Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Двуядрен процесор и Windows XP SP2

Featured Replies

Преди около седмица смених процесора Intel P4/ 3GHz с Intel E 2200.Първите два дни всичко беше много добре.После обаче,системата започна да се бави,курсора "замръзва" за около 5-6 секунди и така постоянно.Отварям диспечера на задачите (приложената снимка),едното ядро работи на 95%,другото на 5%.Пробвах да инсталирам Hotfix Patch:KB 896256 (за оптимизиране на Уиндоса към двуядрени процесори) - безуспешно.Дъното е Gigabyte 945 PLM,биоса е на вер.6,Уиндоса е XP SP2.Проблемът софтуерен или хардуерен ли е и как може да се реши.Благодаря предварително на всички отзовали се с компетентни отзиви.

PS:Видях,че темата е в грешен раздел.Моля модераторите да я преместят в подходящият раздел.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Преди около седмица смених процесора Intel P4/ 3GHz с Intel E 2200.Първите два дни всичко беше много добре.После обаче,системата започна да се бави,курсора "замръзва" за около 5-6 секунди и така постоянно.Отварям диспечера на задачите (приложената снимка),едното ядро работи на 95%,другото на 5%.Пробвах да инсталирам Hotfix Patch:KB 896256 (за оптимизиране на Уиндоса към двуядрени процесори) - безуспешно.Дъното е Gigabyte 945 PLM,биоса е на вер.6,Уиндоса е XP SP2.Проблемът софтуерен или хардуерен ли е и как може да се реши.Благодаря предварително на всички отзовали се с компетентни отзиви.

PS:Видях,че темата е в грешен раздел.Моля модераторите да я преместят в подходящият раздел.

Освен пача добави ли реда (/usepmtimer) в boot.ini: (коментар #27)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=727271

Обнови и Биоса на дъното си, ако не си го правил от доста време...Аз се каня за ъпгрейд от E2180 => E8600 и мисля да префлашна с по-нова версия заради тези промени:

beta BIOS 

update CPU microcode 

Support RTL 8111C
Засега ще изчакам, че е бета версия...но наскоро пак правиха промени, отразяващи се положително на CPU-то:
ADD new version super I/O code. 

Fix CPU compatibility issue

PS: Дъното е GB P35 DS3 rev.1

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

На въпроса на B-boy ,биоса на дъното е ver.6 иначе няма как да тръгне Е 2200.При инсталиране на пача излиза това съобщение - Files from the package are incompatible with files on your system,така че не мога да вървя напред.Тези графика е при дефрагментиране на HDD,но е подобна и при видео конвертиране( в смисъл при по-голямо натоварване).При Виста и подобен двуядрен процесор натоварването е разпределено почти поравно.

Пи4, изходи от това, че процесорът ти е работил добре! Толкова ли е сложно да разбереш, какво си правил по времето, когато е възникнал проблема? И още нещо. Даваш снимка на диспечъра, но защо не даваш снимка на процеса, който товари ядрото? Аз бих направил следното. Ако имам антивирусна, която работи съвместно с друга програма за безопасност, бих спрял и деинсталирал останалите. Ако съм инсталирал безплатни програми на компа, бих обърнал внимание на тях. Преди това обаче, бих почистил PC-то с няколко програми, дори с риск, да ми се скапа Windowsa. И все пак, най-напред бих погледнал, кой процес товари ядрото ми! Това ми прилича на програма! Изходи от най-простото - вирус, лоша програма или несъвместимост на две или повече програми!

ПП: Типично неправилно мислене върху проблема: Прави се оптимизация за двуядрени процесори, въпреки, че процесорът е работил нормално преди това. Вместо това е добре да се види, колко е забатачена системата ни!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Уиндоса е преинсталиран преди около 2 седмици.Сканирана е системата с Касперски онлайн скенер,Avira(на компютъра),Malwarebytes,A-Squared,Spybot.Процеса,който товари най-много процесора е престой на системата,който при опит да бъде спрян-не може!Тъй като Уиндоса е чист,възможно е да има несъвместимост на програми,но аз не мога да кажа кои са.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

На снимката се вижда, че ползваш Vuse, програма, която товари доста компа и яде доста ресурси. Виж дали при изключено положение на Vuse-то ще ти товари толкова.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.