щото друг магазин нямаше...в близост!А най-абсурдното беше, че аз съм се прибирала в 23-24 часа у дома, сама през нощта без да се страхувам от нещо или някого, а сега не мога да пусна децата си толкова спокойна?!?!? Какво стана, а каква я мислехме?!?!?

Абсурд-да отидеш до магазин когато си на училище!Само до стола където задължително петък си купуваш купони за закуска за цялата следваща седмица(струваха 1.50)!Ама пък колко вкусно беше и каква дисциплина цареше в стола.Имаше дежурни,които следяха да си изядеш всичко!

На обяд се хранехме в стола, но в междучасието си купувахме закуски - в единственото магазинче - училище от 800 деца се редяха за 25 минути да си купят закуски....кошмар!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.